|
Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (95. sayfa)
-
-
Hayır , araç rutin olarak çalışıyor ve ekrana DNA ile ilgili yazı çıkıyor ve motor arıza ışığı yanıyor, aracın gidişinde çekişde bir sorun yok üstadım
-
Hocam bazen motor ariza isigi yakinca otomatik dna modunu iptal ediyor. nihai sonuca bilgisayara taktiklarinda arizanin sebebini ogrendiginde variriz, inşallah onemli bir sey degildir. bizi de bilgilendir mutlaka -
Aklıma akü geldi ilk etapta
-
Hocam serviste sadece bilgisayarlar bağlayıp hata koduna baktılar kaputu bile açmadılar .detaylı inceleme için pazartesine gün verdiler servis çok doluymuş sanki yer gök alfa, hep fiat araçlar var liflerde , bende aracı eve çektim servis günene kadar kullanmayacağım, ikame araçta vermediler.
-
Zaten kullanmayacağım diyorsan akü kutup başlarını söküp 15dk bekleyebilirsin hocam. Bir şekilde çalışmazsa yol yardımı aracı servise ücretsiz çekmek zorunda
Servis işi bir kaç büyükşehir dışında pek tat vermiyor sanırım. Ben böyle bir durumla servise gitsem kesinlikle aracı incelerlerdi. İkame araç işi biraz şans, ellerinde varsa yardımcı oluyorlar.
-
Hocam, maalesef taşra bölgesinde servis işi böyle şehrimde toplasan Vallahi 10 tane Tonale yok ama ne hikmetse servis yoğun dolu vs hep lifler Fiat marka araç dolu ,şimdi cuma ,cumartesi, pazar aracımı kullanamıyorum ve pazarteside aynı gün yapılacağı şüpheli aracım çalışıyor çekişde sorun yok ama motor arıza ışığı yanıyor. 18 bin km de 6 aylık araç keşke olmasaydı bu tarz bir sorun
-
Selamın aleyküm hocam. Ben polonya da yaşıyorum aileme de 1.3 phev tonale 2023 modelini düşünüyordum fakat hibritinde problem olduğu bazı kronik saçma sapan arızaları meydana geldiği söyleniyor alıp almamakta tereddütteyim sizin yorumlarınız nelerdir?
-
merhaba,
aracınız sadece DNA ile ilgili hata verip motor arıza ışığı dışında başka bir hata yoksa (Örn: ESP, şerit takip vb) bence aracınızı kullanmanıza engel kritik bir hata değildir, sizi yolda da bırakmaz bu hata, aracınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Kritik bir hata olsa aracı bu şekilde kullanmayın serviste kalmalı derdi servis en azından.
-
Hocam servis, bu şekilde fazla kullanmayın yolda kalabilirsiniz çekici çağırmak zorunda kalırsınız dedi. Bende servis eve yakın olduğu için direk garajıma çektim . Bugünde işe toplu taşıma ile gittim. Fiat Jeep Alfa ortak servis olunca maalesef bu işler sıkıntı doluyuz, randevu günü erken yok, boş lif yok vs.
-
Hocam serviste sorun var Mersin bayisi yıllarca Fiat ile ortak komplex kullandı ama Alfa-Jeep-Lancia içeride Fiat'tan ayrılmıştı. Liftler boş bile olsa Fiat araç giremezdi o bölgeye, ustalara ayrıydı ve Fiat araca hiç bir şekilde bakmazdı. Şimdi belki de en büyük servislerden birini açtı Mersin ve Adanaya sadece Alfa Romeo ve Jeep özelinde. O serviste Fiattan ayırması lazım Alfa ve Jeepi bence müşteri hizmetlerine şikayet bildirin belki düzeltirler.
-
Şimdi Alfa müşteri hizmetlerine şikayet ettim servisi, sözlerim aynen şöyle ... Trabzon'da 10 tane Alfa Romeo Tonale araç yok ama Alfa Romeo servisi bana arıza tespiti için 3 gün sonraya randevu veriyor. O esnada hiçbir ikame araçta vs çözüm sunmuyor.
-
iyi yapmışsınız hocam dönüş yaparlar.
-
Hocam bu arabayı dediğim gibi almayı düşünüyorum sizce bu sorunları giderilmişmidir? Alınır mi yani? @Veloce61 @mob33 @tamerbilisim
-
Arkadaşım ,araç çok güzel çok rahat ve çekici bir araç orası tamam gelgelelim madalyonun öbür yüzüne bazı yazılımsal problemler var burada olan herkesin başına geldi. Sorun olabilir ama çözüm noktasında marka size destek olması lazım bizim buralarda zayıf . Bir aracın parçası ucuz, ustası çok ise o araba zaten sorunsuz araçtır.
-
Açıkçası bana birisi şey dedi yazılım sorunu düzeldi şuan son üretimlerde sorun görülmedi falan sizin aracınıza da yazılımdan sonra düzeldi mi yada başka bir arıza meydana geldi mi?
-
Aracımı 10 aydır kullanıyorum tek sıkıntı güneşin karşıdan vurduğunda sürüş asistan sistemlerinin devre dışı kalmasıydı Mayıs ayındaki bakımda yazılım güncellediler ve o sorunda ortadan kalktı. Direksiyon tepkileri daha iyi oldu.
Kaldı ki her araçta mutlaka ufak tefek sorunlar olabiliyor önemli olan bunlara çözüm üretiliyor mu? Biraz da biz Alfacılar hep mükemmeli istiyoruz başka marka kullanıcıların farkına bile varamıyacağı yada önemsemeyeceği küçük şeylere bile kafamıza takıyoruz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X