Şimdi Ara

Algida dondurmalarda 1 alana 1 bedava 2 Kasım-27 Aralık A101 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
8
Favori
11.482
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kamilhan10

Evet evet sadece 3. Dünya ülkelerinde bunu yapabilirler.Ülkede 2018+2019 un enflasyonu %30 ları aşmış durumda tl nin değer kaybı %50 leri bulmuş napacak adamlar aynı fiyata mı satacak.28 kişi beğenmiş bide.Evet evet boykot kültürü yok gidin doları da boykot edin elektriği de doğalgazı da fiyatlar aşşağı kesin gelir(!).Avrupa milletleri boykotta haklı enflasyonları yok paralarının değer kaybı yok.Milletini aşşağılayacağınıza bu gerçekleri öğrenin.
    Her yapılana eyvallah mı diyeceğiz? Zaten doğru yönetilmiyoruz, ekonomimiz boka sarıyor herkes TÜRKİYEYE ambargo uyguluyor diye herkesin bize yaptigini mustehakmi sayacaz? Tabiki boykot, elestiri ve duyurma en etkili tepki araclaridir. Ne buyuk firmalarin bas egdigini gorduk dogru tepkiler verildiginde. Dondurma yemezsem yada baska marka yersem cok fazla sey kaybetmem. Lakin kimseninde durumumdan faydalanmasina da musade etmem. Ha sonuc ne dersen: Bile izleye bu hale geldik. 2020 gelmis tenekeden bir araban bile yoksa ulke olarak bazi konularda konusmaninda bir anlami yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: popeyex

yöneticilerin beceriksizliği, her sektörde var bu durum, firmalar şirketlerle alakası yok, ekonomi başka türlüsüne müsade etmiyor, enflasyonist ortam denilen durum tamda olan şey zaten

Alıntıları Göster
    Beceriksizlik bu durumda olmalarından belli ama art niyet de var, görülmese bile hissediliyor ki bazı firmalara çok gizli ambargo, yaptırımlar yürütüyorlar ve bunu yaparken piyasanın dengeleri ile oynayıp sistemi cansız, rekabetsiz hale sokuyorlar. Enflasyonistten öte ölesiye vahşiler, vahşi kapitalizmin bile bir saygıdeğerliliği vardır. AK Parti destekçisi Unilever markası Algida ile ilgili başlıkta bunları konuşmamız da bir enteresan bir enteresan sormayın Neyseki 1 alana 1 bedava yapıp günah mı çıkarıyorlar nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 2 Kasım 2019; 12:19:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

sade maraş 4 tl zam yemiş, bazılarının gramajı düşmüş.. Bu tür çakal firmaları ancak ürünlerini satın almamak paklar. Satın aldıkça bunlar çakallık yapmaya devam ederler.. Bizler de buna çanak tutarsak, bunlar kadar biz de suçlu oluruz.

Bu ülkede tepki ve boykot kltürü olmadığı için önüne gelens millete geçiriyor, millet de bunlara yol veriyor ve bu kısır döngü devam eder geçer. Bu tür ali cengiz oyunlarını avrupa milletlerine yapamazlar.. Ancak bizim ki gibi 3.sınıf 1 ileri 2 geri giden ülkelere yaparlar.
    Bu dediğni sadece algida değil neredeyse tüm firmalar yaptı. Burada da yazıldı, gofret gramajı düştü çekirdek gramajı düştü vs vs. Memleket batık adamlar zam yapmamak için gramajı düşürdü ki zam yaptı gibi algılanmasın.

Konaklama vergisi getirilen bi ülkeden bahsediyoruz, sen kalk suç algidanın gibi davran :)

• SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt
    Zamlar ve gramaj oyunları hepimizi rahatsız ediyor.
    Yalnız konaklama vergisi biraz farklı bir konu.

Bilgilendirme amaçlı:
    Konaklama vergisi tüm Avrupa'da yıllardır uygulanan bir vergi.
    Hatta 2020'de yanılmıyorsam Venedik için konaklamanın yanında bir de şehre giriş vergisi alınmaya başlanılacak.
    Bunun yanında Türk vatandaşlarından konaklama vergisi alınmamalı diye düşünüyorum.
  • Prof.Matematik kullanıcısına yanıt
    he tabi biz hayat standrardımızı avrupa seviyesine çıkarmadan vergilereini almaya bayıldığımız için normal. batının işimize geldiği kısmını alıyoruz, bunu savunacak bişey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

Zamlar ve gramaj oyunları hepimizi rahatsız ediyor.
    Yalnız konaklama vergisi biraz farklı bir konu.

