Şimdi Ara

Allah aşkına mmorpg önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
19.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • amops2 A kullanıcısına yanıt
    Kardeşim düşünmeden al oynamış biri olarak söylüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süren aramalarım sonunda Albion Online'da karar kıldım. İlk etapta izometrik görünüm ve oyun mekaniklerinin yavaş olmasını düşünmem sebebiyle ısınamamıştım. İzometrik görünüme kısa süre sonra alışıyorsunuz ve third person görünümden bir fark kalmıyor. Yavaş mekanik diye bir şey yokmuş aslında :) O benim hüsün kuruntummuş :) solo pk, grup pk, guild savaşlar, zone savaşları, arena, pvp etkinlikler + pve her şeyi ile (gathering, crafting, refining, taming, cooking, farming, fishing, city trading, grup dg, solo dg ) var. Oyundaki neredeyse her item oyuncular tarafından üretilebiliyor.

    Tüm bunlara ek olarak oyun f2p olmasına rağmen p2w kesinlikle değil ve oyun parası ile premiumda alabiliyorsunuz + oyunda bir çok türk guild var.

    Oyun uzun süredir açık atın alan Üsküdar'ı geçmiştir diye düşünmeyin. Çünkü bu oyunda en kral itemleri giysen bile öldüğün zaman itemler düşüyor. Yani itemin bir değeri yok.

    Karakterin leveli diye bir şey yok oyunda. İtemleri giyme/kullanma levelin var. Onu da 1 ayda en üste kadar olmasa da oldukça yüksek bir seviyeye taşıyabilirsin.

    Benim gibi günde en fazla 1-2 saat takılabilecek durumdaysanız bile oyundan keyif alarak oynayabiliyorsunuz.

    ve bence en önemlisi Dev ekibi oyunla ilgileniyor. Sürekli yeni bir şeyler geliyor oyuna.

    İlk oyuna başladığınızda 3 günlük pre verecek. Size pre deneyimini yaşatacak. Devam etmek isterseniz bence 1 aylık cebinizden alarak devam edin. Sonraki aylarda zaten preyi oyun parası ile alabilirsiniz.

    Ek olarak oyunda sınıf mantığı da yok :) Mottosu ne giyersen osun. Yani ben mage açtım cloth giyinmeliyim ya da warrior açtım plate giymeliyim diye bir şey yok. İhtiyacına veya oyun tarzına göre silah ve zırhlarını giyebilirsin. Tabi meta denen klasikleşmiş buildler var. İlk etapta bunları deneyebilirsiniz.




  • uonum U kullanıcısına yanıt
    Hocam albionu geçen ay deneyip bıraktım. Sizin de dediğiniz gibi kamera açısı mmorpg oyun için tuhaf geldi. combati ise yavaş geldi. Solo kasilmaz yorumlarıni da görünce bıraktım. Yazdiklarinizi görünce tekrardan bir umut ışığı doğdu :)

    Wow,gw2,eso,LoL oynamış biri olarak archage aşırı hizli geldi. Ayrıca uzak doğu oyunlarının hava da skil combo atma olaylarını pek sevmiyorum. Gw2 e yeni ara verdim lol aram oyun ihtiyacımi gideriyor fakat mmorpg açlığını gideremior insanın. Albion bu açlığı giderir mı acaba... Günde 1-2 saat solo takilacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N3v3N N kullanıcısına yanıt
    Ben solo takılıyorum diyebilirim. Gathering,crafting ve trading sevdasına başladım oyuna. Şimdilik iyi gidiyor. Oyunun popülasyonu zaten çok iyi. Liste başı oyunlar dışında mmorpg de bu kadar kalabalık göremezsin.

    Guild şunun için lazım;
    Genel harita 2 kıtadan oluşuyor. Royal ve outlands. Royal oyuna başladığın çoğunlukla güvenli olan bölge. Büyük şehirler bu kıtada bulunuyor. Outlands ise herkesin bir birine dalabildiği kıta. Bu kıtada dungeon ve gathering'in çok daha fazla getirisi var çünkü yüksek seviye herşey outlandste.

    Outlandste bir guild haritalardan birinde hakimiyet sağlayınca o haritada safe bölgesi oluyor ve o guild bir alliance(yani guildler bilrliği) dahil ise aynı gruptaki tüm guildler o bölgeden yararlanabiliyor. Tabi alliance'ler birbirine dalmıyor ki bu da haritayı daha da güvenli hale getiriyor.

    İşte guild bunun için lazım. İleri seviyelerde rahat gather ve dungeon yapabilmek için. Yine de %100 safe bir alan değil tabi ama yine de fark yaratır. Ek olarak bir guilde girerseniz hem grup dungeon yaparken party bulmanız daha kolay olur. Hem de guilddeki diğer oyuncuların tecrübelerinden yaralanıp oyunu daha hızlı öğrenebilirsiniz.

    Eskiden sanırım solo dungenon yokmuş. Tek oynanmaz yorumları da muhtemelen bundan öncesinde yapılmış. Yani artık geçerliliği yok.




