Şimdi Ara

Alkollü Trafik Kazası !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dün akşam 11 de alkol içtim 1 şişe 35 lik codka. Bugünde trafik kazası yaptım 0,65 promilden ehliyetim alındı. Bende kan testi yaptırdım. Kan testinde 0,378 promil 37mg olduğu yazıyor. Ben itiraz etsem ehliyetimi alabilirmiyim. Yardımcı olabileck varsa sevinirim.

Not kazayı motorla yaptım ve motor ticari

• Kaza saati ve kan testi saati arasında zaman farkı var ise dikkate almazlar.

• Ticari ise halen sınırın üstündesin yani yapılan işlem doğru.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anla.adim dun gece 11 de ictiginiz alkolun promili bu gun sabah mi cikti? Saabah alkol muaynesi mi yaptilar

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Evet Dün gece 11 de içtim. Sabah 11 de yapılan üfleme testinde 65 promil çıktı. Bende hemen Gidip kan testi yaptırdım. Ve 0.37 promil varmış kanımda

• oldbeer O kullanıcısına yanıt

Kaza saati ile test arasında 2 saatlik zaman fakrı var çünkü beni ifadeye felan götürüp oyaladılar.

• yargı görüşünde saatte 15 promil azalacağı kabul edilir. 2 saatlik fark varsa 37+30=67 promil alkol kararı verilir. mahkeme red kararı verir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trafik Kazası
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ayıp etmişler

• O ehliyet gelmez geri.

Bazı hataların bedeli ağır olur. Umarım ders alırsınız.

• atomkarinca28 A kullanıcısına yanıt

peki saatte 15 promil kabul ediliyorsa nasıl oluyorda 1gün sonra bende 67 promil çıkıyor onuda açıklarmısın

• alkol aldıktan 14 saat sonra kan tahlilinde 37 promil alkol çıkmış. gece kaza yapsaydın alkolmetreyi patlatırdın büyük ihtimalle.

15 promil kuralı yargıtay veya danıştay kararı. hukuk muhabbetleri.

alkolmetreden 2 saat sonraki kan tahlili testine göre hukuk 30 promil ekleme yapar. hususilerde sınır 50 olduğu için kan tahlilinde en fazla 20 çıkması lazımdı ki mahkeme de ehliyeti geri verin diye karar çıkarırdı.

• atomkarinca28 A kullanıcısına yanıt
    motosikletlerde alkol sınırı zaten 20 promil. 2 saat sonraki kan testinde 0 çıkması lazım ki itiraz işe yarasın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • starkiller34 S kullanıcısına yanıt

Ne icmissin be arkadas. Neyse gecmis olsun

• Gündüz vakti alkol muayenesine mi şaşırsam yoksa sabah limit üstü alkol çıkmasına mı bilemedim. 12 saatte hâlâ limit üstü kalıyorsa sanki bir sağlık problemi de olabilir.

• Ananizi babanizi ezer bunun gibiler az bı durusunuz olsun bı de tavsiye veriyonuz

• marslan1999 kullanıcısına yanıt

adam sarhos kaza yapiyor, gunduz alkol alinamaz diyip muayane yapmamalari mi gerekiyordu?

• OzzY® O kullanıcısına yanıt
    12 saat önce alkol almış ve güncelde .65 promil alkollü birini ilk bakışta polis anlar mı bilmiyorum, fakat ben ayırt edemezdim. Her trafik kazasında standart prosedür olarak alkol muayenesi bulunuyor mu? Polis gelmemiş olsaydı fark edileceğini pek sanmıyorum açıkçası.

Bu kazayı haklı yapmaz, sadece durumu anlamaya çalışıyorum. Bu konuyu okuyana kadar alkol alımının 12 saat sonrasında en ufak bir alkol belirtisi gösterebileceğimi düşünmüyordum.

65 promil alkol anlasilir tabii ki. hic birsey olmasa kokar.

Ticari olarak çalıştığı araçla kaza yaptığı icin alkol testi sart kasko şart tutuyor. Motor kendisine aitse de bu sefer iş kazası yönünden alkol testi sart.

Bazi bünyelerde alkol erken veya geç yıkıma uğrayabilir zaten ticari limiti az. Alkol kullanmaması lazımdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 31 Ocak 2025; 0:52:37 >
  • Oh iyi olmuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.