Bildirim
Aleviler başbakanlığa bağlı olacak. (4. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Milleti galeyana getirmek için ne varsa yapıyorsunuz saçma saçma konular açmayın odatv nin ne bok oldugunu bilmiyosunuz heralde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir "İNSAN" olarak; saygı duyana saygı duyuyorum. Saygı duymayana ise totomla hunharca gülüyorum.
Ben sadece türküm.
Bu dünyada bilmem kaç bin yıldır çok tanrılı dinler var.
Bilmem kaç bin yıldır da tek tanrılı dinler...
Daha iyi bir açıklama yapmıyorum, az olsun öz olsun diyor büyükler.
Cosmos sizi korusun yoldaşlar, esen kalın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sümmani. -- 19 Ağustos 2016; 19:11:24 >
Ne galeyanı dostum ? Bir dahaki sefere hangi kaynaktan haber yayınlayacağımı sana sorarım.böyle bir konu hükümet tarafından gündeme getirildiyse burada konu açıp enine boyuna tartışmalıyız.
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaragucu1910
quote:
Orijinalden alıntı: Gladiator-TR
Cemevleri ibadethane olarak kabul edilse ne olur ? Hem dış güçler bizi karıştırıyor diyorsun ama bu karıştırmalarına sen izin veriyorsun. Ortada bir yara var devlet olarak bu yarayı tedavi et açıkta bırakma
Maraş olayları,Gazi olayları vs gibi olayları yaşamış bir ülkeyiz. Yara açıkta kaldıkça bunları kaşıyan çok olur sonra dış güçler diye oturup ağlarsın.
Kardeş, cemevleri şu an kültür evi kategorisinde. Cemevi bektaşi tekkesidir. Eğer buna yasal ibadethane statüsü verilirse,başka mezhepler ya da tarikatlarda kendi tekkesi için ibadethane statüsü almak ister. Eğer Türkiye'de herkes buna hazır ve razıysa ibadethane statüsü verilsin. Ama çifte standart olacaksa, gidip alevinin cemevine ibadethane statüsü verilip, başka bir sünni ya da şafii tekkesine izin verilmezse o zaman ortalık karışır. Şu an kültür evi statüsünde devam etmesi en mantıklısı. Alevi dediğin Müslüman değil midir ? Müslüman'ın ibadethanesi camidir. İbadet etmek isteyenler için her yer cami. Cemevlerini de toplanma-sohbet-müzik vs için kullanabilirler.
İster 10 kişi olsun ister 100 kişi olsun benim ibadethanem burasıdır diyorsa bu hak onlara tanınmalı bu benim düşüncem. Sunni veya Şaafi benim ibadethanem tekkedir diyorsa hakkı verilsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: XPerience
quote:
Orijinalden alıntı: Breaak4Love
quote:
Orijinalden alıntı: Hannibal Barca
quote:
Orijinalden alıntı: Breaak4Love
quote:
Orijinalden alıntı: hkD
quote:
Orijinalden alıntı: TinyAngel
quote:
Orijinalden alıntı: NuTeRX
quote:
Aleviler neden camileri ibadet hane olarak kullanmayıp cem evi diye bir yeri ibadet hane olarak kullanmak istiyorlar. Cami nelerine yetmiyor? Bundan 50 yıl sonra da şu tarikat yok nur evleri yok hu evleri ibadet hane olsun derse bunun önü alınamaz. Müslümanların tek kamu ibadet alanı vardır oda camidir o kadar.
Sanane? Adam istediği gibi yapar ibadetini.
Yazımı iyi okursan ben ibadetini yapmasın demedim. Gitsin evinde ibadet olarak ister ineğe tapsın ister ayin yapsın yapmasın diyen mi var? Ama kamusal bir ibadet hane olması asla olmayacak bugünde yarında.
Cami , Kilise , Sinagog resmi statüye sahipken , Cemevi de olsa ne zararı olacak ?
Ulan bu adamlar kimseye zarar vermez , örgütlenip diğer tarikatlar gibi tehlike oluşturmaz ne istiyorsunuz şu adamlardan ?
