Şimdi Ara

Allah Fenerbahçe'yi M.A.Adan korumuş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2010-2011 sezonu tescil edilmiştir. Naklen yayın gelirleri ise asla geri verilemez. Anayasaya aykırı bir durum. CL'ye gidemezsek ve bu işin altından UEFA veya TFF çıkarsa paşalar gibi tazminatı öderler. Hoş, savunma dahi alınmadan CL'den men edildik.

TFF'nin iç işlerine UEFA asla karışamaz. Her federasyon kendi içinde özerk bir yapıyla yönetilir. UEFA'nın yapacağı en fazla kendi kupalarına belli bir süre katılma yasağıdır.

Sürecin bu kadar uzamasını sebebi ne TFF ne de başka birşeydir. Süreç tamamen DEVLET eliyse uzatılmaktadır. Çünkü bu süreci başlatan TFF değil, Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet'tir.

TFF'nin karar alamamasının sebebi gayet açıktır. Ellerinde kendi tespitlerine dayanan ne bir belge ne de başka bir kağıt parçası vardır. Olay tamamen mahkemede sonuçlanacaktır.

Gözlemci raporları tüm maçların saha içinde kurallara uygun biçimde tamamlandığını gösteriyor. Bu durumda TFF kesinlikle saha dışı için ceza veremez. Ancak kendi soruşturma açıp, kendi mahkemelerinde yargılama yapabilseydi o zaman işler değişirdi.

Etik Kurulu raporu tamamen geçersiz bir rapordur. Savcılık belgelerin işlerine gelenlerini kurula yollamış ve kurul sağlıklı bir karar almamıştır.

Savcılık soruşturmanın başında ortaya çıkan ve Emniyet tarafından doğrulanan tape ve diğer delilleri kesip, iddianame içeriside büyük oynama yapmıştır. Kısaca çoğu tape iddianameye bile girmemiş, kanaat oluşturacak bir durum yaşanmamıştır.

Ancak bu çıkarılan tapelerin hepsi kamuoyunca bilinmektedir. Mahkeme süreci boyunca TFF'den bir müdahale gelmedikçe bu tapeler ve diğer deliller yeni mezun bir avukat tarafından bile kolayca çürütülebilecektir.

İddianame tamamıyla kanaat üzerine dayalıdır. Bugün ortaya çıkan bilgilerle mahkeme sürecinin futbolu ilgilendiren kısmı kolayca çürütülüp, kulüplerin ve şahısların saha içi ve dışı olaylar için ceza alması kesinlikle mümkün değildir. Ancak içeride bulunan bazı kişilerin, yine iddianamenin başka boyutunda olan çete kurma suçundan yargılanmaları devam edecek ve bu mahkemeler yıllarca sürecektir.

MAA burada bir piyondur. Yanında bulunan kimseler ve perdenin arkasında bulunan kişilerce alenen veya gizli olarak yönlendirilmiş, Fenerbahçe kimliği kullanılarak MAA üzerinden prim yapılmıştır. Ortada kalan MAA, taraftar ve kamoyunun tepkisini çekerek istifa edilmeye zorlanmış, moral olarak çöküp, yalan yanlış beyanlar vermeye başlamıştır. Kendisinin şu an tüm çabası kendi ismini temize çıkarmaktır. Bunu başarması artık çok zordur.

Geçen seneye kadar kulübün gelecek başkanı olarak görülen ve taraftarlar tarafından sevilip, arkasında durulan isimlerin, birer birer taraftar tarafından nefret edilmesi sağlanmıştır.

Medya ise kamuoyunu bilinçli olarak yanlış yönlendirmiş, dikkati saha dışı olaylara çekmiştir. Saha içini konuşan tek bir yazılı veya görsel yayın yapılmamıştır. TV programlarında konuşulan üç konu Aziz Yıldırım, Fenerbahçe ve şikedir.

Bu yolla medyamız, Fenerbahçe taraftarının Aziz Yıldırım'dan da nefret etmesini sağlayıp, kulübü kaosa sürüklemek için gereken zemini hazırlamaktadır.

