Şimdi Ara

aliminyum folyo ve gps engelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
6.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bourne legacy filminde vardı, bacağındaki gps alıcıya folyo sarıyordu, bloke oluyordu
    faraday cage (faraday'ın kafesi) dedikleri şey bu , ingilizce videosu var , 5. dakikadan itibaren radyo ile yaptığı deney var

burada da ingilizce kaynak var yine, göründüğü gibi elektrik akımı da geçmiyor
    http://en.wikipedia.org/wiki/Faraday_cage

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 10 Ağustos 2013; 21:42:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

bourne legacy filminde vardı, bacağındaki gps alıcıya folyo sarıyordu, bloke oluyordu
    faraday cage (faraday'ın kafesi) dedikleri şey bu , ingilizce videosu var , 5. dakikadan itibaren radyo ile yaptığı deney var

burada da ingilizce kaynak var yine, göründüğü gibi elektrik akımı da geçmiyor
    http://en.wikipedia.org/wiki/Faraday_cage

aluminyumun kızılötesi ve radyo dalgalarını yansıtma özelliği var diye biliyorum...

• cep telefonunuzu bu süzgeçin içerisine koyun şebekeyi görmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: commodore63

cep telefonunuzu bu süzgeçin içerisine koyun şebekeyi görmez.

deneyeceğim
  • quote:

cep telefonunuzu bu süzgeçin içerisine koyun şebekeyi görmez.

Oda değiştirmem yetiyor, şebeke yok
  • Demekki amerikan filmlerinde özel timler binadaki adamın iletişimini kesmek için jammer yerine tüm binayı alüminyum folyo ile sarsalar aynı işi görecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: levent_hurkan

Demekki amerikan filmlerinde özel timler binadaki adamın iletişimini kesmek için jammer yerine tüm binayı alüminyum folyo ile sarsalar aynı işi görecek

görür zaten. faraday kafesiyle çevrili yüksek güvenlikli odalar mevcut.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

quote:

Demekki amerikan filmlerinde özel timler binadaki adamın iletişimini kesmek için jammer yerine tüm binayı alüminyum folyo ile sarsalar aynı işi görecek

Özel matbaalarda ışınları engelleyen sistemler olduğunu okumuştum nerelerde kullanılıyor bilmiyorum. Bilgisayarın yaydığı ışımanın uzaktan algılanarak bilgiye dönüştürülebileceği yazıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commodore63 -- 12 Ağustos 2013; 18:41:03 >

• commodore63 kullanıcısına yanıt
    Teorikte olabilir ama gerçekten bunu yapabilirler mi ? Çok fantastik geldi.

Bir de tam tersine sinyali güçlendirmek için neler yapılabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raskolnikov

Teorikte olabilir ama gerçekten bunu yapabilirler mi ? Çok fantastik geldi.

Bir de tam tersine sinyali güçlendirmek için neler yapılabilir ?

Fantastik değil zaten çok önceden beri satılan cihazlar bile vardı ama ne kadar başarılı orasını bilmiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Özel matbaalarda ışınları engelleyen sistemler olduğunu okumuştum nerelerde kullanılıyor bilmiyorum. Bilgisayarın yaydığı ışımanın uzaktan algılanarak bilgiye dönüştürülebileceği yazıyordu.

Tüplü monitorden bir anten vasıtasıyla ve tabi ki sinyal işleme teknikleriyle görüntü alinabildigine şahit oldum. TEMPEST diye ararsaniz netten daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tüplü monitorden bir anten vasıtasıyla ve tabi ki sinyal işleme teknikleriyle görüntü alinabildigine şahit oldum. TEMPEST diye ararsaniz netten daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz

numbers dizisi sezon 1, sacrifice isimli bölümünde, anten vasıtası ile bilgisayar monitorunden veri okunmuş, örneği ordadır

• Ben telefonu tel süzgecin altına koydum denedim ama şebeke gitmedi. Bu faraday kafesi olayı yıldırım düşmesi durumunda görülen bir fenomen diye biliyorum. Mesela açık arazide otomobil içindeyseniz yıldırım otomobile düşse bile içindekilere bir şey olmaması..vs..
  • Faraday kafesinin en güzel örnerklerinden biri;

• Mağazada hırsızlık yapmak isteyen arkadaşlara tavsiyem.
    Çantanızı aliminyum folyo ile kaplayı alarmı sökmeden de çantanıza koysanız alarm ötmez.
    Nereden mi biliyorum?
    Tabi ki de mağazada çalıştım oradan yakalanmalarındaki tek sebeb çantayla kabine girmeleri yoksa anlamıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Mağazada hırsızlık yapmak isteyen arkadaşlara tavsiyem.
    Çantanızı aliminyum folyo ile kaplayı alarmı sökmeden de çantanıza koysanız alarm ötmez.
    Nereden mi biliyorum?
    Tabi ki de mağazada çalıştım oradan yakalanmalarındaki tek sebeb çantayla kabine girmeleri yoksa anlamıyorsun.

danke shchon wirlieben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Faraday kafesinin en güzel örnerklerinden biri;

Güzel Örnek
  • Faraday kafesinde kafesin topraklanmasi lazimdirki calissin. Film dunyasinin hileleri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.