Şimdi Ara

Allah Fenerbahçe'yi M.A.Adan korumuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aziz Yıldırım'ın en büyük büyük hatası, Aydınlar'a benden sonra başkan ol demesiydi.
    Allah'a çok şükür bu olmadı. Olmamalı olmayacak da.

İyi niyetli,saf zannediyordum. Büyük bir yanılgı içindeymişim, dün anladım. Fenerbahçeyi M.Ali Birand gibi bir adamın önünde karalamak, küçültmek kimin haddine düşmüş? M.A.Birand'a ne oluyor da gözlerini kısıp önemli bir şey konuşuyormuş edasıyla "Fenerbahçe'ye zarar mı veriyollar, başkan olceniz mi" gibi sorular soruyor? Fenerbahçe nasıl bu kadar kolay herkesin ağzında geziyor.

Çıkmış, dışlandım diyor. Aziz Başkan bu sürecin en başından boşver bunları gel başkan ol dedi. Dinlemedi. Bu mu dışlanmak? Fenerbahçe'yi koruyorum diyor. Fenerbahçe kimsenin korumasına muhtaç değil. Kendini koruyamayanların korumasına hiç muhtaç değil. Fenerbahçeyi kendince koruyana kadar, suçsuzluğuna inansa bunların hiçbiri olmazdı. Ne dedi Aziz Başkan; Suçsuzum dedim inanmadı hep şike olduğunu düşündü. Biz burda, ona göre kulübe milyon dolar harcamadığımız için ona söz söyleme hakkı olmayan taraftarlar(!) olarak şike olmadığına inanırken, o futbolun en başındaki kişi olarak buna inanmadı. Kendini en iyi Fenerli ilan eden adam inanmadı. Tek yapması gereken kulübünden gelen sesleri dinlemekti yapmadı. Zaten şike olduğuna inanıyorsan düşüreceksin, kimsenin minnetine ihtiyacımız yok.

Koruyan adam çıkıp kanallara; ben Fenerbahçe'yi korudum demez. Bunu dersen zaten baştan Fenerbahçe'yi suçlu ilan etmiş olursun. Galatasaraylı MAB'ın önüne çıkmış Fenerbahçe eleştirisi yapıyor. MAB'ın da hoşuna gidiyor bu tabii.

Kimse Aziz Yıldırım'ı sevmek zorunda değil. Ama şu durumda, kulübün zararını hiçe sayarak sadece kulübü ele geçirmek, yönetimi yıpratmak için yapılan bu davranışları unutmayacağız. Amacını dün açıkca belli etti. Yönetimi yıpratıp, Fenerbahçe'yi düşünüyor havası verip, Azizsporlu değil Fenerbahçeli tavırlarıyla, iktidarı almak. Şu an düşünmüyorum ama yarın ne getirir bunu bilemeyiz sözü de bunun kanıtı.

Mehmet Ali Aydınlar şike davasının gidişine göre, başkanlık isteğini gün yüzüne çıkarabilir. Davada zor duruma düşersek bunu fırsat bilecektir. Büyük ihtimalle de siyasi iradeden gerekli izni almıştır. Buna izin vermeyelim!

Fenerbahçe taraftarı hiçbir şeyi unutmaz. Kulübe en büyük kupayı o getirmiş. Versinler voleybol dünya kupası'nı, evinin divanına koysun mutlu mutlu yaşasın, ama Fenerbahçe'nin divanından da, genel kurulundan da ihraç edilsin.

Aziz Yıldırım suçlu bulunsa dahi, Aziz Yıldırım'a tepkimizi koyarız. Onu göndeririz. Ama asla böyle bir durumda Fenerbahçe'ye yüklenen bir kişiyi başkan olarak kabul etmiyorum. Böyle bir ihtimalde bundan sonra 1 kuruş dahi vermem kulübe, Maddiyatı geçtim, manevi destek bile vermekte zorlanır insan. CL'den beni haksız yere men edip sonra gelip başkanlığımı mı yapacaksın?

