Şimdi Ara

Aliexpress İade Süreçleri Hakkında Her Şey [ANA KONU] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
4
Favori
27.921
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 25 dolar ödeme yaparak bir sipariş verdim para kartımdan çekildi ve güvenlik gerekçesiyle sipariş kapatıldı. Param ne zaman iade edilir? 15 gün oldu henüz iade olmadı, Aliexpressle iletişim mi kurmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 20 dolarlık Aliexpress kuponuyla tam 20 dolarlık bir sipariş verdim. Ptt kargo sağolsun ürünü eve getirmedi bana da haber vermedi ve ürün şimdi tekrar çin’e doğru yola çıkmış. Satıcı tekrar gönderemeyeceğini söyleyip dispute açmamı rica etti. Ama şimdi dispute açar ve refund alırsam kullandığım kuponum bana iade mi edilecek yoksa yanacak mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paramızla rezil olduk tws kulaklık siparişimin üzerinden 1 ay geçti ne gelen var ne giden takip numarası ilk günden sonra güncellenmedi bile bakıyorum yorumlara benden sonra alanların bile 2 hafta sonra eline ulaşmış rezillik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aliexpress den aldığımız üründen vazgeçsek ve eve gelen kargoyu kabul etmezsek ne oluyor? Kargo geri gidiyor mu? Yoksa hep ptt de bekliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PaNoZ

    Arkadaşlar aliexpress den aldığımız üründen vazgeçsek ve eve gelen kargoyu kabul etmezsek ne oluyor? Kargo geri gidiyor mu? Yoksa hep ptt de bekliyor mu?

    Bende merak ediyorum iptal ettiğim bi sipariş vardı para iadesi olmamış üründe gelmiş hiç açmadan geri yollattım para iadesi süreci nasıl olucak acaba

  • Merhaba. gelen ürünün gümrükteki hata nedeni ile yüksek bir gümrük ücreti çıkması yüzünden kabul etmedik. tekrar gümrükte hesaplansın dedik. tekrar yanlışlıkla ürünü bu sefer komple geri göndermişler. aldığım satıcıya mesaj attım. bana tekrar gönderebilirmisin diye teklif ettim. anlamadı. anlatmaya çalıştım. geri iade bana ulaşmaz ,ardından ise :ürün aliexpress e ulaşır ,gelsin haber vereyim dedi. öneriniz varmı?

    (ürün 20$ kupon 8,5$ ücret karşılıgı alınmış mifa a10+ )

  • dhappyb D kullanıcısına yanıt

    bu tür durumlarda vergi itiraz dilekçesi vermeniz gerekiyor en yakın ptt merkezine , yani ürüne yüksek vergi çıkmış diyelim , dağıtıcıya bir kağıt verin ve vergi itirazı yapacağız geri iade olmasın diye üzerine basa basa belirtin bunu yada koli üzerine yapıştırın neyse bu şekilde yaptıktan sonra ptt merkezinden vergi itiraz dilekçesi vereceğinizi söyleyin önceden hazırlarsanız ptt de direk müdüre teslim edebilirsiniz hiç sıra vs beklemezsiniz.


    hazırlamanız gerekenler


    ürünü ne kadara aldığınızı gösteren web sitesi ekran görüntüsü

    kredi kartı ödemesi

    kimlik

    ve takip numarası


    bunları ptt ye teslim ediyorsunuz onlarda oraya ulaştırıyorlar ama şunu belirtmemde fayda var , sistem kesinlikle hayal ettiğiniz gibi işlemiyor yani siz bu işlemleri yapıp tamam hallettim artık bekleyeyim diyorsunuz ancak iki kurum da aynı olmasına rağmen kimsenin birbirinden maillerden vs haberi olmuyor , ukimi arayıp sorduğunuzda gümrük itirazımız vardı , ne oldu ? bilgi alabilirmiyiz diye sordugunuzda ; şunu duyarsanız şaşırmayın , bize mail gelmemiş ... işleyiş bu şekilde ama iade süreci de saçma ve de çok ucu açık bir durum


    benim mesela şuanda L ile başlayan iki adet epacket geri iade olması gereken gönderim ya kayboldu yada hoş olmayan başka şeyler başına geldi . geri iade ettik diyorlar ama size hiç bir delil sunmuyorlar . somut bir belge vermiyorlar ayrıca vergi itiraz süreside 1 ay falan sürüyor ve genelde olumsuz sona eriyor. zaman kaybı ....


    he bu arada iki paketim için her yere şikayette bulundum ama sorumlu bulamıyoruz , ülkeyi batıran adamların adamlarından herşey beklenir ...





  • cevap için teşekkürler. evet dediğiniz gibi oldu. mail gelmedi,üstünde dilekçe yoktu vs ile paket yurtdışına iade olarak geri gönderilmiş malesefki. elden birşey gelmez bu saatden sonra.

  • Merhabalar, aliexpressten aldığım klavyede problem olduğu için dispute açtım ve aliexpress para iadesi şeklinde onayladı. Bundan sonraki süreçte ne olması gerekiyor? İade ettiğimde çok fazla kargo ücreti öder miyim?

  • Alibaba dan aldığım bir ürünüm gümrükte kaldı, ülkeye girişine izin vermediler. Geri iadesini yapmak istiyorum.DHL kargo şirketi ile geldi sanırım tekrardan ücretsiz iadesini yapıyorlarmış. Bana DHL yetkilileri o şekilde söyledi.