Ancak Fenerbahçe taraftarı bu oyuna gelmeyeceğini sürecin başından itibaren ortaya koymuştur. Gerek sosyal medya, gerekse fiili eylemler ile kulübüne sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir. Gerek bütün bu sürecin komplo teorileriyle oluşturulan düşmanlar (cemaat, siyaset vs.) veya gizli örgütlerin kontrol ettiğine inanlar, olayın tamamen gerçek olduğuna inananlar veya bu olayın gerçek olduğuna inananlar olsun, Fenerbahçe taraftarının duruşu daima kulübünden yana olacaktır.

İsimler her zaman gelip geçicidir. Bu kulüp Amatör lige dahi düşse desteklemekten gocunmayacak taraftar kitlesine sahip olduğunu her zaman göstermiştir.

Özet: Fenerbahçe şike yaptı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkstrom

Ancak Fenerbahçe taraftarı bu oyuna gelmeyeceğini sürecin başından itibaren ortaya koymuştur. Gerek sosyal medya, gerekse fiili eylemler ile kulübüne sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir. Gerek bütün bu sürecin komplo teorileriyle oluşturulan düşmanlar (cemaat, siyaset vs.) veya gizli örgütlerin kontrol ettiğine inanlar, olayın tamamen gerçek olduğuna inananlar olsun, Fenerbahçe taraftarının duruşu daima kulübünden yana olacaktır.

Aynı cümle iki defa yazılmış. Düzelttim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Bravo

Dip Not 2 : Fenerbahçe , Beşiktaş , Trabzonspor küme düşerse bu ligin Inter'i , O. Lyon'u oluruz. Demedi demeyin. Yeni bir seri başlar.

bir nevi Zaten bu ligin değilde Fenerin lyonusunuz hatta lyonuda geçtiniz tebrik ederim

dile kolay 11 senedir boyundurğumuz altındasınız
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baris01

Bakın bu adamı naqsıl savunuyorlar anlamıyorum ben Fenerbahçe aşığı Mehmet Aydınlar olayım bu işe girdim şike süreci patladı ilk yapcağım iş bırakmak olur ben bunun için gelmedim futbolun başına kim temizlerse temizlesin futbolu ha bakdın gördün şike yapmış başdakiler bizi korumazdım içim kan ağlaya ağlaya Fenerbahçenin cezasını verirdim verirdim ki ilerde bunu FENERBAHÇEMİZE yapanlardan hesabını sorardım.O ne yaptı ne düşürdü ne çıkardı arada bırakdı şimdide bırakdı gitti hala konuşuyor.

Yav he he düşürürdün.

Takımı düşürdün diyelim :

1) Ver bakalım 45 milyon dolar yayın gelirini. ( Yanlış hatırlamıyor isem bu kadardı Fenerbahçe'nin payına düşen )
    2) Ver bakalım usulsüz iddia gelirlerini.
    3) Ver bakalım şampiyonluk parasını.

Fenerbahçe'nin de bir ton borcu var. Ama o kadar iyi gelirleri var ki çarkı çok rahat döndürüyor.

Siz istediğiniz kadar düşelim deyin. Eğer Fenerbahçe düşerse 10 yıl 15 yıl geriye gidecek.

İstediğiniz kadar Store'dan 60 milyon TL gelir geliyor deyin. O'nun taş çatlasa %20-25'i net kar olarak kasaya giriyor.

Küme düşmüş , şikeye bulaşmış bir kurum olarak kaybedeceğiniz , fesih edilecek veya değeri düşürülecek sponsor gelirleri de cabası.

3 temmuz'dan sonra borsada dibe vurdunuz düşmemenize rağmen.

Bu işler çocuk oyuncağı değil. MAA kaç senedir bu klübe emek veriyor. Ben inanıyorum ki hepinizden de daha iyi biliyor bu işi. Adam düşürmemek için pazarlık yaptım UEFA ile ama onlar dansöz gibi kıvırıyor. Ali Koç ile Nihat Özdemir kumanda ile uzaktan yönetiliyor diyor.

İlk kongrede MAA ortalığı karıştıracak. Fenerbahçe eğer düşerse ilk kongrede şikeye bulaşmış yönetimdeki isimlerin hepsinin ihracı için başvuracaktır. Benim kanaatim bu. Umarım da böyle olur. Herkes kim gerçek Fenerbahçeliymiş görür.