  • Gw2 oynuyorum bir iki haftadır şiddetle tavsiye ederim. Aptal Asya mmolarından çok çok daha zevk alacağınız aşikar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lost ark bakılabilir şu aralar, rusya serverına çıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teraya dönmeyi düşünüyorum p2w yok diyor herke bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende knight onlinedan sonra yıllardır bu duruma düştüm. bir kere bile lol ve fornite oynamadım şuan aktive Tsubasa dream team oynuyorum ve haliyle çok para harcadım ve pişmanım fakat mobile olması heryerden oynanması baya bir avantaj ama main oyun olamayacak kadar da cringe bir oyun.

    gelelim araştırmalarıma 2015 yılında baya ciddi bir araştırma yaptım ve o dönem blade&soul,wildstar ve archage modaydı gerçi diğer oyunlarda söyleniyordu ama araştırmalarım bana bunları gösterdi ve tamda bu 3 oyunu kıyaslamış bir yotuuber gördüm ve adam yüzünden 3 kişi 300dolar bütçeyle archageye başlattım ve onlarda en devam edeni 1 yıl oynayabildi kendi serverdına top support falan oldu gelelim bu bilgiyi yazmama orada günlerce yaptığım araştırmalar bana 3 oyun gösterdi ve bu 3 oyundan biri geçen sene kapandı.

    mmorpg devri kapandı. sadece bunu kabullenmek gerek.knight hile ,kozp adaletsizlik ve türk firmalarının para gözlülüğü yüzünden bitti.bu yüzden kesinlikle arkada büyük global bir dev olması gerekiyor fakat onlarda oyuna önem vermeliler.

    şimdi bu analizleri diablo 4 hypeyla iki gündür çalışmalar yapıyorum ve sana şu kadar söylüyorum. genel anlamda

    1.kriterin her zaman online user sayısı .çok basit mantık oyunda user varsa oyun iyidir.öbür türlü şuan knightin hali gibi çok cool bir pvp ortamı var fakat kimse yok oynayan ,hayvan gibi kombo bilsen nolacak ,kolsuz olsan nolacak.

    gelelim bu konuda ki çalışmalarıma şuan ortalama 10k Active oyuncu olan wow hariç oyun yok
    fakat wow dan sonra en aktive user sayısı değişiyor .
    gerçi wowunda durumunun içler acısı olduğunu düşünürsen olayın boyutunu sen hayal et.

    path of exile, guild wars2,black desert online ,eso ,ffıv one çıkan oyunlar büyük ihtimal bunlardan birine başlaman gerek user için.

    2-hack ,hile hurda ve oyunun global olması sadece ruslar sadece koreliler sadece bir milletin oynadığı oyunun geleceği yok bunu bil.

    ben şuan diablo 4 hypendayım eğer pvp ve trade sistemi kafamdaki gibi gelirse 2021de ona başlayacam .
    şuan kafama göre oyun cidden yok wow classic bana mantıklı geliyor ama pvp sistemi beni sarmıyor

    sanırım şuan en iyi pvp Black Desert onlineda




  • Oyunseverler olarak pek arkasayfa okuma alışkanlığımız olmadığı için buraya da not düşeyim, MMORPG istiyorsanız ardınıza bakmadan buyrun :
    https://forum.donanimhaber.com/final-fantasy-xiv-online--139971306

    mmorpg.com 'un ve diğer "gerçek" oyun otoritelerinin de belirttiği üzere, Final Fantasy XIV şu anda ve uzun süredir bu türün lideri. Ve tahtın eski sahibine göre en az 2 kat daha fazla içerik sunuyor.

    Tercih elbette sizin, keyifli oyunlar dilerim.
  • Ben de benzer arayış içindeyim bir süredir. Aion online ı gördük onu inceliyoruz birkaç gündür arkadaşımla. Hoşumuza da gitti açıkçası. Yine de farklı öneriler varsa biz de açığız. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Archeage unchained aldım memnunum free olarak dersen tera öneririm 2 yıl oynamıştım rising patch inde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence sisteminiz biraz iyiyse Black Desert Online sizi memnun edecektir. Grafikleriyle ve oynanışıyla zaten kendini kanıtlamış bir oyun. Ayrıca Türk oyuncular da mevcut. Tr dil desteğinin de bunda etkisi olduğunu söyleyebilirim. PVP'si son zamanların en iyisi olarak görülebilir. Ayrıca dev ekipleri oyunla ve oyuncuyla sürekli ilgileniyor. Sık sık çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Mesela şu an 1 ay boyunca sürecek olan 2 Yıldönümü Kutlamaları etkinliği var. Giriş başına hediye eşya veriyor. Sanırım toplam değeri 500 TL imiş bu hediyelerin. Böyle bakınca oyunun P2W değil Pay to Skip olduğunu savunanlardanım. Bu da etkinliğin linki bakarsın belki.
    https://www.youtube.com/watch?v=l9WrK30KT0A&feature=share&fbclid=IwAR2qcv041SY-mslgz71vJF9iLPuvaCpMEVgYd3EaBKDwK86hrqJUFJtZdWU




  • Şimdiye kadar oynadıgım oyunlar hakkındaki düşüncelerim;

    GW2: Ekip dağıldı bitti bitecek deniliyor. 2 sene boyunca paket cıkmayacak. Bu durumda oynamaya değer mi deyip kararsız kalıyorum :S

    KO: Uzun zamandır oynamıyordum geçenlerde bir gireyim dedim. Pazarda sattıgın itemden bile haraç kesiyor oyun. Seri Alt f4

    ESO: Ping sorunu nedeniyle kendini soğutan bir oyun.