Dün doğru dediği şeye bugün yalan diyor, Erkiner'i yalanlıyor, yine Sevgili Helvacısı'nı koruyor. Bu kişi Başkan olmamalı. Fenerbahçe yönetimini karalıyor. Ama Fenerbahçe yönetimi hala duruyor, kendi gitti. Yakında kulüpten de gidecek inşallah

• bu adam Nisan-Mayıs gibi başkanlığa aday koymazsa bende birşey bilmiyorum
  • M.A.A. ile fenerbahçe acıbadem dünya şampiyonu oldu. türkiye de voleybola damga vurdu. bu adamın başarılarını küçümsemeyin. futbol federasyonu başkanlığına elinde bomba eli işe başladı. kimseye yaranamadı. bomba elinde patladı. ama başkan olursa başarılı olur.
  • bir de burda söylüyorum .
    Aziz Yıldırımdan sonra onun kadar güçlü bir adam gelmezse başımıza buna Aydınlar da dahil . bizi şamaroğlanı yaparlar .
  • Şahsen ben isterim Fenerbahçe'nin başına Fenerbahçe'yi düşürmek için geçmez.Gayet de varlıklı ve güçlü birisi.
  • Bakın bu adamı naqsıl savunuyorlar anlamıyorum ben Fenerbahçe aşığı Mehmet Aydınlar olayım bu işe girdim şike süreci patladı ilk yapcağım iş bırakmak olur ben bunun için gelmedim futbolun başına kim temizlerse temizlesin futbolu ha bakdın gördün şike yapmış başdakiler bizi korumazdım içim kan ağlaya ağlaya Fenerbahçenin cezasını verirdim verirdim ki ilerde bunu FENERBAHÇEMİZE yapanlardan hesabını sorardım.O ne yaptı ne düşürdü ne çıkardı arada bırakdı şimdide bırakdı gitti hala konuşuyor.
  • Önce kadıköyde dayak yemeden dolaşmayı becersin sonra başkan adayı olma hayalleri kursun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hamza hocam H.o
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aziz Yıldırım bir daha başkan olmayacaksa Ali Koç olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris01

Bakın bu adamı naqsıl savunuyorlar anlamıyorum ben Fenerbahçe aşığı Mehmet Aydınlar olayım bu işe girdim şike süreci patladı ilk yapcağım iş bırakmak olur ben bunun için gelmedim futbolun başına kim temizlerse temizlesin futbolu ha bakdın gördün şike yapmış başdakiler bizi korumazdım içim kan ağlaya ağlaya Fenerbahçenin cezasını verirdim verirdim ki ilerde bunu FENERBAHÇEMİZE yapanlardan hesabını sorardım.O ne yaptı ne düşürdü ne çıkardı arada bırakdı şimdide bırakdı gitti hala konuşuyor.

Yav he he düşürürdün.

Takımı düşürdün diyelim :

1) Ver bakalım 45 milyon dolar yayın gelirini. ( Yanlış hatırlamıyor isem bu kadardı Fenerbahçe'nin payına düşen )
    2) Ver bakalım usulsüz iddia gelirlerini.
    3) Ver bakalım şampiyonluk parasını.

Fenerbahçe'nin de bir ton borcu var. Ama o kadar iyi gelirleri var ki çarkı çok rahat döndürüyor.

Siz istediğiniz kadar düşelim deyin. Eğer Fenerbahçe düşerse 10 yıl 15 yıl geriye gidecek.

İstediğiniz kadar Store'dan 60 milyon TL gelir geliyor deyin. O'nun taş çatlasa %20-25'i net kar olarak kasaya giriyor.

Küme düşmüş , şikeye bulaşmış bir kurum olarak kaybedeceğiniz , fesih edilecek veya değeri düşürülecek sponsor gelirleri de cabası.

3 temmuz'dan sonra borsada dibe vurdunuz düşmemenize rağmen.

Bu işler çocuk oyuncağı değil. MAA kaç senedir bu klübe emek veriyor. Ben inanıyorum ki hepinizden de daha iyi biliyor bu işi. Adam düşürmemek için pazarlık yaptım UEFA ile ama onlar dansöz gibi kıvırıyor. Ali Koç ile Nihat Özdemir kumanda ile uzaktan yönetiliyor diyor.