Kimseye zararı yok bir şey yok verin , Mutlu olsun herkes.
aynen Dhkptc de mogadısudan geldı
Işid o kadar insan öldürdü diye camileri kapatıyo muyuz
ısıd amerıkanın emperyalıstlerın bır fıno kopegı bunu sen benden ıyı bılıorsun
Ama dhkptc dedıgımız orguttun genel tabanı bellı sempatı duyanlar bellı ben bır muslumanım ve turkıyede sadece %7 lık bır destek bulurken ısıd nasıl ıslamla bagdastırırsın ama bugun dhkptc genel sol goruslu alevılerın %80 desteklıor
Buna gazı mahalesınde 1 hafta kalarak yada sarıgazıde askerlık yapmıs bırı olarak gıdıp gorerek anlayabılırsın Yoksa bırgılsayar basında bısey ogrenemesın
Zaten işine gelmeyen için hep aynı. "Onlar asıl müslüman değil", "Onlar dinimizi temsil etmiyor", "Bunlar Amerika'nın oyunları, maşası"Ama iş DHKP-C'ye gelince hepsi Alevi, Aleviler teröristtir. DHKP-C gibi illegal örgütler asıl dış kaynaklı örgütlerdir. Bunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz da aslında ortada suç olunca, ahlaksızlık tecavüzler olunca hemen herkes sütten çıkma ak kaşık, herkes "aslında öyle değil"ci, olay Aleviler'e gelince genellemeyle onlar ahlaksız, onlar terörist. Çok ilginç kafalarla ilginç yorumlar var. Aleviliğin "a"sını bilmeyen adamlar, araştırmaktan aciz adamlar öyle bir sallıyor ki, ben kabul etmiyorum arkadaş diyor. Sen kimsin ki yüzlerce yıllık kültüre küçük beyninle kabul etmiyorum diyorsun. Güldürmeyin adamı
ps oynayarak ufatıgın beynınle laf sokmaya calısma orda kendı Alevılerın kımseye zararı yok dıor ama bugun Pkk dan bıle kotu bır sekılde dhkptc var hıc olmassa pkk yandaslarını bır sekılde dın vs lerle yola getırebılırsın ama bunları o kadar markıst lenınıst yapıdalarkı Yolla getırmen ımkansız
Okulumda fransada patlama oldu ve herkezı 1 dakkalıgına saygı durusunda durdurdular Bende Aslen kabul etmeyecektım ama 2 3 turk arkadasım rıca edınce Bende dedım tamam maksat ayıp olmasın hocamız ıyıdır falan durdum
akabınde aradan 20 gun mu ne gecmıstı ankarada patlama oldu ben gıttım dedım fransada patlama oldu durdunuz ama neden turkıyede durmadınız 2 yuzluluk yapmayın dızınce erzıncanlı bır bayan Dedı neye durucaklar yıllarca katlıam yaptıllar bıze bızede dursunlar falan dıyınce ortalık bır anda karıstı aslen ordakı amac baskaydı cunku avrupada cok farklı modeller bunlar
Bakın marasta ve adanada oyle alevıler varkı tanıdıgımız hacı hocadan daha temız ınsanlar kımseye zararları yok Hatta askerde yemekanecım alevıydı ve her zaman gorusurum en yakın arkadasım alevıdır ama burda benım bellıtrmek ıstedıgım
Bunlar avrupada ve turkıyede cok yozlasmıslar markıst lenınıs olmus cıkmıslar benım ehlıbeyte bır lafım Yok 12 ımam a asla lafım olmaz hassa ve kella ama benım anlatmak ıstedıgım cevremde goruyorum ve artık bazılarını kabullenemıyorum
Tabı burda avrupalı gorusum dıorkı la ne olcak ne yaparlarsa yapsın ama bazıları devlet dusmanlıgına kadar gelınce cok tartısıyorum
-
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: FakeGörünümlüAdmin
quote:
Orijinalden alıntı: orientem
quote:
Orijinalden alıntı: uA-kktc
Alevilere karşı bu tutumun sebebi öz be öz Türkmen inancı olması ve arablaşmayı reddetmesidir . Tengriism/ esintileri var . %85-90 ı Türkmen aşiretler , geriye kalanı Zaza ve Kürttür .
Çoğu Atatürkçüdür (dersimli pkklılar hariç) , laik ve cumhuriyetçidir .
Saz bağlama , müzik vardır , alkol vardır , kadın-erkek eşitliği vardır , şiir / ozanlar vardır , DEDE vardır İMAM yoktur ve ritüeller TÜRKÇEDİR .
Dolayısıyle ümmet hayalleriyle orgazm olan devşirme akboyların Alevileri sevmeleri hatta saygı duymaları bile mümkün değil .
Biz yeni bir din kurduk desinler o zaman açsınlar ayrı ibadethaneyi bu ateistlerin islama burnunu sokması da ayrı bir olay yani size mi düştü savunmak?
