Şimdi Ara

ALMAN MI, JAPON OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
892
Cevap
12
Favori
107.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: musch-lee

quote:

Orijinalden alıntı: diesotto

Uzun suredir foruma yazamamistim. Bir klasik otomobil tartismasi olan Japon-Alman kiyaslamasindan yazmaya tekrar baslayim dedim.

Japon mu, Alman mi? aslinda net bir cevabi yok bu sorunun. Simdiye kadar sahip oldugum araclarin tamami bu iki gruptandi hep. Yani Toyota`da kullandim Honda`da. Mercedes ve VW`de. Sunu acik ve net soyleyebilirim ki Japon araclari kesinlikle daha sorunsuzdur. Mercedes`te dahil hicbir avrupa otomobili bir Honda yada Toyota kadar problemsiz degildir. Bunnun nedenlerini aciklamak cok uzun surer, detayli bir konu cunku. Ama en temel neden japonlarin uretimde kalite (malzeme kalitesinden bahsetmiyorum, uretim kalitesi farkli bir seydir) ve musteri memnuniyeti anlayislarindan gelmektedir. Ama vellakin sorunsuzluk benim icin onemli degil arkadas ben arabada konfor, performans, stil gibi baska seylere bakarim derseniz o zaman Alman onde gelir. Yani kisacasi otomobil sizin icin sadece A noktasindan B noktasina ulasma araciysa ve eknomide benim icin onemli derseniz Japon alin (aslinda japona koreyide ekleyebiliriz artik). Ama ben otomobili kullanirken keyif almak istiyorum derseniz Alman alin. Honda fanatigi arkadaslar kizicak belki ama 30 yasindaki Mercedes`ten aldigim keyfi 0 Honda`da dahi alamiyorum (hatta Acura`da dahil). Ama giderken yolda kalicakmiyim herhangi bir ariza lambasi yanicak mi, yanarsa ne kadar masraf cikaricak diyede dusunmuyorum o ayri.

hocam merso gercekten cok farklı size katılıyorum, hondada ben kullanırken aldıgım en büyük zewk o motoru ve şanzımanı ( şimdi kimisi dicektir 125 ne olcak gibisine ama cok farklı 1.4 170 lık golf sahibide oldum yada cok farklı araçlarda kullandım buna benzer ama hondada ki bu tat başka ama honda bi merso gibi yola yapısmıyor yada 150 ile viraj a girdigimde biliyorum ki mercedes her türlü topluyacak honda bu güveni vermiyor, bazıları su lafa cok kızıyor ama söylemeden edemiyecegim bmw,audi,honda mazda,ford vw,toyota v.s araçlara sahip oldum ama mercedes ve digerleri bence dogru.

İşte buna katılınır hocam

• babaannem 71 yaşında tek bildiği bir marka var yıldızlı araba Buda mercedes oluyor. bir araba bu kadar pahalı olmasına rağmen tüm dünyadaki insaların beyninde yer ettiyse gerçekten kalitelidir. geçenlerde otobüste gidiyorum yanımızdan bir tane honda accord geçti gerçekten güzel araba. otobüsten birisi vay be arabaya bak mercedes gibi araba vallaha dedi. yani tüm dünyada şöyle birşey var mercedes bi yana diğer tüm arabalar bir yana. hemen heen her segmentin başını çekmiyor mu mercedes arabaları. bizim 2000 model bir e 200 vardı sattığımız da 460.000 km deydi motoru sıfır honda dan daha fazla verim veriyordu.

gelelim japon mu alman mı ?

mercedes, BMW, Audi ile kıyaslanacak japon arabası yok ülkemizde

toyota kıyaslanacaksa ford ile kıyaslanmalıdır... japonlar gerçekten güzel araba yapıyorlar kaliteli sağlam ama almanlar piyasayı elinde tutuyor. paran varsa alman yoksa japon derim ben

• otomobilde dünya çapında marka bilinirliği anlamında mercedes, bmw, vw ve toyota ilk dört otomobil şirketiydi; yıllar önce okuduğum yabancı bir makaleden aklımda kalan. bu dördüne bir de ferrari yi ekleyin. gerçi ferrari otomobil markasından ziyade yarış arabası markası.

yani listede üç alman bir japon var. demek ki alman otomobili daha iyi
  • Aslında Mercedes ve BMW en çok bilinen üst sınıf arabalar ama Mercedes eski günlerini arıyor gibime geliyor. Alman arabası alacak olsam ve bütçem de elverirse BMW yi Mercedes e tercih ederdim herhalde.

