Şimdi Ara

alfa romeo giulietta 2011 ve 2012

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sormak istediğim şudur sizce 2011 arabalar bitince 2012lerin fiyatları düşecekmi yoksa 2012 fiyatları artık euro kuruna göremi verilecek yani 2.2 ye euro düşmedikce alamıcakmıyız?

şuan almayı düşünüyorm sizce ne yapmalıyım? 2012 almak istiyorm almışken ama fiyat farkı cok fazla 6 milyar fark ediyor..

• Muhtemelen ellerindeki 2011'ler bitince kuru 2012'ler için yeniden düzenlerler.

Cazip bir fiyat sunmaya çalışıyorlar ki, almak isteyen insan "off o kadar farkı aynı araba için mi vereceğim, 2011 olsun yahu" deyip alsın.
    Ya biraz bekleyin 2012'yi öyle alın, ama orada da kur riski var, hoş daha da yükselir mi şüpheli.
    Ya da 2011 alın.
  • giulietta qv alacaktım ama arabayı brden fiyatını arttırdılar vazgeçtim artık mazda rx-8 alacağım.
  • benimde moralim bozuluyor 6 ay öne aynı özellikte arabayı 63 milyara verirken şimdi 67 milyar isteniyor.. hem kur yükseldi hemde opsiyonların fiyatları artmış eskiye göre... kararsız kaldım euro'nun 9 yıllık geçmişine bakıyorum hep ani çıkışlar yapmış ama uzun sürmeden inişe geçmiş şimdide ani çıkış zamanındayız tekrar inişe geçermi acaba?
    2011 alırız 2 ay sonra euro düşer 2012 fiyatları 2011 den daha ucuza gelir o zamanda gel sinir olma.. ne yapacagım bilmiyorm.. vaz geçmeyi düşünmüyor degilim.
  • Fark yok ki, 2011 alın ne fark eder?
    Ayrıca Ağustos'tan sonra alınan her araç, ruhsata 2012 olarak geçecek.
  • Ormanci;

2012 olarak geçiyorsa neden 2 ayrı kategoride satıyor bu elemanlar araçları? hem kronik kapı sesi sorunu varmış diye duydum tabi cok sıkıntı bir sorun degil bu sorun belki 2012 modellerde düzeltildi bu ihtimal yokmu acaba? Yanlış anlama konuşma tarzımı lütfen.
  • Kapı sesi bende yok mesela. Sağ arkadan araç yüklüyken bi ses geliyor ama bilemedim, amortisör kulesi falan olabilir belki, iç mekandan geliyor yürüyen aksamdan ziyade.
    Mesela başka arkadaşlar kapılardaki hoparlörlerin ses yaptığını, araya bir izolasyon malzemesi sıkıştırılması ile geçtiğini söylemişlerdi, bende henüz öyle bir ses olmadı.

2011-2012 diye araçların modelleri değişiyor.
    Ancak ruhsata 1 Ağustos'tan sonra satılan tüm marka-model araçlar 2012 diye geçiyor.

2006'da aldığım aracım da böyleydi, trafiğe çıkış tarihi 1 Ağustos 2006 idi, ancak tarih yüzünden 2007 diye yazıldı ruhsata. Hatta araç normalde 2006 modeldi, "madem tarih de denk geldi, size böyle bi jest yapalım, aracınız 2007 olsun" dediler.

2012 modellerde neler yapıldı, düzeltilen birşey var mı bilemiyorum, onları birilerinden öğrenebilsek güzel olurdu tabi.
    Ancak büyük düzeltmeler genelde araç makyaj yediğinde yapılır.
    Küçükleri, araçlar servise geldiğinde garantiden de hallederler.
    Şimdiye kadar ortaya çıkan sorunlar ağır mekanik sorunlar veya kullanımda sıkıntı yaratan şeyler olmadığından, ben pek bi değişiklik olduğunu sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 16 Eylül 2011; 23:22:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi size yapılan jest miydi yoksa 2011 model alsak ruhsatta 2012 mi yazacak? yani terk fark alınan araba 2011 de üretilmişmi olacak?