MAA bir yeri karıştıramaz merak etme. Fenerbahçe'de işler başka kulüplerdeki gibi olmuyor. Taraftarın istediği neyse kongrede o olur. O yüzden burdan size ekmek çıkmaz

• Nankörlük budur .
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLCoHoL111

Nankörlük budur .

nankörlüğü bize galatasaray taraftarı mı söylüyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: D'Artagnan

quote:

Nankörlük budur .

Açsan biraz . Zira ben bu denli klube kıyak yapmış birisi hatırlamıyorum da .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: D'Artagnan

quote:

Nankörlük budur .

Açsan biraz . Zira ben bu denli klube kıyak yapmış birisi hatırlamıyorum da .

Özhan Canaydın, Adnan Polat, Hakan Şükür, Bülent Korkmaz daha niceleri
    ayrıca fenerbahçeliden iyi mi bileceksin aydınlar'ın bize iyilik yapıp yapmadığını
  • Bu adama tahmin edebileceğinizden daha fazla gıcık oluyordum. Fenerbahçe'yi kolladığını ve sürecin buralara gelmesinin sorumlusu olduğunu düşünüyordum. Yanıldım diyemem ama adamın açık açık TV'de her şeyi anlatması, üslubu, sözleri bana samimi geldi ve biraz sempati oluştu içimde. Fenerbahçe'yi düşürmek istemedim diye açık açık konuşması yadırganabilir birşey olsa da delikanlıca bir harekettir. Dediği her lafa inanıyorum, sonuna kadar haklı buluyorum artık.

@konu sahibi
    Çok güzel saçmalamışsın, ancak bu kadar saçmalanabilirdi. Saçma, saçma, saçma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eli Wallach

Bu adama tahmin edebileceğinizden daha fazla gıcık oluyordum. Fenerbahçe'yi kolladığını ve sürecin buralara gelmesinin sorumlusu olduğunu düşünüyordum. Yanıldım diyemem ama adamın açık açık TV'de her şeyi anlatması, üslubu, sözleri bana samimi geldi ve biraz sempati oluştu içimde. Fenerbahçe'yi düşürmek istemedim diye açık açık konuşması yadırganabilir birşey olsa da delikanlıca bir harekettir. Dediği her lafa inanıyorum, sonuna kadar haklı buluyorum artık.

@konu sahibi
    Çok güzel saçmalamışsın, ancak bu kadar saçmalanabilirdi. Saçma, saçma, saçma...

açık açık fenerbahçeyi düşürmek istemedim demesi iyi biri olduğu anlamınamı geliyor, yani fenerbahçe düşmeliydi sayemde şuan ligde hala demek samimice,

her iki durumdada MAA yanlış kişi olduğunu ispatlamıştır. madem fenerbahçe düşmeliydi ve kesin eminsin o zaman düşürecektin boşu boşuna 1 yılımızı daha heba etmeyecektin, bu sene alt ligde oynar seneyede gelir devam ederdik yolumuza, şimdi gerçekten şike yaptıysak ve düşürüleceksek geçen sene bu sene önümüzdeki sene ne olacak?

tabiki size samimi gelecek başka kime gelecektiki.

• bence erken konuşmayın.

bakalım yeni gelecek federasyon başkanı neler yapacak.Maa yı çok arayacaksınız. Adam Fenerbahçe aşığı.
    ama yine fenerbahçe yönetiminden bir federasyon başkanı çıkarırsınız o da sorun değil ki
  • maa fenerin şike yaptığından emin. ben bu işi 24 puanla halledecektim ama yaptırmadılar diyor. feneri bu adam kadar koruyacak başka bir başkan zor gelir federasyonun başına...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eli Wallach

Bu adama tahmin edebileceğinizden daha fazla gıcık oluyordum. Fenerbahçe'yi kolladığını ve sürecin buralara gelmesinin sorumlusu olduğunu düşünüyordum. Yanıldım diyemem ama adamın açık açık TV'de her şeyi anlatması, üslubu, sözleri bana samimi geldi ve biraz sempati oluştu içimde. Fenerbahçe'yi düşürmek istemedim diye açık açık konuşması yadırganabilir birşey olsa da delikanlıca bir harekettir. Dediği her lafa inanıyorum, sonuna kadar haklı buluyorum artık.

