Bu doğrudur,amblemin anlattığı maalesef White Corolla arkadaşımızın anlattığı gibidir.
Bu arada lütfen saygı çerçevemizi kırmayalım arkadaşlar,seviyemizi düşürüp forumun tadını kaçırmaya lüzum yok.
mondeo 5 değil 4 yıldız. yakışları da aynı olamaz. alfa daha çok yakar...
quote:
Orjinalden alıntı: hassimendifer ... mondeoda 5 yıldız var sanırım ncape göre mondeo daha güvenli yani. yakışları aynıdır hemen hemen. ...
bugün bir tane 159 gördüm sağına soluna baktım ..alfa romeo güzel araba ..off offf ya offf karasızlık ne kötü
Parayı verebileceksen 1.9 jtd Q-tronic bir 159 gayet iyi bir tercih. Arabam.com'da Q-tronic bir iki tane ikinci el 159 gördüm.
abi sen çok kafayı yiceksin bu araba muhabbetine çok takıntılı birisin gibime geldi
İlgili arabayı Üstün'ün Çukuranbar Show Room'unda bugün inceledim akşamüstü iş bitişi eve dönerken. Araba full donanım. Bose ses sistemi, sunroof, siyah deri koltuklar falan. Ama asıl sürpriz arabanın orijinal helezonlarla modlu olup yere yakın olan duruşu. Yol tutuşu için alçaltılmış orijinal süspansiyon. Ayrıca... Arabanın fiyatı 34 değil 37...35 veren olmuş bırakmamışlar. Net 37 istiyorlar.
bana verecekler :)
nasıl araba güzelmi inceledinmi .. evet ben çok saplantılı bir insanım ... o yüzden öyle bir araba almalıyımki benim için olay kapansın istiyorum anlatabildimmi olay budur ..yoksa bunca işin arasında ne işim var forumda o arabayı aldım olmadı bunu aldım olmadı hangisini almalıyım bilmiyorum ama bu alfa romeo beni cezbediyor hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: White Corolla
quote:
Orjinalden alıntı: 147BLACK
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: warrior sako
156 alicagina 2el mondeolara o km opel vectralara bakabilirsin nedense alfalari sevmiyorum hele o ön plakalık yerini
Ön plakalık aslında güzel, hele son makyajlı (2004) 156'ların ön tarafı dünyanın en güzel tasarımı ama logosuna uyuz oluyorum, hani alıp logo iptali yaptırsak her yerinde logo var, hatta dashboardının içinde bile. Gece kırmızı bir şekilde yanıyor. Hele direksiyondaki.. Bu araçla kaza yapsak, direksiyondaki airbag açılıp oradaki haç kalbimize yapışsa.. Mundar gideriz alimallah..
Merak etme sen mundar olmadan biz seni kesip yeriz hemen oracıkta.
Sen gül bakalım geri kalmış ülkenin geri kalmış çocuğu.. O yılanın ağzındaki sensin haberin yok, Alfa Romeo'nun resmi web sitesinde bu figürün anlamı orjinal dilde şöyle anlatılıyor: "...the right-hand portion shows the Visconti serpent / dragon devouring an enemy." Tercümesi ise şu: "Amblemin sağ tarafı Viskonti yılani / ejderhası tarafindan yenilen düşmanı göstermektedir.." O düşman haçlı seferlerine karşı savaşan bir avuç müslümandır, bunların arasında Türkler'de (Selçuklu Devleti) vardır..
Hiç umurumda değil; yılan, elinde tuttuğu müslüman veya başka dinde olan birisi Türk veya başka ırktan olan birisi. Irk ve din kavramını sıradan Dünya insanının algıladığı şekillerde algılayan bir insan değilim. Hiç kimse ırkını ve içinde bulunacağı tuplumun genelinin sahip olduğu dini doğmadan önce belirlemiyor. Takım tutmak gibi bir durum değil bu kişisel seçimle belirlensin. Herkez kendi istemi dışında içinde bulunduğu ırkın fanatikliğini yaparsa veya kendi istemiyle veya yarı istemiyle içinde bulunduğu din anlayışından dolayı etrafına ön yargılı davranırsa hiç bir zaman Dünya gezegeninde istenilen dinginlik sağlanamaz. Zaten diğerleri diye nnitelediklerinin herhangi bir dinginlikte olmasını istemeyen de kendi dini ve milliyeti ile ne kadar alakadar olursa olsun çok iyi insan sınıfından sayılmaz.