Ama o kadar para verinceye kadar bir Accord benim işimi görür der ve de Honda alırdım onu da biliyorum. :)
  • arkadaslar 9 ay önce aracıma lastik ve jant almak için lastikciye gittim benim jantlar degişirken sıfır BMW 3,20d geldi jantlarını degiştircekmiş öyle konusurken abi BMW bir ayrıcalık dimi dedim söyledigi söz garajımda honda var ve ondan aldıgım zevki bu arac kesinlikle vermiyo bmw sadece ismi var dedi bencede japon aracarı gercekten sorunsuz tek aractır size yemin ederim hayatımda hiç yolda kalmıs toyota görmedim ama mercedes ve bmw cok gördüm bence toyota supra ütün almanlara yeterr. ARTIK KORE VE JAPO ZAMANI BEYLER kabullenin
  • lexux japonların çift yıldızlı mercedesidir 2. japonlardaki teknoloji almanlarda olsaydı şu anda naziler dünya hakimi olurdu 3. toyota gibi dünyanın en büyük otomobil ürticisi olarak bilinen toyoda japonyanın hava savunma sanayisi kara savunma sanayisi ve jaopnların meşhur havada giden trenlerin de yapımcısıdır toyota adı altında lexux dünyada tek insansız otomobil yapan firmadır almanların Q7 si X5 i land cruser in aks bilyesi kadar olamamıştır şunu bilin hiç bir toyota nın hareret ibresini yerin kımıldatacak adam warsa o adama istediği aracı şu dakida alırım . 1 japon 10 almana bedeldir dikkat edin 10 sene sonra japonlar dünyada hüküm sürecektir hiç duydunuzmu yapaonların şunu imal ettik şunu yaptık haberlerde america ne bulursa hemen yayın organlarına baş vurur japon gördüğünüzde mutlaka sorun sizin için gelişmek nedir diye ? tek söz tomorow almana gelince senin audi dediğin araç 80 binde şanzımanda problem (sekromenç) 110 bine gelince enjektör 200 bine gelinc sekman..... gülünecek şeyler bunlar benim toyota 645 binde eğer yağ yakacak veya şanzumandan problem çıkaracak olursa üstüne benzin döker yakarım samimi söylüyorum almanlarda görüntü war ama yürek yok bir bugatii veyronu nissan skylen nasıl ezdiyse japonlar almanları 3 sene sonra ezeceğini ve bitereceğini hep berber görücez hiç kimse vvt-i m dual gx motor yapamaz

• japon araçları daha kaliteli ve konforlu bu yüzden japon araçlarını tercih ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: n a v y_35

Japonlar hep iyi motor yapar diye bilinir, peki nisan en iyi motor üreticilerinden biri ise neden note 1.6 motor reno mean motoru, 1.4 motoru clio 1.4 motoru? Dizel ha keza öyle. Suzukinin yeni çıkardığı splash araçlardaki benzinli motor fiatın fire kodlu 1.2 motoru, dizel motoru yine multijet motor. Mazdadaki motor da yine fordun motoru. Mitsubishi colttaki motor smart mercedes motoru. Yeni lancerdeki motor mitsubishinin ama yeni teknoloji bir motor değil. coltta kullandığı 1.5 motoru aldı koydu lancere. Tork fakiri bir motor. Burada yanlış anlaşılmasın japon motorları gerçekten uzun ömürlü ancak artık iş maliyeti düşük seri üretime geçince marka evlilikleri yaygınlaşınca gördüğüm kadarıyla özgün motor üreten bi toyota ile honda kalmış.

epey süre geçmiş ama konu zıplamışken belirtmek istedim: Colttaki dizel motorlar Mercedesin, benzinli motorlar Mitsubishinindir...Yazıda net bir şekilde anlaşılmadığı için eklemek istedim...