Bilgilendirme amaçlı:
    Konaklama vergisi tüm Avrupa'da yıllardır uygulanan bir vergi.
    Hatta 2020'de yanılmıyorsam Venedik için konaklamanın yanında bir de şehre giriş vergisi alınmaya başlanılacak.
    Bunun yanında Türk vatandaşlarından konaklama vergisi alınmamalı diye düşünüyorum.
    Konaklama vergsi çok yüksek
    mesela İtalya ile kıyaslandığında yüksek. İtalya’da bir turist 1300 Dolar ile Türkiye’nin iki katına yakın harcama yapıyor. Ama alınan gecelik Konaklama Vergisi neredeyse aynı.

İnsanların tepkisizliği, iktidarın yeni yeni vergiler türetmesine zemin hazırlıyor, cesaret veriyor. Çünkü bütçedeki bu kadar açık hep iktidarın horatça harcamaları yüzünden oluştu ama bunun bedelini millete ödetmeye çalışıyorlar bu şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

he tabi biz hayat standrardımızı avrupa seviyesine çıkarmadan vergilereini almaya bayıldığımız için normal. batının işimize geldiği kısmını alıyoruz, bunu savunacak bişey yok.
    Yanlış anladın, savunma adına söylemiyorum.
    Paris'e gittiğimde otelde benden çatır çatır şehir (konaklama) vergisi alındı.
    O halde aynısını bizim ülkemize gelen turistlerden almamızda da bir sakınca yok demek istiyorum.
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    teker teker cevap vereyim.
    Salça fiyatlarında tarım girdilerinin hepsi dövizle.Gübre,sulama(motorla/elektirkle/ yani dövizle),ilaç
    Sene 2017
    Adam 1 liradan domates satıyor.10 ton sattı 10 bin lira yapar.
    %25 kar desek 2500 lira kar edip hayatını geçindirdi.
    2 senede %30 enflasyon var bu adam ancak 13 bin tl para kazanıp 3250 lira karla kapatırsa
    Kazandığı para 1 kuruş artmadan geliri aynı kalır.2017nin 2500ü= 2019 un 3250 lirası.
    + bide bunun döviz hesabı var bu adamı 3250 lira kar hayatta kurtarmaz %50ye yakın zam yapmalı ki 2017 deki gelirine ulaşsın.
    Salça üreten fabrikanın makineleri ithal,domatesi fabrikaya getiren aracın mazotu ithal,domates üretim maliyetinde kullanılan ürünler ithal.
    Eğer en az enflasyon oranında zam almıyorsan zam yapana değil işverenine söveceksin yada hükümetine ülkeni ve seni fakirleştirenler onlar.Zam yapanlar değil.
    Çikolatalı gofret 50 gram 1 lirayken 2 sene sonunda aynı gramı satmak için 1,35-1,5 arası fiyat belirlemeli altı 2 sene öncesine göre zarara sokar.
    Gramı 35 e çekip aynı fiyata satması pazarda tutunabilme satış adedini düşürmemek içindir.
    Algida stoğu bittikçe maliyetlerini fiyata yansıtıyo.
    Maraş usulü 8,95 ti mesela nasıl aynı kalacak?
    selection 12,95 aynı mı?Algida dondurmalarda 1 alana 1 bedava 2 Kasım-27 Aralık A101

• az önce yüzbirde kasada tartışıyorlardı indirim düşmüyormuş, bu kadar saçma hizmet veren market yoktur

• Kasiyer bize böyle bir bilgi gelmedi diyor. Denemedim ben de. Benzer sorunla karşılaşan oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Panakei4

Kasiyer bize böyle bir bilgi gelmedi diyor. Denemedim ben de. Benzer sorunla karşılaşan oldu mu?
    Evet benim de az önce uğradığım şube bilmiyordu . Kasada denettim indirim düştü

• frdbb kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam deniyorum birazdan. Bu arada sadece görseldeki ürünlerden mi aldınız? Diğer ürünlerde indirim düştü mü?

• Panakei4 P kullanıcısına yanıt
    İstediğim ürün yoktu hocam o sebeple almadim. Gorseldekı maraş ı denedik. Görsel haricinden denemedik

• İndirim düşmüyor a101 maşallah 🧿 😂😂😂

• Ekonomi çok iyi çok şükür. Sağdaki 2018 deki kampanyadan alınmış(içine ıvır zıvır doldurdum. )
    Algida dondurmalarda 1 alana 1 bedava 2 Kasım-27 Aralık A101
  • Kasiyerlerin pek haberi yok. Katalog dışından denedim 1-2 tane düşmedi. Katalogdan carte dor karamelli, maraş kornet 6 lı normal kornet klasiklerden aldım
  • 3 tane A101 e gittim kasiyerler denedi yok dedi. Bu nasıl iş?

Edit: Sanırım kendi almak için bana bilerek öyle dedi. 3 kuruş dondurma için ayıptır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porazo -- 2 Kasım 2019; 21:50:8 >
  • resimde ki ürünlerden alırsanız düşer zaten kasiyerle işiniz yok
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Resimdeki üründen aldım zaten düşmüyor dedi. Bilerek mi yaptı yoksa.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.