Şimdi Ara

Alfa Romeo Mito QV Sahibi olarak gözlemlerim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Mito QV hakkında çok fazla kullanıcı yorumu bulamamıştım internet üzerinde ve bende belki birilerine faydam dokunur diyerek kendi gözlemlerimi aktarmak istiyorum

    En başta şunu belirteyim daha önceden hiç spor araba veya qv ile aynı sınıfta araç kullanımım olmadı o yüzden kıyaslama yapamıyorum ve bunlar benim kullanırken yaşadığım tecrübeler kesinlikle doğru teknik bilgiler içerir diyemem.

    Aracımı 2013 temmuz ayında aldım 3.sahibiyim 2011 model qv 44binde aldım şuan 51binde ve aracımdan gayet memnunum fakat qv ye bindiğimde hissettiğim duyguyu diğer otomobillerin çoğunda hissedemedim.QV yi her kullandığımda bu sefer dikkat edicem,gaza basmicam,istanbul yolları bu arabayi kaldirmiyor desemde hiçbir zaman kendime engel olamadım çünkü araca her bindiğinizde o atmosfer sizi etkiliyo ve üzerimde bi baskı var gibi hissediyorum bilmiyorum belkide gücün verdiği zevkten dolayı olabilir.Abarttığımı düşünüyo olabilirsiniz fakat gerçekten öyle hissediyorum:)Çünkü yolda giderken gördüğünüz çoğu arabadan daha çok ilgi çekiyosunuz ve neredeyse hepsini ezebilecek güçtesiniz.En bşata basit bi tavsiye bence kendini kontrol edemeyen birisinin bu aracı kullanmaması lazım çünkü arabaya bindiğinizde sizi tamamen ele geçiriyo,kendinize hakim olamazsanız muhtemelen sonunuz iyi olmayabilir ama bunada tabi bir çözüm bulmuşlar aracın aerodinamiği gerçekten mükemmel yol tutuş konusunda hiçbir şekilde sorun yaşamadım 10 üzerinden 10 puan verebilirim bu konuda.

    Yakıt konusunda aracı teslim aldığımda 9.1di fakat şuanda sürekli şehir içinde kullanmama rağmen arabayı ve zaman zaman aşırı zorlasamda 8-8.5 litre arası maksimum yakıt tüketimi.Uzun yolda ise İstanbul erikli arası toplamda 800 km yol yapmış oldum hemen hemen.tam olarak 240 liralık benzinle liste fiyatı 5.1 tl gibiydi yanlış hatırlamıyorsam.Gidişte çok sakin kullandım fakat dönüşte 200 lerde kullandım sürekli olarak,gidişte ise yakıt tüketimi ortalama 6.5 lt erdeydi.Yakıtı bence qv gibi bi araç için gerçekten ideal.

    Parçası bana pahalı geldi bilemiyorum diğer araçlar nasıldır ama gaz pedalı için 250 tl emme manifoldu için 1000 tl cam motoru içinde tam hatırlamıyorum ama yüksek bi rakam 800 tller civarı olabilir.Bujilerden bitanesi kırık çıktı araç yolda giderken bütün sistemleri devre dışı bıraktı serviste çok yüksek fiyat istediler bende aksaraydandı galiba boschta buldum bujiyi gidip serviste bedavaya taktırdım,fiat puntolara benzer yapıda olması malzeme temini konusunda bence birazcık hoş olmuş.

    Bilmiyorum bu sorun diğer arabalarda var mıdır daha doğrusu sorunmudur ama şöyle bişeyle karşılaştım.Hafif ıslak bi yolda ışıkta bekliyodum ışık yandı ve sola doğru dönüş yaptığım esnada arabanın arka tarafı inanılmaz şekilde kaymaya başladı ve bunu ıslak olan her yolda yaşadım,lastikler yeni alındı lastiklerin eski olmasından dolayı olmayabilir ama performans lastiği olduğundan dolayı olabilir diye düşünüyorum çünkü ıslak yolda mitoyu kaydırmak gerçekten çok çok kolay.

