Şimdi Ara

Aliexpress neden yuan ile satış yapmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dolar yüksek çinli aliexpress neden yuan ile satış yapmıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • yuanla yapsa bizden daha fazla para çıkar. Banka ilk önce yuanı dolara çevirir sonra liraya çevirir. Ha yuanla iş yaptığın bir bankan varsa ki türkiyede yok, yine bir şey farketmez. sadece dolar artmadı bütün para birimleri arttı kısaca lira düştü. yuanla yaptığın alışveriş de aynı mantığa gelir.
  • Bank of china nin Türkiye de yaygınlaşması dilegiyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Mühendis

    yuanla yapsa bizden daha fazla para çıkar. Banka ilk önce yuanı dolara çevirir sonra liraya çevirir. Ha yuanla iş yaptığın bir bankan varsa ki türkiyede yok, yine bir şey farketmez. sadece dolar artmadı bütün para birimleri arttı kısaca lira düştü. yuanla yaptığın alışveriş de aynı mantığa gelir.
    çinli bir telefon satıcısı var,yuan ve dolar ile söylüyor fiyatları yuan söyledğinde 70-80 tl daha az çıkıyor fiyat. dolar ile söylediğinde daha pahalı,hangisini istersen gönder diyor,werstern union ile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkutamca

    çinli bir telefon satıcısı var,yuan ve dolar ile söylüyor fiyatları yuan söyledğinde 70-80 tl daha az çıkıyor fiyat. dolar ile söylediğinde daha pahalı,hangisini istersen gönder diyor,werstern union ile.

    Alıntıları Göster
    Eğer kredi kartı ile yuan olarak öderim dersen bu çok zahmetli bir iş banka önce karşı tarafın yuanını dolara çevirir sen dolar olarak karşı tarafa ödersin. Banka daha sonra doları bu sefer de türk lirasına çevirir sen bankaya türk lirası ödersin sonuç olarak en az iki defa kur farkı ödersin.

    Geçenlerde bir alışveriş için bana yuan lazım oldu. Türkiye'de neredeyse hiç bir yerden fiziki olarak yuan bulamadım belki kapalıçarşı ile belli başlı bir kaç döviz büfesinde bulunabilir ama İstanbul'da yaşamadığım için oraları dolaşma şansım da yoktu. Bankacı arkadaşlar ile konuştum bulunduğum ile gönderim yapın diye bir bankacı arkadaşım neredeyse bütün bankalara sordu genede yuan bulamadı. ICBC bank ki kendileri Çin menşeili bir banka onlar bile ellerinde yuan olmadığını söylediler.

    Geriye bir tek SWIFT işlemi kaldı bunu da sordum yaklaşık 100 dolar gibi bir ücretten bahsettiler. Bu arada internette bir kampanya gözüme ilişti. ICBC Bank'ın Çine havale EFT kampanyası var. 59 TL ücret karşılığında Çin'deki bir hesaba TL, Dolar veya Çin Yuan'ı yollayabiliyorsunuz. Eğer alıcı veya gönderici öğrenci ise 30 TL ücret alıyorlar. Eğer saat 10.00 a kadar yollarsanız aynı gün 10.00 dan sonra yollarsanız bir gün sonra karşı tarafa para gidiyor. Ben saat 9.30 gibi yolladım aynı gün para karşı tarafın hesabına geçti. Yalnız sabahları piyasalar yeni açılırken kur farkı biraz yüksek olabiliyor. Eğer imkanınız varsa gün içerisinde en uygun alış kuru ile hesabınıza yuan alıp 59 TL gibi bir ücretle yollayabilirsiniz. Bu arada bu işlemi gerçekleştirebilmek için mutlaka banka şubesine gitmeniz gerekiyor belki ilerleyen zamanlarda internet üzerinden yapılabilir. İnternet üzerinden kartlı alışverişlerde döviz kurları yüksek olduğu için eğer göndereceğiniz rakam 250 $ ve üstü ise bu yöntem daha ucuza mal olacaktır.

    Benim önerim eğer karşı taraf ile aranızda güven ilişkisi varsa karşı tarafa parayı dijital para olarak yollayın örneğin XLM olarak veya gönderim ücreti düşük herhangi bir coin olabilir. Alıcı da onu kendi hesabına çok düşük bir çekme ücreti karşılığı aktarabilir. Türkiye'deki dijital para borsaları genelde 3 5 TL gibi bir ücretle hesabınıza parayı aktarıyor.

    Not : Karşı taraftaki hesaba havale içinde çok komik rakamlar alınıyor. XLM için 0.50 XLM ücret alınıyor ki bu da şu anda 75 - 80 kuruş gibi bir rakam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pardayyan -- 10 Ekim 2018; 18:58:22 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.