Benim inanışıma göre vücutlar değil RUH önemlidir ve ruhun evrende değişik boyut ve zaman dilimlerinde enkarne olarak tekamülünü (ruhsal farkındalık ve ruhsal erişme seviyesi) tamamlaması ve bir üst farkındalık seviyesine yükselmesi durumu vardır Koca evrende, bunca yıldızda bulunan değişik boyut katlarında bir dolu ruh o anki vücudu ile deneyimini tamamlıyor. Yaşam süresi bitince ya daha üst tekamüle geçiyor ya da aynı deneyimi başka bir vücutla başka bir yerde tekrar ediyor. Dolayısıyla sonsuz evrende sonsuz zaman içerisinde vücuttan vücuda geçen ruh deneyimini artırarak Mutlak Yaratıcı ile biraz daha BİR hale geliyor.
Biraz daha sakin ve ılımlı olmak lazım. İnsanlar bunun farkında olacağına halen kendi ırkını ve kendi dinini, şu son bölümlerini yaşadığımız 3. boyuttaki Dünyasal yaşantımızda birbiriyle yarıştırıyor. Sıradan Dünya insanı gibi ırk ve din kavramını algılamadığım açık. Dolayısıyla o ejderhanın elinde tuttuğu kişinin ne olduğu ile ilgili yorumlarım farklıdır. ------------ Haaaa işin daha forumsal ve gündelik durumuna gelirsek...Bu sadece anlık spontane gelişen bir şakaydı. O an aklıma geldi ve yazıverdim. Çok azla Leman ve Penguen dergisi okurum...Maksat forumda espiri olsun. Ama sen Haç imgesinden dolayı Alfa Romeo'ya karşı olduğun için bu espiri bilinçaltını dökmen için fırsat olmuş.
Aman ne büyük bir ayrıntı. Alfa amblemi ve haç..O zaman yurt dışından ithal besinleri, başka marka arabaları, giysileri falanda kullanma sen. Toyota'da Japon.Bende Beyaz Corolla kullanmıştım Alfa'dan önce. 96 GLI... Japonlar Budist'tir. Dinden çıkarsın, gözlerin çekilir falan. Bul bir Hacı Murat ona bin.
Geri kalmışlık Alfa ambleminin ne olduğunun açıklamasının farkındalığı değil kafada olan mantelite ile ölçülür. Kimin mantelitesinin ne olduğuda açık galiba.
araba üretelim dünya pazarında tutulsun bizde selimiye camiinin amblemini koyalım ...aslında mertlik yapmış alfa romeo amblemi koymuş amblem koymadan bir sürü islam karşıtı misyon süren firma var bence .. hangisi daha evla ..bp shell exon rover vs vs .. bunlar çokmu mertler
hem banane haçlıdan haçtan yılandan kılıçtan .. araba sorun çıkartmasın yeter
quote:
Orjinalden alıntı: altin-orfoz
nasıl araba güzelmi inceledinmi .. evet ben çok saplantılı bir insanım ... o yüzden öyle bir araba almalıyımki benim için olay kapansın istiyorum anlatabildimmi olay budur ..yoksa bunca işin arasında ne işim var forumda o arabayı aldım olmadı bunu aldım olmadı hangisini almalıyım bilmiyorum ama bu alfa romeo beni cezbediyor hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum
Açıkcası araba gayet güzel. Geniş jantlar sanki tekerlek çukuruna sığmayacak gibi duruyor. Araba dediğim gibi yere yakın. Modlu olduğu belli....14 binde di mi dedim. Daha 14 bin bile değil dediler. Siyah deri koltuklar acaip güzel parlıyor. İçine gömülüyorsun sanki. Sağ arkada haliyle Selespeed yazıyor. Acaip şekilli bir araç. ullanan servis elemanıyla konuştum. Acaip seri bir araç dedi. Daha yeni başlamış o da işe. Hele Selespeed kullanması inanılmaz zevkli dedi. Vitesi küçültünce çıkan ses muazzam dedi. Zaten özel akordlu Alfa sesi bağımlılık yapar. Bende kişisel merakım için sordum. Selespeed vites boşa alınıyor mu diye? Evet alınıyor dedi ama yinede tam tatmin olmadım cevaptan. Sanki attıda söyledi gibi geldi.