@konu sahibi

sağol. kendi görüşündür saygı duyarım
    ama sende sempati oluşmasına şaşırmadım. Çünkü biz bize haksızlık yaptığını ve istemediğimiz söyledikten sonra hepinize sempatik gelmiştir.

• Konuyu açan arkadaş şöyle söylemiş:

"Ne dedi Aziz Başkan; Suçsuzum dedim inanmadı hep şike olduğunu düşündü."
    "Zaten şike olduğuna inanıyorsan düşüreceksin, kimsenin minnetine ihtiyacımız yok. "

Şike olduğunu düşündüğü için CL'ye göndermedi gibi bir şey çıkıyor burdan. Madem öyle düşünüyorsun o zaman küme de düşür demek yanlış olur. CL'ye gitmememizin sebebi MAA'nın şike olduğunu düşünmesi değil; şikenin yapılmış olma olasılığıdır.

Yok Aziz Yıldırım şike yapmadım demiş de inanmamış, şüpheli yaklaşmış bilmemne geçin bunları. Aziz yıldırıma inanıp CL'ye gönderseydi ve sonra şike çıksaydı ne olacaktı? Türk futbolu fenerbahçe yüzünden zarar görecekti. Bu çok büyük bir risk olurdu. Aziz yıldırımın babası da olsa bunun sorumluluğunu alamazdı, ki almamalı da. Bu tamamen tedbir amaçlı bir karar. Eğer şike çıkmazsa tazminatımızı alacağız zaten.
    Mevcut şartlar altında CL'ye gönderilmememiz en mantıklı karar oldu.

Bir Fenerbahçe taraftarı olarak MAA'yı haklı buluyorum. Klübümüz voleybol takımını 2 yılda bir dünya markası haline getiren bu adamın Fenerbahçeliliğini tartışmak anlamsız olur. Eğer MAA'yı tanımıyorsanız biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Klübüne bu denli katkısı bulunan bir insan bu camiaya zarar vermek istemez.

TV Programında da aynen şöyle söyledi:
    "Uygulamalarım ile Fenerbahçe’ye bir zarar verdiysem bu zararımı şahsen tazmin etmeye hazırım. Bedeli ne olursa olsun."
    ve ekledi,
    "Ama Fenerbahçe yöneticilerine şunu söylüyorum; Bu davranışlarından dolayı Fenerbahçe zarar görürse, maddi ve manevi bunu onlardan tazmin edeceğim. 100 yıllık kulübe leke sürülüyor. Fenerbahçe zarara uğrarsa, bu işin takipçisi olacağım. Fenerbahçe’ye yönetenler bu zararın tazmimine hazır olsunlar. Fenerbahçe’de çok büyük bir sessiz çoğunluk var. Yarın ayağa kalkarlar. "

• MAA, Fenerbahçeyi seviyor bunu tartışmak cidden gereksiz. Düşürmemek için elinden geleni yaptı elinden geldiğince savaştı. Bir takımın düşmesi ve sonrasında yaşayacakları kolay şeyler değil MAA bunun farkında ve savaşı buna yönelikti. MAA açık açık Fenerbahçe için kanunları çiğnedi daha ötesi yok.

Bir takımın düşmesi ve düşeceği durum kolay değildir. Uluslararası pazarda söz sahibi ve geliri olan Juventus düştüğünden beri kendi gelemiyor hala o sürecin izlerini taşırken düşeriz birşey olmaz demek pek gerçekçi değil. Ekonomik anlaşmaların var bunların getirisi ve gideri olacaktır. Senin uzun vadeye yayılmış planların var ki bunlar parasal değerler üzerine kurulu bir anda bütün gelir gider planların altüst olacak. Bunlar kolay şeyler değil. Üstesinden gelinir ama iyileşmesi uzun sürecek bir yara alırsın. Kesseler acımaz moduna girmek gerçekçi değil. Küme düşme ve benzeri söylentiler ile hisseler ne hale geldi borsada allak bullak olduk. MAA bunları düşündü.

