Şimdi Ara

Almanya'da Üniversite Eğitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bir Anadolu Lisesi öğrencisiyim. Lisans eğitimimi Almanya'da yapmak istiyorum. Bu konuda çok araştırma yaptım ama hala aklımda kalan çok soru var. Bilginiz varsa beni aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum. :)
    1) Tıp eğitimi almak çok mu zor? Benim hedefim bilgisayar mühendisliği veya tıp. Mühendislik eğitimi mesela ülkemizde 4 sene ve genelde 4 senede bitiyor. Almanya'da ise 3 sene olmasına rağmen 5 senede dahi bitiren varmış. Bu rakamlar gözümü çok korkutuyor. Tıpta durum nedir ortalama kaç sene sürer ve çok mu zordur?
    2) Hadi diyelim okudum bitti. Uzmanlığımı da orada yaptım. (Çünkü orada daha kolaymış TUS yokmuş mesela.) Ülkeme dönmek istediğimde denklik alabiliyor muyum? Yoksa baştan TUS'a girip uzmanlık mı yapmak gerekiyor?
    3) Ayda 1 kur atlattığını söyleyen kurslar var. Yazın haftaiçi her gün ve günde 4 ders olan Almanca kursuna 2 ay gidersem 2 kur atlamak mümkün mü? Şuan A1 seviyesiyim yani B1 seviyesini bitirir miyim mesela?
    4) Son olarak sizce Almanca öğrenip oralara gitmek yani bu kadar uğraşmaya sizce değer mi gelecekte dünya çapında çalışmak istediğimde faydasını görür müyüm yoksa İngilizce bir Boğaziçi bölümünden de her yerde çalışmak için yeterli bir birey olabilir miyim? Öyleyse bile bir RWTH Aachen mezunundan çok aşağıda mıdır yoksa çok da bir farkı yok mudur?
    Çok uzun yazdım buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim cevaplar için de şimdiden çok sağolun. :)







  • Almanca en üst düzey olmalı. Mühendislik için bile biraz tölerans gösterililebilirken tıpta böyle bir şey yok. Almanlar gibi konuşmalısın Almancayı. Bu yüzden tıp eğitimi zor orada bizler için.



    Tıp mezunları orada çalışabiliyor diye biliyorum. Türkiye'ye geldiğinde denklik alabilmen için gene sınav olman falan gerekiyor.



    Almanca İngilizce gibi 4 kur değil 8 kurdur. A1 a2 / b1 b2 / c1 c2 gibi düşün. A1 den a2 ye 2 ayda gideceğini söylüyorlar. Bu arada her yerden Almanca öğrenilmez . Goethe dil merkezi var Almanya'nın kabul ettiği öğreneceksen illaki buradan öğrenmek zorundasın. Almanyada da hazırlık eğitimi alabilirsin gene bu kurs ile olacak.



    Boğaziçi'nde okuyabiliyorsan oku. Almanya kolay gibi görünür ama çok / aşırı zordur. Herkes yapamaz ben bıraktım şahsen Türkiye'ye geri döndüm. Yüksek lisansa git Aachen'a oranın yüksek lisansı iyi genelde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anladım. Yani Boğaziçi'ne gidemiyorum dediğim gibi şuan lisede okuyorum üniversite sınavına daha var. Ama çok çalışmayı düşünüyorum iyi bir yer kazanıp oraya başvurmayı düşünüyordum. Sen neden bıraktın ne gibi zorluklar yaşadın arkadaş sıkıntısı oluyor mu bir de oradan mezun olmak Türkiye'den mezun olmaya göre çok daha avantajlı olmaz mı? Teşekkürler tekrardan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chiayao

    Anladım. Yani Boğaziçi'ne gidemiyorum dediğim gibi şuan lisede okuyorum üniversite sınavına daha var. Ama çok çalışmayı düşünüyorum iyi bir yer kazanıp oraya başvurmayı düşünüyordum. Sen neden bıraktın ne gibi zorluklar yaşadın arkadaş sıkıntısı oluyor mu bir de oradan mezun olmak Türkiye'den mezun olmaya göre çok daha avantajlı olmaz mı? Teşekkürler tekrardan.

    Önünde daha zaman var çok çalış bu sene olmazsa seneye gir sınava yeter ki iyi yerlere gir. Şu an belki anlayamıyorsun ama ilerde kafanı duvarlara vurursun benim gibi. Lisede hep haylazlık yapan biriydim ama gene de çalışma bilincim vardı. Cool olan inek tiplerdendim,cool olayım derken okulu saldım salınca da okul puanı çok düşük geldi. Okula da iyi asıl bu üniversite sınavlarına da.



