Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (103. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.066
Cevap
53
Favori
111.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benzer düşünceyle 1.6 dizel aldım ancak yakıt tüketimi Egea'dan en az 1 lt. daha yüksek. Bursa şehir içi tüketimim 8 lt. civarında, şehirlerarası tam yük ortalama 120 km. hızda kullanım 6.3 lt. tüketiyor.

Ağırlıklı olarak şehiriçi kullanacaksanız 1.5 mhev daha mantıklı gibi duruyor, bilginize.

• Tonale LED matrix farların detayına bakarken aşağıdaki şekilde kısa bir üretici videosu buldum, ben aracı ilk aldığımda farların aydınlatması beni çok etkilemişti, bence aracın en önemli artılarından biri bu farlar. İleride başka bir araca geçtiğimizde eksikliğini çok çekeriz diye tahmin ediyorum.

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)Marelliyoutube
    #Marelli is proud to be onboard the new Alfa Romeo Tonale. #​MarelliAutomotiveLighting Full-LED Adaptive Matrix Headlights will light the way for a car that combines both style and innovation. ​ In addition to the headlamp's classic features, this solution integrates two sophisticated lighting technologies: the "Adaptive Low Beam" and the "Adaptive Driving Beam". The "Adaptive Low Beam" features City, Country, Motorway and Bad Weather modes as well as static bending lights. The "Adaptive Driving Beam" includes the "Glare-Free High Beam Segmented Technology", which automatically detects traffic in front and in the opposite side of the vehicle to prevent creating glare to other cars.​
    https://www.youtube.com/watch?v=IGc24Y3yLX0&ab_channel=Marelli
  • tamerbilisim kullanıcısına yanıt

Egea ile karşılaştırmak yanlış olur. iki ayrı kulvar aracı bunlar. egea cross dan bahsettiğinizi düşünüyorum. 1360kg ile 1780kg farkı var birincisi. ikincisi , aynı motor hacmıne sahip olsalarda turbolar farklı olarak biliyorum. sonuçta aynı beygiri alıyosun. ağırlık oranında 1lt bence iyi. ben bursaya gittim geldim 120km ortalama ile 5.5lt kullandım( eskişehir-bursa) bence gayet başarılı idi. şehir içi de 6.7lt de geziyorum. ama bunu yaparken bütün gücü ile kaldırmıyorum aracı. start stop mutlaka kullanıyorum. birde bu yakma göz yanılgısı olarakda görünebilir gözünüzde nedeni ise gittiği mesafe / yakıt yapmıyor , onun yerine ne kadar zamanda ne kadar yaktın hesabı var. Buda ciddi bir sorun oluşturuyor. olduğun yerde rolantide bile beklesen hiç yüklenmesen bile gittiğin mesafe olmadığından dolayı inanılmaz yakıtlar gösterebiliyor.

• Tonale gerçekten sınıfında ekonomik araç. Kiralık 2024 Ford Kuga 1.5 T aldım. Ankara şehiriçi yakıtı 14-15 litre. Kısa mesafe, kış, hafif seri kullanım. Aynı güzergah ve kullanımda 1.5 Hibrit Tonale ile 8-9 litre civarı geziyorum. Biraz daha kullandıktan sonra Kuga/Tonale kıyaslaması da yapacağım.Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bursa'da Tonale sayısı, görünebilirliği ne düzeydedir, fazla var mı ? Tek tük mü hocam, Doğu ve Karadeniz bölgesinde çok nadir hatta hiç yok buda bir insanlarda bir merak uyandırıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Din Djarin kullanıcısına yanıt

merhaba,

ben Egea Cross bilinen bir araç olduğu ve aynı motor ve şanzıman kullanıldığı için örnek verdim tabiki aynı araç değiller. Yakıt tüketim farkında başta ağırlık, rüzgar direnci hatta lastik yanak genişliği vb. bir sürü etken parametre var. Bu arada Tonale dizel boş ağırlığı 1580 kg. görünüyor kataloğunda.

• Veloce61 kullanıcısına yanıt

Diğer illere göre nispeten daha fazla bunda Tofaş çalışanlarının bu aracı alması da etken tabiki ama yine çoğu insan aracı ilk kez gördüğünü ve genelde çok şık olduğunu söylüyor.

Genelde Koç şirketler grubunda yönetici ,asistan vs bu aracı kullanıyor birde compass,renegade . Şuda bir gerçek, Tonale ile Alfa Romeo yollardaki görünürlüğünü artırdı ve kendi içinde ciddi bir satış ivmesi yakaladı junior ile bunu sürdürecek gibi görünüyor.