Aziz Yıldırıma inanmadı Allah Aşkına böyle bir durumda inanması ve ŞL'ye yollaması sözkonusu olamaz. İnanıp yolladığı ve Aziz Yıldırım suçlu bulunduğu durumda başımıza gelecekler ile şuan gitmeyerek kaybettiklerimizi kıyasladığımızda bu risk alınmazdı. 45 yada 50 milyon Euro çok büyük para tamam ama birde dediğim gibi Aziz Yıldırım suçlu bulunursa UEFA'nın bunu benim sahama taşıdın diye uzun süreli bir cezasında olacakları düşünün. Bu sancılı süreçte risk ve zararları ciddi olarak göz önünde bulundurulmalı.

• @adt1, @mrt_007 okuduğum en aklı başında maa yorumları... keşke tüm fenerliler sizin gibi düşünse...
  • Dışardan bakan biri olarak konuşuyorum. Bence MAA'nın Fenerbahçeliliği'ni sorgulamayın.

Bana biri çıkıp diyebilir mi ki bu adam FB'nin kötülüğünü düşündü? Diyemez. Sizin gözünüzü fanatiklik kör etmiş varsayalım siz CL'ye gittiniz ve şike çıktı ne olacaktı o zaman ha Pollyanna'lar? Hiçbir Türk takımı gidemeyecekti. Tabii bu sizi alakadar eden bir durum değil. Zaten sizden 3-5 sene kurtulacağız bu gidişle.

Birde demiyorlar mı UEFA içişlerine karışamaz diye. Adam çıktı söyledi. Eğer onun belirlediği çerçevede kurallara uyarsan karışmaz. Peki ya uymazsan? Ki bu adam uymamayı göze aldı.

Manchester City örneği verilmiş yukarda para aktarımı konusunda ancak o adamlar Manchester City'nin sahibi. Fenerbahçe maddi anlamda bir ya da birkaç kişiden medet ummamalı. Yoksa kulübü onlara bağlamış olursunuz. Adam paramı almadan gitmem derse ne diyeceksiniz? Ayrıca kimse elini cebine atmaz o durumda emin olun. Zarar eden bir işletmeye kimse yatırım yapmaz. Burda bir forma parasından bahsetmiyoruz. Milyon dolarlardan bahsediyoruz.

Fenerbahçe havuzdan çıkamaz. Çıkmaya kalkarsa Digiturk'ün zararını tazmin etmek durumunda. @realove19 dediği gibi öyle FB TV'ye kimse babasının hayrına yayın haklarını vermez. Bu tip bir durumda bence Bank Asya ihalesi açılır 1 sezon için. Pek mümkün olacağını düşünmediğim bir yol daha var o da TRT'nin haklarını devretmesi. Bunun yasal geçerliliği var mı bilmiyorum.

Hayalperest olmayın. Öyle ha deyince havuzdan çıkamazsınız. Ligden çekilemezsiniz.

Bunlara ek olarak federasyon yetkililerinin can güvenliği en üst düzeyde sağlanmalı.

Bir de eleştirmişsiniz TFF küme düşürmüyor diye. Arkadaş adam düşürse niye savunmamızı almadan düşürdün diyeceksiniz. Sonra TFF düşürmüyor biz ne yapalım diyorsunuz. Sizin yöneticilerde MAA'nın dediği gibiyse - ki çıkıp yalanlamadılar yöneticiler o konuşmayı - resmen tribüne oynamış. Madem çok düşmek istiyorsunuz çıkma 3 maça o zaman? Sıkar...

Sizin yerinizde olsam bir an önce bu işkencenin bitmesini isterdim.

• quote:

Kim veriyor FB TV'ye yayın gelirini Allah aşkına. DigiTürk'ün kaç milyon dolar yatırım yaptığını bir maçın 42 kamera ve 10'larca kişi ile çekildiğini biliyor musun ?

Hadi verdin FB TV'ye , Fenerbahçe küme düşmüşken bu kadar yatırımı ve teknik alt yapıyı nasıl oluşturacak ? FB TV işi yaş. Havuzdan hiç bir şekilde çıkamazsınız onu geçin.

Bank Asya maçlarını da TRT yayınladığı için gelir epey az oluyor sanırsam ne kadar olduğu hakkında bilgim yok.

MAA'ya küfredin ama düşürmediği için edin yoksa adamın hiç bir suçu yok. Eğer küme düşerseniz de sizi Şampiyonlar Ligi'ne göndermediği için yatın kalkın dua edin. Sizi 5-8 yıl arası men cezasından kurtarmış olacak eğer küme düşerseniz.

