Şimdi Ara

Almanya'da elektrikli araç satışları patladı: Benzinlileri geride bıraktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
3.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kıbrıs’ta yaşıyorum.Burdada tutmadı elektrikli araçlar.1-2 sene içerisinde yarı yarıya düştü fiyatları ikinci elde.25 bin pounda E-Tron var piyasada sen hesapla hocam.

Bende aynı mantıktayım.Alıp 200-300 km de bir şarja takacağıma, sağa sola giderken düşüneceğime alırım bir V6 3000 yada en kötü 4 silindir de olsa 2000cc keyfime bakarım.2.araç olarak belki hanıma işi gidip gelsin diye olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dhreader kullanıcısına yanıt

Tamamen ihtiyaç ve kullanım senaryosuna bağlı aslında.Bizim millet hep kendinde olanı övüp diğerilerini b4klamayı sever ya bu muhabbette o hesap aslında.

Örnek eşimin işi ile ev arası 5 km.Günlük 10 km yolu var, sağa sola uğrayıp gelirse 13-14 km.Şimdi ben ona neden elektrikli araç almayayım ki ?

Hybrid içinde hem batarya hemde içten yanmalı problemleri işe uğraşma potansiyeli var.Tabi bizim burda sıfır araba yok, tamamen yurtdışından ikinci el ithalat olduğu için km ler falan fazla ben riskli buluyorum.Batarya kapasiteleri daha düşük olduğu için ömür daha kısa oluyor(Misal bizim burda aynı model bir 3.30e 3.20 den %20 daha ucuz.).Sıfır olursa ve teknolojisi de tatmin edici noktadaysa neden olmasın…

Çünkü onlar basit insanlar üzerinde dinsel ruhani gücünü kaybetti, yeşil sermaye para odaklı kendileriyle bağımlı şirketlerini, öğretmenlerini, deli gibi para basan dershanelerini, valilikleri, belediyleri, sokakları bir araya toplayan mercedes SUV araba sahibi tespihli ABİLERİNİ, TSK'da generallerini, Cumhuriyet Savcılarını, Hakimlerini.... Kısaca tüm ışık evlerinde yetişmiş din ile zihinleri ele geçirilmiş bir değil on değil yüzlerce dekan, rektör, AB temsilcisi vb HEPSİNİ KAYBETTİ
    Onlar için
    "TÜRKİYE'DE DOĞRU GİDEN HİÇBİRSEY YOK."
  • Bizde de elektrikli araçlara ÖTV koyulup ÖTV'ye zam yapılıyor, millet evinden ucuza şarj edemesin diye elektrikte sözde devlet desteği kaldırıp elektriğe dolaylı olarak zam yapılıyor. İşte medeniyet farkı böyle bir şey.

• 2 aydır sıfır elektrikli araç kullanıyorum, fabrika verisi 620 km yüzde yüz şarjdan çektiğimde ekranda 420 gösteriyor gerçekte 330 km falan klima vb 300 anca gidiyor. En hızlı şarjda 1.30 saat de fulleniyor. Benim düşüncem boş adam işi. Şarjda hiç ucuz değil bugün 330 km için 1075 TL ödedim. Mtv vb farkları koyarsak benzinli ike neredeyse aynı. Evden şarj olayı yapılır ise şuanda düşer. Şuanda diyorum çünkü onada kesin daha fazla zam olacak. Çünkü ilk çıktığında 3 tl şajlardan şuanda 15 TL lere çıktı. İlerde sonu ne olur bilinmez 5 yıllık telefonum şuan cebimde 3 farklı batarya ile değişim yaptırdım hiç biri kendi bataryasının yerini tutmadı. Yani kısaca tel bataryasını değiştiremeyen ülkede araç bataryalarının değişmesini beklemek aşırı iyimser bir düşünce. Yeni versiyonlar çıkınca şuandakiler ne olacak, 2. El piyasaı bir sürü belirsizlik. Daha çok erken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukkk -- 10 Nisan 2026; 16:27:48 >

• evden ya da iş yerinden şarj imkanın varsa, günlük fazla km yapılmıyorsa gayet mantıklı araçlar

Hocam aracın markası nedir merak ettim.

1.30 saat şarj süresi neymiş öyle markayı söyle de uzak duralım  

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.