Şimdi Ara

Almanya'da dil bilmeden çalışılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almanya da veya bu konularda bilgisi olan arkadaşlar, 12 yıl önce 6 yaşımdayken Türkiye'ye döndük normalde Almanya'da yaşıyorduk ama babam işten atılınca artık daha fazla dayanamayıp Türkiye'ye geri dönmüş buraya gelince benim hiç Türkçe bilgim yoktu sadece Almanca biliyordum öğrenmem 1 senemi aldı şimdi de tam tersi oldu zamanla Türkçeyi öğrenip Almanca'yı unuttum elbette basit kelimeleri vs biliyorum ama unutmuş kafasıyla bakıyorum.
    Aklımda yks'ye girip tercih yaptıktan sonra okulumu dondurup ocak ayın da başvuru yapmak istiyorum neden ocakta derseniz işte bu yüzden, bu 7 ay gibi büyük bir aralıkta hem Almanya'da çalışıp bir yandan da tekrardan dili öğrenmek istiyorum.
    Ee burda öğren ve burda çalış diyen arkadaşlar için kurslar aşırı pahalı ve tüm çalıştığım parayı kursa yatırmış olucam biriktirmiş olsam da 4,7 ye bölünce elim de ne kadar € kalabilir ki ? ama Almanya'ya gidersem kursuma da giderim birikimimi de yapmış olurum diye düşünüyorum.. Bu arada kalıcak yerim var teyzemler mönchengladbach'ta oturuyor.

• Hocam lafım sizeydi. Görselde ki mesaj da sizin. Bunun üstüne bir de bunları diyorsunuz

"Kardeş baban neden Türkiye'ye döndü zannediyorsun?Buralar hiç iyi değil,gurbet çekiyoruz.Allah'ın izniyle biz de temelli döneceğiz zaten.Aklını kullan,gül gibi vatanın varken Almanya'da ne yapacaksın ki?Kıymetini bilin Türkiye'nin.Meslek al eline öyle gel geleceksen,neden gavurun amelesi olacaksın ki?Üç gündür burada olanlara kanma.Onlar herşeyi saptırıyorlar,ben sana gerçekleri söylüyorum."

Böyle diyip de nasıl Almanya'da hala kalıyorsunuz merak ediyorum yediğiniz kaba pislemek olmuyor mu bu
  • Ib4nez I kullanıcısına yanıt
    Hocam ne işiydi acaba?
    En azından Türk bir dönerci vs bulup bulaşıkcı , garsonluk yapmayı düşünüyorum zaten :D
  • Kesinlikle çalışamazsın hocam, tecrübeyle sabittir.
    Düzgün bir üniversite oku ülkemizde, dünyaya bir defa geliyorsun gidipte elin alman'ının işte herneyse ayak işlerini yapma. Biraz hayatının kıymetini bil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam elbette ülkemde okumak isterim ama sayılı üniversiteler dışın da Avrupa'da pek denkliği olmuyor maalesef.
  • Mümkün değil kardeş,Türkiye'nin kıymetini bil.Buraya 2-3 günlüğüne gelen tiplere de aldanma.Burası eskisi gibi değil,öyle iş falan da yok kaldı ki dilim yok diyorsun.Okulunu oku gel burada çalış çok istiyorsan ama gelip de burada amelilik yapıp da kendinizi düşürmeyin bazıları gibi.
  • RevesAtelier kullanıcısına yanıt
    Hocam bu 7 ay içersin de hem yks'yi hem de Almancayı götürmeyi istiyorum ki zaten 7 ay için de temel düzey seviyesine gelebilirim diye düşünüyorum.
    Bu arada kafama takılan soru olursa pm atabilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: insipe12

Mümkün değil kardeş,Türkiye'nin kıymetini bil.Buraya 2-3 günlüğüne gelen tiplere de aldanma.Burası eskisi gibi değil,öyle iş falan da yok kaldı ki dilim yok diyorsun.Okulunu oku gel burada çalış çok istiyorsan ama gelip de burada amelilik yapıp da kendinizi düşürmeyin bazıları gibi.

Temel düzey'de olsa bile mi bulamam
    (Hocam bu durum 6 ay sürücek zaten ocak ayın'da üniv başvurusu yapıcam)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gametracker -- 23 Kasım 2017; 18:41:4 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gametracker

quote:

Orijinalden alıntı: insipe12

Mümkün değil kardeş,Türkiye'nin kıymetini bil.Buraya 2-3 günlüğüne gelen tiplere de aldanma.Burası eskisi gibi değil,öyle iş falan da yok kaldı ki dilim yok diyorsun.Okulunu oku gel burada çalış çok istiyorsan ama gelip de burada amelilik yapıp da kendinizi düşürmeyin bazıları gibi.

