Şimdi Ara

Almanya'da araba almak (hangisi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
14.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu an Türkiye'de bir Alman firmasında çalışıyorum ve yaklaşık 5 ay içerisinde (kesin olmamakla birlikte Haziran ayı başı gibi) görev nedeniyle Almanya'ya taşınıyorum. Şu an öngörülen süre 3 ila 5 yıl arası. İşin gidişhatına göre daha da uzayabilir. Eşim ve çocuğum bile birlikte taşınacağız. Heyecanla şimdiden ev ve araba bakıyorum.

Ancak piyasa buradakinden farklı olduğu için, sıfır mı yoksa ikinci el mi almak daha mantıklı kestiremiyorum. Hem vergilerin de (bildiğim kadarıyla) CO2 emisyonuna göre düzenlendiği için hem de yakıt masrafları açısından az tüketen bir araç mantıklı olabilir gibi geliyor. İlk aklıma gelen VW Golf veya Polo BlueMotion serileri. Trenler oldukça pahalı olduğu için haftasonları komşu ülkere arabayla gideriz diye düşünüyorum. Belki biraz zorlayıp BMW 1.16d.

Ancak ikinci elde fiyatlar çok düştüğünden, satarken çok kayıp olacak. O nedenle ikinci el mi alsam diyorum.. Karar veremedim bir türlü

Bu konuda tecrübesi / fikri olan herkesin desteğini bekliyorum.

NOT: Bir ihtimal, şirket de araç verebilir - şu an net değil, doğal olarak kendim alacakmışım gibi hesap yapıyorum.

• Kimsenin fikri yok galiba :(
  • Bence 2. el alın. Almaya'da 2. el fiyatları çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 22 Ocak 2012; 18:50:15 >
    Türkiye'de fırsat olmuyor, bari orada böyle araçların keyfini sürün.
  • Öncelikle hayırlı olsun.

Tercih edeceğiniz aracın tavsiyem 4x4 bir aktarma sistemine sahip olması

Çünkü kışları sert bahar ayları bol yağmurlu bir ülke almanya

Sürüş güvenliği acısından daha faydalı olur

Bütçe ne kadar belirlediniz ?

2. el araclar türkiye ye göre cok daha bakımlı ve temiz oluyor 2.elde sıkıntı yaşamassınız kolay kolay

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=155438376&pageNumber=13&__lp=20&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=25100&makeModelVariant1.modelId=30&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&negativeFeatures=EXPORT&tabNumber=2

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

Öncelikle hayırlı olsun.

Tercih edeceğiniz aracın tavsiyem 4x4 bir aktarma sistemine sahip olması

Çünkü kışları sert bahar ayları bol yağmurlu bir ülke almanya

Sürüş güvenliği acısından daha faydalı olur

Bütçe ne kadar belirlediniz ?

2. el araclar türkiye ye göre cok daha bakımlı ve temiz oluyor 2.elde sıkıntı yaşamassınız kolay kolay

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=155438376&pageNumber=13&__lp=20&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=25100&makeModelVariant1.modelId=30&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&negativeFeatures=EXPORT&tabNumber=2

eline sağlık üstad.

Almanya'da olsa 0 km'den yanayım, gönlünce bir opsiyon listesi hazırlayıp fabrikadan cillop gibi araç almanın tadı oradada ayrıdır herhalde Bence biraz büyük araçlara yönelin yani hiç değilse Polo olmasın..D+

• sifir km 1.16d yerine 2. el e90 325-330d gibi bir arac bakabilirsiniz. co2 olarak fazla fark yoktur. silindir hacmine göre vergi alinmayan ülkedeyseniz bunun hakkini sonuna kadar kullanin derim.

sifir km ve 2-3 yasindaki araclarin deger kaybinin ilerde sizi üzecegini de hesaba katin, cünkü almanya'da otomobiller milli gelirin yüksekliginden dolayi cep telefonu gibi kullan-at olarak görülüyor, deger kaybi cok oluyor.

2 yasindaki otomobile sifir parasi istemek, 30-40 bin liralik uyduruk araclara bile hindistan inegi muamelesi yapmak bizim gibi 3. dünya ülkelerine mahsus bir özellik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 22 Ocak 2012; 19:43:26 >

Açıkçası aklımdaki bütçe 15~20 t€ arası bir şey.. Sonuçta bir kısmını kredi ile ödeyeceğim için çok yükseltme şansım yok.

Bir de, dizellerin motorlu taşıtlar vergisinin (Kfz-Steuer) benzinlilere kıyasla yüksek olduğunu duydum - ama ne kadar yüksek olduğunu bilmiyorum.