    Şimdi sorum şu, satıcı ile görüştüm hem gelen kargo maliyetini hem iade kargo maliyetini (eğer ki çıkarsa) ve iade gideceği için Çin'in gümrük vergilerini benim ödememi istedi. Ne var ne yok bana yıkıyor. Normalde iyi niyetimle gelen kargo ücretini ödemeyi kabul ettim ve iade talebinde de ücretsiz nakliye sundum. Çin de ki vergiyi de bana yıkmaya çalıştı yaklaşık 300 USD. Bende rahatsız oldum bu durumdan.Ve Dispute açtım şimdi haklarım nelerdir? Tam net bir bilgi alamadım hiç bir yerden. Bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GÜMRÜĞE TAKILAN BİR ÜRÜNÜM VAR, BU KONUDA BİLGİLİ OLAN BİRİSİ BANA ULAŞABİLİR Mİ LÜTFEN?

  • Demirsporlu36 D kullanıcısına yanıt

    Yasaklı ürün mü? Ticari ürün mü? Yoksa vergisini vermeniz gerekiyor da olabilir, detayları söylerseniz yardımcı oluruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aynı durumdayım, Aras ile geliyor benimki de. Süreç nasıl işliyor ne kadar sürüyor iade veya ekstra masraf çıkıyor mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RElS kullanıcısına yanıt
    Merhaba, urun elime ulasti ama sahte. Toplam 62 dolar odedim 15 dolari vergi bunun.
    Dispute açtım ürünleri gondermeden para iadesi istedim ve 30 dolar istedim. Aliexpress devreye girdi kabul olmadi 25 dolara ardindan 15 dolara dustum yine kabul olmadi. Aralarda ürünleri gonder ve 47 dolar iade al diye secenek sundular ama reddettim.
    Çünkü riskli bir islem hem kargo ucretini ben ödeyeceğim yüksek bir meblagdir kesin. Hem de 15 dolar vergim yanacak. Üstelik urun kaybolabilir aylarca iadem gerceklesmeyebilir falan ugrasmak istemedim ürünü gondermek ile.
    Simdi baktim dispute sonlanmış ve ürünleri gönderip kargo bilgilerini girmemi bekliyorlar. Reddetme, iptal secenegi falan yok. Göndermezsem ne olur gondermeyi düşünmüyorum ürünler kullanabilabilir durumda ama sahte ve bazı özellikleri vaat edilen kadar iyi degil. Yine de tüm ödediğim parayi kaybetmektense kullanırım daha iyi. Airpods 2. Nesil 3 adet aldim 11.11 indirimlerinde yüzlerce satılan bir ürün seri numaralari ayni ve sarji ile mikrofon kalitesi yeterince iyi değil. Guyya yenilenmiş ikinci eldi ama sahte bence..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • H A N kullanıcısına yanıt
    Bende de ayni durum oldu urun ve para iadesi olarak sonlandırdı. Göndermek zorunda miyim gondermek istemiyorum bu tekliflerini 3 kere reddetmistim zaten kafalarina göre bu sekilde sonlandırmışlar.
    60 dolar odedim 15 dolara kadar düşmüştüm zaten sadece para iadesi olarak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Aliexpress'ten bir yakınım için aldığım peruk yakın zamanda kozmetik olarak yorumlanarak gümrükçe yasaklı statüsüne sokulmuş. (Pek çok kişi son iki aya kadar sorunsuzca alıyormuş) Ek bir genelge vs olmadığından bundan haberim olmadı tabi ki, bilsem sipariş etmezdim. Gittim vermediler. İade kağıdı imzaladım. Yanwen ile gelmişti. Şu an iadeye düşmüş görünüyor ancak iade yazısından sonra zimmet alındı diyor. Yurtdışına yollandığı ile ilgili bir şey yok. Biraz araştırdım ve zimmet alındı olarak uzun zaman kalıyormuş bu kargolar. Yani geri gitse bile takip edilemiyor. Ayrıca belli bir süre geçince Yanwen'den takip bilgileri de siliniyor.


    Satıcıya iade ulaşınca haber vermesini söyledim ancak tabi ki güvenemiyorsunuz. Sonuçta takip edilemediğinden eline ulaşınca ulaşmadı da diyebilir. Ben şimdi gidip gümrükten iade edildiğine dair belge alabilirsem Aliexpress iade yapıyormuş. Benzer belge alan var mı gümrükten? Koruma zamanını beklersem kargo bilgileri zaman aşımına uğrayıp hiç iade alamama şansım var. 70$ da benim için büyük para açıkçası. Benzer durumda olan arkadaşlar nasıl iade aldı veya alabildi mi?





  • Arkadaşlar yanlış sipariş verdim 10 dk içinde iptal ettim 8 gündür para iadem yapılmadı. Bu kadar uzun sürmesi normal mi ? Normalde yurtiçi sitelerde vs. iptal ettiğim gibi iade geliyor ama hala ortada yok, anormal geldi biraz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt

    Hocam aynı şekilde bende 29 nisandaki siparişimi yaklaşık 30 dk sonra iptal ettim. Satıcı hesabınızı daha sonra kontrol edin dedi refund un ekran görüntüsünü attı 29 nisan tarihli fakat ödeme hala yansımadı. Canlı destekten yardım almaya çalışacağım sonucu bildiririm. Canlı destekte bot mevcut 3-20 gün içinde iade olacak bankanızı kontrol edin diyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeNzA -- 6 Mayıs 2022; 8:22:16 >
  • MeNzA M kullanıcısına yanıt

    Bir daha burdan emin olmadan bir şey almam, hala iade falan yok bu arada. İade olursa burdan yazacağım hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt

    Hocam selam tekrardan benim iadeyi 9 günün sonunda yaptılar 1 mayıs - 9 mayıs olarak düşünebiliriz. Darısı sizin başınıza. iyi forumlar..

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.