Şimdi Ara

Algıda Seçicilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yaşadığım -bana göre garip- birkaç şeyi sadece algıda seçiciliğe bağlıyabildim. Yalnız, bunun bu kadar yüksek seviyelerde seyretmesi aklımı karıştırıyor, "sadece tesadüf" demek gelmiyor içimden.

Sigarayı bırakmayı düşünüyorum, sonrasında konu dışında birkaç konu gözüme takılıyor, sigarayı bırakmak ile ilgili. Uzun bir zamandır bu tür konuları görmediğimi hatırlıyorum, şaşırıyorum. Hiç mi görmedim daha önce?

Bunun gibi örnekleri çok defa yaşadım, bir şeye heveslenirsiniz, bir anda hayatınızda o şeyle ilgili garip tesadüfler ortaya çıkmaya başlar. Yaşadınız mı hiç böyle bir şey? Bunun gibi kaç illüzyonu tecrübe ediyoruz da, farkedemiyoruz acaba..

• Benim son 10 yılım geçmişimin açıkça hesap sormasına dondu. Oyleki mucize anlayışım değişti. Deliriyorum zannettim lakin bu şey her neyse sebebinin beni delirtmek olmadığına da işaret etti.

Ben dindar bir insanım. Benimde mucize anlayışım ayı bolmek kızıldenizi yarmak gibiydi. Ancak mucizeler her kişiye ihtiyacı ile doğru orantılı geliyormuş. İlk kez karşılaştım.

Net bir şekilde mudahil olan bir şeyin varlığına söyleyebilirim ve yanımdaki herkes de bu duyguyu fiili olarak yaşıyor .

Ancak anlamadığım şekilde kabul etme konusunda tereddut yaşıyorlar. Belki de bu sadece senin gerçeğin bizimkisi değil diyorlar kimbilir.

Benim dinle ilgili kanaatımı da değiştirdi bu şey. Şunu anladım yaratan bir kudret olabilir ve vardır ancak bu kudret bizi kul olarak ya kabul etmiyor ya da biz onu çok yanlış anladık.

İşimize karışmıyor değil öyle kadirki beni meselenin kenarında dahi gormuyor. Kulluğu yapmak istediğim halde bunu dahi istemiyor. Belki sırf bana böyledir bilmiyorum.

anladığım tek şey insanın kişisel egolarına bakması ve kimsenin onu zorla bir yere davet etmediğini anlaması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 28 Haziran 2015; 13:40:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilincimiz her uyaranın farkında olmaz. İşimize yarayacaklarin farkında oluruz.
    Mesela bir markette ihtiyaç duyana kadar o şeyin satildiginin farkına bile varmayabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda bölümdeki kullanıcılar diye gösterilen bir kısım var. İlginç bir şekilde tek bakışta tanıdığım kişilerin isimlerine denk geliyorum bazen.
    Ancak direk bağdaştırmamam gerek bu konuyla. Mesela ilk defa bir şey bir terim duyduğumda karşıma sıklıkla çıkabiliyor ve daha önce karşıma çıksaydı ilgimi çekebilecek şeyler olabiliyor bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Benim son 10 yılım geçmişimin açıkça hesap sormasına dondu. Oyleki mucize anlayışım değişti. Deliriyorum zannettim lakin bu şey her neyse sebebinin beni delirtmek olmadığına da işaret etti.

Ben dindar bir insanım. Benimde mucize anlayışım ayı bolmek kızıldenizi yarmak gibiydi. Ancak mucizeler her kişiye ihtiyacı ile doğru orantılı geliyormuş. İlk kez karşılaştım.

Net bir şekilde mudahil olan bir şeyin varlığına söyleyebilirim ve yanımdaki herkes de bu duyguyu fiili olarak yaşıyor .

Ancak anlamadığım şekilde kabul etme konusunda tereddut yaşıyorlar. Belki de bu sadece senin gerçeğin bizimkisi değil diyorlar kimbilir.

Benim dinle ilgili kanaatımı da değiştirdi bu şey. Şunu anladım yaratan bir kudret olabilir ve vardır ancak bu kudret bizi kul olarak ya kabul etmiyor ya da biz onu çok yanlış anladık.

İşimize karışmıyor değil öyle kadirki beni meselenin kenarında dahi gormuyor. Kulluğu yapmak istediğim halde bunu dahi istemiyor. Belki sırf bana böyledir bilmiyorum.

anladığım tek şey insanın kişisel egolarına bakması ve kimsenin onu zorla bir yere davet etmediğini anlaması lazım.

Biraz daha açık anlatsaydin keşke merak ettim.

• Yada tam tersi her zaman gördüğün şey aradığında ortadan kayboluyor :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaygı bozukluğu?
    2 yıl önce açıldı
    Yaygın anksiyete bozukluğu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.