Şimdi Ara

ALL IN ONE LASER YAZICI TAVSİYESİ (TONER DOLUMUNU KENDİM YAPABİLECEĞİM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir üniversite öğrencisi olarak sıklıkla çıktı almam gerekebiliyor, kimi zaman pdf'ler üzerinden 100-300 sayfalık çıktılar da almam gerekebilir.
    Ev için Maks. 400 liraya kadar bir tarayıcılı çok fonksiyonlu cihaz almayı düşünüyorum. Asıl amacım cescesor vb. yerlerden kolay dolum kartuşu veya toneri alarak kendim
    doldurup uygun maliyetli baskılar elde etmek istiyorum. Sizce lazer mi almalıyım yoksa pürekkep püskürtmeli bir model mi bakmalıyım ? Mürekkep püskürtmeli olursa
    ona da dolum kartuşu ve mürekkebiyle sürekli takviye yaparım. Ama lazere göre nasıl olur, yan sanayi mürekkeplerle sorun yaşarmıyım gibi sorunlar kafama takılıyor.
    Lazer alıp toner tozunu kendim dolum yapsam daha mı uygun olur dersiniz ? Lazerlerin de eksik yanı işte birçoğunun siyah beyaz olması. Renkli çıktıdan vazgeçmek lazım.(Metin bastığım için pek önemli de değil aslında)
    Pdf çıktılarını otomatik basabileceğim sayfayı çevirip kağıda çift taraflı baskı yapabilen bir model daha çok işimi görür açıkcası.
    Fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 10 Ekim 2012; 3:40:09 >

• valla hocam ne kadar bir bütçe ayırdın bu işe bilmiyorum ama epson sx535 hızıyla otomatik çift taraflı baskı yapabiliyor olmasıyla sizin için ideal yazıcı gibi görünüyor. bütün epsonlar gibi kolay dolum kartuşlarıda mevcut cescesordan falan temin edebilirsin bu dolum kartuşları. bütçene uyarsa bir incele derim 250-300 arası değişiyor fiyatı şu an electroworldde 269 tl

http://www.epson.com.tr/tr/tr/viewcon/corporatesite/products/mainunits/overview/11004
  • quote:

Orijinalden alıntı: chungkingexpress

valla hocam ne kadar bir bütçe ayırdın bu işe bilmiyorum ama epson sx535 hızıyla otomatik çift taraflı baskı yapabiliyor olmasıyla sizin için ideal yazıcı gibi görünüyor. bütün epsonlar gibi kolay dolum kartuşlarıda mevcut cescesordan falan temin edebilirsin bu dolum kartuşları. bütçene uyarsa bir incele derim 250-300 arası değişiyor fiyatı şu an electroworldde 269 tl

http://www.epson.com.tr/tr/tr/viewcon/corporatesite/products/mainunits/overview/11004

Max bütçe 400tl dostum, lazer modeller için ne dersiniz ? Mürekkep püskürtmeli modeller yazın falan kullanılmadığında tıkanmasın ?
    Mürekkep püskürtmelilerden ben de canondan şöyle bir model beğenmiştim, wifi var ve tarayıcı çözünürlüğü falan da epey yüksek. Tabi kullanımda performansı nasıldır bilemiyorum, o konuda da yorum yapabilirseniz güzel olur.

http://www.vatanbilgisayar.com/%C4%B0nkjet%20%C3%87ok%20Fonksiyonlu%20Yaz%C4%B1c%C4%B1/canon-mg5350-pixma-mg-5350-inkjet-yazici,-tarayici,-fotokopi/productdetails.aspx?I_ID=58229

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 9 Ekim 2012; 22:29:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

quote:

valla hocam ne kadar bir bütçe ayırdın bu işe bilmiyorum ama epson sx535 hızıyla otomatik çift taraflı baskı yapabiliyor olmasıyla sizin için ideal yazıcı gibi görünüyor. bütün epsonlar gibi kolay dolum kartuşlarıda mevcut cescesordan falan temin edebilirsin bu dolum kartuşları. bütçene uyarsa bir incele derim 250-300 arası değişiyor fiyatı şu an electroworldde 269 tl

Max bütçe 400tl dostum, lazer modeller için ne dersiniz ? Mürekkep püskürtmeli modeller yazın falan kullanılmadığında tıkanmasın ?
    Mürekkep püskürtmelilerden ben de canondan şöyle bir model beğenmiştim, wifi var ve tarayıcı çözünürlüğü falan da epey yüksek. Tabi kullanımda performansı nasıldır bilemiyorum, o konuda da yorum yapabilirseniz güzel olur.

http://www.vatanbilgisayar.com/%C4%B0nkjet%20%C3%87ok%20Fonksiyonlu%20Yaz%C4%B1c%C4%B1/canon-mg5350-pixma-mg-5350-inkjet-yazici,-tarayici,-fotokopi/productdetails.aspx?I_ID=58229

