Şimdi Ara

ALman arabalarının arkalarında neden modelleri yazmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
6.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Taner Göde

MERCEDES BENZ S 320 CDI LONG 4 MATIC, yavaş ol, yok bir de gece sessizce gel, camdan gir bari, kimse duymasın. Halbuki araç zaten şekil ve şemal ile ne olduğunu anlatmayı başarıyor.

Benimde en çok dikkatimi o çekiyor...
    S-Class sahibi olsam arkasının destan gibi olmasını istemem şahsen
  • Merhabalar....yazilanlari okudum, ve cevab vermek zorunlu hissettim kendimi.Ben kendim Frankfurtda yasiyorum.Lüks araclarin arkasinda yazi yazmamanin nedeni, almanyada cogu arac sigortalari bunu istiyor.Malesef burada calinan araba ya Rusya yada Arnavut gibi yerlere getiriliyor.Hirsizlar genelde siparis üzerine caldiklari icin, sigortalar yazilari cikartmalarini istiyor, hirsiz bilmesin diye.Buranin en cok calinan araba BMW X5in bile bazi sigortalar kabul bile etmiyor.Ben aracimi yeni aldimda , kesinlikle motor hacmini belirten yaziyi cikarmami istediler.3-4 yasinda ikinci el araclar sigortalar sormuyor bile.
  • Hırsızların hedefine girmemek için 3000cc üzeri ise söktürmekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Hırsızların hedefine girmemek için 3000cc üzeri ise söktürmekte fayda var.

3000 üzeri veya alti fark etmiyor. Adamlar 2,0 Golf bile caliyorlar. Adam arnavutda yeterki desin bana bu lazim.
    Arnavut polisin yakaladi calinti araba deposuna bi bakin (1 ,41 dakika itibaren).
    http://www.youtube.com/watch?v=qzR586N7MwI&feature=related

• quote:

demek bu yüzden ferrarilerin arkasında silindir hacmi yazmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzLaz

quote:

3000 üzeri veya alti fark etmiyor. Adamlar 2,0 Golf bile caliyorlar. Adam arnavutda yeterki desin bana bu lazim.
    Arnavut polisin yakaladi calinti araba deposuna bi bakin (1 ,41 dakika itibaren).
    http://www.youtube.com/watch?v=qzR586N7MwI&feature=related

Bunları nasıl çalmışlar böyle ??? Bunlar hep üst sınıf araçlar ve markalar. Araçları yürütmek bu kadar basit mi???

Haberlerden duyduma göre , bazi araclarda ....sahibin evine girip anaktari caliyorlarmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

demek bu yüzden ferrarilerin arkasında silindir hacmi yazmıyor

ferrari de 1.6 motor seçeneği olmadığından dolayı olmasın o

• bizim burda var solda m3 sağda 3.20i yazıyo aynı arabada
  • Bunda çok fazla yazı
     ALman arabalarının arkalarında neden modelleri yazmıyor

Bunda da çok az yazı... Ortası yok!
     ALman arabalarının arkalarında neden modelleri yazmıyor
  • Makyajda bi yere kadar

http://videoizle.video75.com/t4m1G4Jkos8/sahin-vs-ferrari/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poweredTKM -- 7 Ağustos 2010; 9:30:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: poweredTKM

Makyajda bi yere kadar

http://videoizle.video75.com/t4m1G4Jkos8/sahin-vs-ferrari/

• Merhaba Gurbetçi Arkadaşım. Viele Grüße nach Frankfurt!

Ich habe etwas ermittelt und siehe mal was ich im Internet dazu gefunden habe.

Tschüß!

Modellschriftzug Entfall - Welcher Sinn?
    http://www.auto-treff.com/bmw/vb/showthread.php?postid=1702475

Geheimhaltung ist sicherlich ein wichtiger Grund, Nicht jeder mag es, mit seinem "330i" zu "prahlen". Understatement ist oftmals besser - erst recht in unserer Neidgesellschafft. Andererseits finde ich es witzig, wenn an einem M5 ein "520i" prankt (SirRichi mit seinem "520i M-Paketo" ).

Ein weiterer Grund ist, dass viele (ich nicht) Schriftzüge jeglicher Art als störend und unästhetisch empfinden. Und fragen sich, warum der Hinterherfahrende vom Motor Kenntnis nehmen soll...

Schriftzug Entfall ist wohl das beliebteste "Extra" bei BMW - zum Glück ist es auch kostenlos .