İlk kongrede MAA ortalığı karıştıracak. Fenerbahçe eğer düşerse ilk kongrede şikeye bulaşmış yönetimdeki isimlerin hepsinin ihracı için başvuracaktır. Benim kanaatim bu. Umarım da böyle olur. Herkes kim gerçek Fenerbahçeliymiş görür.

• Adam sizi kumeden kurtardi , birakin bu ayaklari hepiniz duacisiniz maaya... Tribe furnish adamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Bravo

quote:

Bakın bu adamı naqsıl savunuyorlar anlamıyorum ben Fenerbahçe aşığı Mehmet Aydınlar olayım bu işe girdim şike süreci patladı ilk yapcağım iş bırakmak olur ben bunun için gelmedim futbolun başına kim temizlerse temizlesin futbolu ha bakdın gördün şike yapmış başdakiler bizi korumazdım içim kan ağlaya ağlaya Fenerbahçenin cezasını verirdim verirdim ki ilerde bunu FENERBAHÇEMİZE yapanlardan hesabını sorardım.O ne yaptı ne düşürdü ne çıkardı arada bırakdı şimdide bırakdı gitti hala konuşuyor.

Yav he he düşürürdün.

1) Ver bakalım 45 milyon dolar yayın gelirini. ( Yanlış hatırlamıyor isem bu kadardı Fenerbahçe'nin payına düşen )

Fenerbahçe'nin de bir ton borcu var. Ama o kadar iyi gelirleri var ki çarkı çok rahat döndürüyor.

Siz istediğiniz kadar düşelim deyin. Eğer Fenerbahçe düşerse 10 yıl 15 yıl geriye gidecek.

İstediğiniz kadar Store'dan 60 milyon TL gelir geliyor deyin. O'nun taş çatlasa %20-25'i net kar olarak kasaya giriyor.

Küme düşmüş , şikeye bulaşmış bir kurum olarak kaybedeceğiniz , fesih edilecek veya değeri düşürülecek sponsor gelirleri de cabası.

Bu işler çocuk oyuncağı değil. MAA kaç senedir bu klübe emek veriyor. Ben inanıyorum ki hepinizden de daha iyi biliyor bu işi. Adam düşürmemek için pazarlık yaptım UEFA ile ama onlar dansöz gibi kıvırıyor. Ali Koç ile Nihat Özdemir kumanda ile uzaktan yönetiliyor diyor.

İlk kongrede MAA ortalığı karıştıracak. Fenerbahçe eğer düşerse ilk kongrede şikeye bulaşmış yönetimdeki isimlerin hepsinin ihracı için başvuracaktır. Benim kanaatim bu. Umarım da böyle olur. Herkes kim gerçek Fenerbahçeliymiş görür.

ne diyosun sen arkadaş fb düşerse bu paraları vericek yani ha?

ciddi soruyorum ne içtin sen?

Boş Boş konuşma fenerbahçe, galatasaray değil. fenerbahçe taraftarıyla büyük 10 15 yıl toparlanamaz gibi saçma şeylerde söylemekte siz gslilerin üstüne yok.Hem biz isterken küme düşmeyi Gslilere ne oluyor sizene bakın işinize.Biz suçluysak düşmemeyi zaten kabullenmiyoruz.

Maa ları savunan gsliler ve bjkliler bir acayip fbnin düşmesini engelledi de ne demek yahu

Hangi akılla yazıyorsunuz bir de uefayla pazarlık yapıyormuş

Soruyorum uefa'da kim? TSL iç işlerine karışamaz arkadaş. kendi kupasından men edebilir.

Biz düşersek 5 kat daha fazla destek veririz.Ünal Aysal bile fb taraftarını överken siz hala anlamamışsınız bizi.

• Yav he he
  • quote:

Orijinalden alıntı: realove19

quote:

quote:

Yav he he düşürürdün.

Boş Boş konuşma fenerbahçe, galatasaray değil. fenerbahçe taraftarıyla büyük 10 15 yıl toparlanamaz gibi saçma şeylerde söylemekte siz gslilerin üstüne yok.Hem biz isterken küme düşmeyi Gslilere ne oluyor sizene bakın işinize.Biz suçluysak düşmemeyi zaten kabullenmiyoruz.

