Geçtiğimiz çarşamba günü İngiltere’de Toxteth’te, küçükken birlikte elma çaldığı arkadaşlarıyla 33’üncü yaş gününü kutladı, İngiliz futbolunun “Aziz”i Robbie Fowler... Bu çarşamba günü ise Zincirlikuyu’daki kabri başında 19’uncu kez anılacak, Türk futbolunun “Baba”sı Hakkı Yeten... The Guardian’la 4 Eylül 2005’te yaptığı röportajda anlatıyor Robbie Fowler: “Beckham, Rooney, Gerrard, Scholes, Cole, McManaman, Ferdinand... Hepimizin ortak bir yanı var: Çocukluğumuzun sosyal konutlarda, kısıtlı imkânlar içinde geçmesi. Belki de o futbol topunun peşinden bu kadar iyi koşabilmemizin nedeni de bu: Çocukken ona sahip olamayışımız” 9 Nisan 1975’te Liverpool’un aşağı mahallelerinden Toxteth’de doğmuş Robert Bernard Fowler. Annesi ve babası da, hatta onların babaları ve dedeleri de suç oranının yüksekliği ve eğitim seviyesinin düşüklüğü ile tanınan Toxteth’lilermiş. Fowler’ın UEFA Kupası’nda Brann’a attığı golden sonra formasının altında yazan “İşten çıkarılan Liverpoollu 500 liman işçisine destek verin” mesajındaki kıymet bilirliğin nedeni, babasının gündelik işler yaparak kardeşlerine bakmaya çalışması gerçeğinde gizli... Baba Hakkı da, şu anda haritadaki yerini dahi bulamadığımız, Bulgaristan’ın bir köyü olduğunu tahmin ettiğimiz Vadina’da, bir binbaşının oğlu olarak dünyaya gelmiş 1910’da... O zamanlar kaçıncısı olduğunu henüz bilmedikleri koca dünyanın savaşına kurban gitmiş babası. Hakkı da onun ruhunu hoş tutmak için asker olmaya karar vermiş, ama bir vesileyle futbola başladığı Karagümrük formasıyla Bozkurt’a 6 gol attıktan sonra boynuna sarıldığı annesinin mutluluğuyla yetinmiş çaresiz... Aslında Robbie ve 3 kardeşi de gerçek bir aile sahibi olamamışlar, çünkü bir dargın bir barışık yaşayan anne ve babası hiç evlenmemiş. 1993’te Anfield’a ilk kez çıkıp Lig Kupası’nda Fulham’a 5 gol birden atınca, o sırada annesinin evinde kaldığı için o da sevincini sadece annesiyle paylaşabilmiş... 1 yıl sonra babasının da tribünde olmasının verdiği heyecanla Arsenal’e karşı 4 dakika 32 saniye içinde yaptığı hat-trickse halen Premier Lig tarihinin en hızlı üçlemesi olarak tarih kitaplarındaki yerini koruyor. Rivayet odur ki, Robbie Fowler’ın 4 buçuk dakikada 3 gol attığı Arsenal, 1930’larda Hakkı Yeten’e talip olmuş, ama Baba gitmek istememiş. O, siyah-beyaz formayla 439 maçta 382 gol atıp, kulübün teknik direktörlüğünü ve başkanlığını da yapıp, Beşiktaş efsanesi olmayı tercih etmiş. Baba Hakkı’nın oyunculuk döneminde bile sporseverler üstünde öyle bir ağırlığı varmış ki, bir maç sonunda sinirli taraftarların dövmek için stat çıkışında beklediği hakemin koluna girip, kalabalığın arasından başı dik bir biçimde öylece yürüyüp geçtikleri söylenir. Fowler’ın dünya futbol ailesi tarafından gördüğü saygı da Baba Hakkı’ya benzer tavırlarına dayanır. Gerek 1997’de Arsenal karşısında lehine verilen haksız penaltı için hakemi uyarması (hatta kimilerine göre kaleci Seaman’a bilerek nişanlaması), gerekse aynı sezon gol sevinci için kendisine koşan taraftarı korumak için polisin üstüne atlaması üzerine, KOP tribünleri, daha 20’li yaşlarında gelmiş geçmiş en büyük Liverpool efsanelerinden biri olan Fowler’a “saint” (aziz) unvanını verir. *** Aziz Fowler, 3-4 gün önce geldi yine aklımıza... Pazartesi akşamı Habertürk’te Futbol Kulübü’nde Fenerbahçe’nin Kayserispor önünde kazandığı penaltıyı konuşuyorduk aslında... Okay Karacan, “Keşke Alex de, Fowler gibi kaleciye nişanlayabilseydi o penaltıyı” dedi, 11 yıl önceki Liverpool-Arsenal maçını hatırlatarak... Ama, “Alex, Fowler değil işte” diye de ekledi iç geçirerek... Mehmet Demirkol da, “Türkiye de, İngiltere değil” dedi ardından... Okay’la Mehmet, çıplak gerçeği söylüyorlardı, asla haksız değillerdi, zaten geçen sezon, “Galatasaray Fenerbahçe’yi alkışlamalı” yazdığımda da sıkça işittiğim cümlelerdi bunlar: “Türkiye, İngiltere değil” ... “Fenerbahçe, Chelsea değil” ... “Galatasaray taraftarı da M.United taraftarı değil” ... Yine de, 1 yıl sonra bugün, tekrar düşünmeden edemiyorum doğrusu... Galatasaraylı futbolcular, Fenerbahçeli meslektaşlarını alkışlasalardı ne kaybederlerdi acaba? Veya Alex, o penaltıyı dışarı atsaydı ne yitirirdi? Alex gibi olmak isteyen yüz binlerce çocuk, Alex’e öykünen, onun formasına onlarca lira ödeyen yüz binlerce genç, yıllar sonra ligde kazanılan bilmemkaçyüzüncü 3 puanı mı hatırlarlardı, yoksa Fenerbahçe kaptanının penaltıyı bilerek auta atarak sergilediği efsanevi dürüst davranışı mı? Dürüstlük, adalet, sportmenlik, İngiltere olmaya, Chelsea olmaya, Fowler olmaya endeksli olamaz sadece... Doğru olmak, âdil olmak, centilmen olmak; Türkiye olmak, Fenerbahçe olmak, Galatasaray olmak, Baba Hakkı olmaktır biraz da...
Garibim uzun zamandır penaltı atmadığı için bilemedi abisi affet...
Alex o davranaşı yapsaydı çok hoş bir jest olurdu ama.
Aziz Fowler Ümit Karan' la, Hakan Şükür' verilen olmayan penaltılar gole çevrilince niye akıllarına gelmemişte şimdi geliyor.
Her şeyi de bizden bekler oldular GS camiası.
Ben bu tip yazılarda samimiyetlerine pek inanmamıyorum artık.
zaten dostum ne gs de ne fb den beklenir bu tarz hareketler ayrıcalıgımız orda bizim Hakkı Yeten (baba hakkı) neyse şaibeli şikelerle dolu başkalarının alın terlerini çalarak aldıgınız puanlarla dolu şampiyonluk yarışında 2 güzide kulübümüzede başarılar dileyelim şerefli bir şekilde özür dileyelim bu lig için fazla şerefli oldugumuz için tüm spor kamuoyundan ve Türk halkından
quote:
Orjinalden alıntı: fm2008bjk
zaten dostum ne gs de ne fb den beklenir bu tarz hareketler ayrıcalıgımız orda bizim Hakkı Yeten (baba hakkı) neyse şaibeli şikelerle dolu başkalarının alın terlerini çalarak aldıgınız puanlarla dolu şampiyonluk yarışında 2 güzide kulübümüzede başarılar dileyelim şerefli bir şekilde özür dileyelim bu lig için fazla şerefli oldugumuz için tüm spor kamuoyundan ve Türk halkından
Arkadaşım ben de en az senin kadar BEŞİKTAŞ'lıyım. Verilen tepki haklı ama sınırlarını aşıyor. Kimse temiz değildir bu ligde. Ve ben BEŞİKTAŞ'ın daha temiz olmasını istemiyorum. Tertemiz olmasını istiyorum. Bu arada bu resimde farkedilmeyen bir hata var. Dikkat edin görülürse o çok üstünüze gelir FENERBAHÇEli ve GALATASARAYlılar.
Bu arada Baba Hakkı'nın kemiklerini sızlatan FENERBAHÇE-GALATASARAY'ın şaibe ile kazandığı lig ya da hakem oyunları ya da federasyon kararları değildir. Kendi tırnakları ile büyüttüğü Kulübü'nün başındaki şahıstır.
Yok yaaaaaaaaaa ?
Geçen sene ilk penaltımızı 29.hafta Gaziantep maçında kullandık.
Bu sene de 2. penaltımızı Oftaş'tan sonra Kayseri maçında kullandık.
Geçen sene Martinez Semih'in karnını tekmelerken,Kezman'ı,Aurellio'yu yaka paça indirirken,Alex'in ortalarını elle keserken..
Bu sene Roberto Carlos'a,Kezman'a,Semih'e sayısız defa müdahale edip penaltılarımız yendiğinde siz kıs kıs gülüyordunuz.
Auta atacakmış birde..
YOK YAAAA
quote:
Orjinalden alıntı: cdemir
Aziz Fowler Ümit Karan' la, Hakan Şükür' verilen olmayan penaltılar gole çevrilince niye akıllarına gelmemişte şimdi geliyor.
Bu yazyı yazan kişi Uğur MELEKE dir. Türkiyedeki sayılı FUTBOL yazarlarındandır.
Unutmayınki! Bu erdemli davranışı, Fenerbahçe gibi bir takımdan istemesi bilene, güzel davranış.
GECEN SENE ELLE GOL ATARKEN 29. HAFTADA KULLANDIGINIZ PENALTI PENALTI DEILKEN ALEHINIZEDE PENALTILAR CALINMAZKEN BU SENE İKİ MACTADA HAKEMLE BİZİ YENERKEN KEZMANIN KAC KERE OYUNDAN ATILMASI GEREKEN MACLARA DEVAM EDERKEN CARLOSUN HAKEME YAPTIGI SU OLAYI GENE ALEHINIZE CALINMAYAN PENALTILAR WARKEN KALDIKI BU SENE HAKEMLERLE BURALARDASINIZ BUNLARI DEMIYORSUN TABİ İŞİNE GELMİYO AMA DEDİM YA YAZIYI IYI OKU ATMALIYDI DEDIK ATMADI DEMEDIK ZATEN BOYLE BI HAREKET ONDAN BEKLENMEZDI ONU YAPMAK BUYUKLUK ERDEM İSTER ŞEREF İSTER
quote:
Orjinalden alıntı: fm2008bjk
GECEN SENE ELLE GOL ATARKEN 29. HAFTADA KULLANDIGINIZ PENALTI PENALTI DEILKEN ALEHINIZEDE PENALTILAR CALINMAZKEN BU SENE İKİ MACTADA HAKEMLE BİZİ YENERKEN KEZMANIN KAC KERE OYUNDAN ATILMASI GEREKEN MACLARA DEVAM EDERKEN CARLOSUN HAKEME YAPTIGI SU OLAYI GENE ALEHINIZE CALINMAYAN PENALTILAR WARKEN KALDIKI BU SENE HAKEMLERLE BURALARDASINIZ BUNLARI DEMIYORSUN TABİ İŞİNE GELMİYO AMA DEDİM YA YAZIYI IYI OKU ATMALIYDI DEDIK ATMADI DEMEDIK ZATEN BOYLE BI HAREKET ONDAN BEKLENMEZDI ONU YAPMAK BUYUKLUK ERDEM İSTER ŞEREF İSTER
Erciyes Kupa Fİnalinde kupayı alırken takım şerefli miydi?
Yakışıyor muydu Baba Hakkının takımına?
SÜleyman Seba gibi bir adamı harcadınız. Hoca kovup sonradan adamı zengin ettiniz...
Hataları görmeden bu tip seref yazılarından bahsetmek hiçte mantıklı değil...
quote:
Orjinalden alıntı: serkahan
quote:
Bu yazıyı yazan kişi Uğur MELEKE dir. Türkiyedeki sayılı FUTBOL yazarlarındandır.
Unutmayınki! Bu erdemli davranışı, Fenerbahçe gibi bir takımdan istemesi bilene, güzel davranış.
Hocam belki iyi niyetle yazılmış yazı olabilir ama niye sözkonusu FB olunca akıllarına bir şeyler geliyor diyorum bende.
Ayrıca O yazarı FB kulübünün üstüne taşıyan daha yüce yapan kriterin nedir ? O yazar FB kulubünden bir şey istedi diye sevinmemiz onurlanmamız gereken kriter nedir?
FB kulübü pisliktir. Yazar tertemizdir. Böyle bir şey istedi diye Yazar pis FB'yi onurlandırmış mı oluyor?
Kunter hocam yorumların için teşekkürler. Hep bunun şavaşını veriyorum. Eğer bir şeyler yapıyorsa herkes yapıyordur. Yapmıyorsa kimse bir şey yapmıyordur. Ve aksi ispatlanana kadar herkes suçsuzdur diyorum ama ne derece başarılı olabiliyorum bilmem.
fm2008bjk hocam sana bir olay anlatayım.
BJK bir takımla maç yapıyor hangi sezon olduğunu hatırlamıyorum. Maç 0-0, BJK gelmeyen gol nedeniyle sıkıntılı. Büyük Erdem ve İrfan sahibi İbrahim Üzülmez topu sürüyor ve ceza sahasının köşesinde rakip karşılıyor. O da ne İbrahim Üzülmez yerde. Hakem penaltı noktasına koşmakta. Pozisyon faul olmadığı gibi ceza sahasının dışında. Ama o erdem sahibi Üzülmez'in yerden kalkışı varki. Hala gözlerimin önünde. O hırsla yumruğunu sıktı. İşte bu işte bu galip gelme şansını yakaladık dercesine o yumruk sallayışı gözümün önüne gelir. İbrahim Üzülmezin büyük bir erdem sonucu kazandığı Penaltı mı ne oldu. Tabiki auta atılmadı gol oldu.
Hani Nobre'yi sahtekar düzenbaz üçkağıtçı yaptığınıız pozisyona benzer bir pozisyonda Burak Yılmaz elle düzeltip gol atmış. Maçtan sonra Erdemli bir şekilde açıklama yapmışmıydı. Yoksa bizler mi hatırlamıyoruz ?
Tabi biz niye konuşuyoruz ki. FB'li futbolcular erdem sahibi değildir. FB kulübü şikecidir, hep şaibeli işler çevirir. Ama diğer kulupler zerre kadar FB'ye benzemez. Onlar aktır paktır. Hepsi birer AK GANDALF'TIR
quote:
Orjinalden alıntı: akglsercan
Yok yaaaaaaaaaa ?
Geçen sene ilk penaltımızı 29.hafta Gaziantep maçında kullandık.
Bu sene de 2. penaltımızı Oftaş'tan sonra Kayseri maçında kullandık.
Geçen sene Martinez Semih'in karnını tekmelerken,Kezman'ı,Aurellio'yu yaka paça indirirken,Alex'in ortalarını elle keserken..
Bu sene Roberto Carlos'a,Kezman'a,Semih'e sayısız defa müdahale edip penaltılarımız yendiğinde siz kıs kıs gülüyordunuz.
Auta atacakmış birde..
YOK YAAAA
boyle yorumlar sacma oluyor iste ben de sana gosteririm gs nin verilmeyen penaltılarını
nolcak isin sonu gelmiycek
simdi bu lafın amacı ne fb sampiyon olmasın mı isteniyor ne yani
amacsız yazılmıs bi yazı
Uğur MELEKE yi takip etseydin. Bu kadar kesin yargılarda bulunamazdın.
Doğru yolu göstermiş. ADAM size! siz ise telkin ediyorsunuz. Doğru Selçuk YULA ve vb. yorumcular varken, Uğur MELEKE gibi adamlar yanlı yazar oluyor!
quote:
Ayrıca O yazarı FB kulübünün üstüne taşıyan daha yüce yapan kriterin nedir ? O yazar FB kulubünden bir şey istedi diye sevinmemiz onurlanmamız gereken kriter nedir?
FB kulübü pisliktir. Yazar tertemizdir. Böyle bir şey istedi diye Yazar pis FB'yi onurlandırmış mı oluyor?
Sizi bu davranışı yapabilecek bir kulüp olarak görmüş. İyi niyetli söylemiş ama siz kendi değeriniz gösterdiniz. Yorumlarınızla!
Unutmaki Bu dünyadaki En yüce varlık insandır.
