Şimdi Ara

Alım yaparken 42 ETH kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alım yaparken 42 ETH kaybetti



    Kripto para dünyasında merkezi borsalar – CEX ve merkeziyetsiz borsalar – DEX şeklinde ticaret yapılan iki kategori yer alıyor. CEX türü borsalarda ticaret için yeterli likidite bulunur ve belirli bir komisyon oranı ile ticaret yapılır. Ne var ki DEX borsalarda yeterli likidite yoksa kötü olaylar yaşanabiliyor. 



    42 ETH alım ücreti olur mu?



    Daha önce Ethereum ağında aşırı yoğunluk nedeniyle onlarca ETH aktarım ücretleri verildiği gündeme gelmişti. Pancake veya Uniswap gibi DEX borsalarında ise kripto paraların likidite ile desteklenmemesi benzer sorunları ortaya çıkarıyor. 



    Ayrıca Bkz.El Salvador Başkanı Nayib Bukele ülkemize geliyor



    Geçtiğimiz günlerde Fees.WTF adlı yeni bir proje Ethereum ağında harcadığınız transfer ücretlerini cüzdanınıza gönderme vaadiyle ortaya çıkmıştı. Kullanıcılar ağda harcadıkları transfer ücretine göre Fees.WTF tokeni cüzdanlarına çekebildiler. 



    Ne var ki Uniswap üzerinde Fees.WTF token için likidite olmayınca bir kullanıcı büyük bir mağduriyet yaşadı. Toplamda 2211 WTF token bulunan platformda likidite ise sadece 0.79$ idi. 1 WTF token ilk çıktığında 0.2$ civarındaydı. Haliyle çok daha yüksek likidite olması gerekiyordu. Bu düşük likidite, tokeni almaya çalışırken çok yüksek meblağlar ödenmesine neden oldu. 



    WTF token için alım yapmaya çalışan kullanıcı farkında olmadan 42 ETH ödemiş oldu. Yani 135 bin dolar civarında bir kayıp yaşadı. Olay duyulduğunda ekibe eleştiriler geldi ve başlangıç likidite havuzunun fonlanması mekanizmasının bir hata oluşturduğu ifade edildi. Ne var ki bu kaybın telafisi yok.



    DEX platformlarında alım-satım yaparken özellikle alt kısımda yer alan Slippage (Üst kısımda Ayarlar simgesi içerisinde de olabilir) ve Price Impact değerlerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Bunlar normalde Slippage için 0.5 (özel senaryolar hariç), Price Impact için 0.1 gibi seviyelerde seyrediyor. 

     




    Kaynak:https://www.brytfmonline.com/user-loses-42-eth-when-trying-to-trade-a-coin-with-too-low-liquidity/







  • Olur olur bir sabah uyanmışsınız havada bulut sen onu unut

  • çok üzüldüm

  • bu ve bundan daha kötü ihtimaller tüm kripto paralarda var.

  • birisi borsa terimlerini vs sadeleştirip, durumu bilale anlatır gibi anlatabilir mi?
    benim anladığım sistemde 10 birim coin varmış adam daha fazlasını almaya kalmış, 10 birimden dan fazlasını sistem aktarım ücreti yapmış.

  • Geleceğin para birimi merkeziyetsiz, pratik ve dünya üzerinde herkese açık. 👀

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • estf kullanıcısına yanıt
    Burada kaybın kaybın nerede yaşandığı tam anlatılmamış. Likidite havuzunda hata olduğu için birim fiyat bu şekilde olmuş diye anladım ben.

  • Slippage ayarlamazsan olur öyle kazalar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elemanı sağlam çırpmışlar son kuruşuna kadar.

  • labtek38 kullanıcısına yanıt

    slippage pancake swap dışında hangi borsalarda var hocam? Uniswapta ta vardır herhalde.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.