Maa ları savunan gsliler ve bjkliler bir acayip fbnin düşmesini engelledi de ne demek yahu

Soruyorum uefa'da kim? TSL iç işlerine karışamaz arkadaş. kendi kupasından men edebilir.

Biz düşersek 5 kat daha fazla destek veririz.Ünal Aysal bile fb taraftarını överken siz hala anlamamışsınız bizi.

Evet şampiyon olduğunuz senenin yayın gelirlerini çatır çatır vereceksiniz. Hatta MAA da bunu diğer küçük klüplere eşit olarak bölecekti. Bunu rüşvet olarak sundu oylamaya katılan Bank Asya ve diğer liglerin ekiplerine. Lig Tv gelirinizi çatır çatır ödeyeceksiniz.

Onca masum insanın cebindeki para eğer çalındıysa , eğer ortada bir suç varsa bunun bedeli ödenecek. Adam ben UEFA yetkilileri ile oturdum küme düşme yerine " puan silme , avrupadan men ve para cezası " konusunda anlaştım diyor. Bir kerelik bir affa sıcak baktılar ama bizden genel kongre'de madde değişiminin onanmasını istediler diyor. Bu yüzden kongre yapıldı yasa oylaması için.

" Yasa değişsin diye bana teklif yapanlar , yasayı değiştirme sürecine gelindğinde dansöz gibi kıvırdı " diyor.

Beş katı destek veririz falan gibi mahalle ağızlarını bırak bir kenara.

Küme düştüğünüzde sponsor gelirleri yarı yarıyadan fazla azalır.

45 milyon dolar yayın geliri elinizden gider.

İddiaa'dan aldığınız para epeyce bir düşer.

Anlayacağın küme düşen takımlar kendilerine pek gelemiyorlar. Umarım tam tersi olur da utandırır Fenerbahçe beni. Ülke futbolunun lokomotif ekiplerinden biri sonuçta.

Dip Not: Bir ton vergi , lojistik ve diğer idari masraflar çıktığında 60 milyon TL olan brüt gelirden kasaya kalan net kâr 15-17 milyon arasında bir rakam. Yani bir Moussa Sow bile değil. Aklınızda bulunsun.

Dip Not 2: Dünyanın en iyi takımlarından biri olan Juve düştüğünden beri kendine gelemiyor. CL'ne 1 kere mi ne gittiler sanırsam. Ülkemizin ekonomik şartlarında bir klübün legal çerçevede toparlanması ne kadar zor olur bir düşünelim derim.

• Johnny Bravo

Bu sene zaten para vermediler ki bize.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: realove19

quote:

quote:

Yav he he düşürürdün.

Evet şampiyon olduğunuz senenin yayın gelirlerini çatır çatır vereceksiniz. Hatta MAA da bunu diğer küçük klüplere eşit olarak bölecekti. Bunu rüşvet olarak sundu oylamaya katılan Bank Asya ve diğer liglerin ekiplerine. Lig Tv gelirinizi çatır çatır ödeyeceksiniz.

Onca masum insanın cebindeki para eğer çalındıysa , eğer ortada bir suç varsa bunun bedeli ödenecek. Adam ben UEFA yetkilileri ile oturdum küme düşme yerine " puan silme , avrupadan men ve para cezası " konusunda anlaştım diyor. Bir kerelik bir affa sıcak baktılar ama bizden genel kongre'de madde değişiminin onanmasını istediler diyor. Bu yüzden kongre yapıldı yasa oylaması için.

" Yasa değişsin diye bana teklif yapanlar , yasayı değiştirme sürecine gelindğinde dansöz gibi kıvırdı " diyor.

Beş katı destek veririz falan gibi mahalle ağızlarını bırak bir kenara.

Küme düştüğünüzde sponsor gelirleri yarı yarıyadan fazla azalır.

45 milyon dolar yayın geliri elinizden gider.

İddiaa'dan aldığınız para epeyce bir düşer.

Anlayacağın küme düşen takımlar kendilerine pek gelemiyorlar. Umarım tam tersi olur da utandırır Fenerbahçe beni. Ülke futbolunun lokomotif ekiplerinden biri sonuçta.

