< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Almanca hazırlık okumak mantıklı mı?

-
-
İngilizceyi bence tam öğren hocam sonra digerlerine gecmen daha basit olabilir her ne kadar almanca ingden daha eski dil de olsa şuan ingin el atmadığı yer yok ingi tam iyi öğren diğerlerine geçiş daha rahat olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ingilizcem b1dir zaten. Şu an hazırlık okusam muhtemelen sadece b2 olacak.
Ama almanca hazırlık okursam muhtemelen almancayı 1 senede b2ye çekebilirim böyle daha kârlı olur. İngilizceyi de bölümü okurken geliştiririm.
İngilizceyi daha iyi hale getir Almanca 1 senede zor ama ingilizce iyi ilerler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İngilizceniz native speaker seviyesinde değilse 2. Yabancı dile ben bayağı karşıyım( genel olarak da tarih arastırmacısı dilbilimci değilseniz çok dil bilmek overrated bir tık bana kalırsa)
Kaldı ki b1 ing hazırlıkla b2 cıkabilir ama b1 is hayatı icin hiçbirsey seviyesinde.
Kaldı ki hacettepenın b2si bile sana ielts 6.5-7 alırdırır mı büyük muamma.
Uzun lafın kısası bence okuyacaksan ingilizce oku. Vallahi hacettepenin hazırlığını bilmiyorum verdiği eğitimi iyice arastır devlette boun dışında okumaya değer hazırlık belki odtu vardır diğerleri için emin değilim. Onun yerine yurtdısı tecrubesi veya sağlam bir kurs daha iyi olabilir.(gencsen oku-yada yks den bunalmışsan)
Her halükarda c1 ingilizce > b2almanca +b2ing benim gözümde
fantaziye gerek yok
-
abi valla 2 yıllık sağlık bölümü oku istersen almanca da öğren boşver aküteryayı cidden diyorum boşa gider 4 sene uğraşmana bile gerek yok.
-
Hedefim ana dili almanca olan ülkelerde yaşamak isviçre avusturya ve almanya olabilir. Almanca hazırlığın daha fazla şey katabileceğini düşünüyorum. İngilizcemi de bir yandan geliştirebilirim diye düşünüyorum. Sonuçta plan tutarsa 2 dil öğreniyorum. Türkiyede kalsam bile almanca ile allianza bile girerim.
Zurich insurance girsene hocam
forumu azaltalım gençler
hazırlık okuyarak bir seneyi heba etmek yapılacak en saçma işlerden biridir. bak benim kızım 12 yaşında cambridge sınavında b2 aldı (konuşması c1 çıktı hatta sonuçlarda). ne kursa gitti ne hazırlık okudu. youtube ile öğrendi bunu. yani eğer üzerine eğilirsen kendi kendine bile dil öğrenirsin. cambly diye bir şey var. ben bu yaşımdan sonra konuşmamı cambly ile düzelttim ve çok işime yaradı mesleğimde.
eğer gerçekten dil öğrenmek istiyorsan bu internet çağında kendi kendine geliştiremiyorsan üzerine düşmüyorsun demektir. bir senene yazık. bu arada ingilizce her kapıyı açar, bunu da bil. ben 50 yaşımdan sonra almanya'dan iş teklifi aldım ingilizcem sayesinde.
-
almanya öğrenmek gereksiz mi oluyor? sadece ingilizceyle almanyada yaşamak nasıl oluyor? almanca ögrenirsem hem cvde hem almanca konuşulan ülkeye gidersem eoey işime yarar gibi hissediyorum
almanca öğrenmek gereksiz demedim. 1 seneyi öylece heba etmek gereksiz dedim. öğrenci adamsın vakit bol, aç cambly'i ordan öğren almanca boş vakitlerinde. bir seneni harcama dedim. ingilizcen çok iyiyse onunla da almanya'da iş bulursun dedim bir de.
-
hacettepe'nin isteğe bağlı hazırlık programları akşam oluyor ve okeye 101 arayan elemanlarla dolu. inanmıyorsan dayıya sor.. he bi de almanca hazırlığı muhtemelen lisedeki almancanın iki serçe parmak üstüdür.
hocam bunları geçiniz, girin okuyun mezun olun. vakit kaybetmeyin. en değerli zamanlarınızı yok hazırlıktır yok mezuna kalmaktır vs yemeyin. mezun sonrası hayat dinamiği sandığınız gibi kağıt üzerindeki planlarla ilerlemeyecek. hacettepenin isteğe bağlı almancası sana hayatın anahtarını vermez yani. 1 yıl ise sana çok şeyler katabilir. hayatta kaydolma yav.
-
ingilizce hazırlık da mı okumayayım diyorsun? Bölüm derslerim çok zormuş sene içerisinde dile ne kadar bakabileceğim kestiremiyorum.
bir sene fazladan üniversite hayatı fena olmaz diye düşünüyorum. İngilizce yerine almanca okursam da daha dolu geçer gibi duruyor. İş hayatına 1 sene erken atılmak akıllıca bir hamle mi? ekonomik sorunlarım yok
Okuma, kariyer planı konunda dediğimi yap ciddi diyorum yapacağın en mantıklı şey şuan o. Diğeri de ortaöğretim kpss çalışmak.
Ingilizcen cok iyi olursa Almanyada is bulursun ne demek tam anlamadim. Dilinin Native-like degil de C1 olmasi hicbir is yerine/universitede/okulda bir fark yaratmiyor, yaratamaz da avrupada legal olarak zaten. Diskriminasyondan milyon euro ceza oderler.
Almanyadaki IT dahil tum islerin %80inden fazlasi B2+ Almanca istiyor, senin dediklerin sadece FAANGda gecerli ki FAANGa girmenin en kücük ayrintisi ingilizce bilmek :)
Wenn du keine Ahnung hast, halt einfach den Mund.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de uni kazaninca hazirliga 1 yil harcamak istedim ama ingilizcem zaten C1 diye ona vakit harcamak yerine 1 sene hazirlikta Almanca ogrendim simdi de Almanyaya gidiyorum burdaki uniyi birakip. Asiri sosyal bir hazirlik yasamadim ama kendimi baya gelistirdim ve acikcasi tavsiye ederim. Almanca ogrenmek hakkinda sorun olursa sorabilirsin suanda B2yim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hangi üniversitede almanca hazirlık okudun?
Eğitimi nasıldı?
Hazırlığın kitlesi kötu müydü?
Hazırlıktaki 1 seneyle bölümdeki 1 sene arasında sosyallik olarak fark var mıydı? Kimisi hazırlık lise 5 gibi oluyor diyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X