Birde 2004'de 156 Selespeed benim bildiğim kadarıyla satılan 1500 (Türkiye için Alfa satış rekoru bu rakam) küsür Alfa içinden 2-3 adetti. Bu da özel olarak gelipte satan 2-3 adetten birisi.
birde koç yöneticisi bir çocukta var onunda km si 30 bin civarı ..bu özel geldi italyada bize dedi..oda alfa brera alacağı için satıyormuş ..hocam ona bir bak gel sonrada benimkini al dedi.. bu özel yapım dedi.. oda siyahmış bence ondan benimki daha iyi diyor ..çocuk ben satmak için söylemiyorum diyor zaten brera alacağım diyor 3-5 milyar için atraksiyon yapmam diyor onunki 2005 seninle beraber gideriz ne dersin nisanın 4 ünde geliyorum
çocugun bahsettiğide özel getirtildi diyor koçta yönetici olduğum için bize özeldi diyor ama brera alacakmış
quote:
Orjinalden alıntı: metinemre
mondeo 5 değil 4 yıldız. yakışları da aynı olamaz. alfa daha çok yakar...
quote:
Orjinalden alıntı: hassimendifer ... mondeoda 5 yıldız var sanırım ncape göre mondeo daha güvenli yani. yakışları aynıdır hemen hemen. ...
haklısın mondeo 4 yıldız ama 2002de çıkanı. yeni çıkacak mondeonun ncap testini bulamadım. fakat 2004 focusun ncap testi 5 yıldız olduğunu düşünürsek mondeoda büyük ihtimalle 5 yıldızdır ki focustan üst sınıf bir araba. alfa çok yakar derken bende az yakar demedim hemen hemen aynıdır dedim.arada 1 litre bile oynamaz yakış tamamen sürüşe bağlıdır.mondeo az yakan bir araba değil sonuçta. benim 1.6 156ım yol bilgisayarı 8.5-8.6da fixlendi. bazen basıyorum bazen sakin kullanıyorm.ama sürekli redline çevirirsen 10-10.5lt.yi görmek normal her arabada bu yakışı görürsün zaten. ayrıca fabrika verileri özellikle şehir dışı yakış verileri alfa romeoda diğer arabalar gibi 90km sabit hızda değil 0 - 120km/sa arasındaki hızlarda şehirler arası trafikteymiş gibi durup kalkarak elde edilmiş verilerdir. tabi sürücü+1 yetişkin+30kg. ağırlıkla beraber. ağırlık konusunda diğer markalarda bunu uyguluyor sanırım standart olarak.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: warrior sako
156 alicagina 2el mondeolara o km opel vectralara bakabilirsin nedense alfalari sevmiyorum hele o ön plakalık yerini
Ön plakalık aslında güzel, hele son makyajlı (2004) 156'ların ön tarafı dünyanın en güzel tasarımı ama logosuna uyuz oluyorum, hani alıp logo iptali yaptırsak her yerinde logo var, hatta dashboardının içinde bile. Gece kırmızı bir şekilde yanıyor. Hele direksiyondaki.. Bu araçla kaza yapsak, direksiyondaki airbag açılıp oradaki haç kalbimize yapışsa.. Mundar gideriz alimallah..
Merak etme sen mundar olmadan biz seni kesip yeriz hemen oracıkta.
Sen gül bakalım geri kalmış ülkenin geri kalmış çocuğu.. O yılanın ağzındaki sensin haberin yok, Alfa Romeo'nun resmi web sitesinde bu figürün anlamı orjinal dilde şöyle anlatılıyor: "...the right-hand portion shows the Visconti serpent / dragon devouring an enemy." Tercümesi ise şu: "Amblemin sağ tarafı Viskonti yılani / ejderhası tarafindan yenilen düşmanı göstermektedir.." O düşman haçlı seferlerine karşı savaşan bir avuç müslümandır, bunların arasında Türkler'de (Selçuklu Devleti) vardır..
