Şimdi Ara

Almanya Altyapı Projesi | Resmi Açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Galatasaray’ın geleceğine yönelik uzun bir süredir yürütmekte olduğumuz çalışmalar arasında önemli bir konuma sahip olan “Almanya Altyapı Projemiz” bugünkü Hürriyet Gazetesi’nin spor sayfalarında bir magazin haberi gibi ele alınmış ve konuya verdiğimiz önem görmezlikten gelinerek adeta bir “sürgün projesi” olarak yansıtılmıştır.

    Yaklaşık iki yıla yakın bir süredir konu üzerinde yönetici arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalar tam da final aşamasına yaklaşmışken, bu tür yazı ve haberlerin projenin değerinin doğru anlaşılması bakımından yanıltıcı olma tehlikesini taşıdığını; projeye atanan yönetici arkadaşlarımızın niteliklerine bakıldığında konuya verdiğimiz önemin daha da iyi anlaşılacağını belirtmek isteriz.

    Sadece Galatasaray için değil tüm Türk futbolu için de örnek bir girişim olmasını amaçladığımız bu çalışmamızın ayrıntıları son bir kaç detayın netleşmesiyle birlikte camiamız ve spor kamuoyu ile paylaşılacaktır.

    Galatasaray Spor Kulübü

    http://www.galatasaray.org/futbol/florya/haber/18505.php








  • proje nedir ya yapilcak iş belli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam gibi scout ekibi kurulsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanae0

    Adam gibi scout ekibi kurulsun

    Olmayan oyuncuyu bulmak için scout ekibini bozup yeni scout ekibi mi kuracağız? Scout ekibi zaten yoğun çalışıyor ancak her şey oyuncu bakmakla olmuyor sağdan soldan. Eğitici olamazsak 10 yıl boyunca kalitesiz yerli oyuncularla oynamak zorunda kalacağız. 10 yıldan sonrası da belli değil gerçi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

    proje nedir ya yapilcak iş belli.

    sen ne sacmaliyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönem dönem bu haberler çıkar. Afrikaya futbol okulu açtık, İngiltere'ye futbol okulu açtık 10 sene sonra yetenekleri toplayacağız, Galatasaray'ın geleceği burda yatıyor.

    Biz kendi altyapmızda bir sistem oturttuk da Almanya kaldı. Daha altyapı hocası kimdir anlayamadık. Geçen sene jübile yapan oyuncu altyapının başına geçiyor. Suat Kaya, Tugay, Ayhan vs. Yahu tamam iyi futbolculardı saygı duyarız severiz ama geçen sene top koşturuyodunuz ne ara hoca oldunuz? İkisi aynı şey mi? Ayrıca bakın büyük takımlara altyapı hocaları bir ömür çalışırlar aynı yerde. Öyle tamam ben tecrübe edindim profesyonel takım yöneteyim hırsı yoktur adamlarda. Sistemi işletirler. Bizde don değiştirir gibi hoca değişiyorlar.

    Bir diğer sorun da sistemsizlik nedeniyle gençleri spora teşvik edememek. Eğitimle sporun birarada yürütülememesi. Futbolculardan duyarsınız bilmemkaç otobüsle antremana giderdim diye. Bir düşünün kimbilir kaç yetenek eğitimine devam etmek için futbolu bıraktı. GS altyapısı bünyesinde bir okul var ama yeterli olduğunu düşünmüyorum. Belki de yanılıyorumdur ama her sezon transfere milyon dolarlar harcayan kulüplerin otel gibi okullar dikmesi gerekir. Ayrılan bütçeler yabancı kulüplerle kıyaslayınca komik.

    Bakın Fatih Terim ağustos ayında ne demiş "Avrupa devlerinin altyapı yıllık bütçeleri 10-15 milyon dolar, bizde ise 1.8 milyon dolar. Düşük maliyetle yıldız oyuncu bulan kulüpler 35-40 kişilik scout ekipleriyle çalışıyor. Galatasaray sadece 4 kişilik scout ekibi oluşturabildi"

    Yani gurbetçi futbolcuların başarısı oranın havasından suyundan gelmiyor o sistem içinde Alman kültürüyle yetişiyorlar. Türkiye'de milyonlarca genç varken orda çalışma yapmak fuzulidir. Taraftarın gazını almaya yönelik başka bir çalışma gibi duruyor. İnşallah gerçekten birşeyler değişiyordur da utanırız, takdir ederiz.




  • Türkiye gibi teknik direktörlerin sezon sonunu göremeden kovulduğu bir ülkede bu tür projeler sadece lafta kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leon

    Türkiye gibi teknik direktörlerin sezon sonunu göremeden kovulduğu bir ülkede bu tür projeler sadece lafta kalıyor.

    Aynen. Almanlar 90 sonlarında başladı bu işe daha yeni yeni meyvelerini toplamaya başladı.Bu arada Galatasarayda kaç td. veya başkan değişti hatırlayan var mı? Aynı durum diğer büyükler içinde geçerli hatta tüm ülke için
  • Almanya'da futbolcu kendini geliştirmeye daha elverişli oluyor, mental açıdan fark yaratıyor. Türkiye'de sürekli bir baski ortami hakim. Umarim başarılı bir proje olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz de geçenlerde barça modeli uyguluyorduk bugün de Almanya modeli revaçta Beşiktaş da Hollanda modelini alsn artk sırtımız yere gelmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok uzaga bakmaya gerek yok Bosnayi ornek alsalar yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl 2002.
    Geleceğin Belçika milli takımı. Alt yapı dediğin, proje dediğin böyle olur. Tek fire yok. Hepsi üst düzey futbolcu olmuş.

     Almanya Altyapı Projesi | Resmi Açıklama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roohans

    Yıl 2002.
    Geleceğin Belçika milli takımı. Alt yapı dediğin, proje dediğin böyle olur. Tek fire yok. Hepsi üst düzey futbolcu olmuş.

     Almanya Altyapı Projesi | Resmi Açıklama


    Gerçek ise ki öyle görünüyor efsanevi bir haber olmuş. Yillardir alttan bir jenerasyon geliyordu sonunda toplu halde patlama yaptılar. Adnan Januzaj'da secerse belcikayi keyiflerine diyecek yok.

    Altyapi konusunda bir numara benim için Hollanda ve Fransa'dir bu arada. Instute de Clairefonte'yi inceleyebilir merak edenler.

    Bilbao bile sadece bask kokenlilerden maksimum verimi aliyor, yildiz çıkarıyor ise gununuz futbolunda bizim de artik yetistirmeye soyunmamiz lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.