arkadaşlar benim onboard kartımdakı ses kartım bozulmuştu yeni ses kartı aldım bir süre nomal çalışırken birdenbire ses çakışması sorunu çıktı ortaya.aygıt yöneticisinde oyun bağlantı noktası vealdığım ses kartı(creatıve ct4830 sorunlu gözüküyor)ses kartı ikinci el sürücüsü yok ama pc her defasında tanımasına rahmen onboard takı ses kartıyla devamlı çakışıyor..anakartın ses kartını yüklediğimde sorun bir seferlik açılmayla sorun çözülüyor pc yi kapattıp açtığımda donanım bulundu diyor,,yeniden başlat diyor,,başlatıyorum yine çakışma,,kod 12 hatası bu aygıt yeterli boş alan bulamıyor deniyor,,,iki sesetlemeden ve aygıt yöneticisinde iki sorunlu ogeyı kaldırdıktan sonra donanım yine bulunuyor ,,ses çalışıyor,,kapatıp açtığımda yine aynı çakışma...bıos advenced ten anakartın sesini otamatikten dısabled yapıyorum yine aynı,,aygıt yöneticinde bilinen ses sürücüleri ve bilinen video yakalama aygıtları içine baktığımda bomboş sanırım bunları ortadan kaldırmam gerekiyor ama kaldırı falan yok,,temin yine aygıttan sorunlu iki ogeyi kaldırıp yeniiden başlattım,,donanımı buldurtum yeniden başlatım şimdi ses var ama kapatayım açayım pc yi yine olmıyacak ses,,çıldıracam 1 haftadır böyle bu,,,formatta attım harici ses kartını çıkarıp öyle açtım,,sonra yine ses kartını taktım,,hep aynı,,forumları araştırdım çözümleri uyguladım çözüm yok,,anakartım asus,,işletim sistemim xp,,,tamirciye götürsem al yaptım decek eve gelcem aynı anda yada birsüre sonra yine çıkacak bu sorun biliyorum,,,lütfen bana yardımcı olun,,,pc nin acemisiyim biostan falan bişeyler veya başka karışık bişeler değişcekse lütfen ayrıntılı yazın,,,şimdidden teşekkürlar,
anakartinin ses kartının kesinlikle bozuk oldugundan emin misin? bence surucusunde sorun vardır. internetten guncel anakart - ses surucunu bul ve onu yukle (tabi ki temiz bir format ve yeni yuklemeden sonra)
yok illaki onboard ses bozuk diyosan, bu sefer oyeni aldigin kartin guncel surucusunu bul internetten ve anakartin surucusunu kurarken sesi kurma. yani orada voice diye secenek varsa misal onunden cheki kaldir. sonra da o yeni indirdigin surucuyu kur.
umarim analatabildim.
ya kardeşim b çok kolay biosa gir chipset setupta n büyük ihtimalle AC'97 dir disable yap sorun ortadan kalkar
arkadaşım disable yaptıktan sonra hala sorun ortadan kalkmıyorsa şunu yap! bilgisayar açılırken windows yükleniyor yazısından hemen önce siyah bir ekranda senin donanımların bulundugu yerlerin slotları hakkında bilgi veren bir sayfa çıkıyor. orda ses kartın ve diğer donanımların IRQ larını gösteren sayısal değerler olucaktır. ve bu değerlerin her donanım için farklı atanmış olmasına dikkat et. örneğin display adapter ın IRQ su 10 ve sound adapterinde IRQ su 10 gözüküyorsa aralarında çakışma yaşanabilme riskinin olduğunu gösterir sana. Bu sayfada durup bakman için karşına tam osayfa geldiğinde klavyedeki Pause Break tuşuna bas. daha sonra enter la geçebilirsin. sonradan taktığın ses kartını mümkün olduğunca bütün pci girişlerine dene! sorun yani çakışma büyük ihtimalle ortadan kalkacaktır. saygılar...