Hiç umurumda değil; yılan, elinde tuttuğu müslüman veya başka dinde olan birisi Türk veya başka ırktan olan birisi. Irk ve din kavramını sıradan Dünya insanının algıladığı şekillerde algılayan bir insan değilim. Hiç kimse ırkını ve içinde bulunacağı tuplumun genelinin sahip olduğu dini doğmadan önce belirlemiyor. Takım tutmak gibi bir durum değil bu kişisel seçimle belirlensin. Herkez kendi istemi dışında içinde bulunduğu ırkın fanatikliğini yaparsa veya kendi istemiyle veya yarı istemiyle içinde bulunduğu din anlayışından dolayı etrafına ön yargılı davranırsa hiç bir zaman Dünya gezegeninde istenilen dinginlik sağlanamaz. Zaten diğerleri diye nnitelediklerinin herhangi bir dinginlikte olmasını istemeyen de kendi dini ve milliyeti ile ne kadar alakadar olursa olsun çok iyi insan sınıfından sayılmaz.
Benim inanışıma göre vücutlar değil RUH önemlidir ve ruhun evrende değişik boyut ve zaman dilimlerinde enkarne olarak tekamülünü (ruhsal farkındalık ve ruhsal erişme seviyesi) tamamlaması ve bir üst farkındalık seviyesine yükselmesi durumu vardır Koca evrende, bunca yıldızda bulunan değişik boyut katlarında bir dolu ruh o anki vücudu ile deneyimini tamamlıyor. Yaşam süresi bitince ya daha üst tekamüle geçiyor ya da aynı deneyimi başka bir vücutla başka bir yerde tekrar ediyor. Dolayısıyla sonsuz evrende sonsuz zaman içerisinde vücuttan vücuda geçen ruh deneyimini artırarak Mutlak Yaratıcı ile biraz daha BİR hale geliyor.
Biraz daha sakin ve ılımlı olmak lazım. İnsanlar bunun farkında olacağına halen kendi ırkını ve kendi dinini, şu son bölümlerini yaşadığımız 3. boyuttaki Dünyasal yaşantımızda birbiriyle yarıştırıyor. Sıradan Dünya insanı gibi ırk ve din kavramını algılamadığım açık. Dolayısıyla o ejderhanın elinde tuttuğu kişinin ne olduğu ile ilgili yorumlarım farklıdır. ------------ Haaaa işin daha forumsal ve gündelik durumuna gelirsek...Bu sadece anlık spontane gelişen bir şakaydı. O an aklıma geldi ve yazıverdim. Çok azla Leman ve Penguen dergisi okurum...Maksat forumda espiri olsun. Ama sen Haç imgesinden dolayı Alfa Romeo'ya karşı olduğun için bu espiri bilinçaltını dökmen için fırsat olmuş.
Aman ne büyük bir ayrıntı. Alfa amblemi ve haç..O zaman yurt dışından ithal besinleri, başka marka arabaları, giysileri falanda kullanma sen. Toyota'da Japon.Bende Beyaz Corolla kullanmıştım Alfa'dan önce. 96 GLI... Japonlar Budist'tir. Dinden çıkarsın, gözlerin çekilir falan. Bul bir Hacı Murat ona bin.
Geri kalmışlık Alfa ambleminin ne olduğunun açıklamasının farkındalığı değil kafada olan mantelite ile ölçülür. Kimin mantelitesinin ne olduğuda açık galiba.
Arkadaşım senin reankarnasyon inancın, okuduğun dergiler, espri anlayışın vs. Beni ilgilendirmiyor. Bende son makyajlı kasa 156'nın hastası olduğumdan araştırmasını yapıyordum ve bir sitede şöyle bir yazıya rastladım; "The First Crusade was relatively successful and upon returning, a defeated Saracen was placed in the serpent's mouth as a symbol of victory."