Dip Not: Bir ton vergi , lojistik ve diğer idari masraflar çıktığında 60 milyon TL olan brüt gelirden kasaya kalan net kâr 15-17 milyon arasında bir rakam. Yani bir Moussa Sow bile değil. Aklınızda bulunsun.

Dip Not 2: Dünyanın en iyi takımlarından biri olan Juve düştüğünden beri kendine gelemiyor. CL'ne 1 kere mi ne gittiler sanırsam. Ülkemizin ekonomik şartlarında bir klübün legal çerçevede toparlanması ne kadar zor olur bir düşünelim derim.

Oynanan maçların yayın gelirini hiçbir Allah kulu alamaz hangi kanunla alacak?

Sormazlar mı adama bu maçlar oynanmadı mı? Bu maçlardan gelir elde etmedi mi?

iddiadan geliri düşecekmiş niye?

yayın geliri düşecekmiş niye?

versin yayın hakkını fb tvye şifreli bak bakalım yayın geliri düşüyor mu.

sponsorlar konusunda haklısın da fb'nin yöneticileri zaten zengin ve bir çoğu başkan olmakta can atıyor ve bunun için örn. Sow'u transfer ettiler.

Yani biz yıkılmayız kardeş.Siz kendi işinize bakın biz bizim başkan adayımızı belirleriz size ne?

Size ne MAA ya küfretmemizden sizin Adnan Polat gibi kaliteli birine yaptıklarınızı düşünün.

• Kim veriyor FB TV'ye yayın gelirini Allah aşkına. DigiTürk'ün kaç milyon dolar yatırım yaptığını bir maçın 42 kamera ve 10'larca kişi ile çekildiğini biliyor musun ?

Hadi verdin FB TV'ye , Fenerbahçe küme düşmüşken bu kadar yatırımı ve teknik alt yapıyı nasıl oluşturacak ? FB TV işi yaş. Havuzdan hiç bir şekilde çıkamazsınız onu geçin.

Bank Asya maçlarını da TRT yayınladığı için gelir epey az oluyor sanırsam ne kadar olduğu hakkında bilgim yok.

MAA'ya küfredin ama düşürmediği için edin yoksa adamın hiç bir suçu yok. Eğer küme düşerseniz de sizi Şampiyonlar Ligi'ne göndermediği için yatın kalkın dua edin. Sizi 5-8 yıl arası men cezasından kurtarmış olacak eğer küme düşerseniz.

Fenerbahçe'nin yöneticileri istediği kadar zengin olsun. Küme düşmüş , mali dengeleri alt üst olmuş hiç bir takım bu yükün altından kalkamaz. Emre B.'nun bile 3 küsür milyon € yıllık gelirinin olduğu bir takımdan bahsediyoruz burada. Biraz büyük düşünün.

Bu sponsor , yayın ve avrupa gelirlerinin kesildiği ortamda bu paralar nasıl ödenir ? Siz takımınızı destekleyebilirsiniz ama bir çok da küsen olacaktır. Hadi bunu geçelim küsenlerin yeri her türlü doldurulur.

Çok zengin yöneticiler var demişsin. Kimse klübe para aktaramaz. Legal yolu yok bunun. Para aktarma geçmişte kaldı artık. Klüpler de kişilere borçlanırsa Avrupa'ya gidemiyor zaten.

Dip Not : M. City başkanı bir reklam panosunu 400 milyon € vererek kiralamıştı. Legal yol bu mesela bu yapılabilir. En mantıklısı da bu.

Klüp bu düzeyde tutulamasa da bu düzeye yakın ancak bu şekilde tutulabilir. Küme düşme olursa bir tuhaf süreç daha Fenerbahçe'yi bekliyor. Bakalım göreceğiz.

Dip Not 2 : Fenerbahçe , Beşiktaş , Trabzonspor küme düşerse bu ligin Inter'i , O. Lyon'u oluruz. Demedi demeyin. Yeni bir seri başlar.

• quote:

Kim veriyor FB TV'ye yayın gelirini Allah aşkına. DigiTürk'ün kaç milyon dolar yatırım yaptığını bir maçın 42 kamera ve 10'larca kişi ile çekildiğini biliyor musun ?