Ulan bi bitmediniz.Ben bu ülkenin en az senin kadar vatandaşıyım ve senden kat kat daha çok TÜRKÜM.Inanmıyorum diye fikrimi mi belirtmeyeceğim?Sen istemiyorsun diye?Ateistlerin hiçbir şeye karışmadıği bir yer istiyorsan Suudi Arabistan'a git.Orda Hz. Muhammed'in kutsal toplakları diye ateist olanı dövüyorlar, fikrini sormuyorlar sizin o sevdiğiniz araplar ama burda benimle yaşıyorsan ISTEDİĞİMİ SÖYLERİM.Duymak istemiyorsan defolup gidersin.Benim gitmeye niyetim yok çünkü.
Konu içinde, kiliselere falan yemiyor gariban alevilere yetiyor güçleri işte.Kültür eviymiş, kargalar güler ulan size.
Türk olmak marifet değil kaldı ki Türk olarak doğmak kimsenin elinde değil. Marifet yaşadığın ekmeğini yediğin ülke için neler yapabiliyorsun burda.
İkinci olarak eğer Suudi Arabistanda atesitleri dövüyorlarsa helal olsun onlara. Bir gün bu ülkede ateistim demek yasak olacak. Neden biliyor musun? Çünkü ateistim demek tüm tek Tanrılı inançlara hareket etmek demektir. Bak dikkat et kimse ateist olamaz demiyorum olan olsun ama bunu dillendiremez. Birisi sana senin baban yok, kim olduğu belli değil derse bu neye girer? Harakete. Ateistlerinde dediği aynı şey.
allah var diyince sende tanrıya inanmayan inançlara hakaret ediyorsun o halde sende allahu ekber diyemezsin müslüman olduğunuda saklaman dillendirmemen lazım o zaman
arap sen demokrasi özgürlük falan diye fazla düşünme çünkü tamamen yanlış anlamışsın git şeyhinin eteğini falan öp sen
-
Eline yüreğine sağlık diyecek söz yok.
Bazı kara cahiller gene atıp tutmuş... Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali!
Birde demezler mi çoğu alevi terörist,dhkpc vs vs li. En çok buna ayar oluyorum! Biz alevilerde yok nurcu yok gülcü falan yok.Siz de var anam var.
Birisi de en başlarda yazmış gitsin evinde yapsın ibadetini falan diye. E o zaman camileri kapatın sizde evinizde ibadet edin ne gerek var? Cumayı da cemaatle parklarda falan kılarsınız?
Suni gündemlerle toplum mühendisliği yapıyorlar.Bundan belki de 5-10 yıl sonra ciddi kırılmalar gerçekleşir.
10 yıl önce nasıldık? Yakın çevremizde her ırktan her milletten insan yaşıyordu. Kimseyi ilgilendirmiyordu,gül gibi yaşanıyordu.
Şimdi nasıl? A mezhebi azınlık ,siz çoğunluksunuz diye gerek asimile gerek yozlaştırma gerek hedef tahtasına koyma gibi bir sürü şeyler yaşanıyor.
Bizlere laf atanlar ilk önce bir kendilerini sorgulasınlar; bugün yaradan için ne yaptım,kimi kırdım,ne günah işledim,nasıl iyi bir insan olurum gibi sorular sorun kendinize.Laf atanların büyük çoğunluğu yapmadığı halt kalmayıp (hatta hala halt yemeye devam ederek) namaz kılarak ve hacca giderek geçmişte yaptıklarını sıfırladığını sanıp vicdanını rahatlatıyorlar.Yaradan sizi görüyor arkadaşım,yaradanın karşısına çıktığınızda "bu adamın yemediği halt kalmamış ama hacca gitmiş,CENNET!" demeyecek emin olun...
-
Aleviliği nedense İslamla bağdaştıramıyorum. Müslüman camide ibadet ediyor, ben camiye gitmem diyen Alevi gördüm. Hazreti Aliyi Peygamberin yerine koyan mı dersin sazlar zurnalar eşliğinde Allah Muhammed Ali diyen mi dersin ne bileyim tuhaf geliyor. Din belli sünnet belli hak mezhepler ortada namaz Müslümana emredilmiş. Sen kalkıp ben namaz kılmam camiye gitmem diyeceksin sonra İslam adı altında sıra gecesi düzenlediğin Cemevlerini ibadethane statüsüne alın diyeceksin. Aleviliği yanlış biliyorsun diyen varsa buyursun açıklasın doğruyu öğrenelim bakalım neymiş, İslamla alakasını irdeleyelim. Hazreti Aliyi sevmekmiş, bende seviyorum ehlibeyti bende aleviyim o zaman. Camiyle sorun ne? Hazreti Ali camide şehit olmuş. Bunları bizzat alevi insanlardan duydum ve şok oldum mantığa hayran kaldım. Dediğim gibi bir Alevi kardeşimiz yanlış düşünüyorsak öyle değil bak böyle diyorsa buyursun açıklasın şu Aleviliği bize belki toplu geçiş yaparız...
