Şimdi Ara

ALMANYA DA TIP OKUMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
19.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Almanca temeliniz var mı şu an az da olsa? Bu arada 1.4 ve 1.5 ile giren oluyordu ben baktığım zamanlarda ama şimdi değişmişse yalan olmasın, o forumda kesin soranlar vardır bu konuya değinilmiştir. TestAS ile epey çekebiliyorsunuz puanınızı. 1e yakın olabilir. Almancanızın veya İngilizcenizin iyi olması koşuluyla tabii. TestAS yabancı öğrenciler için bir sınav. İngilizce de alabiliyorsunuz sınavı, siz seçiyorsunuz. Sitesi var, orada sorular vardı.

https://www.testas.de/

Site bu. İngilizce dil seçeneği de var. Siteyi incelemenizi öneririm. Sorular daha çok bizdeki fizik, kimya, biyoloji, matematik, geometri gibi ama mantık soruları tarzıydı ben baktığımda. Almanca kendim çalışacağım demişsiniz ama eğer bir kurs önerisi isterseniz de Goethe’yi öneririm ben 2 kur filan gittim. Soruları görmek için modellaufgaben’i seçip sonra da “mathematik, informatik, naturwissenchaften”i seçerseniz, tıp isteyen birinin sorumlu olduğu test oydu diye hatırlıyorum ama siteye iyice bir bakın yine bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifnp -- 28 Temmuz 2018; 14:10:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Irkciliga ugrayacaksin acik ve net.Dogru durust konusamayacaksin derslerde basarisiz olacaksin acik ve net...

• elifnp E kullanıcısına yanıt
    evet temelim çok iyi olmasada var sonuçta lisede 4 yıl almanca gördüm biraz pratikle eski bilgilerimi hatırlarım diye düşünüyorum.
  • Christiantroy kullanıcısına yanıt
    Bu arada aklıma geldi de, Almanca konuşulan bir başka ülke olarak Avusturya’ya da bakabilirsin, orada da iyi tıp fakülteleri var, Viyana Tıp Fakültesi filan da aynı şekilde burada aynı bölümü kazandığın takdirde (vakıf veya devlet) ve iyi bir Almancan varsa eğitim imkanı sunuyor ve yine sıralaması dünya genelinde iyi, bakabilirsin şöyle bir blog buldum.

bengukaracayir.blogspot.com
    Viyana Tip Üniversitesi: Basvuru, Almanca hazirlik ve Tip Sinavi.
    http://bengukaracayir.blogspot.com/2016/02/viyana-tip-universitesi-basvuru-almanca.html?m=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifnp -- 28 Temmuz 2018; 14:26:44 >

• ailemin parasi olsa ben de giderdim almancam var

peki hocam araştıracağım birde eğer yurta kalmasam akrabamın evinde kalsam dil kursuna falan gitmesem yıllık harcım ne kadar tutar sizce bloke hesabıda araştırdım 7bin euro civarı para görmek istiyorlar hesapta ama o parayı harcamana gerek yok sadece hesabından gözükmesi gerekiyor galiba .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christiantroy -- 28 Temmuz 2018; 14:29:11 >
  • Siya Siya kullanıcısına yanıt
    hocam benimde ailem orta sınıf bir aile ama parayı ben bir şeylerden kısarak ve orada part time çalışarak kapatmayı düşünüyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Christiantroy

hocam benimde ailem orta sınıf bir aile ama parayı ben bir şeylerden kısarak ve orada part time çalışarak kapatmayı düşünüyorum .
    evet orda calisabilirsen ki genclere iş coktur orda gecinebilirsin. ben de part time is ayarlayabilirsem (kiz oldugum icin cook zor)alternatif olarak dusunebilirim

Müslüm gürses profilinin ardında kız beklemiyordum hocam şaşırtınız :D Ama isterseniz bir yolunu bulacağınızdan eminim . Bu konuda bir çok deneyim paylaşılıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Christiantroy

Müslüm gürses profilinin ardında kız beklemiyordum hocam şaşırtınız :D Ama isterseniz bir yolunu bulacağınızdan eminim . Bu konuda bir çok deneyim paylaşılıyor .
    aynen okuyum ben onlari.

muslum gursese de gelince herkes aynisini diyor ya yuregim yarali

• Christiantroy kullanıcısına yanıt
    Aynen hesapta görmeleri yetiyor, harcamanıza gerek yok yani. Aylık ne kadar para harcarsınız bilmiyorum açıkçası. Asıl masraf ev tutmak oluyor zaten sanırım orada, bir de dil kursu vs. Onlar olmadığı takdirde epey az harcarsınız tahminimce. Onun dışında yeme-içme masrafı o kadar abartılı değil sanırım (ama euro artık tl’ye göre uçtuğu için tabii bu bize öyleymiş gibi gelmiyor yani kendiniz orada çalışan biriyseniz hayat pahalı gelmez ama buradan aileniz para gönderince pahalı geliyor tabii). Bu masraf vs mevzularında da ben o zamanlar hep deutschstudent forumuna bakmıştım, orada muhakkak daha güncel veriler vardır, ayrıca dil kursuna gitmeseniz bile yeterlilik göstermek için sınavlara girmeniz gerekecektir onların hepsi de yine o forumda var, dsh, testdaf gibi dil sınavları vs. Bu arada testas ve testdaf’a Türkiye’de girebiliyorsunuz diye biliyorum. Dil sınavı olarak ben baktığım zamanlarda dsh veya testdaf’tan birine girmek yetiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifnp -- 28 Temmuz 2018; 14:48:59 >

Evet size herkes öyle diyor bizler Müslüm Gürses dinleyemez miyiz anlamıyorum bence de eğer istiyorsanız ve Almancanız iyiyse araştırın yine derim, benim hem dilim iyi değildi hem de girişken bir insan değilim hiç çalışma deneyimim vs olmadı bir işte ve bunlar gözümü korkuttu açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: elifnp

Evet size herkes öyle diyor bizler Müslüm Gürses dinleyemez miyiz anlamıyorum bence de eğer istiyorsanız ve Almancanız iyiyse araştırın yine derim, benim hem dilim iyi değildi hem de girişken bir insan değilim hiç çalışma deneyimim vs olmadı bir işte ve bunlar gözümü korkuttu açıkçası
    ben liseyi almanca okudum calisma denemeyimim de var ailem izin verirse giderim galiba

Avantajlısınız o zaman, isterseniz araştırabilirsiniz siz de o forumdan, umarım gönlünüzdeki gibi olur

amin sagolasin

• gurbetçi tayfanın çocukları bile c1 i zor konuşurken,türkiye'de c1 almanca bilen tıp öğrencisine selam olsun derim.başkada bir şey demeye haddim değil.
  • Şu konuyu hortlatalım gençler bırakın marka ünileri en kolayı hangisi avrupada siz onu söyleyin.Nasıl olsa gelip Türkiye'de çalışacam diyen biri için en önemli şey kolay bir üni.Tr de fiyatlar 100000 e dayanmış aq ünileri büyük ölçekli fabrikalardan çok kazanıyor.En pahalısını yazıp yurtdışına gidin de batsın şerefsizler.Şahsen kazanıp gitmeyen kişiler var bu düzeni bozmak lazım
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    la 4 yıl almanyada yaşamış biri olarak ben anca c1 belgesi aldım insanlar kursa giderek 1-2 yılda alabilir miyiz diye soruyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.