özelliklerine bakılırsa gayet güzel bir makine. bence en önemlisi kolay dolum kartuşlarıylada uyumlu kesinlikle tercih edilebilecek bir yazıcı

bütçe 400 tl'yse eğer size fikrimce masaüstü/ofis sınıfında piyasadaki en güzel yazıcı olduğunu düşündüğüm epson px730'u incelemenizi öneririm bu kadar para vereceksiniz madem en iyisini en azından incelemeden karar vermeyin. süper baskı hızı, wifi, çift taraflı baskı, çeşitli kart desteği, usb desteği, cd/dvd'ye baskı falan filan hepsi zaten var ama en güzeli mükemmel fotoğraflar basıyor. hali hazırda bende kullanıyorum çok çok memnunum. kullandığı t0801-t0806 kartuşlar için dolum kartuşları ve lüzum olursa ciss(bitmeyen kartuş) de mevcut.

http://www.epson.com.tr/tr/tr/viewcon/corporatesite/products/mainunits/overview/10990

http://www.electroworld.com.tr/p/epson-stylus-photo-px730wd-cok-fonksiyonlu-puskurtmeli-yazici/

• quote:

quote:

valla lazerler bildiğim kadarıyla renkli baskıda pek yeterli değil yeterli olanlarıda çok pahalı mürekkeplilerinde uzun süre kullanılmadığında sıkıntı çıkardığıda bir gerçek eğer uzun süre kullanılamama ihtimali varsa lazer düşünülebilir zira orj. kartuşlar bile çok uzun süre kullanılmazsa kafada tıkanmalar yaşatıyor mürekkeplilerde.
    ama ev tipi bir lazerin renkli baskı kalitesi ne kadar tatmin edici olur bilemiyorum. hele px730'la falan kıyaslanamayacığını zannediyorum.

lazer konusunda daha tecrübeli arkadaşlar sana daha çok yardımcı olacaktır.

• quote:

quote:

quote:

valla lazerler bildiğim kadarıyla renkli baskıda pek yeterli değil yeterli olanlarıda çok pahalı mürekkeplilerinde uzun süre kullanılmadığında sıkıntı çıkardığıda bir gerçek eğer uzun süre kullanılamama ihtimali varsa lazer düşünülebilir zira orj. kartuşlar bile çok uzun süre kullanılmazsa kafada tıkanmalar yaşatıyor mürekkeplilerde.
    ama ev tipi bir lazerin renkli baskı kalitesi ne kadar tatmin edici olur bilemiyorum. hele px730'la falan kıyaslanamayacığını zannediyorum.

lazer konusunda daha tecrübeli arkadaşlar sana daha çok yardımcı olacaktır.

Şimdi aslında birinci kullanım amacım metin baskısı. O yüzden foto baskısı falan 2. planda. Ama bu epson yada canon'un mürekkepli modellerini alsam onlarda foto işi de iyi olur gibi.
    Ama kullanılmadığı zaman tıkanma yapması sıkıntı yaratabilir gibi. Bu arada canonun verdiğim modelinde de var kolay dolum kartuşu, cescesordan baktım.
    Canonda ekstradan daha iyi bir tarayıcı var, onun dışında hemen hemen aynı gibi.(çift taraflı baskı var yine) Bu tarz modellerde epson daha mı iyi dersiniz ?

• Araştırmalarım sonucu lazer yazıcıda karar kıldım, hem yüksek sayfalı baskılar daha ekonomik oluyor hem de kuruma derdi yok sanırım.
    Fotoğraf olayına gelince zaten fotoğrafçılar tanesi 15-20 krş'tan basıyor, fotoğraf kağıdına mürekkebe ayrı para dökmeye gerek yok gibi.
    Lazer yazıcı çoklu metin baskısı için, yani amacıma daha uygun gibi geldi. Burada ise şöyle bir soru ortaya çıkıyor. Xerox 3045 tarzı birşey alsam,
    bunun tonerini kendim toz alıp doldurabilirmiyim, bana toneri evde kolayca doldurulabilen bir yazıcı modeli önerebilirmisiniz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Araştırmalarım sonucu lazer yazıcıda karar kıldım, hem yüksek sayfalı baskılar daha ekonomik oluyor hem de kuruma derdi yok sanırım.
    Fotoğraf olayına gelince zaten fotoğrafçılar tanesi 15-20 krş'tan basıyor, fotoğraf kağıdına mürekkebe ayrı para dökmeye gerek yok gibi.
    Lazer yazıcı çoklu metin baskısı için, yani amacıma daha uygun gibi geldi. Burada ise şöyle bir soru ortaya çıkıyor. Xerox 3045 tarzı birşey alsam,
    bunun tonerini kendim toz alıp doldurabilirmiyim, bana toneri evde kolayca doldurulabilen bir yazıcı modeli önerebilirmisiniz ?

