< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 13 Aralık 2023; 8:47:29 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (34. sayfa)
-
-
Tofaş ilgilendi, kayıt açıldı. Bugün de geri dönüş yaparlarsa işleyen bir sistem kurmuşlar derim
Ben araçtan soğudum zaten hocam sağolsun servislerin de işbirliğiyle. Ne kadar zararla satarım yerine ne alabilirim diye bakınıyorum 1 haftadır :) İkiye düşürdüm gibi seçenekleri
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Araçtan ziyade servis soğuttu aynen. Reddit'te bile genelde servislerin kötü olduğundan, araç sayısının az olması sebebiyle ustaların araca daha az aşina olmasından sikayet ediliyordu.
Hayırlısı olsun artık ne diyeyim...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar selam tekrardan.
Bugun 1.6 dizel TI paket kullanicisi arkadasimin geri bildirimini paylasmak istiyorum ben de konu ile ilgili hic fark etmedim bu durumu. Bizim araclarda silecek suyu sensöru var mi? Arkadas bu uyariyi vermedigini ve silecegin bittigini söyledi, bana biraz garip geldi acikcasi da sizlere sorayim dedim.
Silecek suyu sensörü olduğunu hiç sanmıyorum. Bizim araçlar lastik basıncını bile göstermiyor sonuçta. Bence ondan önce bunu koymalılardı
Bugün aracı bıraktım. Bakalım kutumuzdan ne çıkacak, ben bu sefer küçük hissediyorum :D
Biraz muhabbet ettik, direksiyon meselesini açtım rot başı vs. Değişikliğe gerek olmadığını doğru yağlama ile sorunun çözüldüğünden bahsettiler. Hatta en son senin araca yağlama yapmışlar, ben senin aracın için sorun çözülmemiş dedim :)) İstersen konu sıcakken bi ara servisi. Plakanı, aracın rengini falan hatırlıyorlar
Bu arada ikame olarak jeep compass verdiler. Direksiyon hissiyatı bizimkinden net daha iyi. Elektrikli motora giriş çıkışlar daha stabil ve az hissediliyor. Onda sanırım 130hp lik motor var. Mekanik kısım aynıysa yazılım olarak çözülebilir bence sorunlar
Konfor olarak bizimkilerden bir tık iyi geldi ama jantı küçük o sebeple olabilir. Yalıtım benzer, malzeme kalitesi ise yer yer çok kötü. Özellikle kapı içi ve sinyal kolları berbat. Ve dijital kadranlar da çok kötü oyuncak gibi. Koltukları da beğenmedim. Bizimkine göre totalde basit hissettirdi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Silecek sensörü yok hocam. 2010 yılı civarında Golf, Astra gibi araçlarda falan olan bir donanımdı ama zamanla kaldırdı üreticiler. Benim bildiğim C segmentte son 5-10 yıldır yok genel olarak. Lastik hava basınç sensörü yok asıl, bence o kötü.
-
2018 kia sportage'ımda vardı ikisi de. Sonrasında bu sensörleri ne gördüm ne de duydum. Yenilerinde de vardır belki bir ihtimal
Yağlama yapıldıktan sonra yağın parçanın içine tam olarak bulaşabilmesi için biraz zaman geçmesi gerekiyor, bu nedenle arabaya 1 haftalık mühdet vermiştim. Bu sabah %100 emin oldum ki servise bahsettiğim sorunların hiçbiri çözülmemiş. Tak-tuk sesleri devam ediyor ve geri geri giderken gacırtı sesi hala daha var. Geri geri giderken frene bastığınız için ses geliyor demişlerdi bana ama frene basmadan gitmeyi denedim yine ses geliyor.
Adamları arar mıyım aramaz mıyım emin olamıyorum. 20'li yaşlarının başında gariban bir çocuk, arabadaki sorunu bulmak için çok uğraştığını falan anlatmıştı. Bu çocuğun deneyimi ne ki arabadaki seslerin kaynağını bulabilsin. Cumartesi günü için sanayideki ustamdan randevu aldım, bir de o baksın lifte kaldırıp. Belki servisin görmediği ya da umursamadığı detayları görebilir, yılların ustası sonuçta. Birkaç bin lira para gidecek ama gitsin artık ne yapalım...
Compass'ı hiç sürmedim ama diğer düşüncelerinize genel olarak ben de katılıyorum. Malzeme kalitesi yer yer şaka gibi. Özellikle de sinyal kolları :)
-
Silecek suyu sensörü 2009-2015 yılları arasında üretilen Astra J'de vardı ama 2015-2021 arasında üretilen Astra K'da yoktu mesela. Bildiğim kadarıyla Golf 7'de varken Golf 8'de de yok. Demeye çalıştığım, son yıllarda bu şekilde bir eğilim var üreticilerde. Hem maliyet kısma nedeniyle böyle hem de kullanıcıların önceliklerinin değişmesiyle ilgili bir durum. Silecek suyu ve lastik hava basıncı sensörü yerine led aydınlatma daha çok sattırıyor arabayı sonuçta :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 14 Aralık 2023; 18:32:22 > -
Yetkili servislerin düşük maaşlar vermesi nedeniyle deneyimli usta bulmak giderek zorlaşıyor. 3 5 yıl işi öğrenen doğal olarak kendi yerini açıyor. Genelde bir tane uzun yıllardır çalışan usta geri kalan onlarca 20 li yaşlarında genç çocuk var. O usta da tek bir araçla uğraşmıyor. İste bu yüzden hata kodu vermeyen bir sorunu neredeyse cozemiyorlar.
