Şimdi Ara

Alkol Saç Dökülmesini Engeller mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
22.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün katıldığım bir konferansta dikkatimi epeyce çeken bir durum vardı, tanıdığım her alkol kullanımı hat safhada olan insanların saçları hala sıpsıkı ve dökülme oranı çok az. Özellikle rakıya düşkünlüğü olan ve büyük oranda alkolik olan tanıdıklarımda saç dökülme miktarı yok deneyecek kadar az.

Biz toplum olarak alkole ön yargılı bir tavır segilesek de günümüzde popüler olan saç dökülmesini engelleyen ilaç, şampuan ve benzeri maddelerin yayına alkolden yapılmış bir ürün eklenebilir mi acaba?

Saç dökülmesinin çeşitli sebepleri olduğunu biliyorum. Özellikle bizim ailemiz gibi saç dökülmesinin genetik olarak nesilden nesile aktarıldığı bir ailede sadece çok fazla rakı kullanan aile bireylerinin saçının dökülmemiş olması ise aklımda bir soru işareti oluşturdu. Acaba gerçekten alkol saç dökülmesini engelliyor olabilir mi?

Lütfen siz de alkol bağımlısı tanıdıklarınızı bir düşünüp alkol kullanımı arttıkça saç dökülmesinin azaldığı yönünde bir ters orantı kurabiliyor musunuz, izlenimlerinizi buraya yazmanız sevindirici olur.

Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alkol Saç Dökülmesini Engeller mi?

Saç dökülmesi, genetik yatkınlık, hormonal değişiklikler ve çevresel faktörler gibi çeşitli nedenlerle oluşabilen yaygın bir sorundur. Alkol tüketiminin saç dökülmesiyle ilişkisi olup olmadığı sıkça merak edilmektedir.

Alkol Saça Zarar Verir mi?

Alkol, vücuttaki kan damarlarını genişleten bir vazodilatördür. Bu genişleme, saç köklerine giden kan akışını geçici olarak artırabilir. Ancak uzun vadede, alkolün dehidrasyon etkisi saç derisinin ve saç köklerinin kurumasına neden olabilir. Kuru saç derisi ve saç kökleri zayıflar ve saç dökülmesi riskini artırır.

Alkol İçmek Saç Döker mi?

Aşırı alkol tüketimi saç dökülmesine katkıda bulunabilir. Alkol, vücudu dehidre eder ve hormon dengesini bozar. Dehidrasyon saç köklerinin zayıflamasına ve saç dökülmesine yol açabilir. Ayrıca alkol, saçın büyüme döngüsünü bozabilir ve saç dökülmesini hızlandırabilir.

Bira İçmek Saç Döker mi?

Bira, alkol içeren bir içecektir. Yukarıda belirtilen alkolün saç üzerindeki etkileri bira için de geçerlidir. Aşırı bira tüketimi saç dökülmesine katkıda bulunabilir.

Saf Alkol Saça Faydaları

Saf alkol, doğrudan saç derisine sürülmesi halinde faydalı olabilir. Saf alkolün antibakteriyel ve mantar önleyici özellikleri saç derisi enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olabilir. Ancak saf alkol seyreltilmeden saç derisine uygulanmamalıdır, çünkü tahrişe ve kuruluğa neden olabilir.

Sonuç

Aşırı alkol tüketimi saç dökülmesine katkıda bulunabilir. Alkolün dehidrasyon etkisi saç derisini ve saç köklerini kurutarak saç dökülmesi riskini artırır. Hafif ila orta düzeyde alkol tüketimi genellikle saç dökülmesiyle ilişkili değildir, ancak aşırı alkol tüketiminden kaçınılmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Belki stres yükünü bir nevi azalttığı için alkolün saç dökülmesini azaltma gibi bir işlevi olabilir, tabi çok farazi bu söylediğim.

Bunun yanında, alkol genellikle sigarayla birlikte tüketilir. Ve sigaranın saçların dökülmesine büyük etkisi vardır diye biliyorum.

Zamanında su gibi tükettiğim biraların, göbekten başka bir katkısını göremedim. Bizim ailede de genetik saç dökülmesi, halen de dökülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 9 Mayıs 2010; 17:51:02 >
  • Saç dökülmesi, eğer ortada patolojik bir durum yoksa genetiktir. Alkolün de metabolizmaya birçok etkisi olduğu doğru, fakat olumlu bir etkisi pek görülmez. Ben saç dökülmesini engellemeye yönelik bir etkisini hiç duymadım. Zaten fizyolojisini düşündüğümüzde alakasız olduğu anlaşılır.
    En saf, en ince bize
  • Sorduğun sorunun cevabını bilmiyorum ama ''saçların dökülmesini engelleyen alkol'' gerçekten yapılsa ''bunu boş yere içiyorsun'' lafı duyulmaz olur :)

Orijinalden alıntı: Darkness

Belki stres yükünü bir nevi azalttığı için alkolün saç dökülmesini azaltma gibi bir işlevi olabilir, tabi çok farazi bu söylediğim.