• alman otomobillerine hayran birisi ve halihazırda bir alman otomobili kullanıcısı olarak itiraf ediyorum ki bir sonraki arabam büyük ihtimalle japon malı olacak. honda veya toyota...

pahalı araba alacak olsam yine kesinlikle "great german sedans" derim ama sıradan/çok satan araçlarda toyota veya honda dan yana tercihimi kullanmayı düşünüyorum artık.
  • İlk 2004 Audi Benzinli 1.6 A4 Full Paket Kullandım. Audi kullanması zevkli konforlu bir araç fakat bakım masrafları çok, olur olmaz yerlerinden arıza hata veriyor. Audinin parçasıda bayağı pahalı. Audi 1 senede 5000 TL masraf açtı. Daha sonra 1995 Mercedes Benzinli E200 W124 kasa kullandım Audiden katkat üstün; yol tutuş iyi, kullanım kolaylığı mükemmel, bir tek ESP eksik. Ufak tefek yaşının getirdiği sorunlar oldu. Bir kronik arızası var mercedesin Ateşleme kabloları, Gaz kelebeği ve PMS beyin arızası. Bu arızalar beni mercedesten soğuttu bana 1 senede 3000 TL masrafa mal oldu. Yakıt olarakda çok yakan bir araç. En son toyota kullandım içeri biraz ses alıyor, yol tutuşu fena değil, tabii alman araçlarıyla yol tutuşu kıyaslanmaz. Konforu orta üzeri. Ama sorunsuz araçlar katagorisinde. 1 senede 300 TL bakım masrafı. Kardeşimde 2004 Honda Accord var 2.4 Motor benim Mercedes ve Audiden daha az yakıyor. Hayret verici yüksek hızlarda bile az yakıyor. Motor teknolojileri gerçekten mükemmel. Ama vergisi çok aracın. Bir arkadaşımda da 1998 Honda civic var o da çok memnun aracından. İş arkadaşım da honda Jazz aldı o da sorunsuz bir araç. Bir arkadaşımda dizel Auris aldı, çok memnun. Ben hondadan ziyade dizel seçeneği olduğu için Toyotaları seviyorum. Oturduğum apartmanda bir alman oturuyor yani bildiğin hans benim her hafta sonu Mercedesin biryerleriyle uğraştığımı görürdü selam verip gülerek geçerdi. :) Adam aynı şu İlyas SALMAN'ın "Fikrimin İnce Gülü" Yani "BALKIZ MERCEDES" Filmindeki Volkswagen minibüsü kullanan kıl adama benziyor. :D Kendisinde de toyota yaris d4d vardı. Almanların ne kadar cimri olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Bizim ülke dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmakta. Biz se neyle neleri kıyaslıyoruz. Meğer ne kadar savurgan bir millet olmuşuz. Aynı hastalık araplarda da var. Para ve yakıt bol olunca 3.0 lt motordan aşağısı kurtarmıyor. Türkiyede en iyi araç tercihine gelince; en ekonomik ve en az sorun çıkaran araç olması görüşündeyim. Aksi halde sanayide harcadığınız paralar, yakıt masrafları, moralinizi bozacak arızalar, aracınız ne kadar konforlu olursa olsun, ne kadar iyi yol tutarsa tutsun sizi tatmin etmiyor ve hüsrana uğrayabiliyorsunuz. Aşırı lüks ve konfor bir imtihandır nihayetinde. Sırf gösteriş olsun diye alınan araçlar, araç değilde bir nevi amaç oluyor. Amaç ulaşım olsun arkadaşlar. Şimdilerde dolmuşla seyahat ediyorum. 15 dakikalık yere 45-50 dakikada ayakta ve ya bilmem kaç kişinin oturduğu çökmüş koltuklarda belim ağrıyarak. Dolmuşla olur olmaz yerlerde dur-kalklar ve pisikopat dolmuş şoförünün gereksiz manevraları da cabası. İçinde bulunduğum arabasız halim, neye ne kadar ehemmiyet vereceğimi hatırlattı. Sizlere tavsiyem sizi üzmeyecek, işininzi görecek, fazla yakıt tüketmeyen bir araç tercih etmeniz. İnce ayrıntılara takılmamanızı tavsiye ederim. Japon araçları, Alman araaçlarına göre daha sorunsuz. Başında yazdığım araçlar bir hevesti ve boşa döktüğüm paralar beni bir nebze olsun akıllandırdı. Bu arada Fransız araçlarından uzak durun derim. Sıfırı ilk iki yıl güzeldir sonra sorunlar silsilesi sizi bekler. Kimse torosu, R12 bana örnek göstermesin o araçlar artık üretilmiyor ve bu forumda onlara binmek isteyen yok denecek kadar az sanırım. Tecrübe edildi. Bu arada yıllaca 1992 model babamın Tofaş Şahin marka aracınıda kullandım güvenliği zayıf ama akıllı kullandık çok şükür kazamız olmadı. Ama hiç tavsiye etmem. Bir türlü ayar tutmaz bir yerini yapsa başka yeri arıza varir. Sinir sitresten başka bişey değil. İtalyan araçları Fransız araçlardan daha beter her yerinde bir arıza. Tabii her şey gibi kaza da Allah'dan gelir, hangi araba olursa olsun. Siz niyetinizi halis tutun, tedbirinizi alın gerisini Allah'a bırakın. Allah kaza bela vermesin arkadaşlar. Vesselam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suvarigokhan -- 28 Mart 2011; 16:19:09 >

• Şu otomobillerinde milliyetçiliğini yapıyorsanız hala daha ne denebilir ki size.