Bu arada direksiyon titreşim sorununu kışlık lastiklere geçtikten sonra ben de yaşadım. 130 kms hizdan sonra başlıyor direksiyon sağa sola yalpaliyor. İlginç şekilde hızlandıkça titreşim artmıyor. Servisle konuştum travers ayari gerekli olabilir dedi yoğunluktan bırakamadım aracı.
Baska bir araçtaki titreşim sorununu travers ayarı ile cozmusler.
Travers ayarı ve rot başı ayarı, bunları ustaya bir söylerim, teşekkürler hocam. Bir de z-rotlara baktıracağım bakalım, onlardan da şüpheleniyorum.
Titreşim problemi bende 90-110 arası direksiyonda karıncalanma olarak başlıyor, 110-130 arası hissedilir şekilde titriyor, 140'tan sonra gözle görülür bir titreşim oluyor (mesela eski nokia telefonlar masada dururlarken çağrı geldiğinde titrer ya, gözle görünüyordan kastım o). Aracın gövdesinde bir titreşim olmuyor. Balans bozukluğu genelde gövdeyi de titreştiriyor çünkü, o sebeple ayrıca belirtmek istedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 14 Aralık 2023; 21:13:36 > -
Sanırım aynısı benimkine de tanımlıyor. Aracı aldığımda yoktu şu güncelleme, rot ayarı, direksiyon açısı ayarı vs derken sıkıntı çıktı herhalde. Yarın yüksek hızda compassa da bakacam.
Bize bir yol aç da ilerleyelim hocam :)) şaşmazda mı usta ?
Yabancı forumlarda Tonale hakkında doğru düzgün bir şey bulamayınca Compass forumlarında titreşim problemi aramıştım ben bir ara. Hepsi de balans problemine çıkıyordu. Valla test etseniz iyi olur, hazır elimize fırsat geçmişken
Sasmaz'da değil, iskitlerde hocam. Ustayı özelden yazayım şimdi. Cumartesi sabah 9
30'da gidecem bakalım, yazarım buraya neler yaptık, neler oldu. İsterseniz beraber de gidebiliriz.
Benim araç serviste hocam, cumartesine çıkaracaklarını sanmıyorum. Bi kaç ufak şey daha hallolacak zaten. Gitmişken aracı da götürmek istiyorum
Servis en son sürekli balansınız bozuluyor demişti. Belki balansı bozan bişey vardır ayarsızlıktan. Benim bozmadığım kesin :) Bunu da söyleyebilirsin ustaya. Benim de araç titremiyor sadece direksiyon titriyor
Pardon ya, aracin serviste oldugunu unuttum. Sabah 7.50'de başladığım mesaiden yeni çıktım sayılır, beynim muşmula gibi şu an.
Balans makinesini kalibre etmiyorlardır ya herhalde, o kadar da çabuk bozulmamalı gidince diyeyim onu da, eyvallah.
Titreşim sorunu herkeste üç aşağı beş yukarı aynı şekilde gibi görünüyor 🤔
Kisliklara geçince balans diye düşündüm ben de ama titreşim gozlemledigim kadarıyla ciddi artmıyor 130 civarı başlayıp 210 a kadar demedim benzer şekilde.
Belirttiğiniz gibi araç gövdesi de titremiyor.
O yüzden balans değil gibi geldi bana. Sorunun büyüklüğüne göre titreşim belki daha belirgin ya da daha düşük hızlarda da çıkıyordur.
Ben travers ayarini daha önce duymamistim. Eğer bunla alakalı ise ve çözülürse en önemli sorunundan kurtulmuş oluruz umarım:)
Bu arada phev modeli ile Ankara Denizli arasi gidip geldim. Ankara'ya giderken şehir ici kullanim için e save moduyla yüzde 50 kadar şarj ettim yolda bataryaları. Anlik hizlanmalar ve denemeler dışında 110 120 kms hızla yol aldım. Ortalama 7 litre yaktı. Beklediğimden iyi geldi.
Sürekli balans bozuluyorsa onu bozan alt düzende birşey vardır mutlaka. En iyi ihtimalle jantta yamukluk vardır. Jantta yamukluk varsa araç balans tutmaz
Rotillerini yağlatan arkadaşlar, gacırtı ya da uğultu sesini hala duyuyorlar mı yoksa yağlattıktan sonra geçti mi? Ben geçen hafta yıllık bakımda yağlattım ve şikayetçi olduğum sesler devam ediyor. Eğer sizlerde ses kesildiyse sorunun sebebi rotil değildir diyip onu elerim diye düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X