Temel düzey'de olsa bile mi bulamam
    (Hocam bu durum 6 ay sürücek zaten ocak ayın'da üniv başvurusu yapıcam)

Kardeş baban neden Türkiye'ye döndü zannediyorsun?Buralar hiç iyi değil,gurbet çekiyoruz.Allah'ın izniyle biz de temelli döneceğiz zaten.Aklını kullan,gül gibi vatanın varken Almanya'da ne yapacaksın ki?Kıymetini bilin Türkiye'nin.Meslek al eline öyle gel geleceksen,neden gavurun amelesi olacaksın ki?Üç gündür burada olanlara kanma.Onlar herşeyi saptırıyorlar,ben sana gerçekleri söylüyorum.

• insipe12 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten diploma olmadan berberde dahi çalışılamıyor, elinde mesleği olan birisi neden elin alman'ının ayak işlerini yaparki anlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: İstanbulİstanbulOlalı

Hocam zaten diploma olmadan berberde dahi çalışılamıyor, elinde mesleği olan birisi neden elin alman'ının ayak işlerini yaparki anlamıyorum.

Kardeş nankörlük almış başını gitmiş,mis gibi vatanda resmen iş beğenmeyen insanlar sanıyorlar ki biz burada evde oturuyoruz,devlet geliyor para veriyor sanıyor.hayat öyle zannediyorlar,sonra geliyorlar buraya ağlıyorlar.al gördün işte daha geleli ne kadar zaman olmuş ahkam kesen tipler var,illa Türkiye'mizi kötüleyecek ya.Hiç anlamam böyle tipleri,nankörlüğe de tahammül edemem.Meslek alıp gelip çalışan gördüm ve güzel de yaşarlar,zaten onlar dünyanın her yerinde yaşar.okumuş adam neticede,ama buraya gelip de almanın amelesi olmak isteyenlere sadece gülüyorum.Mis gibi Türkiye dururken buralara gelip sürünenlere de artık acımıyorum,beğenmedikleri gurbetçilerden ağlayarak yardım istediklerini kaç kere gördüm.

RevesAtelier konusuna da böyle yazmışsınız bu nasıl çelişkidir..

Hocam yakın bir zamanda memlekette okuduğum üniversiteden mezun olmadan yurtdışına yerleştim, avrupa ülkelerinde meslek diplomaları çok farklı bir sorun. İş bulamadım açıkçası, sadece ayak işleri var onları da ben yapamam bu dünyaya bir alman, fransız vatandaşı olmaya gelmedim ki ben sadece başarılı bir 'TÜRK' vatandaşı olmak için geldim.

Şimdi ne yapıyorum peki?
    Üniversi sınavına hazırlanıyorum tabiki.
    Sağlam bir üniversite mezunu dünyanın her yerinde iyi şartlarda yaşar, burada Türkiye'de doktor olacağıma yurtdışında köle olurum diyenlere sadece gülüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: İstanbulİstanbulOlalı

Hocam yakın bir zamanda memlekette okuduğum üniversiteden mezun olmadan yurtdışına yerleştim, avrupa ülkelerinde meslek diplomaları çok farklı bir sorun. İş bulamadım açıkçası, sadece ayak işleri var onları da ben yapamam bu dünyaya bir alman, fransız vatandaşı olmaya gelmedim ki ben sadece başarılı bir 'TÜRK' vatandaşı olmak için geldim.

Şimdi ne yapıyorum peki?
    Üniversi sınavına hazırlanıyorum tabiki.
    Sağlam bir üniversite mezunu dünyanın her yerinde iyi şartlarda yaşar, burada Türkiye'de doktor olacağıma yurtdışında köle olurum diyenlere sadece gülüyorum

Bunlarda aşağılık kompleksi var,kendilerini illa batılıların karşısında ezip büzüyorlar.Bir tane üye,Türkiye için asla savaşmam.Askere gitmem.Ama eğer abd çağırırsa onlar için ölürüm diyordu.Bunlar işte bu zihniyette insanlar.Hainlik işte bu kadar kolay.Türkiye güçlendikçe bu tiplerin aklı karışıyor,kafayı yiyorlar.Ben de sadece gülüyorum bunlara.