Aslında yapabilirsem toplam satınalma maliyeti gibi bir hesap çıkartmak - yani yıllık vergi, belirli kilometre için yakıt tüketimi ve değer kaybı (amortisman) bedellerinden oluşacak.. Ancak şu ana kadar bunu hesaplayabilmek için yeterli bilgi elimde yok..
  • euro5 ten daha eski motorlarda vergiler çok yükseliyor tavsiye etmem. romanya'da vergiler çok yüksek eski çevre düşmanı motorlular için hele.. tüm avrupada standarttır herhalde bu durum. mesela 2 bin euro eden 98 model bi mercedesin vergisi 3 bin euro olabiliyor.. şu siteyi tavsiye ediyorum sana cok araba varwww.mobile.de almanyada dizeller özellikle çok gezmiş oluyor benzinliler yatıyor. kilometresiyle oynama işleri oralardada var o yüzden sıfır bi vw felan tavsiye ederim.
    hayırlı olsun şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobbdeep -- 22 Ocak 2012; 20:18:26 >
  • Ne kadar zaman kalmayı düşünüyosuz? 1-2 yıldan az ise sıfır km araç almaya deymeye bilir. Almanyada kullanılmış otomobil piyasında oldukça fazla araçlar değer kaybeder.Hem iş hem gezi amaçlı bir otomobil düşünüyosanız. 116d pek tavsiye etmem bence 316d e90 model numaralı aracı tavsiye ederim. 2.0 litre 118 hp civarı bir gücü var co2 normlarıda oldukça düşük.Hangi bölgede ikamet edeceksiniz?en büyük tavsiyem,kullanılmış otomobil alacaksanız yeşil etiketli otomobilleri tercih edin.aksi takdirde şehir merkezine giremessiniz.

Orijinalden alıntı: xdrive

Ne kadar zaman kalmayı düşünüyosuz? 1-2 yıldan az ise sıfır km araç almaya deymeye bilir. Almanyada kullanılmış otomobil piyasında oldukça fazla araçlar değer kaybeder.Hem iş hem gezi amaçlı bir otomobil düşünüyosanız. 116d pek tavsiye etmem bence 316d e90 model numaralı aracı tavsiye ederim. 2.0 litre 118 hp civarı bir gücü var co2 normlarıda oldukça düşük.Hangi bölgede ikamet edeceksiniz?en büyük tavsiyem,kullanılmış otomobil alacaksanız yeşil etiketli otomobilleri tercih edin.aksi takdirde şehir merkezine giremessiniz.

Merhaba,

Kalma sürem şu an için 3 ila 5 yıl. Duruma göre daha da uzayabilir (muhtemelen kısalmayacak). Açıkçası iş amaçlı kullanımım fazla olmayacaktır diye tahmin ediyorum. İşyeri şehir merkezinde ve ev tutmayı düşündüğüm alandan direkt tramvay mevcut. Park problemi vs de eklenince, her gün araçla gitmek hiç de cazip görünmüyor.

Zaten işin kapsamı, çalıştığım firmanın Almanya dışı tesislerini denetlemek. İş için gittiğimde, muhtemelen uçak veya + kiralık araç kullanacağım. Araba almaktaki temel hedefim, haftasonları yakın ülkeleri ziyaret etmek.

İkamet edeceğim şehir, Würzburg, Frankfurt'a ~110km mesafede. Bildiğim kadarıyla Bavyera eyaletine bağlı. Yeşil etiket konusunu çok iyi bilmiyorum, Euro 4 ve üzeri mi yeşil etiketli oluyor..?

@SerkanYazgan.,

Tabii ki gönül bir 5.30 ister Ama bu işin de bir maliyet boyutu var. Aracı alıp sonra her ay €1000 araba kredisi ödemek istemiyorum şu an için..

Aklımdaki fikir, öncelikle ikinci el bir araç alıp, piyasanın nasıl işlediğini iyice kavradıktan sonra, belki az bir düşüş ile satıp gerekirse ondan sonra sıfır araç almak yönünde.

• Güzel AMG buluruz size gelin bi hele

http://greenplatecars.com/Diplomatic/Index.aspx
  • şimdi aklıma bir şey takıldı ben Alman vatandaşı değilim.Almanyadan araba alabilirmiyim.Mesela almanyaya gitsem 2 bmw alsam arabayla Türkiyeye gelsem 6 ay birini kullansam sonra onu çıkartıp 6 ay diğerini soksam kullansam olurmu.Alman vatandaşı değilim ama araba sonra almanyaya sokabilirimiyim 6 ay bekletebilirmiym :D ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.