    Her şeyden önce maddi durumunu iyice bir gözden geçir. Sıfır Almanca ile gideceksin sana 1 senede öğrenirsin diyecekler ama en az 2 sene gerekecek. Euro ile ödemeler vs Euro da olmuş 5 tl. 2 seneye o 6-7 vs olur.



    Neden bıraktım aslında ben bırakmadım o beni bıraktı gibi bir şey oldu. Almanyada ve diğer Avrupa ülkelerinde şöyle bir sistem var . Bir dersten 3 defa kalırsan o dersin olduğu tüm bölümleri bir daha asla alamazsın. Ne demek bu , fizik dersinden 3 defa kaldım. Fizik dersi olan tüm bölümlerden ( tüm mühendislikler oluyor galiba ) uzaklaştırma alıyorsun. Yani hiçbir şekilde Türkiye hariç bir yerde mühendislik okuyamıyorsun. Matematik dersinden kalırsan tm ve sayısal tüm bölümlerden atılıyorsun .



    Avantajlı olur mu olur ama mezun olabilir misin ? Küçümsemiyorum bu arada seni yanlış anlama. Her yerde övülüyor da yurtdışı eğitim kimse böyle kötü ya da zor yanlarından bahsetmiyor. Yapabileceğine inanıyorsan git tabi geleceğin çok daha parlak olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Peki benim 2 senem var üniversite sınavına zaten almanca kursuna gidiyorum yaz tatilinde vs giderek B2 veya C1 olsa (olur mu bu arada?) hiç hazırlık okumadan eğitim görme şansım yok mu? Yabancı dilleri seviyorum ve yatkın da olduğumu düşünüyorum İngilizcem B2 seviye.

    Bu arada bir şey daha sormak istiyorum. O internette dolaşan Türk'lerin dışlanması ve arkadaş bulamama söylentileri doğru mu?

    Teşekkürler.
  • Öncelikle Almanya'da tıp yada mühendlislik okuman için burada tıp veya mühendislik kazanman gerek. Bu tarz "okumak zor mu" "kaç senede biter" gibi soruları ben gereksiz ve amatörce buluyorum. X kişisinin 3 yılda bitirdiğini belki sen 6 senede bitiricen belli olmaz. Almanyada okuyan arkadaşlarım oldu bilgisayar mühendisliği 3 sene ama arkadaşım 4.5 senede bitirdi +1 yıl almanyada dil eğitimi aldı bunlardan önce de türkiyede 9 ay almanca eğitimi almıştı toplama bakarsak almanyadan bilgisayar mühendisliği diploması almak arkadaşıma 6.5 yıla mâl oldu. Sen tıp okumaktan bahsediyorsun ki tıp dünyanın her yerinde zordur zor bi bölümdür bi de bunun kişilere göre değişen bir zorluğu var gerisini sen hesap et. tıpı kaç senede bitirsin bi düşün.

    her şeyden önce bu işe girişmek için para birikimi gerek malum euro 5 lira.
  • Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    Anladım. Peki sence değer mi onu sorayım yani Türkiye'de iyi bir üniversiteden mezun olmaktansa orayı tercih etmek ve bütün o zorluklara katlanmayı değer mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Belçika'da Üniversite Okumak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • chiayao C kullanıcısına yanıt
    Para varsa hiçbir şey sorun değil. Paran çoksa tabiki değer Almanyada ve dünyada boğaziçi ve odtü diplomalarının hiçbir üstünlüğü yoktur. Anca türkiyeyi bilen biri olacak boğaziçini bilecek ondan sonra %1 gibi pozitif ayrımcılık yapabilirler o da bilen biri çıkarsa. Oysaki almanyadan alacağın bırak diplomayı almanyadan alacağın bir araba ehliyeti bile dünyanın her yerinde geçen kabul gören nadir ya da tek ehliyet diye biliyorum. Değer mi değmez mi sen düşün. Ama paran çoksa değerlendir tabiki. Bir de yaşın küçük her şey sana buraya yazdığın gibi basit gibi gelebilir ama hayat toz pembe değil hiçbir şey istedğin gibi gitmiyor maalesef.
  • Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim yani yalılarımız yok sonuçta ama normal düzeyde bir gelire sahip ailem. Ama Almanya'da okumanın Türkiye'de başka bir şehirde okumaktan çok da farklı olmadığını sanıyorum, yanılıyor muyum? Okullar zaten bir tek dönemlik harç ücretleri alıyor onun dışında orada yaşamakla birlikte toplam 700€ kadar olsa zaten 3500₺ gibi bir rakam ortaya çıkmaz mı? Türkiye'de başka bir şehirde okumanın da bundan çok farklı olmadığını düşünüyorum.
  • chiayao C kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi bir farkı olmasaydı bu kadar kişi türkiyede okumazdı almanyaya gider kaliteli bir eğitim alıp geçerli bir diploma alırlardı. Almanyanın bu seneden itibaren bir öğrencinin yaşamını sağlayacak minumum ücret olarak 850 euro belirlenmiştir. Bu MİNUMUM ücret. Senin yaşadığın şehre, gittiğin üniversiteye, sosyal ortamına göre bu ücret artacaktır. Bunun kitap parası, iletişim ücretleri vs. ek giderler de olacaktır. Sen garanti olarak aylık bir öğrenci için 1.000 euro düşün. Aylık 5 bin TL baban sana para göndermesi gerek. +++ Üniversiteyi de zamanında bitireceğinin garantisi yok 3 senelik üniversiteyi arkadaşım gibi 4.5-5 senede bitirsen baban bu kadar sene boyunca senin ekonomik yükünü çekebilcek mi? .. Baban sana aylık 5 bin Tl gönderecek bir bütçeye sahipse (suanda euro 5 ilerde artacağını düşünüyorum) almanyada neden okuyorsun. İngiltere veya kanadada oku zaten ingilizcen b2 imiş. Almanca kadar sana zahmet ettirmez ve zamanını almaz. hem ekonomik hem de zmandan tasarruf edersin.

