Şimdi Ara

Alman Mahkemesinden Tarihi Dizel Otomobil Kararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alman mahkemesi, dizel otomobil yasaklarının bozulmasını reddetti.
    Almanya'nın en yüksek idare mahkemesi dizel arabaları yasaklayan alt mahkeme kararının bozulmasına yönelik talebin reddedilmesi sonrasında Stuttgart ve Düsseldorf şehir yönetimlerine kendi çevre programlarını daha da geliştirmelerini ifade etti.

http://www.businessht.com.tr/otomotiv/haber/1855380-alman-mahkemesinden-tarihi-dizel-otomobil-karari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dün Fiat da dizel motor üretmeyeceğini açıklamıştı. Dizel motorlar sona yaklaştı gibi görünüyor.

• Emisyon standartlarını karşıladıkları zaman dizeli satmaya devam ederler. Dizelin kalkmasına emisyona uygun hale getirmek için gereken maliyetlerin fazlalığı sebep olacak. Benzinliye göre daha masraflılar. Dizele olan ilgi de azalmaya başladığı için firmalar vazgeçiyor yavaş yavaş.
  • Başka bir konuda da yazmıştım. Ar-ge alanında dizele yatırımlar kesilir ancak mevcut üretim hatları emisyonu çok önemsemeyen ülkeler için üretim ve satışa devam eder. Yani bizim için yeni dizel motor üretmez, geliştirmezler ama eskileri satmaya devam ederler.
  • Neden farklı bir dünyada mı yaşıyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kragen

Neden farklı bir dünyada mı yaşıyoruz?

Hayır, farklı bir ülkede yaşıyoruz. Bizim emisyon kuralları daha esnek. Kanun dizele izin veriyorsa, mevcut banttan üretim fabrikanın işine geliyorsa (ürettiği malı düşüğe mal edip yükseğe satıyorsa), alıcı talep ediyorsa dizel satılır. Bugün Almanya'da olduğu gibi bizde İstanbul'a dizel binek otomobil girmeyecek diyemediklerine göre.
  • Heyecan yapmayin dizel binek araçlarda 2040 a kadar yolu var , kamyon tır gemi ve ticari araçlarda ise 2100 e kadar yolu var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Problem çevre. Ya biz ülkemizde izin vermeyelim ama kalan 150 ülkeye satarız ne olacak kar ederiz diyemezler. Nasıl çevre protokolleri tüm ülkeler tarafından kabul ediliyorsa bu da öyle olacak. Olmasa bile adam zaten üretmeyecek. Gidip benzinli satar aynı ülkeye el mahkum alacaksın.

• Doblo'nun aile araci olarak kullanildigi ulkede bu dizel olaylarini cok takiyorsunuz

• dizel bitiyor, bitmeli de zaten ulan havasızlıktan, kuraklıktan ölecegiz hala 20 kuruş yakma derdindeyiz.

• klaudio K kullanıcısına yanıt
    doğru, fakat bunu düşünüp önlem alması gerekenler vatandaş değil devlet değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kragen

Problem çevre. Ya biz ülkemizde izin vermeyelim ama kalan 150 ülkeye satarız ne olacak kar ederiz diyemezler. Nasıl çevre protokolleri tüm ülkeler tarafından kabul ediliyorsa bu da öyle olacak. Olmasa bile adam zaten üretmeyecek. Gidip benzinli satar aynı ülkeye el mahkum alacaksın.

Üreten de, satan da, kuralları koyan da ben değilim. Sadece öngörüm bu. Nasıl bizim kuş serisinin üretim bandı yurtdışına gitti (hollanda sanırım), avrupadaki dizel üretim bandı da kuralları esnek ülkelere (sadece bize değil tabi ki) gelecek. Uzun vadede bizde de yasaklar gelecek ama AB 2020de bitirirse TR 2030da bitirecek mesela. Benim kontrolümde olsa başta raylı sistem olmak üzere toplu taşımayı geliştiririm zaten, toplu taşıma eziyet olmaktan çıkıp konfor haline gelir.

• Dün bir belgeselde izledim, otomobiller 3/4 oranında sera etkisine neden oluyormuş. Düşünün, ilk otomobil 1885'de üretildi ve bu gidişle 2085'e kalmadan insanoğlu bitirecek dünyayı.

Şu ecnebioğlu, ya Dünya'ya meteor çarparsa diye Mars'a koloni kurmaya çalışıyor, biz hala dizel peşindeyiz... :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.