Şimdi Ara

Alevilik (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
4.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Kraven, siz haklısınız.

Webbie rica ediyorum olayı bu noktaya getirme, ifadenin arkasında yatabilecekleri tahmin ediyorum fakat amacım haklılığımı ispat etme vs. değil çünkü haklı veya haksız gibi bir durum yok ortada. Bu bölümde sevdiğim ve saygı duyduğum kişilerdensin, gayet normal olarak bir konu üzerinde tartışacağız fakat haklı veya haksız olma durumu yok ki ben haklı olduğumu düşüneyim veya umursayayım.
  • Eğer alevilik, Hz. Ali'yi (r.a.) sevmekse, ben can-ı gönülden aleviyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Mezhep diye bir şey var mı islamda Alevilik olsun?

Kültür dersen kabul ama Alevilik bir mezhep değildir.Sunnilikte değildir.Mezhep dinle çelişir.

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Mezhep olarak ise öncelikle mezhep kavramını pek sevdiğim söylenemez peygamberimiz zamanında yoksa neden şimdi var diye en başta düz mantık gidebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkjb

quote:

Kültür dersen kabul ama Alevilik bir mezhep değildir.Sunnilikte değildir.Mezhep dinle çelişir.

quote:

Mezhep olarak ise öncelikle mezhep kavramını pek sevdiğim söylenemez peygamberimiz zamanında yoksa neden şimdi var diye en başta düz mantık gidebiliriz.

Kendisi de söylüyor görüş ayrılığı diye yani şu anki gibi bir mezhep söz konusu değildi peygamber sonrası sahabe döneminde. Bazı konularda fikir ayrılı olması gayet normal ama şu anki gibi mezhep ayrılığı bana doğru gelmiyor, bu benim fikrimdir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bjkjb

quote:

quote:

Kendisi de söylüyor görüş ayrılığı diye yani şu anki gibi bir mezhep söz konusu değildi peygamber sonrası sahabe döneminde. Bazı konularda fikir ayrılı olması gayet normal ama şu anki gibi mezhep ayrılığı bana doğru gelmiyor, bu benim fikrimdir.

Sadece o degil dusmanlarimiz, kucuk gorus ayriliklarini buyuk ayrimciliklara cekmeye calisiyor, yani bizim yuzumuzden birbirimizden daha da kopuyoruz bunu durdurmamiz lazim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.