Hadi verdin FB TV'ye , Fenerbahçe küme düşmüşken bu kadar yatırımı ve teknik alt yapıyı nasıl oluşturacak ? FB TV işi yaş. Havuzdan hiç bir şekilde çıkamazsınız onu geçin.

Bank Asya maçlarını da TRT yayınladığı için gelir epey az oluyor sanırsam ne kadar olduğu hakkında bilgim yok.

MAA'ya küfredin ama düşürmediği için edin yoksa adamın hiç bir suçu yok. Eğer küme düşerseniz de sizi Şampiyonlar Ligi'ne göndermediği için yatın kalkın dua edin. Sizi 5-8 yıl arası men cezasından kurtarmış olacak eğer küme düşerseniz.

Fenerbahçe'nin yöneticileri istediği kadar zengin olsun. Küme düşmüş , mali dengeleri alt üst olmuş hiç bir takım bu yükün altından kalkamaz. Emre B.'nun bile 3 küsür milyon � yıllık gelirinin olduğu bir takımdan bahsediyoruz burada. Biraz büyük düşünün.

Bu sponsor , yayın ve avrupa gelirlerinin kesildiği ortamda bu paralar nasıl ödenir ? Siz takımınızı destekleyebilirsiniz ama bir çok da küsen olacaktır. Hadi bunu geçelim küsenlerin yeri her türlü doldurulur.

Çok zengin yöneticiler var demişsin. Kimse klübe para aktaramaz. Legal yolu yok bunun. Para aktarma geçmişte kaldı artık. Klüpler de kişilere borçlanırsa Avrupa'ya gidemiyor zaten.

Dip Not : M. City başkanı bir reklam panosunu 400 milyon � vererek kiralamıştı. Legal yol bu mesela bu yapılabilir. En mantıklısı da bu.

Klüp bu düzeyde tutulamasa da bu düzeye yakın ancak bu şekilde tutulabilir. Küme düşme olursa bir tuhaf süreç daha Fenerbahçe'yi bekliyor. Bakalım göreceğiz.

Dip Not 2 : Fenerbahçe , Beşiktaş , Trabzonspor küme düşerse bu ligin Inter'i , O. Lyon'u oluruz. Demedi demeyin. Yeni bir seri başlar.

Fb düşşün ne Emre B. 3 alır ne de kralı o işi geçiniz maaşları düşürülür hepsinin.Yabancılar sadece bu konuda diretirse diretir onlarda düşürür.

ve Sorduğun soruları kendin cevaplamışsın bak ne güzel yolu varmıymış para aktarımının.

Havuzdan çıkamayız mı? Dalga mı geçiyorsun sen.Fb hangi Havuza imza atmış olacak ben bunları kabul ediyorum diye.süper ligi yayınlayan dijitürk mü yayınlayacak Trt mi?

Fb tvnin alt yapısı yok demişsinde biz zaten ahım şahım bir yayın beklemeyiz.hd si 3 boyutlusu bilmemnesi.

evet bu ligin inter'i olursunuz ama Fatih Terim sizin Mourinho'nuz olacak kapasitede değil.Sabriyle de bi yere kadar değil mi?

Ünal Aysal'da Reyes'i almaya gider yerine takımdaşını alır ve siz Koskoca bir İNTER olursunuz (tabi kendinizce)

Not:Teşekkürler bu arada seviye kaybı yaşanmadı fazla

• Şakir'in bayern formasını alacakmış gs öyle bir transfer haberi var.
  • quote:

quote:

Yav he he düşürürdün.

Bırakda Fenerbahçenin ekonomisini biz Fenerbahçeliler düşünelim.Benim anlatmak istediğim net madem şike yapmışız madem bundan bu kadar emin düşürecek gerçek taraftarın hiç biri o suçu işleyipde cezasız kalmayı istemez bu lekeyi üstünde taşımaktansa 10 sene geri gitmeyide göze alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

Adam sizi kumeden kurtardi , birakin bu ayaklari hepiniz duacisiniz maaya... Tribe furnish adamlar

Bütün iddaaları doğru varsayarsak teşebbüsün de suç sayıldığını unutuyorsunuz hemen.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.