    Edit: Ek olarak okullar tek bir dönemlik harç ücretleri almıyorlar senede 2 defa ve toplamda 3 sene okuyacaksan 6 kere harç ücreti ödeyeceksin. Hazırlıkta da ödeyeceksin. üniyi uzatsan da ödeyeceksin. Anlıyorum ki daha yolun başında bile değilsin bu işi detaylı olarak enine boyun araştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hünkar1453 -- 5 Nisan 2018; 0:0:6 >




  • Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler verdiğin bilgiler için
  • Katana koyduysan ileriye bak, kimseye sorma zor mu falan diye, seni senden iyi kimse tanıyamaz. Para konusunda iyi düşün hesabı yap aileni al karşına anlat sayıları göster. Bu yolculuk sonunda orada is bulduğunu varsay ve kazandığın parayla okulda harcadıklarını ne kadar surede amorti edeceğine hesapla ailene anlat. Gerekiyorsa kredi çekerler sana yatırım yaparlar, sen yeterki kendine inan ve disiplinli çalış, hesaplamalarını iyi yap.



    Yolun açık olsun, başarılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.atlasedu.com/ ile görüşürsen uzmanlarıyla bir fikir alışverişi yapabilirsin
  • yazılanları okumadım ama bende bildiklerimi paylaşmak istiyorum seninle,

    1. olarak, Tıp eğitimi evet zor ama Türkiye'de de zor. Ayriyeten ekstra olarak akademik tıp bilgisi giriyor aynı şekilde mühendislikte de . Yani sen bunu x2 Türkiye'nin en zor okulu gibi düşünebilirsin. Tabiki şöylede bir şey var Almanya'da üniversite kaliteleri Türkiye'deki kadar değişmiyor o yüzden nispeten daha kolay bir okulu araştırabilirsin. Mühendislik içinde aynı şeyler geçerli. Ve bence rakamlar gözünü korkutmasın orada okuduğun zaman Türkiye'ye dönsen bile seni hemencecik kapıverirler. Orada harcadığın yıllarla Türkiye'de harcadığın yılları karşılaştırmamalısın.

    2. olarak, zaten mühendislikte okusan tıpta okusan denk oluyorsun bunu araştırdıysan görmen gerekiyordu, kaçırdın galiba.(mühendislikte kesin denksin , tıpta emin olamamakla birlikte denk diye biliyorum .)

    3. olarak kur atlama olayı tamamen sana bağlı değişiyor, ne kadar öğrenme isteğin potansiyelin varsa o kadar çabuk öğrenirsin, gözünde büyütme

    4. olarak, tabikii de değer Türkiye'de en iyi okul ilk 500 de bile değilken orada çoğu okul ilk 100 de 500 de . Boğaziçiyle falan karşılaştırılamaz bile. En başta Avrupa'da okuyorsun bu bile bir ayrıcalıktır.

    Umarım gönlüne göre olur başvurun kabul edilir ve gidersin. Ama orada yapamayacaksan bunalıma girerim diyorsan iki kez düşün, farklı ülke farklı bir dil ve ALMANYA .




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.