Otomobil Distribütörleri Derneği verilerinde de 2024’ün son üç ayında Alfa Romeo satışları üç kattan fazla artış göstermiş. İstanbul içinde de fark edilir şekilde Tonale sayısı arttı.

İncelemek isterseniz veriler ODMD websitesinde mevcut

www.odmd.org.tr
    Pazar - Perakende Satışlar
    https://www.odmd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=36

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ankarada görüyorum bolca. Hatta geçen tonale gördüm diye bakarken tonaleci yola öyle bir çıktı ki tır biçecekti, ani frenle kayarak da olsa yavaşladı. Gözümün önünde öleceklerdi belki de. Sonra bi baktım ki kiralık araç :)

• masterap M kullanıcısına yanıt

Hocam geçen eylülde tatile giderken akşam 18.00 gibi Ankara'nın şehirin içinden geçtim hiçbir Tonale görmedim şansıma .. Ayvalık ta 3 tane gördüm. Antalya 2 tane , tabi bu yaz tekrar bakacaz. Karadeniz'de numunelik bir iki tane var tabi böyle olması daha iyi kafayı çevirip bakan oluyor .kırmızı veloceAlfa Romeo Tonale (Ana Konu) 

• elessar23 E kullanıcısına yanıt

Junior modelide sattı onunda etkisi var biraz gluietta nın yerini aldı. 2025 de Alfa bazı prototip modellerde tanıttı.Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veloce61 -- 13 Ocak 2025; 22:9:42 >
  • HK standart sistemin üzerine ciddi kalite koyuyor. İki sistemi de uzun süre kullanmış, sese meraklı biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim

• Eskişehir`de de çoğaldı.

Aynı mahallede 2 tane var. biri benim ki Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)  hatta aynı renk. yalnız aynı motor mu bilemedim. sayı 20 civarında bizde bile

• Açıkçası ben çoğalınca mutlu olmuyorum, sıradanlaşmak isteseydim Tiguan alırdım Tok kapı sesliAlfa Romeo Tonale (Ana Konu) 

• bi tiguan kadar olalım sevincinde değilim ben . en azından bir etkinlik vs yapılabilecek bir düzeye geliyor. ben ona seviniyorum. birde hani araç çoğalınca belki Eskişehirde de alfa eğitimi almış bi eleman olur Fiatta diye düşünüyorum.

• masterap M kullanıcısına yanıt

Hocam, aynen dediğiniz gibi oldu. Perşembe günü servise bıraktım. İkame araç verdiler. Pzt günü aracımı teslim aldım. İtalya'dan Body Computer Module siparişi verildi. Geldiği zaman garantiden değişim yapacaklar.

Bu arada yazılım güncellemesi yapıldı. Pazarlık yapıp balataları da değiştirttim. 16 bin tuttu.

-Renkli iç aydınlatma gündüzleri yanmıyor artık. Hava kararınca açılıyor.

-Bagaj kapağının altındaki kilit tuşuna basınca aynalar kapanmıyordu, artık kapanıyor.

-En alttaki Aracım menüsüne iç aydınlatma bağlığı gelmiş. Ayarlara girmeden renk değişimi yapılabiliyor.

Aracıma link modülüde taktıracaktım, bir süre ara vermişler. Direksiyonun altına takılan modül arıza uyarısına sebep olabiliyormuş. 5700 tl yıllıkda 900 tl fiyatı olacakmış. Tesla gibi uzaktan klima vb çalıştırılamıyor. Kaza anında otomatik yardım çağırıyor. Batarya, kapı durumu ve aracın konumu gibi basit bilgiler veriyormuş.

• Din Djarin kullanıcısına yanıt

20 tane varsa baya iyi hocam , bizde bayisi olduğu halde 10 tane yok, çoğuda 34 veya 06 plaka

• mob33 kullanıcısına yanıt

Çok çoğalmasın ama Fiat Sedici gibide olmasın , Tiguan boş pakete bile insanlar yüksek meblalar ödüyor anlamış değilim ne var şu araçta Tonale hem estetik olarak hemde fiyat ve doluluk olarak Tiguanın üstünde

• Konunun eski kısımlarında dizellerde adaptifin 30 km altında çalışmadığı yazıyordu. Driving Assistance Pack opsiyonu olsada bu böylemi? Bu opsiyon varsa yüksek hızda benzinli gibi şerit ortalaması otonom 2 sürüşü yapıyormu?

• 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.