Fenerbahçe'nin yöneticileri istediği kadar zengin olsun. Küme düşmüş , mali dengeleri alt üst olmuş hiç bir takım bu yükün altından kalkamaz. Emre B.'nun bile 3 küsür milyon € yıllık gelirinin olduğu bir takımdan bahsediyoruz burada. Biraz büyük düşünün.

Bu sponsor , yayın ve avrupa gelirlerinin kesildiği ortamda bu paralar nasıl ödenir ? Siz takımınızı destekleyebilirsiniz ama bir çok da küsen olacaktır. Hadi bunu geçelim küsenlerin yeri her türlü doldurulur.

Çok zengin yöneticiler var demişsin. Kimse klübe para aktaramaz. Legal yolu yok bunun. Para aktarma geçmişte kaldı artık. Klüpler de kişilere borçlanırsa Avrupa'ya gidemiyor zaten.

Dip Not : M. City başkanı bir reklam panosunu 400 milyon € vererek kiralamıştı. Legal yol bu mesela bu yapılabilir. En mantıklısı da bu.

Klüp bu düzeyde tutulamasa da bu düzeye yakın ancak bu şekilde tutulabilir. Küme düşme olursa bir tuhaf süreç daha Fenerbahçe'yi bekliyor. Bakalım göreceğiz.

Dip Not 2 : Fenerbahçe , Beşiktaş , Trabzonspor küme düşerse bu ligin Inter'i , O. Lyon'u oluruz. Demedi demeyin. Yeni bir seri başlar.

Bu işten hiç anlamadığının farkında bile olmadan konuşmussun. Keske bir bilene danışsaydın. O kadar çok saçmalamışsın ki mantıklı cümle kuramamışsın.

Bir önceki yazdığını alıntı yapmıyorum ama ona da kısaca cevap vereyim. 42 Milyon dolar aldığımız para zaten maçlarımızı yayınlamasına izin verdiğimiz kuruluş olan LİG TV den aldığımız para. Bu zaten hakkımızdı bu maçlar yayınlandı bu maçlar izleyiciye ulaştı izleyici kanalın ratingine tüm takımlardan daha çok katkı sagladı ve belkide 5 katı kazanç sagladı gösterilen reklamlarla. Maçlar yayınlanmadan küme düşmüş olsaydık yayın hakkı TRT ye geçer LİG TV ye de borçlu olmazdık. Sözleşmeler bu tür riskler taşır ve taraflar bunu kabul eder. Nitekim kendi maçlarımızı rakip takimin havuz gelirlerini ödemek kaidesiyle yayınlayabilirdik. Altyapı konusunda da belki LİG TV kadar kaliteli olmazdı ilk aşamada ama çözerdik.

TRT yayınladığında epey az oluyor demişsin. Neden? Fenerbahçe maçları TRT de yayınlandığında gelirin az olmasını sağlayacak tek şey TRT nin şifresiz olmasından dolayı bir paket ücreti talep edilmeyecek olması izleyiciden. Ama paket alıp izleyen 100 kişi varsa paketsiz izleyen kişi sayısı 500 e çıkacak. Bu da rating = reklam gelirinden o açığı fazlasıyla kapatacak.

Ya düşmezsek? Bu riskin karsılığını neden MAA bize sağlamadı? Sizi göndermiyoruz ama aklanırsanız da TFF olarak zararınızı karsılarız demedi? Diyemedi değil mi? Demek ki MAA o kadar da adaletli davranmamış. Adaletsiz bir Başkanı istermiyiz? Hayır

Takımı destekleyebilir misiniz? Fenerbahçe taraftarı bilinçli taraftardır. Takım küme düştüğünde Stadımızı boşaltmazlar hatta ve hatta her maç çakılı olur. Nitekim her maçı kazanacağız havasıyla sahaya çıkılır. Fenerbahçe taraftarı ya 2- 3 senede bir forma alır ben gibi düşük gelirliyse, ya her sene en az bir tane alır. Öyle bir durumda 2- 3 senede bir alanlar en az bir tane, en az bir tane alanlar da 2 -3 tane alırlar. Bu konuda hiç tartışmam tartışmasını yapana cevap dahi vermem hatta.