    LoL: Dereceli atmayalı 5 sene oldu sanırım. Günde 3-5 el aram atıp cıkıyorum. Hem sinirlenmiyorum hem zaman geçiyor bir şekilde.

    POE: POE2 i bekliyorum. 2 sezon kadar deli gibi oynadım. Güzel oyun her türlü denemeye değer. Karakter geliştirme çok kapsamlı. Diablo 3 için harcadıgım zamana yazık dedirten oyun... Diablo 4 ü sabırsızlıkla bekliyorum :)

    Albion online: Uzun uzun oynamayı cok istediğim bir oyun fakat ne zaman oynamaya kalksam combat sisteminde bir eksiklik hissedip(belki bana uygun değildir) wow,gw2,ko tarzı kombat sistemini özletiyor ve bu oyunlara kayıyorum.

    WoW: BFA 3-4 ay kadar oynayıp bıraktım. Raid,dungeon yapmak hosuma gitmiyor. PVP için oynuyorum genelde fakat bfa cok cabuk sıktı. 8.3 öncesi girip ucmayı açasım var.

    BDO: Bir skil atmak için 99 çeşit efekt devreye girior. Vur işte kılıcını bitsin gitsin. Asya oyunlarının combat sistemleri hosuma gitmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N3v3N -- 24 Aralık 2019; 11:6:28 >




  • Ben riders of icarusa geri döndüm en azından bineklerle filan oyalanıyorum oyun ölü ama yapacak bir şey yok en azından p2w öğeleri yok akaldusta takiliuorum gelmek isteyen pm atabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wow her zaman iyi gelmiştir bana. Gerek dungeon gerek oynanış mekanikleri hep iyi. Bir ara bırakmıştım. Bu aralar tekrar başladım.
  • N3v3N N kullanıcısına yanıt
    ilk gw oyunu bile hala oynanıyor diye biliyorum? gw2 daha bir kaç sene gider ama eski oyun sonuçta.

    Ko da %3 vergi eklemişler galiba Bdo da %30 kestiğini düşünürsek bence makul :)

    Sen hiçbir oyunu beğenmiyorsun fazla detaycısın seni hiçbir oyun tatmin etmez. warframe dene belki seversin.

    Knight'ta yeni sw açılıyor ama bdo eso gibi oyunlarda açılmıyor. Keşke yeni sw açsalar hem oyuncu çeker hemde yeni başlayanlar tokat yemez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-BB2CECC18

    ilk gw oyunu bile hala oynanıyor diye biliyorum? gw2 daha bir kaç sene gider ama eski oyun sonuçta.

    Ko da %3 vergi eklemişler galiba Bdo da %30 kestiğini düşünürsek bence makul :)

    Sen hiçbir oyunu beğenmiyorsun fazla detaycısın seni hiçbir oyun tatmin etmez. warframe dene belki seversin.

    Knight'ta yeni sw açılıyor ama bdo eso gibi oyunlarda açılmıyor. Keşke yeni sw açsalar hem oyuncu çeker hemde yeni başlayanlar tokat yemez.
    Hiçbir oyunu beğenmemek değil de eskiden aldigim o tadı alamıyorum :D eskiden 6saat boyunca sevdiğim herhangi bir oyunu oynarken sikilmazdim. Şimdi Max 2 saate sıkılıyorum :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N3v3N N kullanıcısına yanıt
    Çünkü büyüdün artık oyunlar sarmıyor. Knight mesela eskiden de kötüydü ama oynuyorduk oyuna girmek için uğraşıyorduk eğleniyorduk. Şimdi de kötü ama oynayası gelmiyo insanın. Ben black desert gibi dünyası olan ama pve pvp içeriği daha doyurucu bir mmorpg olsa oynamak isterdim ama yok. Eso ve gw2 oynuyorum mesela gw2 aşırı ruhsuz, eso ise skyrim oynuyor gibi yani single player hikayeli rpg oynuyormuş hissi veriyor. Crimson desert çıkarsa ona başlarız ama oda sonradan p2w olur bdo dan daha fazla grind ister falan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 28 Aralık 2019; 5:51:0 >
  • Eski metin2 oyuncusuysan wom2-wom3 gibi global pvpler öneririm. Hem türk sunucuları gibi saçma sapan şeyler olmuyor, güzel sistemleri var. Hem de 1-2 ayda kapanmıyor. Ben mesela wom2'yi oynuyorum bildiğim kadarıyla 4-5 senedir açık. Wom3'ü de oynamıştım zamanında.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.