Bunun yanında, alkol genellikle sigarayla birlikte tüketilir. Ve sigaranın saçların dökülmesine büyük etkisi vardır diye biliyorum.

Zamanında su gibi tükettiğim biraların, göbekten başka bir katkısını göremedim. Bizim ailede de genetik saç dökülmesi, halen de dökülüyor.

Valla ben de 2 sene su gibi bira içtim, saçlarım eskiden daha çok dökülüyordu, alkol kullanımım sırasında dökülme baya bir azalmıştı.Birayı düzenli kullanmayı bıraktım bakalım dökülme yeniden artacakmı onu gözlemleyeceğim.

• Özellikle yılların rakı kullananlarının saçı hala duruyor.

Çevrenizdekilerden bir kıyaslama yapabilir misiniz, bir alakalı durum var mı benim ki gibi.
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • Dedem; yıllardır, gençliğinden beri, sürekli rakı içer. Ve şuan kafasında 3-5 tel saç kalmış durumdadır. :) Bir diğer yandan diğer dedem onun kadar olmasa da rakıyı sever ve içer, yazları sıcaklayınca kola içer gibi bi duble koyar içer örneğin. Fakat onun saçları fazlasıyla gürdür. Tabii burda düşünülmesi gereken bir faktör de genetik farklar.

• Ne konu ama tam benlik dini inançlarım ve içki alışkanlıklarım açısından! Bu konuyu farklı kişi ve düşüncede birileri açsaydı iyi gırgır yapardım!
    Genel cevabım olumsuz! Yoğun alkol kullanımı ile saç dökülmesi arasında çok olumsuz bir ilişki olabilir ancak. Saç dökülmesini azaltan ve saça dışardan uygulanan ürünlerde alkol bulunması, bölgesel temizlik ve ürünün içindeki aktif maddelerin cilde daha iyi nüfüz etmesi sağlama amaçlıdır, saça alkolün direkt bir etkisi yoktur! Hatta yağ salınmasını da temizlikten sonra arttırabildiği için bu şekilde kullanımı dahi tartışmalıdır.
    İçki olarak alındığında yukarda tarif edilen miktarlar çok fazladır, olayın ise tesadüf ve geçici olduklarını söyleyebilirim ancak. Yani tarif edildiği gibi lıkır lıkır içilen alkol vücuda zararlıdır ve zamanla kullanana saç dökülmesinden çok daha başka ve fazla sıkıntı verebilir, saçım derken çok daha önemli şeylerden yoksun kalınabilir!
    Bu zararlar haricinde alkolün saçlara tek yararı saçlı bölgedeki kılcal kan damarlarını genişleterek saç köklerinin iyi beslenmesini sağlamasıdır. Ama bu ancak kısıtlı ve düzenli bir kullanımda mümkündür!
    Nihayet, arasıra kullanırım alkol ama saçlarıma yaradıklarını görmüyorum!

Not: Daha ileri saatlerde daha detaylı bilgi toplayabilirim ama yukardaki genel çerçevenin değişeceğini sanmıyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 9 Mayıs 2010; 19:44:59 >

• Saçmalık... tam tersine bizzat kendimden biliyorum, gerçi şimdi azalttım ama, saç dökülmesini hızlandırdığını söyleyebilirim...
    Tam tersine aşırı alkol tüketimi, kesinlikle tavsiye edilmiyor. Nedeni ilginç, özellikle erkeklerde uzun vadede erkeklik hormonunun seviyesini yükseltiyor ve yüksek erkeklik hormonu seviyeside bilindiği gibi en önemli kellik nedeni! Ayrıca alkolün vücutta yarattığı su kaybı, suyun yerini alması saçları kırılganlaştırırken, neden olduğu demir ve çinko kaybıda saç incelmesi ve zamanla dökülmesinin nedenleri arasında.
    Tüm yukarda belirtilenler düzenli, ve ölçülü tüketim için geçerli değiller tabii ki.Bunun çok sayıda yararı söz konusu.
    Bazı bilgileri alttan aldım;
    http://www.hairlossbuddy.com/6/alcohol/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.