Hah burada haklılık payın var. Sponsor gelirleri düşer. İster istemez düşer ikinci ligde olan oyuncularımız ustune oyuncu ihtiyacımız olmadıgı icin. Oyuncularımız kiralanırlar ligde dostumuz olan kluplere ufak miktarlara. Herkes mutlu olur. Onun haricinde akıllı sponsorlarımızda o sene ya anlasmalarını bozmazlar ya da ucuza kapatmaya calısırlar yarı yarıya zarar ederiz belki. Cunku seneye superligde olacağımızı bilirler. Belki bu bile olmaz. Onemli olan reklamdır. İkinci ligde 5 milyon kişi tarafından izlenen maç ile superligde 5 milyon izlenen maç arasında reklam dünyasında fark yoktur. Porno sitesinde reklam yapmakla DH de reklam yapmaya benzer bu. İyisi kötüsü olmaz, alıcısı çok olan ürüne bakarlar. Fenerbahçe alıcısı çok olan üründür bu konumda. ( Yalnız bir süre porn star olacağız )

Kulüp başkanı gibi konuştun. Kulube para aktarmanın yolu yok mudur? Sow u nasıl aldık? Legal yoldan kulube para aktarma değil midir bu? Kişilere de borçlanmadık..
    Demek ki yapılabiliyormuş hemde ultra legal yoldan. Farklı bir örneğini de kendin vermişsin zaten

Küme düşersek 1 seneniz var. Bir Fiorentina bir Juventus Fenerbahçenin ekonomisine sahip değil. Buyurun araştırın hala dünyanın en hızlı gelişen kuluplerindeniz. Borsa degerindeki hisse senetlerimizin düşüşü kulubun maddi gucunun bittiği anlamına gelmez. Dışarıdan yatırıma katkı saglayacak nakip bulamadığımız anlamına gelir, bu da kendi öz kaynaklarımızı kullanmamazı saglar. Allah'a şükür çok zararlı şekilde yatırımlarımız olmadı. Hatta karlıyız fakat marjımız düşük. Ayrıca Inter de Galatasarayın ekonomisine ve hatta vizyonuna sahip değildi. Çok daha üst seviyedeydiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lost_Boyx

Bir önceki yazdığını alıntı yapmıyorum ama ona da kısaca cevap vereyim. 42 Milyon dolar aldığımız para zaten maçlarımızı yayınlamasına izin verdiğimiz kuruluş olan LİG TV den aldığımız para. Bu zaten hakkımızdı bu maçlar yayınlandı bu maçlar izleyiciye ulaştı izleyici kanalın ratingine tüm takımlardan daha çok katkı sagladı ve belkide 5 katı kazanç sagladı gösterilen reklamlarla. Maçlar yayınlanmadan küme düşmüş olsaydık yayın hakkı TRT ye geçer LİG TV ye de borçlu olmazdık. Sözleşmeler bu tür riskler taşır ve taraflar bunu kabul eder. Nitekim kendi maçlarımızı rakip takimin havuz gelirlerini ödemek kaidesiyle yayınlayabilirdik. Altyapı konusunda da belki LİG TV kadar kaliteli olmazdı ilk aşamada ama çözerdik.
    Şuraya bir de ek yapayım. Bu işler tabiki beni fazlasıyla aşar sonuçta burada yorum yapıyorsak net olarak bildiklerimizle değil duyup, araştırıp doğruluğuna inandığımızla oluyor.

Kolay değil özellikle kendi maçlarımızı kendimiz yayınlamamı, rakip takımların gelirlerini ödememiz. Bir çok yöntemle gerçekleşebiliyor ama gerçekleşemiyor diye bir şey yok. Senin havuzdan çıkman sadece seninle değil, sezon içerisinde rakibin olacak tüm takımlarla alakalı.

• Hadi her şeyi anladım da Juventus'un Fenerbahçe'nin ekonomisine sahip olmamasını anlayamadım. Asıl sen kendi yazdığın saçmalığa bak.

O zamanki Del Piero , Nedved , Buffon üçlüsü Fenerbahçe'nin ilk 11'inin ederinden fazladır. Şakasın heralde
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.