Bu sözlerin anlamı ise şöyle: ""Göreceli olarak basarılı olan 1. Haçlı ordusunun dönüşü üzerine, yenilmis bir Müslüman "Saracen" (İngilizce de daha cok Arap/Müslüman’ları tasvir etmekte kullanılır, ama 1. Haçli Seferi, Malazgirt'te basarılı olduktan sonra Iznik'i bir kaç yil içinde başkent yapma şerefine erişmiş Selçuklu Devletine karşı düzenlendiginden "Saracen" Türk/Müslüman anlamina kavusuyor artık) zaferin simgesi olarak bir yılanın ağzına yerleştirilmiştir".
Amblemin sol tarafındaki kırmızı haç ise, Haçlı seferine çıkanlara, baspsikopos tarafından ilahi yardımın Hristiyan ordusuyla beraber olması için verilmiş flamanın bir figürüdür. "
Görülen o ki arkadaşlar değişen sadece Müslümanlar.Hıristiyan ve yahudiler hala haçlı davalarını devam ettiriyorlar. Anlayana bir söz yeter... --------------------------------------------------------------------------- Haaaa! İşin bel altı durumuna gelirsek... Bana Budizm'den bahsediyorsun ama Reankarnasyon; hinduizm ve animizmde ruhun başka bir bedende ya da formda yeniden yeryüzüne döneceğine olan inanç. hindu veya animist almayıp ta "ben önceki hayatımda rus çarıydım, marilyn monroe idim, yok kleopatraydım, sezardım, düldüldüm..." vb. cümleler sarfedenlere ise biz Tükçede kısaca salak diyoruz... (bkz.ekşi sözlük)
Din kardeşin arap sana dost değil haçlılar mı dost olucak
daha yeni mi anladın bunu.
çok gerilere gitmeye gerek yok
kimin bize düşman olduğu ,kimin maden işlememizi dahi engellediği bellidir.
sen avrupa arabaya binmezsin tepkini gösterirsin.olur biter.
hiçbirimiz haçlı değiliz merak etme.
quote:
Orjinalden alıntı: Akincl
Bende o yüzden Corolla aldım ama haç-hilal takıntım olsa gider İran'ın Samand'ını veya Malezya'nın Proton'unu alırdım. Araçları atalarımızın at-avrat-silah üçgenindeki at gibi kutsallaştırmamalıyız, yok ruhu var falan. Alt tarafı dört tekerlekli binek. Her ne kadar haç takıntım olmasa da olayın arkasındaki gerçekleri yadsımamalıyız yinede.. İtalya Reform Bakanı Roberto Calderoli yaptığı açıklamada, "Papa, 5. Pio ve 11. Innocenzo gibi mücadele etmeli" diyerek Haçlı Seferlerini başlatan papaları Benedict'e örnek göstermişti..
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Akincl
Bende o yüzden Corolla aldım ama haç-hilal takıntım olsa gider İran'ın Samand'ını veya Malezya'nın Proton'unu alırdım. Araçları atalarımızın at-avrat-silah üçgenindeki at gibi kutsallaştırmamalıyız, yok ruhu var falan. Alt tarafı dört tekerlekli binek. Her ne kadar haç takıntım olmasa da olayın arkasındaki gerçekleri yadsımamalıyız yinede.. İtalya Reform Bakanı Roberto Calderoli yaptığı açıklamada, "Papa, 5. Pio ve 11. Innocenzo gibi mücadele etmeli" diyerek Haçlı Seferlerini başlatan papaları Benedict'e örnek göstermişti..
Valla arkadaşım senin haç takıntın var.yok falan deme.
düşmanlarımızı bilmen gayet güzel de otomobil sanayimiz malesef onların elinde.
yatırımı çekerlese havaya bakarız.örnek bugün reno ben yokum dese.sen ya da düşüncelerin doyurmıyacak binlerce işçi ve ailesini.
siyasete girmek istemiyorum ama bizi bu hale getirenlere sövüceksin.gavur icadı diyenlere sövüceksin.
adam haçını koltuğa da koyar cama da sen buna karışamazsın.elbet din kardeşi de değiliz.herkes kendi çıkarlarını gözetir.
ımadem öyle rkçılığa,nazilere de karşı durucaksın.
neyse özetle sen corolla dan devam et.etrafındakilere de avrupa arabadan uzak durmalarını söyle.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme