Şimdi Ara

Almanya, 12 yaşından büyük çocukların da aşılanacağını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pazartesi günü Alman sağlık yetkilileri, ülkedeki 12 yaş ve üstü tüm çocuk ve gençlere Covid-19 aşısı sunmaya başlayacağını açıkladı.



    Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, 16 üst düzey sağlık yetkilisiyle yaptığı görüşmenin ardından, “Sözümüzü tutuyoruz; isteyen herkes aşılarını olabilir, tüm yaş grupları için yeterli aşımız var. Bu nedenle de çocuklar ve gençler, bir tıbbi konsültasyondan sonra aşı olmaya karar verebilir ve kendilerini koruma altına alabilirler” ifadelerini kullandı.



    Almanya, 12 yaşından büyük çocukların da aşılanacağını açıkladı



    Hükümetin Alman gençlere aşı yaptırma imkanı, Avrupa İlaç Ajansı’nın Pfizer-BioNTech aşısının 12-15 yaş arası çocuklara genişletilmesini tavsiye etmesinden iki ay sonra geldi. Geçen hafta Moderna aşısının da aynı yaş grubuna yapılması tavsiye edilmişti.



    Ülkedeki aşı komitesi Stiko ise çocukların aşılanması konusunda biraz isteksiz olduğunu belirtti ve yalnızca kronik hastalığı bulunan 12-15 yaş arası çocukların aşılanmasını tavsiye etti. Komiteye göre, aşıların gençler üzerinde uzun vadede oluşturabileceği etkiler hakkında yeteri kadar çalışma bulunmuyor.



    Hükümet, okulların tekrar kapanmasını istemiyor



    Ancak yaz tatilinin bitip okulların başlaması ve çocukların Covid-19’a karşı savunmasız olması, hükümetin 12 yaş ve üzerinin aşılanması için yaptığı baskıyı artırıyor. Politikacılar, sonbaharda okulların tekrardan kapanmaması için çocukların aşılanması gerektiğini vurguluyorlar. Bunun sonucunda da pazartesi günü çocuklara aşı sunulmasına karar verildi.



    Almanya, 12 yaşından büyük çocukların da aşılanacağını açıkladı



    Ülkenin aile bakanı da bununla ilgili şunları söyledi: “Çocukların ve gençlerin koronavirüsten mümkün olan en iyi şekilde korunabilmeleri için önemli bir adım attık.”



    Avrupa genelinde ise bu konuda büyük farklılıklar var. Estonya, Danimarka ve Fransa gibi ülkeler çocukları aşı olmaya teşvik etse de İsveç, Birleşik Krallık gibi ülkeler henüz 18 yaşından küçükleri aşılamaya başlamadı.




    Kaynak:https://www.euronews.com/2021/08/02/germany-to-offer-covid-19-shots-for-all-kids-over-12?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+euronews%2Fen%2Fhome+%28euronews+-+home+-+en%29







  • Turkiye icin de derhal okul cagindakiler icin baslanmali Biontech cift asilari.

  • Ne konuştuğunu bilmeyenler derhal susturulmalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başlıkta " aşılacağını " değil " aşılayacağını " olmalıydı.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    emredersin.

  • adamlar aşılamıyor. tavsiye ediyor. zorlama yok yani. başlıgınızı düzeltin lütfen

  • "16 üst düzey sağlık yetkilisi"

    "Sözümuzu tutuyoruz"

    "Tüm yaş grupları"

    "Yeterli aşı"

    "Avrupa ilaç ajansı"

    "Hükümet"

    "Baskı"

    "Politikacılar"

    "Okulların tekrar kapanmamasi için"

    ☆☆ "ÖNEMLİ BIR ADIM ATTIK" ☆☆


    Anahtar kelimeler süper olmuş.Sıraya girin herkese yetecek kadar var.Sorun yok.Birlikte bu hikayeyide tamamına erdirebiliriz.Herşey sizin için.İnanin ve güvenin hersey güzel olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'daki tüm aile hekimlerinin birleşip ortak bildiri yayınladığını, çocuklara dokunulmaması gerektiğini, karşı çıktıklarını ve bu konunun şu an ana akım medya'da tartışıldığı, Berlin'de buna karşı dev gösteri yapıldığını neden yazmıyorsunuz????

  • aşı karşıtı çomarlar olmasa covid-19 neredeyse bitmişti...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    aşı karşıtı çomarlar olmasa covid-19 neredeyse bitmişti...

    Şu an tüm Istanbul'da (aynı tüm dünya'da olduğu gibi) insanlar maskesiz, mesafesiz takılıyor, hiç pandemi yokmuş gibi... çünkü yok:):):) Ölümcül pandemi de hayat normal devam mı edermiş...? kimse artık inanmıyor, umursamıyor, insanlar tınlamıyorlar diye şöyle ölümcül böyle ölümcül gamma kappa cart curt varyantları diyorlar, ama yine de takan, umursayan yok:):):)


    Plandemi olduğundan zaten istedikleri zaman bitirirler, belki 2 yıl, belki 3 yıl sonra...


    TV'yi kapat, pLandemi anında biter, rahat ol... çevrem TV'yi kapattı, pLandemi olduğunu arada buradaki konulardan hatırlayıp görüyorum, yoksa yaşayarak veya görerek pandemi falan gördüğümüz yok....





  • A.E.C kullanıcısına yanıt

    Keskeee ....

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.