Mesela vites topu sorunu olmuş bazı arkadaşlarda ama oda her modelde yokmuş bunu bence bir sonraki çıkan serilerde hemen düzeltiler. kapı ve hoparlör sorunlarıda ne kadar sonraki seri alırsan o kadar sorunsuzmu oluyor diye düşündürmüyor değil..

sonuç olarak birde euro'nun yıllık değişimlerine baktım grafige göre her zaman bir fırlama yaşamış ama 3 ay gibi zaman sonra düşüş yaşamış şuanda fırladığı dönemlerden biriyiz istatistikler tekrar düşeceğini gösteriyor ekonomiciler tam olarak ne diyor bilmiyorm ama hala karar veremedim en azından kasım-aralık beklemek gerek diye düşünüyorm sonra bulabilirsek 2.20'den 2011 alırız artık..
  • Bendeki jest, araç 2006 olmasına rağmen 1 Ağustos'u geçirip 2007 yazdırmaları oldu.

Şimdi 2011 alırsanız evet ruhsatta 2012 yazacak çok büyük ihtimalle.
    Aynen öyle, tek fark, alınan aracın 2011'de üretilmiş olması.

Vites topuzunu da garantiden değiştirebiliyorlar. Dediğim gibi o tarz ufak tefek şeyleri servise uğradığınızda da halledebiliyorlar.
    Sonuçta aracın mekanik anlamda sorunu yok. Çok birşey yapmazlar diye o yüzden dedim.
    Vites topuzunun malzemesi-yapısı değişmiş sanırım, onunla değiştiriyorlarmış.

Elbette siz bilirsiniz, koşullar sizin için ne zaman müsait olursa.
  • euro pek düşmeyecek gibi ben birazdan birmot u arayacağım şimdi alacağımız 2011 araba ruhsatta 2012 yazarmi diye soracağım bakalım ne diyecekler bu konuda ona göre ekimin ilk günlerinde siparişi verebilirim umarım hayırlısı olur birde blue&me satın alınca acaba ses sistemide gücleniyormu bilgin varmı bu konuda ve bir arabada gördüm iç dizaynda kırmızı bazı bölümler onu kendimiz mi seçiyoruz ?

NOT: aradım öyle birşey yok dediler 2012 nin agustos ayında bile size 2011 model araba satsak ruhsata 2011 olarak yazılacaktır dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sowanted -- 17 Eylül 2011; 13:43:51 >

• Kırmızı bölümleri o aracın sahibi olan arkadaş o kaplama maddesinden alıp kendi yapmıştı. Hatta 6TL gibi komik bir maliyeti vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Model olayı değişim sürecinde, artık araç hangi yılda üretilmişse model yılı o olacak. 10 yıl sonra bile satılsa üretim yılı model yılı olacak. Bu sisteme tam olarak 2013'de geçilecek, öncesinde de bir ara dönem olacak bildiğim kadarıyla.

Blue&Me ses sistemini güçlendirmiyor, sadece bluetooth üzerinden iletişim kurabiliyorsunuz araçta. Bose ile ses sistemi güçleniyor, onun da güzel bir maliyeti var
  • Teselkur ederim cevabin icin peki sizce ne yapmaliyim? Model konusunda
  • Bir gazetenin sayfasında çıkan yazıyı alıntılıyorum.

Otomobilde model yılı sahtekârlığına son

Sıfır otomobilde model yılı ile üretim yılı arasındaki fark kaldırılıyor. Artık model yılı otomobilin üretildiği yılın ocak ayından itibaren tescil edilecek.

Sıfır kilometre otomobillerdeki model yılı uygulaması yeniden değişiyor. 2011’de uygulanmaya başlanan, bir aracın yıl içinde bir sonraki yılın modeli olarak kabul görüp tescil edilebilmesi için, 1 Ağustos tarihinden sonra uygunluk belgesi almış olması şartı, silbaştan yenilenecek. Sanayi Bakanlığı, ithal otomobillerdeki model yılıyla ilgili yapılan sahtekârlığın ardından düğmeye bastı.

Bakanlık, model yılı kavramında Avrupa Birliği normlarını uygulayacak. Buna göre 1 Ocak 2013’ten itibaren araç hangi tarihte üretilirse üretilsin o model yılına ait olacak. Yeni düzenlemeyle 1 Ocak 2013’te üretilerek piyasaya sunulan bir otomobil ile 15 Ağustos’ta üretilen aracın ruhsatına aynı model yılı işlenecek. Böylece yıllardır süregelen model yılı tartışması ve kaosunun önüne geçilecek. Gelecek yıl minimum 800 bin adet öngörülen otomobil ve hafif ticari araç satışlarıyla bu yılın son 4 aylık satışları toplandığında Türkiye’de toplam 2013 model yılı araç satışları 1 milyon 200 binleri bulacak.

