Şimdi Ara

Alfa romeo 156 2.0 sportwagon vitese geçmiyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle tüm forumculara selamlar. Arkadaşlar 2001 model 156 yarı otomatik selespeed sahibiyim. Aracı 4 ay önce aldım. Ortalama 280000 km de. Şimdiye kadar sorunsuz kullandım. Bir tek aküyü yeniledim. Bugün araçla dışarı çıktım.işimi hallettikten sonra bir markete gidip alışveriş yaptıktan sonra eve gitmek için araca döndüm. Araç çalıştı. Fakat bir türlü vitese geçmedi. Hep N de takılı kalıyor. ARaci Defalarca kapatıp calistirdim. Sorun devam etti. En sonunda arkadaşımı cagirdim ve aracı çekerek eve getirdik. Araştırma yaparak soruna dair bilgi edinmeye çalıştım. Tam anlamıyla benzer olmasada bu linkteki arkadaşın yaşadığı sorun için önerilen şeyleri deneyeyim dedim.


    https://forum.donanimhaber.com/2003-model-alfa-156-selespeed-problemi--54338096


    Belki bir faydası olur diye bu linkteki arkadaşa önerilen aküyü sök sabaha kadar beklesin önerisine uygun davranmak amacıyla aracın aküsünü sökmeye çalıştım. Elimdeki kurbagacik ile - kutbunu sökmeye çalıştım. Ama kurbacik yetersiz geldi sökemedim. Sade 1 tur artırdım civataya. Uğraştım olmayınca son bir defa daha deneyeyim dedim. Aracı çalıştırdım ve bu sefer vitese geçti. Sonra 3 4 defa kapatıp açtım vitese geçmede sorun olmadi. Aracı yola çıkardım 5 dk sürdüm. Tekrar eve geldim. Kapatıp tekrar çalıştırdım.malesef eski haline döndü. Tamirciye de götüremiyorum araç hareket etmediği için. Bu sorun başladığından beri araç motor kaput işareti yanıp sönüyor.ilk başta motor kaputu açık kaldı zannediyordum. Ama bu ibare nedir diye araç kullanım kılavuzuna baktığımda şanzıman arızası ibaresi olduğunu öğrendim. Devamlı yanıp sönüyor.

    Değerli arkadaşlar benzer bir sorunu yaşayan ya da bilgisi olan bir arkadaş varsa bilgilendirirse çok makbule geçer. Şimdiden teşekkür ediyorum. Yanıp sönen işaret aşağıdaki motor kaput işareti.

    Alfa romeo 156 2.0 sportwagon vitese geçmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casperfan -- 28 Kasım 2021; 20:37:29 >







  • https://www.alfistiturkey.net/forum/teknik-yardim-arsivi/selespeed-o-ring-degisimiyle-yeni-hayat/

    Şanzımanın muhtemelen sensörlerinde problem var, götürüp baktırın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.