Warum Schriftzugentfall:

Die Gründe wurden bereits alle genannt:
    1.) Es stört die Fahrzeugoptik, wie bei den ganzen Japanern und auch bei anderen. Schaut auch einmal einen Mazda 626 (vorheriges Modell) an. 3 verschiedene Schriftzüge. Alles anders geschrieben: "Mazda", "626" und die Motorbezeichnung.
    2.) Beim reinigen des Fahrzeuges störend, da man mit der Bürste bzw. mit dem Lederlappen hängen bleibt.
    3.) Das ich einen 330d habe, geht keinen was an. Außer euch im Forum, damit ihr mir bei Bedarf besser helfen könnt.

quote:

Merhabalar....yazilanlari okudum, ve cevab vermek zorunlu hissettim kendimi.Ben kendim Frankfurtda yasiyorum.Lüks araclarin arkasinda yazi yazmamanin nedeni, almanyada cogu arac sigortalari bunu istiyor.Malesef burada calinan araba ya Rusya yada Arnavut gibi yerlere getiriliyor.Hirsizlar genelde siparis üzerine caldiklari icin, sigortalar yazilari cikartmalarini istiyor, hirsiz bilmesin diye.Buranin en cok calinan araba BMW X5in bile bazi sigortalar kabul bile etmiyor.Ben aracimi yeni aldimda , kesinlikle motor hacmini belirten yaziyi cikarmami istediler.3-4 yasinda ikinci el araclar sigortalar sormuyor bile.

• almanyada araçlarınızı yazısız olarak sipariş edebiliyorsunuz.yani sonradan söktürmeye gerek yok.fabrika çıkışlı arabanızı yazısız olarak alabiliyorsunuz.türkiyede bu işi sadece audi yapıyor bildiğim kadarıyla.sitesindeki konfigüratörden görmüştüm.model ve motor yazısı olmadan sipariş edilebiliyor audiler.
  • quote:

102hp-115hp jettaları 170hp olana benzetme çabaları

bu çabaya giren birine hiç rastlamadım,ne farklar var ki tsi yazısından başka?

Kosova'dan selamlar dostlarım

2 yıl boyunca yaz tatillerim Arnavutlukta geçmişti,konu dönüp dolaşıp hırsızlık mevzusuna ve arnavutluğa gelince yazayım dedim

Baştan belirteyim,yazacaklarım hep çevreden duyduklarım olacak,gerek Arnavut vatandaşlarından,gerek çalışan Türk vatandaşlarından...

Arnavutlukta oto hırsızlığı olayı oldukça yaygınlaşmış,Tiran'da trafikte gördüğünüz lüks araçların oldukça büyük bir yüzdesi çalıntı.

Hırsızlık artık danışıklı dövüş haline gelmiş.Sen adama istediğin aracı söylüyorsun,adam sana aracı buluyor(genelde İtalya),aracı çalıp 24 saat içerisinde çaldığı ülkeden çıkarabilirse,polis daha da düşmüyormuş bu aracın peşine.Bu sayede hem aracı çalınan vatandaş sigortadan parayı alıyor,hemde Arnavutluk daki vatandaş aracına kavuşuyor!Değişik bir alan memnun-satan memnun durumu.Ülke içerisinde zaten polis karışmıyor(!) ilginç bir şekilde.

2-3 yıl önce babama 5000€ karşılığında e270 cdi teklif etmişlerdi,varın siz düşünün olayın boyutunu...

Burada internete girme olanağım şimdilik pek yok,hepinize sevgilerle

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Merhaba Gurbetçi Arkadaşım. Viele Grüße nach Frankfurt!

Ich habe etwas ermittelt und siehe mal was ich im Internet dazu gefunden habe.

Tschüß!

Modellschriftzug Entfall - Welcher Sinn?

Geheimhaltung ist sicherlich ein wichtiger Grund, Nicht jeder mag es, mit seinem "330i" zu "prahlen". Understatement ist oftmals besser - erst recht in unserer Neidgesellschafft. Andererseits finde ich es witzig, wenn an einem M5 ein "520i" prankt (SirRichi mit seinem "520i M-Paketo" ).

Ein weiterer Grund ist, dass viele (ich nicht) Schriftzüge jeglicher Art als störend und unästhetisch empfinden. Und fragen sich, warum der Hinterherfahrende vom Motor Kenntnis nehmen soll...

Schriftzug Entfall ist wohl das beliebteste "Extra" bei BMW - zum Glück ist es auch kostenlos .

Warum Schriftzugentfall:

Die Gründe wurden bereits alle genannt:
    1.) Es stört die Fahrzeugoptik, wie bei den ganzen Japanern und auch bei anderen. Schaut auch einmal einen Mazda 626 (vorheriges Modell) an. 3 verschiedene Schriftzüge. Alles anders geschrieben: "Mazda", "626" und die Motorbezeichnung.
    2.) Beim reinigen des Fahrzeuges störend, da man mit der Bürste bzw. mit dem Lederlappen hängen bleibt.
    3.) Das ich einen 330d habe, geht keinen was an. Außer euch im Forum, damit ihr mir bei Bedarf besser helfen könnt.

quote:

Merhabalar....yazilanlari okudum, ve cevab vermek zorunlu hissettim kendimi.Ben kendim Frankfurtda yasiyorum.Lüks araclarin arkasinda yazi yazmamanin nedeni, almanyada cogu arac sigortalari bunu istiyor.Malesef burada calinan araba ya Rusya yada Arnavut gibi yerlere getiriliyor.Hirsizlar genelde siparis üzerine caldiklari icin, sigortalar yazilari cikartmalarini istiyor, hirsiz bilmesin diye.Buranin en cok calinan araba BMW X5in bile bazi sigortalar kabul bile etmiyor.Ben aracimi yeni aldimda , kesinlikle motor hacmini belirten yaziyi cikarmami istediler.3-4 yasinda ikinci el araclar sigortalar sormuyor bile.

Türkçesini yazıp bizide aydınlatabilirdin...

• quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

quote:

102hp-115hp jettaları 170hp olana benzetme çabaları

bu çabaya giren birine hiç rastlamadım,ne farklar var ki tsi yazısından başka?

Kosova'dan selamlar dostlarım

2 yıl boyunca yaz tatillerim Arnavutlukta geçmişti,konu dönüp dolaşıp hırsızlık mevzusuna ve arnavutluğa gelince yazayım dedim

Baştan belirteyim,yazacaklarım hep çevreden duyduklarım olacak,gerek Arnavut vatandaşlarından,gerek çalışan Türk vatandaşlarından...

Arnavutlukta oto hırsızlığı olayı oldukça yaygınlaşmış,Tiran'da trafikte gördüğünüz lüks araçların oldukça büyük bir yüzdesi çalıntı.

Hırsızlık artık danışıklı dövüş haline gelmiş.Sen adama istediğin aracı söylüyorsun,adam sana aracı buluyor(genelde İtalya),aracı çalıp 24 saat içerisinde çaldığı ülkeden çıkarabilirse,polis daha da düşmüyormuş bu aracın peşine.Bu sayede hem aracı çalınan vatandaş sigortadan parayı alıyor,hemde Arnavutluk daki vatandaş aracına kavuşuyor!Değişik bir alan memnun-satan memnun durumu.Ülke içerisinde zaten polis karışmıyor(!) ilginç bir şekilde.

2-3 yıl önce babama 5000� karşılığında e270 cdi teklif etmişlerdi,varın siz düşünün olayın boyutunu...

Burada internete girme olanağım şimdilik pek yok,hepinize sevgilerle

vay anasını türkiyede böyle bişey olsa dakkada bulurlar aslında güzel bi teori çalıyosun sigorta yenisini veriyor araba sahibine. diğer arabada sana kalıyor :D bizdemi girsek o işe :P

• HEMEN! 5 dk bekle lütfen...!

quote:

Orijinalden alıntı: StranqeRz

Türkçesini yazıp bizide aydınlatabilirdin...
  • Buyurun, Almancadan Türkçeye çeviri:

Model Tanımlama Yazısı İptali - Hangı Amaçla?

Sır saklamak muhakkak önemli bir neden, "330i" aracıyla "öne çıkmayı" herkes sevmez. Mutaasip olmak çoğu zaman daha iyidir - özellikle de kıskançlık ve çekememezlik dolu toplumumuzda. Diğer taraftan da bir M5 araca "520i" yazısını yapıştırmayı de gülünç buluyorum (SirRichi adlı kullanıcı ve 520i M-Paketi örneğindeki gibi).

Başka bir neden de birçok araç sahibinin (ben değil) her türlü model tanımlama yazısını rahatsız edici ve estetik dışı bulması ve araçlarını takip edenlerin kendilerinin hangi motora sahip olduklarını hangi amaçla bilmeleri gerektiğini merak etmesidir.

Model tanımla yazısı iptali BMW'de en çok tercih edilen "Opsiyon" galiba - iyi ki de ücretsiz.

Neden model yazısı iptali:

Nedenlerin çoğu zaten belirtilmiş:
    1.) Araç optiğini/görüntüsünü bozuyori Japon araçları ve diğer araçlardaki gibi. Bir MAZDA 626'ya bakın (önceki model). 3 farklı model yazısı var. Hepsi de farklı yazılmış: "MAZDA", "626" ve motor tanımlaması.
    2.) Aracı temizlerken fırça ve güderi model yazısı tanımlama harflerine takılmaktadır.
    3.) Bir 330d araca sahip olmam başkasını ilgilendirmez. Forumdakilerin bilmesinde fayda var ama, böylece bana gerektiğinde daha iyi yardımcı olabilirsiniz.

• quote:

Donsuzlaz inanın sizden ilk defa duydum sigortaların böyle bi şey istediğini, yukarda arkadaşın yazdığı gibi ilk önemli sebep Understatement' dir.

• quote:

Haberlerden duyduma göre , bazi araclarda ....sahibin evine girip anaktari caliyorlarmis.

Benim eski patronun yaptığı gibi yapıyorlardır :)

Adamın evine hırsız giriyor...
    Çalacak bişey bulamamış. 530d'nin yedek anahtarını götürmüş.
    Bunlarda anahtar çalındı diye aracı 1 hafta fabrikada tutmuş
    Sonra eve gittiği ilk gün araç yok :) 1 ay sonra otoyolda kazalı şekilde bulunmuş :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.