< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Almanya'da Aldığımız Maaş Konusunda Kaos (Tecrübesi olan bilgilendirsin lütfen) (3. sayfa)

-
-
Turk halkı alışkın 12 saat koymaz bize. 12 saat bize leblebi gibi geliyor artık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Abi dalga mı geçiyorsunuz ya. Biri adamın maaşını TL’ye çeviriyor. Sıkıntı yok. Ben adamın kirasını TL’ye çeviriyorum hopluyorsunuz.
Ayrıca Almanya’da barınma maliyetinin maaşa göre oranı daha yüksek.
Asıl sen dalga mı geçiyorsun.
Adamların yiyecek giyecek ısınma elektrik su giderleri düşük olunca kirası yüksek demek saçmalık.
Adamlar sadece kira mi ödüyor içinde yakacak var bazi yerlerde elektrik su var.
Bizde etin kilosu kaç Almanya da kaç ?
Adamlar bin Euro kira veriyor geriye bin Euro kalsa yinede doya doya et yiyor süt içiyor bizde?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Her şey derken, iyi ve dengeli beslenme, bol et balık yeme, ayda 1-2 dışarıda yeme, iyi sağlık hizmetlerinden faydalanabilme var, tam yerleşip daha yüksek maaş alana kadar.
Burada asgari ücretle düzgün beslenemiyorsun bile, barınmayı geçtik.
2019dan bir karşılaştırma, şimdi fark daha fazladır...
-
-
Yurt dışı hayranı olanlar, orası cennet diyenler arkadaşın yazdıklarını iyi okusun. Sanıyorlar ki orada sizi sınırda karşılayıp al sana bir ev bir araba anahtarları ve fıstık gibi şartlarda iş ile bekliyorlar. Çalışmayana, üretmeyene hayat her yerde zor.
Bunu 5 yıl Kanada'da üniversite okumuş ve iş icabı 19 ülke gezmiş birisi olarak yazıyorum.
-
Çalışmayanın hali her yerde zor, ama avrupa ülkelerinde en azından çöp karıştırmak, insanlık dışı şartlarda çalışmak zorunda bırakılmıyor insanlar. Vergi alıyorlar, ama gereken zamanda vatandaşını destekliyorlar. Almanyada pandemide kapanan yerlere ciro desteği ödendi, merak eden ne kadar olduğunu bulur.
-
Yurt dışında ne kadar yaşadınız bilmiyorum ama avrupada da, amerikada da çöpten yiyecek arayan, satacak şeyler arayanlar var. kartonların üzerinde yatanlar var. hayvani şartlarda çalıştırılanlar var. siz ve sizin gibiler diğer ülkeleri ancak dizilerden, filmlerden size servis edildiği gibi sorgulamadan yutuyorsunuz. veya turla gidip sizlere gezdirilen ana arterleri görüp owww yeaaaa ne kadar güzellll diyorsunuz. O merkezlerden azıcık dışarılardaki yerleim yerlerine kayın ve insanlar ne şartlarda yaşıyor görün.
elbette ülkemizde ekonomik şartlarda özellikle son yıllarda pandemi ve öncesinde iktidardan nefret eden dış ve iç güçlerin yapmadığını bırakmaması nedeniyle standartlarda düşüş var. elbette belli avrupa ülkelerinde ve amerika da oralardaki eşitsizliklere, zorluklara rağmen bizden iyiler ama oralar cennet filan değil. hele ki klavye başından hayatı ülkesini gömmek ve başkalarına özenmek dışında üretimi olmayan kişilere hayat her zaman zor olacaktır. onlara inşallah en yakın zamanda chp iktidarı diliyorum. o zaman gerçek zor hayatla tanışacaklar.
-
Alakasi yok
yurtdisinda yasiyorum ve bir cok ulke gordum gezdim
cennet buralar
kendinizi avutmaya devam pampis
Keşke biraz araştırma yapsaymışsınız. Türkiye'deki maaşların direk euro/dolar birimine birebir çevrildiği bir ülke yok, belki Amerika. Türkiye'de savunma sanayindeki mühendisler 20-30bin lira civarında alabilir. Daimler gibi yerlerde üst düzey mühendislerin alacağı 6-7bin euro filandır sanırım, belki biraz daha fazla ama öyle 20lerin 30ların hava gezmesi gibi bir durum yok. Yine de gözümü korkutmazdım ben. Bizde enflasyon çılgın seviyede olduğu için paranın değeri yok. Kur durumlarını filan da pas geçerek söylüyorum bunu. İrlanda Almanya'dan %50 daha fazla verir fakat birçok şeyin fiyatı da %75 filan fazladır yani yine almanya kadar mantıklı değildir. Kanada'yı bilmiyorum fakat cadi euroya çevirsek sanırım Almanya'dan çok da iyi bir tablo çıkmaz ortaya. Sonuç olarak beyaz yakalı için 5 haneli euro veya dolar cinsi maaş avrupada imkansız. Bu arada burada da çılgın vergiler kesiliyor, tabi kimse maaşını brüt olarak almadığı için bunun farkında değil.
-
Pampis ne olm ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X