Marka olarak veya millet olarak bakmayın şu olaya model olarak bakın.Bir markanın 1-2 modeli çok iyi diye diğerlerinin de iyi olduğu anlamına gelmiyor.Bir ülkenin otomobil firmaları iyi diye diğer ülkenin markalarına kapatmayın kendinizi.

Amerikanlar,İngilizler,Koreliler,İtalyanlar,İspanyollar,Fransızlarda ve daha sayamadığım ülkeler var bu piyasanın içinde.Otomobil alırken çok dar bakıyorsunuz.Sadece 2 ülkeden ibaret değil bu piyasa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Şu otomobillerinde milliyetçiliğini yapıyorsanız hala daha ne denebilir ki size.

Marka olarak veya millet olarak bakmayın şu olaya model olarak bakın.Bir markanın 1-2 modeli çok iyi diye diğerlerinin de iyi olduğu anlamına gelmiyor.Bir ülkenin otomobil firmaları iyi diye diğer ülkenin markalarına kapatmayın kendinizi.

Amerikanlar,İngilizler,Koreliler,İtalyanlar,İspanyollar,Fransızlarda ve daha sayamadığım ülkeler var bu piyasanın içinde.Otomobil alırken çok dar bakıyorsunuz.Sadece 2 ülkeden ibaret değil bu piyasa.

cCc Hedef Alman, kitap Aumann cCc
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Şu otomobillerinde milliyetçiliğini yapıyorsanız hala daha ne denebilir ki size.

Ne yani dünyada başka üretici yok mu Milletlere göre araba mı alınırmış? ferrari de italyan marea da italyan.
    Almanlara bu şöhreti veren mercedes ve bmw dir biraz da audidir.Bunun dışında diğer ucuz alternatif alaman arabası isteyenelere opel öneririm.Şu anki Volkswagen'i bunların içinden özellikle ayrı değerlendirmek gerekir ve bu araçlar alışılagelmiş alman kalitesinden uzaklar şu an.

• Bana göre 2. elde hangisi fiyat/kalite olarak uygunsa onu tercih ederim, alman japon vs. farketmez.
  • En iyisi benim gibi yapın,yılın 6 ayı alman 6 ayı japon arabasına binin..İkisine de binilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranov -- 28 Mart 2011; 19:28:51 >
  • Mercedes, BMW ve Audi gibi markaları hariç tutarsak kesinlikle Japon ama tutamıyorsak Alman
  • quote:

Orijinalden alıntı: D_G_N

Mercedes, BMW ve Audi gibi markaları hariç tutarsak kesinlikle Japon ama tutamıyorsak Alman

+1905 Japonlara alternatif ise İthal Renault veya Opel
  • biraz mantıklı düşünün birde madalyonun öbür yüzüne bakın
    peki o teknolojiyi herzaman almanlara ,abd ve avrupaya kim üretti ,geliştirdi

ses sistemleri WALKMAN ı hatırlayan varmı alman malımıydı yoksa
    televizyonlar
    kamera-fotograf makinesi ; mesela VHS video kaset tamamen JVC icadı 1975 lerde+ sony BETA kaseti harddisk depolamada hitachi bunlar öncü sonrasında IBM DELL =herzaman sony den parçalarını transistör pil vb vb vb. tedarik eder.
    bilgisayar
    oyun konsolları SEGA,NİNTENDO,PLAYSTATİON=JAPAN
    elektronik sistemlerin
    donanımlarının tüm devreleri ve elemanları. TRANSİSTÖRLÜ radyoyu İLK ÜRETEN SONY DİR TR-6(Transistör-6 diye ilk radyoyu üretip piyasaya süren sony dir )
    NOT:amerikalı bilim adamı transistörün çalışmalarını başlatmış fakat onlar bunu nükleer silah vb. gibi kötü amaçlarını yerine getirebilirmi diye araştırmalar yaparken 1945-55 japon bilim adamı Ibuka geliştirip üretmiştir.