edit: Alevi dedesi ''Alevilik İslam değildir'' Buyurun hem alevi hem Müslüman kardeşlerim.
http://www.yeniakit.com.tr/haber/alevi-dedeleri-alevilik-islam-disinda-bir-inanc-44886.html
Sözlere dikkat, ''Biz, Hak Muhammed Ali diyoruz, onlar ise ellerini yukarı kaldırarak, 'Alluhuekber' diyor. Sünnilikte 5 vakit namaz, bir de bir ay oruç var. Bizde bunlar yok.''
Namaz, Oruç Sünnilik ile değil KURAN ile ilgilidir sevgili dedeciğim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordinas -- 20 Ağustos 2016; 1:20:45 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jeopol
Kilise neyinize yetmedi de cami yaptiysaniz adamlar da o nedenle cemevini ibadethane olarak gormek istiyor
Yeni bir anayasayla aynı anayasanın maddelerini karıştırmanız şaşırtmadı. Ateistlerimiz bu konularda bir hayli bilgililer hakikaten. -
eee, siz adamlarin dinini onlardan iyi bilip onlarin ibadethanesini cami olarak dusunuyorsun da muslumanlarin ibadethanesinin aslinda kilisedir denmesine mi sasiriyorsun?
ikisi arasinda fark yok.
sizler icin kilise ne ise onlar icin de cami o -
Anlamıyorsun arkadaşım. Aleviler Müslümanım diyor, Müslümanlar Hristiyanım diyor mu ki aynı kategoriye koyuyorsun?
Bana de ki; Alevilik farklı bir din neden adamların ibadethanesine karışıyorsun? Bende sana, karışmaya hakkım yok diyeyim.
Sen yeter ki Alevilik İslamla alakası olmayan farklı bir inançtır de.
Sen hiç Müslüman mısın sorusuna, hayır Aleviyim cevabını veren bir Alevi gördün mü? Konuları çarpıtmayın. -
alevilerle konusursan zaten buyuk cogunlugu kendini musluman olarak degil alevi olarak nitelendirilir. yani alevilik onlara gore farkli bir dindir.zaten cami yerine cemevlerinde ibadet etmeleri bunu kanitlar. tersten bakildiginda da bunlar islamdan farkli bir inanca sahip ki cemevlerinin ibadethane olmasini milyonlarca kisi olarak istiyorlar.
alevilik muslumanligin bir dalidir diyen ise aleviler degil diyanet isleri baskanligidir. -
Bak şimdi sana hak veririm. Alevilik farklı bir din ise istedikleri yerde istedikleri şekilde ibadetlerini yapsınlar beni ilgilendirmez. Ama sana şöyle söyleyeyim benim oturup konuştuğum birkaç alevi çocuk vardı çalıştığım yerde çocuklar namazlarını kılardı, beraber cumaya giderdik. Şimdi bu çocuklarda Alevi? Bak namaz kılar kılmaz ondan bahsetmiyorum. Namazı ret/kabul noktasında ayrışıyor bu insanlar. Namazın emir olduğunu kabul edip kılmamak başka bir şey, yok öyle bir şey demek başka bir şey. Eğer Alevilik İslamla alakası olmayan farklı bir inanış ise ibadethanelerinin resmi statüye alınmasını en başta vatandaş olarak ben desteklerim. Ama emin ol durum bu değil herhangi bir Alevi kardeşimize sen Müslüman değilsin de kavga çıkma ihtimali var. -
quote:
Eğer enine boyuna düşünürsen sapla samanı ayırırsan dillendiremez. Hristiyan bir kişi hristiyan olduğunu dillendirebilir lakin ateist bir kişi ateist olduğunu asla.
sen de dillendiremezsin arkadas. Baban yok demek hakaretse. Gok 7 kattan meydana gelir en ustunde Allah yasar demek de insan aklina hakarettir ben de ona aliniyorum. Haydi bakalim, ben de alindim. Ben atesitim demiyecegim, ama esit isek sen de ben de dine inaniyorum demeyeceksin. Benim duyacagim sekilde ibadet etmeyeceksin, gorecegim sekilde tapmayacaksin.