PM
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbultoner

quote:

Araştırmalarım sonucu lazer yazıcıda karar kıldım, hem yüksek sayfalı baskılar daha ekonomik oluyor hem de kuruma derdi yok sanırım.

PM

pm'iniz gelmedi.

• quote:

hayırlı olsun umarım memnun kalırsın
  • Teşekkürler, bugün baktım vatanda yazıcılara %30 indirim varmış, gittim 225tl fiyata xerox 3045b aldım çok güzel bir cihaz, işimi fazlasıyla gördü. Mürekkepli yazıcılara göre de jet hızında basıyor.
    tek eksik yanı toneri çipli, doldururken çip değişmek gerekiyormuş. ama olsun tek dolumda 2200 sayfa basmasıyla çok nadir dolum gerektirecek gibi.
  • quote:

Teşekkürler, bugün baktım vatanda yazıcılara %30 indirim varmış, gittim 225tl fiyata xerox 3045b aldım çok güzel bir cihaz, işimi fazlasıyla gördü. Mürekkepli yazıcılara göre de jet hızında basıyor.
    tek eksik yanı toneri çipli, doldururken çip değişmek gerekiyormuş. ama olsun tek dolumda 2200 sayfa basmasıyla çok nadir dolum gerektirecek gibi.

dolum fiyatı hakkında bi bilginiz var mı hocam? ben izmirde boytaş'a sorduğumda 60 lira demişti 3045'in toner dolumuna. bir de o cihazla demo toner geliyo, 2200 sayfa kapasiteli toneri ayrıca almanız lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pspcü

quote:

Teşekkürler, bugün baktım vatanda yazıcılara %30 indirim varmış, gittim 225tl fiyata xerox 3045b aldım çok güzel bir cihaz, işimi fazlasıyla gördü. Mürekkepli yazıcılara göre de jet hızında basıyor.

dolum fiyatı hakkında bi bilginiz var mı hocam? ben izmirde boytaş'a sorduğumda 60 lira demişti 3045'in toner dolumuna. bir de o cihazla demo toner geliyo, 2200 sayfa kapasiteli toneri ayrıca almanız lazım.

Bir adet çip 7.5 usd, tek doluma yetecek toner tozu da yaklaşık 5-10 tl arası.(kadıköyden bulunuyor) Kendin doldurursan toplamda 20-25'e maledilir gibi. Youtube'da anlatım videoları da dolu.
    Ama maddi imkan varsa BROTHER MFC 7360 vb. yazıcı alman dolum açısından daha iyi olur, onların tonerinde bu şekilde çip yok, direkt kullanılmış tozu atıp yenisini dolduruyosun.
    Ama ondada drum tonerde olmadığı için 12000 baskıdan sonra drum değişiyor. Ama ben bunu 225'e aldığımda o model 376 gibi bir fiyattaydı, gerek varmı orası tartışılır.
    Fax özelliği kullanılmayacaktı o yüzden bu daha f/p gibi geldi.

Bu arada 60 tl dolum için çok istemişler, yeni 2200'lük yan sanayi toner 70 tl zaten. LİNK
    Aslında pdf kitap falan basılmadığı sürece ev ortamında 2200'lük bir toner 1-2 sene belki daha fazla gider gibi. İçinden çıkan toner 2200 kapasite almıyorsa(tamam yarı dolu ama full doldurursak kapasite nedir onu bilmiyorum)
    bitince bu 2200'lük yan sanayiden alıp kendim doldurup kullanmayı planlıyorum. Yeni model olduğu için sanırım daha reset çiplerini yapmamışlar, auto-reset çıkarsa her seferinde çipe de gerek kalmaz.

Xerox 3045 toneri :

Brother :

• Bunlarla uğraşmana gerek yok.Epson L200 al.Fabrikasyon tükenmez hale getirilmiş.
    Zaten bu bütçeyle laser modellerin renkli değil siyah beyazını alman bile oldukça zor.(Çıktı maliyeti düşük ve dayanıklı bir cihaz için).
  • quote:

Orijinalden alıntı: minolta35

Bunlarla uğraşmana gerek yok.Epson L200 al.Fabrikasyon tükenmez hale getirilmiş.
    Zaten bu bütçeyle laser modellerin renkli değil siyah beyazını alman bile oldukça zor.(Çıktı maliyeti düşük ve dayanıklı bir cihaz için).

