Çağrılma şeklinde yapılıyor sanırım güncellemeler. Bakalım bekleyelim biraz Direksiyon işini ben de sordum ama benim halihazırda parça siparişim olduğu için süreci devralamayız dedi. Direksiyonla ilgili sorunlu araç geliyor mu diye sorunca da hayır dedi, en basitinden senin aracın varmış :)) Yarın da işim vardı, hanımın arabayı kullanacam mecburen bu şekilde tonaleyi kullanamam, işe git gel 100km benim :) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (33. sayfa)
-
-
Yazılım güncellemesi kullanıcıya söylenmez aslında. Acemi kullanıcının, "arabamda problem mi vardı da güncelleme yapıyorlar" diye düşünmemesi için çaktırmadan yapılır genelde. Çağırarak yapıyor olmaları ilginç geldi.
Aracınızla test sürüşü yaptık, titremiyor dediler. Yine her zamanki gibi balans problemidir diyip geçtiler. Hafta sonu falan bi çevre yoluna çıkıp bakarım, değiştirdikleri parça falan etki etmiş mi diye ama hiç sanmıyorum. Geri geriye giderkenki gıcırdama sesi içinse frene bastığınız için rejeneratif bık bık bıktan geliyor demişlerdi ama bu akşam frene basmadan geri geri gittim ve yine aynı ses geldi. Ben uygun bir vakit bulursam eğer sanayideki kendi ustama götüreyim, anlarsa o anlar artık...
Akyurt'ta falan mı çalışıyorsunuz hocam, 100 km nedir :)
-
Aynen hocam çubuktayım :)
Servise götürdüm sabahtan. Kalibrasyon yapıldı. Usta akü kutup başını sökmeyi kim söylediyse yanlış yapmış, bu tip işlemlerde kalibrasyon mecburi oluyor dedi. Sizlerin de aklında olsun
Eps ile ilgili güncelleme gelmiş, yapıldı. Direksiyona ne gibi etkisi olur bilmiyorum
Gelelim asıl olaya. Araç şanzıman arızası vermiş, bilgisayara bağlanınca çıktı. Sorunun ne olduğuna dair bi fikirleri yok şu anda. Aracı bırakmam lazımmış. İkame araç sağlanınca servise bırakacağım. Umarım büyük bir sorun yoktur. Şu an sürüşte herhangi bir sıkıntı yok, arıza lambası da yanmıyor
Serviste 3 aydır hibrit beyni bekleyen araba varmış :) benimle beraber arıza ışığı yanan bir tonale sahibi vardı, onun da işi uzadı gibi. Benim gördüğüm araçlarda ciddi ve birden çok sorunlar yaşanıyor. Erken bir makyaj görmesi lazım diye düşünüyorum. Bana da ders oldu bu araç işi. Moralim haliyle çok bozuk. Sorunları çözebilirsek aracı kesin satmayı düşünüyorum. Gidip eat8 li bir psa alacağım, en azından sorunlarını biliyoruz :) Uzun vadeli binmeyi düşünen garanti uzatmayı kesin yaptırsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba.
Kod falan vermemiş mi acaba nasıl fikirleri yok arıza ile ilgili anlamadım. Şehir içinde falan baski balata isinmasidir belki.
3 ay bekleme süresi yedek parçada kabul edilemez hele Avrupa üretimi bir araç için. İstenen yedek parca temini maksimum 45 gün deniyordu. Umarim baska birşey vardır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba hocam, valla arabayı teslim almayı beklerken kötü sürpriz oldu. Aynı gün de teslim edebiliriz, haftalarca bekleyebilir de diyince ikame araç işine yöneldim mecburen. Ustanın bana verdiği tek bilgi yolda kalabilirsin oldu. Hatta arabayı bu şekilde teslim etmek istemiyorum dedi. İkame araç bulunamayınca aracı teslim ettiler, en geç salı günü bırakacağım
Aracın bakımı falan yeni yapılmıştı, zaten ayda bi kaç defa servise gitmek zorunda kalıyorum :) Orada hatayı görüp uğraşmadılar mı yoksa hata yeni mi bilmiyorum
3 ay meselesi de ilginç gerçekten. Ben şu an parça bekliyorum 20 iş günü dendi. Demek ki parçada ciddi tedarik sorunu var veya sorunu bulamadıkları için sürekli parça değişiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 8 Aralık 2023; 18:53:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Kemer tokasinin etrafındaki muhtemelen bant gibi birşey. Bende böyle bir sorun olmadı.
Bu şanzıman olayi benim vw aracımda yaşadığım durumu aklima getirdi. Kalkislarda ziplama var diye kavrama değişti düzelmedi. Tekrar gittim mekatronik dediler kullanılması sakıncalı diye araci çıkarmadılar. İkame araç verdiler onun da firtinali bir gece arkasina sürüklenip gelen römork saplandı bir kamyon uğraştım.