• quote:

RevesAtelier konusuna da böyle yazmışsınız bu nasıl çelişkidir..

Cevap bile veremedi işte.Çelişki falan yok,mesleğin olursa istersen dünyanın ucuna git,değişen bir şey yok.Bu kardeş de kendini rezil etmekten başka bir şey yapmıyor.O konuda da zaten gördüm bir tane alman bulmuş kendine.Bunların hepsi böyle.Helal süt emmiş namuslu bir kız varken hristiyanlara kendilerini kul ediyorlar.Acıyorum sadece,sen de bu duruma düşme kardeş,aklını kullan.

Hocam lafım sizeydi. Görselde ki mesaj da sizin. Bunun üstüne bir de bunları diyorsunuz

"Kardeş baban neden Türkiye'ye döndü zannediyorsun?Buralar hiç iyi değil,gurbet çekiyoruz.Allah'ın izniyle biz de temelli döneceğiz zaten.Aklını kullan,gül gibi vatanın varken Almanya'da ne yapacaksın ki?Kıymetini bilin Türkiye'nin.Meslek al eline öyle gel geleceksen,neden gavurun amelesi olacaksın ki?Üç gündür burada olanlara kanma.Onlar herşeyi saptırıyorlar,ben sana gerçekleri söylüyorum."

Böyle diyip de nasıl Almanya'da hala kalıyorsunuz merak ediyorum yediğiniz kaba pislemek olmuyor mu bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gametracker -- 23 Kasım 2017; 19:16:31 >
  • quote:

Hocam lafım sizeydi. Görselde ki mesaj da sizin. Bunun üstüne bir de bunları diyorsunuz

Biz burada imanımızı da,milletimizi de muhafaza ettik.Bazı batı hayranları gibi almanların kulu köpeği olmadık.Burada dükkanım var benim,Allah nasip ederse Türkiye'de iş kurup bir daha yurdumdan dönmek istemiyorum zaten.Kimse yediği kaba pislemiyor,onu batı hayranları yapar.Ülkelerini kötüler durur.Bizlerin ailesi buraya çağırıldı,onlar zorla gelmeye çalışıyorlar.Al kendin oku o konuyu kardeş,reddedilip utanmadan zorla gelmiş.Adamlar istemiyor kardeş,reddedilmiş yine gelmiş.Köpekte bile utanma olur ama vatan hainliği yapanlarda yok bu.

• quote:

Kardeş bu yvşaklar hep böyle. Benim akrabalar da vardı hep ağlıyorlar zırlıyorlar bu insanlara gevur deyip aşağılıyorlar ama yıllardır orada çalışıp vergi ödeyip Alman a kazandırıyorlar. Bizde niyetlendik gelecek olduk hemen ağlama zırlamaya geçtler yok buralar eskisi gibi değilmiş de onlar da döneceklermişte vs. Bende yalan söylediğini bildiğim için (yazları gelip en lüks tatili yapar lüks jiplerinin bagajını pastırma kasap sucuğu ile doldurur giderler burada da emlak zengibi pzvenkler) be amkoduğum dedim bu kadar küfür edip bu kadar ağlayıp neden hala orada yaşıyorsunuz dedim? Öyle ya burada 7-8 tane daire dükkan aldınız hiç çalışmasanız kira gelirleri sülalenize yeter hepsi iyi yerlerden. Gt olup kaldılar şimdi konuşmuyoruz. Ha dil bilmeden çok zor kardeş. Ancak kaçak göçek bu tarz Türklerin yanında çalışırsın onlarda kanını emer fırsatçı domuzlar biraz hakkını aramaya kalkarsan şikayet eder doğru sınırdışı. Çalışacaksan (bu zamana kadar neler oldu bilmiyorum da) üniversiteden ziyade Almanyada el sanatları ve zanaat işleri çok kıymetli. Bir doktor kadar maaş alan var. Dil kursu yap + Sanat/Zanaat kursu ve işi de iyi öğren. İnternetten başvuru yap davetiyeni al kimsenin lafına bakma. Davetiye oldu mu çalışma iznin de olur. Oradanda bul bir Alman kızı evlen gitsin. Almanyada yaşayan Türk kızı ile de evlenme milyon kez pişman olursun benden demesi hadi sağlıcakla...

• kardeş dil bilmeden türkiyede de çalışılmaz
    ama ingilizce ama türkçe ama almanca
    herhangi bir dili bil ki birileriyle konuşasın
    veya beden dili

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.