Dostum mesajımı görmedin sanırım, indirimden 225'e xerox 3045b aldım. Renkli baskı lazım değil çünkü bence fotoğraf işi evde maliyetli oluyor.
    1 adet boş fotoğraf kağıdından daha ucuza komple baskı yapıyor fotoğrafçılar. Dediğiniz model de güzel ve ekonomik aslında, ama mürekkepli yazıcıların bir süre kullanılmadığında tıkanma yapması beni lazere yönlendirdi.
    (bu özellikle ev ortamında sıkça yaşanabilecek bir durum, çünkü bazı dönemler hiç kullanılmadığı da olur cihazın)
    Toner dolum maliyeti ise yaklaşık 25 tl gibi, 2200 sayfalık kapasite elde edilebiliyor tam dolumla.(siz maliyetlerini daha iyi biliyorsunuzdur tabi, ben istanbulda chip+toz fiyatlarını sorup belirlemiştim)
    Tabi yukarıda dediğim gibi bütçesi fazla olup da çok çıktı alacaklar için brother daha iyi gibi, onun toneri chipsiz olduğu için daha rahat doldurulabiliyor.
    Evde metin baskısı için ideal bir cihaz aldım gibime geliyor yine de, özellikle fiyat olarak. İşyeri için daha profesyonel bir cihaz bakılabilir tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 13 Ekim 2012; 5:53:25 >

• Hayırlısı olsun.
    Evet Brother çok daha iyi olurdu.Ancak kutu içinden çıkan ilk toner dolmuyor.Bir adet toner almak gerekli dolum için.
    Laseri evde doldurmak biraz daha zahmetli olacak ama artık maliyet için katlanacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: minolta35

Hayırlısı olsun.
    Evet Brother çok daha iyi olurdu.Ancak kutu içinden çıkan ilk toner dolmuyor.Bir adet toner almak gerekli dolum için.
    Laseri evde doldurmak biraz daha zahmetli olacak ama artık maliyet için katlanacaksın.

İlk toner ne sebeple doldurulamıyor bilgi verebilirmisiniz ? (Sanırım dolum işi yapıyorsunuz bu konuda bilgilisiniz)
    Ben söküp baktım ayrıca satılan tonerden bir farkı yok gibi, videodakiyle aynı şekilde toner tozu haznesini kapağı aralayıp doldurup boşaltabiliyorum.
    Çipi de sökülüyor. Acaba başka bir sebebi mi var doldurulamamasının ? Demo tonerin dış boyut olarak 2200'lük tonerden farkı yok, acaba iç kapasitesi
    de aynımıdır diye de düşünüyorum. Yani kartuş bitince yanık tozu boşaltıp içine ağzına kadar yeni toner tozu doldursam 2200'lük kartuş elde edilirmi gibi bir düşünce de var kafamda.

Demo toner de bununla birebir aynı şekil ve boyutlarda :
     ALL IN ONE LASER YAZICI TAVSİYESİ (TONER DOLUMUNU KENDİM YAPABİLECEĞİM)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 13 Ekim 2012; 18:18:27 >

• Ben Brother için söylemiştim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pspcü

quote:

Bir adet çip 7.5 usd, tek doluma yetecek toner tozu da yaklaşık 5-10 tl arası.(kadıköyden bulunuyor) Kendin doldurursan toplamda 20-25'e maledilir gibi. Youtube'da anlatım videoları da dolu.
    Ama maddi imkan varsa BROTHER MFC 7360 vb. yazıcı alman dolum açısından daha iyi olur, onların tonerinde bu şekilde çip yok, direkt kullanılmış tozu atıp yenisini dolduruyosun.
    Ama ondada drum tonerde olmadığı için 12000 baskıdan sonra drum değişiyor. Ama ben bunu 225'e aldığımda o model 376 gibi bir fiyattaydı, gerek varmı orası tartışılır.
    Fax özelliği kullanılmayacaktı o yüzden bu daha f/p gibi geldi.

Bu arada 60 tl dolum için çok istemişler, yeni 2200'lük yan sanayi toner 70 tl zaten. LİNK
    Aslında pdf kitap falan basılmadığı sürece ev ortamında 2200'lük bir toner 1-2 sene belki daha fazla gider gibi. İçinden çıkan toner 2200 kapasite almıyorsa(tamam yarı dolu ama full doldurursak kapasite nedir onu bilmiyorum)
    bitince bu 2200'lük yan sanayiden alıp kendim doldurup kullanmayı planlıyorum. Yeni model olduğu için sanırım daha reset çiplerini yapmamışlar, auto-reset çıkarsa her seferinde çipe de gerek kalmaz.

Xerox 3045 toneri :

Brother :

usta bu xeroxun üzerinde gelen toneri dolum oluyor mu, bi de bu chip her dolumda mı değişiyor yoksa bir kerelik mi...

• bende bir adet 3045 b aldim 280 liraya bimeks ten ancak kullanilmis oldugunu dusunuyorum kutusundan kullanim kilavuzu cikmadi toneri icine takili geldi sizde de durum boyle mi?iade edip canon 4010 alabilirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.