Bunun adi anlayissizliktir iste. Insan karsisindakinin inanislarina saygi gosterirse yucelir. Ben senin dinine inanacagim, senin inancinla ilgili dediklerini dinleyecegim, sen de benim inancimi dinleyeceksin. Ya da hep beraber hicbir zaman inancla ilgili hicbir seyi gostere gostere yapmayacagiz.
Not: Insan karsisindakinin sozlerinden ancak onlara karsi savunacagi hicbirseyi olmadigini bilirse korkar. Tesekkurler tanri inancinin ne kadar zayif oldugunu gosterdigin icin bir kez daha.
-
Adam ateist olan konuşmasın,Allah yok diyerek bize hakaret ediyorlar diyor.
Siz İsa peygamberdir diyince Hristiyana hakaret etmiş olmuyor musunuz peki Tanrı'nın oğluna peygamber niye diyorsunuz arkadaşım ? Onlar için de İsa çok çok önemli niye Tanrı'nın oğlu değil diyorsunuz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crystal nova -- 20 Ağustos 2016; 9:21:28 > -
Şu konuda bile Arabistan'ı savunanları görüyorum. Sizin burda isiniz ne be kara cahiller. Çok ozeniyosanız toplayın eşyalarınızı gidin oraya.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: dBZerodealer-
Alevilerin cem evi nerenize batıyor anlamıyorum ben bir sunni müslüman olarak alevi vatandaşların ibadet hakkına acilen saygı duyulması ve cemevlerinin ibadethane olarak tanınması gerektiğini düşünüyorum. İnsanların dinine mezhebine bilmem nesine bakmayı bırakın artık bu vatanı seven adam ister ateist deist hristiyan müslüman olsun sizene kardeşim
Bu konulardan hiç anlamadığın o kadar belli ki yazdıkların laf salatası tatında.
Cemevlerine saygı duymak onu ibadethane olarak saymakla mı oluyor? İsrailde Filistin topraklarında ki Camilerimizi ibadethane olarak tanıyor ama bomba atmaktan vazgeçmiyor.
İkinci olarak Alevilikte İslamla çelişen Hz. Muhammet Mustafayı Hz. Aliden geride tutan o kadar düşünceleri adetleri var ki. En basitlerinden; Hz Ali salı günü vefat ettiği için salı gününü yas ilan ederler ve o gün çamaşır yıkamaz ve tırmak kesmezler. Ben buna kesinlikle karşı gelmiyorum çok güzel bir düşünce. Bu adetleri Hz. Aliyi ne kadar önemsediklerini gösterir. Lakinn İslam dinin peygamberi Hz. Muhammet Mustafanın vefat ettiği günle alakalı hiçbir adetleri yok.
Eee bu ne demektir. Birine saygısını sevgisini adet olarak kabul ediyor ama İslam peygamberi için bir şey yapmıyor. Buna benzer en az 10 tane adet sayarım sana. Eğer içlerinde olsaydım eminim daha neler neler vardır.
Ben aleviliğe işte bu yüzden karşıyım. Hz. Aliyi Hz. Muhammetten üstün görüyorlar. Allah akıl fikir versin.
Yıllardır alevilerin arasında büyüdüm kendim de aleviyim. Hiçbir şekilde Ali'yi Peygamberimizden üstün görmeyiz. Dediğin o tırnak kesme olayını filan da ilk senden duyuyorum. Şunu unutma yıllardır aleviler arasında büyüdüm. Ve salı günü hakkında hiç böyle bişey duymadım. Ailem, tüm sülalem Alevi ve bizde şu inanış vardır. Hatta dini açıdan hayatım boyunca en çok duyduğum şeyi söyleyeyim sana; '' Ya Allah, Ya Muhammed, Ya Ali'' Aleviler bu sözü çok kullanır ki Aleviliğin temeli budur. Yaradan-Peygamber-Ali, bu aleviliğin direk olarak temelidir. Gördüğün gibi Peygamberimiz Ali'den önce gelir. Boş bilgilerle çamur atıp durma. İnsanlar nerede ibadet etmek isterse eder buna kimse karışamaz. Ülkede 15 milyondan fazla alevi varken ibadethanemiz olarak gördüğümüz yeri siz ibadethane yapmazsanız karşı çıkarız
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X