Neyse aracı teslim aldım ilk gaza basmamla araba sıçradı:) üstüne 60000 km kullanıp sattım.
Umarım sizin de önemsiz bir durumdur.
Garanti uzatma konusu bence de cok önemli. Hem de vw grubuna göre daha uygun fiyatlardi.
Jeep avenger alma durumum var bakalım umarım onun da garanti uzatımı uygun fiyatlidir umarım.
Sorun çıkmasını ben cok umursamıyorum birşeyler hep olabilir. Ama çözüm bulunamamasi ya da deneme yanılma yapılması ucu açık konuşulması çok can sıkıcı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bu nasıl bir bahtsızlık. Aküyü sök-tak yapmasan haberin olmayacak mıydı yani şanzımandan? Karşıdan güneş vurunca yakmadığı ışık bırakmayan araba, şanzıman hata mesajı atınca hiçbir uyarı vermemiş mi? Benim aklıma hiç yatmadı.
Eğer herhangi bir şey için arabamı servise 3 ay bırakırsam kendimi keserim herhalde. Mümkün olan her yere şikayette bulunurum (bir halt olmaz tabii o ayrı mesele).
Arabanın arge sürecinin aceleye geldiği ve revize olması gereken şeylerin hayli fazla olduğu bir gerçek. Yine de her sorunu çözseler de arada bir şanssızlıklar yaşanabiliyor. Mesela bundan önceki arabam Astra K, ilk çıktığı 2015 yılında yaşamadığı problem kalmamış. Yanılmıyorsam 2018 yılına kadar geri çağırmaların ardı arkası kesilmemiş. ABS problemleri, fren sisteminin değişmesi, direksiyon kolonu kilidi arızası, bastıktan sonra geri kalkmayan debriyaj pedalı ve en önemlisi her 2 araçtan 1'inin başına gelen piston kırma problemi. 2021 model, makyajlı ve her sorundan münezzeh olmasını beklediğimiz Astra K aracımda ise manüel şanzımanda problem vardı. Vites geçişlerinde dişli yiyordu. Ben de zamanında 1-1.5 ay boyunca arabamı kullanamamıştım, hatırlamadığım bir nedenden ötürü ikame araç da vermemişlerdi. Okumanıza gerek yok ama zamanında konusunu açmıştım: https://forum.donanimhaber.com/cozuldu-sifir-astra-da-senkromec-arizasi-cikti--149351346-4
Gerek Astra'da olsun gerek Alfa'da olsun, bu tür şeyler yaşayınca arabayı satıp rastgele bir Toyota alasım geliyor. Başka bir Avrupalı üreticinin arabasını alınca da sorunlar yaşıyorsun sonuçta. Toyota alıp kafa rahat bir şekilde kullanmak lazım ama 26 yaşındayken 2 çocuklu aile babası arabası almaya da elim gitmiyor işte...
Benim arabanın eski sahibi garanti uzatımı yapmış Allah'tan. Kasım 2026'ya kadar garantim var, istersem garanti bitmeden önce +1 yıl daha uzatabiliyorum. O zamana kim öle kim kala zaten...
-
Bende böyle bir şey yok sanıyorum, olsaydı dikkatimi çekerdi. Arabaya binerken cebime takılı olan şirket kimlik kartını falan çıkarıyorum, plastikleri çizmesin diye. Sadece sürücü tarafında başınıza gelseydi öyle bir şeye bağlardım ama simetrik olunca bilemedim.
-
Tonale'yi satıp da mı alacaksınız hocam? Aman hocam yapmayın öyle bir şey :)
Sorun çıkması bence de problem değil ama servisler sorunu çözmede hem yetersiz hem de isteksiz. Bu benim de epey canımı sıkıyor. Dün yazmıştım, servis benim arabayı 2 gün tutup, arabadaki enteresan sesleri çözdüğünü söylemişti. Arabayı 2 gündür sürüyorum ve aynı tas aynı hamam. Her şey kaldığı yerden devam ediyor. Çorbaya kaçan sinek misali, ufak ama keyif kaçırıcı problemler tamamen. Altınızdaki arabaya olan güveninizi kaybettiğinizde, iyi olan şeyleri de görmemeye başlıyorsunuz. Güveni geri kazanmak da hemencecik olmuyor. Yukarıdaki yazdığım Astra'nın üretim hatalı şanzımanı olayında da aynı hissiyata kapılmıştım.
-
Hocam avenger benim heyecanla beklediğim bir araçtı, geçen gün arandım hatta ellerinde gelecek araç vardı. Araçla ilgili söyleyeceğim maalesef kalitesi biraz düşük, tamamen opel mokka ayarında bir araç. Ve aracın fiyatı avrupaya göre yüksek. Yaklaşık 150bin tl fazlası var.
