Şimdi Ara

Alıpta okumadığımız kitapları okuma kampanyası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorum ki çoğu kişinin kütüphanesinde okumadığı çok kitap var.

Aldığımız kitapları okumadan yeni kitaplar almak yani kitap alma hastalığı. Maddi olarak zarar verdiği gibi aldığımız kitabı ilk sayfalarında bizi etkilemediği için bırakıyoruz ve kitap hiç okunmamak üzere kütüphanemize gönderiliyor. Ben bunu engellemek için bir liste oluşturdum ve okumadığım kitaplar bitesiye kadar yeni kitap almayacağım. Daha önce de böyle bir şey yapmıştım ama başaramamıştım. Toplu olarak yaparsak motive eder diye düşünüyorum.

-Okuyacağım kitaplar-
    Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar - Schopenhauer
    Her Şeyin Teorisi - Stephen Hawking
    Budala - Dostoyevski
    Ruhi Mücerret - Murat Menteş
    Aydınlar Üzerine - Sartre
    Simyacı - Paulo Coelho
    Beyaz Diş - Jack London

• Ya zor valla hocam. Ölüm bir varmış bir yokmuş diye bir kitap almıştım, konuşma metinlerini bile tırnak içine almamışlar, hani ben anlıyorum hadi,kitapta bir kere bile alt satıra geçmiyor, hep dümdüz devam ediyor.

Mesela bir bölümde bir aileden bahsediyor, bir sonraki bölümde artık yazar mı yoksa çevirmen mi "şimdi kitaptaki mantık hatasına bakalım, fakir bir köy ailesinin arabası olmaz bu yanlışı hemen düzelttik"

Bu nedir arkadaş, ne anlamam gerekiyor?

Okumuyorum, atamıyorumda bu kitabı. Yarısına kadar okumuştum, zorla, ıkınarak, sonra üstteki cümleyi görünce attım bir köşeye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 4 Şubat 2014; 15:55:30 >
  • Genelde klasik kitaplar alıp okumadım.

Savaş ve Barış

Budala

Madam Bovary

Babalar ve Oğullar
  • Bülbülü Öldürmek
    Yol
    Gereği Düşünüldü
    Roma'nın Metresi
    Sineklerin Tanrısı
    Jules Verne kitapları
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    O neymiş öyle ya, bir de Nobel almış.
  • hocam 50 tane okuyacak kitap var hangi birini yazsam
  • Zaten insan genelde okumadığı kitapları okumaz mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kitap okumak boş iş
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biz buna 'kitap alma hastalığı' diyoruz. :) İnsanın okuma isteği barut gibi tutuşup, sönmüyorsa liste uzayıp gidebiliyor. En iyisi birkaç kitabı birlikte okumak diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezaxx

Zaten insan genelde okumadığı kitapları okumaz mı?

Başlığa bakmadan girdin heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puder

Biliyorum ki çoğu kişinin kütüphanesinde okumadığı çok kitap var.

Aldığımız kitapları okumadan yeni kitaplar almak yani kitap alma hastalığı. Maddi olarak zarar verdiği gibi aldığımız kitabı ilk sayfalarında bizi etkilemediği için bırakıyoruz ve kitap hiç okunmamak üzere kütüphanemize gönderiliyor. Ben bunu engellemek için bir liste oluşturdum ve okumadığım kitaplar bitesiye kadar yeni kitap almayacağım. Daha önce de böyle bir şey yapmıştım ama başaramamıştım. Toplu olarak yaparsak motive eder diye düşünüyorum.

-Okuyacağım kitaplar-
    Budala - Dostoyevski
    Simyacı - Paulo Coelho
    Beyaz Diş - Jack London

Süper bi fikir. Sendeki kitaplardan Beyaz Diş'i okudum. Çok güzel bir kitaptı. Simyacı'yıda çok duydum. Listen güzel

Benim de,

Emile Zola / Germinal
    Dostoyevski / Suç ve Ceza
    Orhan Pamuk / Benim Adım Kırmızı
    Amin Maalouf / Semerkant

bunları okumam lazım ..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne kadar kitap alırsam alayım eninde sonunda okuyorum hepsini. Aldıktan sonra kenara atıp okumayacağım bir kitap almamışımdır hiç. Onun yerine aldığımız ama yüzüne bakmadığımız ders kitapları için kampanya başlatalım
  • Bende 20 ye yakın klasik var şuan okumadığım. Savaş ve Barış bitsin devam edeceğim onlara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puder

Biliyorum ki çoğu kişinin kütüphanesinde okumadığı çok kitap var.

-Okuyacağım kitaplar-
    Budala - Dostoyevski
    Simyacı - Paulo Coelho
    Beyaz Diş - Jack London

"Simyacı" okunmaz mı dostum ya kütüphanede en nadide köşemde duruyor.

Benim de klasikler var okumadığım birde "Tess Geritsen-Çırak" kitabını yarısına kadar okuyup sıkılmıştım.

• Alıp, üzerine düşmediğim iki-üç kitap var. Tatil dönüşü başlayacağım ben de. İsimlerini bile hatırlamıyorum o derece.
  • Hocam aslında kitabı satın almadım evde buldum. 16. basım 1997'de basılmış, puntosu falan değişik geldi ondan okumadım. Ama elimdekiler bitince ilk ona başlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anders. -- 6 Şubat 2014; 16:19:28 >
  • Savaş ve barış hangi yayıneviydi hocam sendeki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikaya_219

Savaş ve barış hangi yayıneviydi hocam sendeki?

Aslı Yayınları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jules verne tüm serileri orjinal basım var okumadım hiçbirisini
  • İthaki mi hocam ?
    Bende fuardan almıştım 15 20 tanesini birkaç tanesini okuyup sattım geri kalanını da artık münasip bir zamanda okuyucaz kısmet olursa:)
  • babam getirmiş eskiden beri var kitap sayfası dahil çok eski

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 7 Şubat 2014; 22:30:34 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.