Tofaş tatili öteledi Fiat Marka Direktörü Okan Baş, 2012 modelleri sunmak için Bursa Tofaş fabrikasının yaz tatiline 1 hafta geç çıkacağını belirterek, 8 Ağustos’a kadar üretim yapacaklarını söyledi. Baş, yeni model yılı uygulamasını ilk kez yaşayacakları için bir sıkıntı olup olmayacağına dair henüz bir öngörülerinin olmadığını belirterek, şöyle devam etti: “Yerli üretici daha avantajlı. Talebe daha çabuk cevap verebilecek. Uzak yerden ithal eden markalar lojistikle zaman kaybedecek. İlginç bir dönem yaşanacak.”

Yeni tebliğle 2012 model yılı 1.5 yıla uzayacak Yeni tebliğe göre, yeni model olarak tescil edilecek araçların artık 1 Ağustos tarihinden itibaren üretilmesi veya ithal edilmesi gerekecek. Fiat Marka Direktörü Okan Baş, “2012 ilginç geçecek. 2012 model yılı 1.5 yıla uzamış olacak. Artık yerli veya yabancı 1 Ağustos’ta üretilen araçlar 2012 model yılı olacak. Böylece 1 Ocak 2013 tarihine kadar satılacak araçlar 2012 model olacak” dedi. ODD Genel Sekreteri Dr. Hayri Erce, “Eskiden 1 Haziran-1 Ağustos tarihleri arasında şirketler bir sonraki model yılının stokunu yapabiliyordu. 1 Ağustos’ta yeni model otomobil istediğinizde sıkıntı çıkmıyordu. Ancak şimdi araç bulunamayacak. Diğer problem fabrikaların tatile girmesi” dedi.

• Hmm olayı değiştiriyorlar demek, bence iyi olmuş, bu karışıklığa bi son verirler en azından.

@want3ed,

Aslında söyledikleri doğru, muhtemelen belgeleri vs.'si 2011 yılında halledilip ülkeye girdiği için öyle olabilir.
    Belki de onu değiştiremiyorlardır falan filan...

207'yi aldığımda bunu yaptıklarında yıl 2006 idi, 2007'lerle beraber gelmiş göründü sanıyorum, belgesini o gün mü verdiler artık neyse...
  • evet dolayısıyla 2011 modelleri 2012 diye yazmıyorlar artık şimdi konumuza gelelim sizce 2012 almam mı mantıklı ama bunu almak içinden 2-3 ay beklemeliyim sanırım euronun veya araba fiyatının düşmesi için?
  • bence 2011 olması sizin açınızdan bir problem olmamalı, çünkü aracın 2011' i ile 2012' si arasında herhangi bir fark yok. Hatta aracı uzun bir süre kullanmayı planlıyorsanız avantajlı bile olabilir. Vergisi 1 yıl daha erken düşecek ve bir yıl erken bir alt dilimden mtv ödeyeceksiniz. Bu da 6 ayda 200 lira fark etse, size bir yıl içinde extradan 2 depo benzin olarak geri döner mesela
    Mesela ben 5 ay kadar önce 2004 mk2 156' mı aldığımda bir tane de 2005 vardı, ikisinin arasında kalmıştım. 2004' ü aldığım iyi oldu, çünkü 320 küsür lira üzerinden yarısını yani 2. taksitini ödedim mtv' nin. Eğer aracım 2005 olmuş olsaydı 500 küsür lira üzerinden ödeme yapacaktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 19 Eylül 2011; 0:53:51 >

• ceyarr teşekkür ederim önerin için şu euro 2.4 'den 2.1 'e tekrar düşse harika olacak neredeyse 10 milyar kar oluyor.. geçen sene bu günlerde ne güzel 1.9lardan almış herkes julyetini alfa romeo birşeyler yapmalı bu konuda..
  • Ve birsey daha soracagim koyu cam yerine biz film cektirsek serviste bu durum muayanede sorun oluyormu bu konuda bilgisi olan varmi acaba?
  • evet , "yasaya göre" sorun olur.
  • Güya öyle ama aracınızda sadece film varsa hiçbirşey olmuyor.
    Bundan önceki aracım tamamen standarttı, filmler hariç.
    Ama bir defa bile film yüzünden çevrilmedim.

Aracınız saçma sapan, böyle acayip modifiyeli falan filan olmadığı müddetçe polis de birşey demiyor.

Babam içi tamamen görünmeyen arabayla dolaşıyor kaç senedir...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.