    Frenleme konusunda bence çok çok başarılı 140la giderken ani fren yapmak zorunda kaldım trafik sıkıştığından ötürü ama hiçbir şekilde o korkuyu yaşatmadı bana sanki normal fren yapar gibi hissettim ve buda bence arabanın mühendisliğiyle alakalı,normal frenlerde zaten gerçekten çok büyük bi güven hissi veriyor araç size,acaba durur mu diye düşünmüyosunuz hiçbir zaman.

    Arabayı son hıza çıkarmayı denemedim hiç ama zorlanmadan 220ye çok kısa sürede çıktı fakat ondan sonra zorlanmalar başladı birde o hızlarda çok çok aşırı bir rüzgar sesiyle karşı karşıya kaldım ki bence normal ama yinede insan ister istemez korkuyor.Arabanın içerden duyulan sesi gerçekten çok hoş,gaza yüklendiğinizde çıkan ses ister istemez yüzünüzde bir gülümsemeye sebep oluyor.


    Dediğim gibi arabayı kullanmak gerçekten çok zevkli ama konfor konusunda çok yüksek bir puan alamayabilir benden malum spor arabada konfor aramak çok mantıklı değil zaten,o yüzden bence qv tam bir genç arabası.Bilmiyorum belki ben yanlış düşünüyorumdur ama dönüşleri gerçekten zor arabanın,küçük araba diyosunuz ama öyle olmuyo dönüş esnasında görüş açıları da çok düşük.

    Haftasonu kullanmak için,keyif arabası için bence en uygun arabalardan birisi qv.eğer standart türk mantığındaysanız qvye bakmayın bile ki bakmıyoda çoğu insan buda bize yarıyo çünkü mito çok fazla yok yollarda.Çok fazla ilgi görmeye hazır olun bence bir ferrariye biniyomuş kadar yoğun ilgi görebilirsiniz yollarda


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar,sorunuz olursa cevaplayabilirim :)







  • Bugun istanbuldan tdaga giderken yol uzerinde gordum bi kac bayi vardi durek alfaya girdim julyete baktim arka koltuk dar geldi boyum 183 on koltugu kendime gore ayarlsyinca arkasi rahatsiz birhalaldi.

    Daha sonra mitoya bindim ve ilkdefa gordum kapilar cercevesiz ve cercevesiz kapilara zaafim var. On koltugu biraz dar tutunca arkaya sigdim ve gayet rahatti. Satis temsilcisi ile biraz konustuk benzinli motor artik yok uretilmiyo gelmeyecek deyince kapiya cikip bi sigara yaktim... piyasada o kadar cok şirokko var ki acidim ona verilen paralara bi kac zaman sonra benzinli bi unite gelirse kesinlikle slacagim ya da araba alma asamasina gelirsen listenin baslarinda olacak ve zaten karisik olan aklim iyice karisacsk eminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretimi var da TR ye gelmiyor benzinliler özel isekle getirtiriz demişlerdi bana
  • bende yaklasik 10 gun once 1.6 dizelini aldim ds3 ve mito arasinda kalmistim tercihim alfa oldu iyikide olmus arkadasimin dedigi gibi ilgi cok beni acikcasi rahatsiz ediyor onceki sahibi 17 cant ve kisa yay koymus ist yillarinda bayaa bi rahatsizlik veriyor donuslerde . evet gorus biraz kisitli ama araci dinamik modda kullandiginizda 320 tork dehset bi cekis sagliyo 200 ile dik yokuslari cikabiliyosunuz ben aracimi ufak tefek kusurlarina ragmen cok sevdim ilk firsatta cipleyip 150 hp yapicam ..... saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DS3 denedim geçen iç kalitesi hakkaten çok düşük...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.