japonlarda ve onlar icat edip geliştirdi
    Akai · Alaxala · Alinco · Alpler · Alp · Anritsu · AOR · Brother · Canon · Casio · CATEYE · Chinon · · Copal · Clarion · Contec · Cosina · D & M Holdings · Daikin · Denso · DNP · DX Anten · Eizo · Elpida · Epson · FANUC · FOSTEX · Fuji Electric Fujikura · · Fuji Xerox · Fujifilm · Fujitsu · Funai · Futaba · Hamamatsu Fotonik · Hitachi · Hoya · IO Data · Ibanez · ICOM · Iwatsu · JEOL · JRC · JR propo · JVC · Kenwood Holdings · Kawai · Kenko (şirket) · KEYENCE Kikusui · · Kirameki · KO propo · Konica Minolta · Korg · Kyocera · Luxman · Mabuchi Motorlu · Mamiya · Maspro · Maxell · Melco · · Mimaki Minebea · Mitsubishi · Mitsumi · Murata Manufacturing · Mutoh · Nakamichi · NEC · Nichia · Nikon · Nintendo · Nitto Denko · Oki · Olympus · Omron · Onkyo · Orion Elektrik · Panasonic · Pentax · Pioneer · Pixela · Plextor · Renesas · Ricoh · Rohm · Roland · Rubycon · Sansui · Sanwa Denshi · Sanwa elektronik aletler · Sanyo · Sega Sammy Holdings · Seiko Sekonic · · Keskin · Shimadzu · IIC · Sony · Stax · Sumitomo Electric · Sigma · Taiyo Yuden · Tamron · TEAC · TDK · Tiger · Toshiba · Uniden · Wacom · Yaesu · Yagi-Uda · Yamaha · Yaskawa · Zojirushi · Zuken, vs vs vsv svs vs + onlarca yarı iletken teknolojik üretim tesisleri.

Sony'nin getirdiği yenilikleri kısaca özetlemek gerekirse:

* Umatic (~1968)
    * Betamax (1975)
    * Betacam (1981)
    * Compact Disc (1982)
    * 3.5 inch Floppy Disk (1982)
    * Video8 (1985)
    * DAT (1987)
    * Hi8 (1988)
    * Minidisc (~1990)
    * Digital Betacam (~1990)
    * miniDV (1992)
    * Memory Stick (1998)
    * Digital8 (1999)
    * PSP Universal Media Disc (~2003)
    * HDV (~2004)
    * Blu-ray Disc (2006)

"Hani Herbaşarılı erkeğin arkasında br kadın vardır ya Her başarılı markanın arkasında herzaman japon vardır"
    avrupa amerika asya ırkı dediğin savaşçı,kaba,vahşi ,hırçın milletler. ince işlere kafaları basmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 11 Nisan 2011; 12:42:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: goro1982

biraz mantıklı düşünün birde madalyonun öbür yüzüne bakın
    peki o teknolojiyi herzaman almanlara ,abd ve avrupaya kim üretti ,geliştirdi

ses sistemleri WALKMAN ı hatırlayan varmı alman malımıydı yoksa
    televizyonlar
    kamera-fotograf makinesi
    bilgisayar
    oyun konsolları
    elektronik sistemlerin
    donanımlarının tüm devreleri ve elemanları.

japonlarda ve onlar icat edip geliştirdi
    sony,aiwa,toshiba,sharp,panasonic,(LG-hitachi),sanyo,seiko,ataba,akai, en önemlisi Pıoneer, Nec,casio,fujitsu,Fuji,,canon,olympus,Maxell,JVC, Nintendo, vs vs vsv svs vs + onlarca yarı iletken teknolojik üretim tesisleri.

"Hani Herbaşarılı erkeğin arkasında br kadın vardır ya Her başarılı markanın arkasında herzaman japon vardır"
    avrupa amerika asya ırkı dediğin savaşçı,kaba,vahşi ,hırçın milletler. ince işlere kafaları basmaz.

Sanayi Devrimini kimler yaptı,bunun cevabını ver sonra yazacaklarına karar ver istersen...

• Alman araçlarına da sık biniyorum, kullanıyorum. Haftada bir kere falan da lexus jip kullanıyorum. Japonlardan şaşmam. Tabii uygun fiyata bir alman denk gelirse onu da düşünürüm tabii. Ama sıfır olduktan ve fiyat dezavantajı olmadıktan sonra japon
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.