Ben de elektrikli araçlara sardım. Hyundai ioniq5 ve ioniq6 en mantıklıları bence. Onun dışında yakında toyota bz4x gelecek subaru ile ortak üretim. Bence avenger fikrini tekrar düşünün
Hayır ikinci aracımız yok cok zorlanıyoruz tonale yi satmak gibi niyetim yok:)
Summit paketi almanyada 43000 Euro civarı diğerlerine göre Türkiye'de daha mi pahali bilmiyorum ama genel olarak biraz daha pahalı diğer ulkelerde de.
İkinci araç olarak b c sınıfı bir elektrikli arıyorum.
Belirttiğiniz gibi bence de tartışmasız ioniq 5 en mantıklı araç. Ama 4*2 modeli sanki Türkiye ye hiç girmemiş gibi. Bulmak imkani yok. Hyundai nin genel olarak elektrikli araç üretim hızı düşük biraz. İoniq 6 için hic denemedim bile şansımı bulunmasi imkansıza yakın.
Psa grubunda yeni nesil elektrikli tüm modeller üç aşağı beş yukarı aynı. Eski nesil isi pompasiz olanlari çok başarısız. Kia niro ev de çok iyi ama bulmak onu da çok zor.
Bana sorarsanız yüzde 10 dilimden ne olsa almak lazım. Togg için çıkmış birşey bu dilim. Satışlar elektrikli araçta çiğ gibi büyüyor. Cok uzatmazlar bu dilimi.
Avenger i yaklaşık 50 km dağ bayır test ettim. Çok dengeli geldi bana. Tek pedal olayı tam olarak yok ama motor rejenerasyon modu seçilebiliyor epey yavaslatiyor. 1500 kg civarı cok hafif. Elektrik tüketimi de cok zorlamama rağmen 20 kw civarında idi. Şehir içi 15 kw alti çok mümkün görünüyor. Ama b sınıfı küçük bir araç tek araba olarak mantıklı değil. Malzeme kalitesini çok incelemedim çok bir beklentim yok zaten.
Bu elektrikli araçlarda tüketim olayı çok karmaşık 70kw batarya da konsa agirsa alt yapı verimli değilse menzil beklenin yarısı oluyor.
Avenger olmasa bile verimli küçük birşey arıyorum. Megane e tech i isi pompası olmadığı için eledim. Cin mali olanlar çok cazip. Ama yüzde 40 cin vergisi ile bu fiyatlara satılıyor gerçekte 1.2 milyon bandının altında olması lazım 1500 üzeri modellerin bu vergiler olmasa. O yüzden çok sıcak bakamıyorum.
Toyota bz Almanya fiyatı 47000 eurodan başlıyor baktim şimdi de yüzde 10 dilimden girmesi zor gibi geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witness -- 8 Aralık 2023; 22:22:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam kia niro varmış kayseri bayisi sanırım. 1.6m 250bin tl sıfır faizli
Toyota için subaru solterra %10 dilimde, aynı araç zaten. %10 da olacaktır
Selam hocam, sizin sanziman beyni değişimi oldu mu? Sorunlar çözüldü mü? Bir de hangi motordu sizin araba
Niro ev için cok iyi fiyatmis yarin sorayım. Teşekkürler.
Cok büyük sıkıntı. Ben siz yazinca kendim yaşıyormuş gibi oluyorum. Daha dogrusu tum Tonale kullanıcılarında da boyle. Bunlar cok ciddi sorunlar. Ben bircok seyi gormezden gelirim ama kucucuk bir sey icin uzun sure beklenmez. Su an 2 aracim var diyelim ki tek aracim var ve aracsiz da yapamiyorum( ki durumum boyle) yani bu parca tedarigindeki istikrarsizlik yüzünden bekleyecek miyim? Inanin şu güzelim arabaya yakışmıyor. Ben bir sure bu konuya bakmayacağım, baktıkça ve sizler sorunlar yasadikca sinirlenip soğuyorum. Ne su araba ne de bizler bu durumu hak ediyoruz
Yalan yok bende de durum aynı. Masterap şanzıman sorunu yaşadığını yazdıktan sonra sanki kendi arabamda yaşamışım gibi canım sıkıldı. İnsanlar durduk yere bir markayı kötülemiyorlar galiba diye düşündürüyor bazen. İnşallah basit bir hatadır da, kolayca çözüme ulaşır.
-
Arabayı naptınız hocam? Bıraktınız mı servise
-
Servis ikame araç ayarlayamadı daha :) biz salı gününe kadar kesin bulacağız diye bişey de söylemedik diyorlar. Koskoca ankarada bi egea bile veremediler şaka gibi
Tofaşa şikayet ettim, geri dönüş ve ikame araç temini bekliyorum. Tofaş da verebiliyormuş aracı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X