"Misal bir insan çocuğuna. Kimsenin malını izinsiz alma deyince. Hırsızmı oluyor çocuğu."
quote:
sonu ama ile biten cümleden hayır olmaz.hem sizin davranışınız sizi bağlar, işin en cehaletide başkasını kötü örnek alarakda doğruyu yapmış yanılgısı içinde olmaktır. tencere dibim kara mantığına
Biz çok temiziz demiyorum ama, diğerlerine göre evet en temiziyiz. Fenerden öyle şeyler beklemeyin, para herşey olmuş onların gözünde çünkü.
quote:
keşke dışarı atsaydılar o zaman lig bu hale gelmezdi
ağlamayı bırakın emzik hastası oldunuz. siz parayı çalıştıramadığınız adama saçın fenerbahçe akıllıca kullansın sonra da zart zurt. hadi ikileyin önce oftaşı yenin sonra konuşun. bedavadan iki şampiyonluk alarak yıldız takmak çok şereflicedir zaten...
quote:
Orjinalden alıntı: BJKKKKK
Biz çok temiziz demiyorum ama, diğerlerine göre evet en temiziyiz. Fenerden öyle şeyler beklemeyin, para herşey olmuş onların gözünde çünkü.
zaten yılda 1penaltı kazanıoz onuda dışarımı atalım o zevkide yaşasınlar bizimkiler yau
Başlığa bakıp yorum yapanlar. Ne demek istenildiğini anlalamışsınız. Tabi siz Liverpool u Şamapiyonlar ligi şampiyonu olunca tanıdınız. Fowler ın kim olduğunu bilmezsiniz!
Aziz Fowler, 3-4 gün önce geldi yine aklımıza... Pazartesi akşamı Habertürk’te Futbol Kulübü’nde Fenerbahçe’nin Kayserispor önünde kazandığı penaltıyı konuşuyorduk aslında... Okay Karacan, “Keşke Alex de, Fowler gibi kaleciye nişanlayabilseydi o penaltıyı” dedi, 11 yıl önceki Liverpool-Arsenal maçını hatırlatarak... Ama, “Alex, Fowler değil işte” diye de ekledi iç geçirerek... Mehmet Demirkol da, “Türkiye de, İngiltere değil” dedi ardından... Okay’la Mehmet, çıplak gerçeği söylüyorlardı, asla haksız değillerdi, zaten geçen sezon, “Galatasaray Fenerbahçe’yi alkışlamalı” yazdığımda da sıkça işittiğim cümlelerdi bunlar: “Türkiye, İngiltere değil” ... “Fenerbahçe, Chelsea değil” ... “Galatasaray taraftarı da M.United taraftarı değil” ... Yine de, 1 yıl sonra bugün, tekrar düşünmeden edemiyorum doğrusu... Galatasaraylı futbolcular, Fenerbahçeli meslektaşlarını alkışlasalardı ne kaybederlerdi acaba? Veya Alex, o penaltıyı dışarı atsaydı ne yitirirdi? Alex gibi olmak isteyen yüz binlerce çocuk, Alex’e öykünen, onun formasına onlarca lira ödeyen yüz binlerce genç, yıllar sonra ligde kazanılan bilmemkaçyüzüncü 3 puanı mı hatırlarlardı, yoksa Fenerbahçe kaptanının penaltıyı bilerek auta atarak sergilediği efsanevi dürüst davranışı mı? Dürüstlük, adalet, sportmenlik, İngiltere olmaya, Chelsea olmaya, Fowler olmaya endeksli olamaz sadece... Doğru olmak, âdil olmak, centilmen olmak; Türkiye olmak, Fenerbahçe olmak, Galatasaray olmak, Baba Hakkı olmaktır biraz da...
peki alex o pozisyonun gerçekten penaltı olmadığını biliyor muydu acaba?ben bilmiyorum,o konuda herhangi bir beyanatta verilmedi bildiğim kadarıyla alex tarafından.
sonuçta pozisyonun içindeki alex değil,deivid.penaltı olup olmadığını en iyi o bilir,alex değil.
ben o maçıda,fowler'in kalaciye nişanladığı pozisyonuda hatırlıyorum.
anlamakta zorlandığım şey ise,bu ligte ilk kez mi penaltı olmayan bir penaltı atıldı?
madem öyle niye her hafta,penaltıydı değildi tartışması yapıyorduk biz?
evet alex'in pozisyondan haberdar olup,topu dışarı atması gerçekten şık olurdu,ama niye alex?daha önce niye kimseden istenmedi de bu,penaltı atmayı unutmuş bir takımın penaltısında hatırlandı?