Şimdi Ara

ALES PROBLEMLERİNİN SAÇMALIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün geçen ayki güz dönemi ALES sorularının Sayısal1 kısmını çözdüm, problemler haricinde ki kısmı basit.Problemler tamamen geçen sene ki YGS gibi.Ama tıpkı YGS gibi saçma.

Hiç bir öğreticiliği, seçiciliği, çalışmanın karşılığını verecek tarafı yok.Yok 3 tane çocuk oynuyormuş, torbadan şu kadar kart çekerse şuymuş buymuş aynı kartı çekecekmiş neymiş efendim kumbaralarda şu kadar para varmış bilmem ne bilmem ne. Hangi kafayla yazıyorlar anlamıyorum bu soruları, baştan aşağı saçmalık.

Yine gelecekler bu sene 8-10 sorudan yüzde 40-50'sini böyle abidik gubidik şeyleri dolandırıp dolandırıp soracaklar.Aslında ben bu durumdan çok bu soruları kaliteli varsayanlara sinirliyim.Arkadaş hiç mi kaliteli soru görmediniz. Saçma bir ALES problemleriydi, büyük ihtimal YGS'de kilerde böyle olacak.40'ta 35 yaptım ama inanın bana hiç bir şey katmadı.Böyle problemlere pratik yapılmaz zaten, istediğiniz kadar 3-4-5 çözün...

Buradan da hala 34-35+net yapıp inatla ygs mat denemesi çözenlere sesleniyorum.Çözmeyin abi, gidin LYS çalışın.Madem çok istiyorsunuz çözmek önce bi ALES sorularını tek tek irdeleyin.Elimiz kolumuz bağlı, yapacağımız bir şey yok.Yine bu sene ki gibi gelirse ve yine klasik çalışmaya devam edilirse 10 kişiden 6'sı yine patlayacak.O yüzden belli bir seviyeye geldiğiniz zaman bırakın artık çözmeyin, bunu size geçen sene 80 bölüm denemesi çözüp yüzde 90'ında 32-33+ artı net yapmışken sınavda 15 net yapmış biri olarak yazıyorum.

Ve şuan sınavlarda Türkçeyle başlıyorsanız bi sorgulayın kendinizi.Geçen sene Türkçe ile başlayan sayısalların çoğu kaybetti.Buna bütün sene matematikle başlayıp netler değişmiyor nasıl olsa diyip son haftayla beraber YGS'de de Türkçe ile başlayıp patlayan ben de dahil.

Yine YGS matın yüzde 70'i çok kolay-kolay-orta sorulardan oluşacak.Bütün sene 40 dakikada da çözseniz matematiği sınavda bu süre 1 saati aşarsa da matematiği bırakmayın.Çok sağlam matematik türkçe ve fen yapmalıyız.Bakın benim arkadaşım bütün sene 60 dakikada mat denemesi çözdü kapsül olsun denge olsun.Sınavda 80 dakikada çözdü ama gerçekten çözdü.Ne oldu ben bütün sene 40-45 dakika da çözdüm de?Sınavda işlerin ters gitmesine ayak uyduramadım, bir strateji geliştiremedim.Neticesinde 30k fark attı, bu bir sıralama sınavı unutmayın.

Buradan 12'lere seslenmek istiyorum, mezunlar her şeyin farkında çünkü.

Türkçeden başlıyorsanız kendinizi bi sorgulayın, sınavın evde çözdüğünüz denemeler gibi geleceğinin kesinlikle garantisi yok.TÜRKÇE ile başlamayın !

Ne olursa olsun çok sağlam matematik yapmaya bakın, fen de çok kasmıyorlar zaten.Ama sosyale geçmeden önce buraların çok sağlam olması lazım.

10-15 dakika da artırdınız mı sosyal için sizden alası yok.İlk 10k havada karada gelir.

Ve unutmadan 14 Mart sabahı YGS nasıl geçmiş olursa olsun istediğiniz sıralamayı yapmaya bir şansınızın olması için LYS çalışın. ÇA-LI-ŞIN !

Şans sizinle olsun, iyi çalışmalar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 7 Aralık 2015; 17:14:43 >

• Hadi bana saçma olan bir tane ygs matematik sorusu göster.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: merkez123

Hadi bana saçma olan bir tane ygs matematik sorusu göster.

Sadece 1 tane mi?
  • Full lys çalışıyorum bakalım ne olacak

• Saçma ya da değil. Çözmek zorunda mısın ? Zorundasın. Adam soruyor mu ? Soruyor.
    Ne saçma değil peki bu eğitim sisteminde ? Her şey normal de problemler mi kaldı ?
    İster saçma olsun ister mantıklı. Kimsenin bizim düşüncelerimizi salladığı yok. Adamlar bildiğini okuyacak. Biz de eşşşekler gibi çözeceğiz.

• ashotinthedark kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar haklısın, işin kötüsü bu tarz bir sınavı kabullenenler var.Tepki göstermemek elde değil
  • kalıp sorulara orijinal diyorsunuz ales olsun ygs problemleri hepsi mantık isteyen sorular öyle soruyu gorur gormez kalıp soru cozdurmez adamlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS SENESİ STAJ SAÇMALIĞI
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • IMMORTALTRK kullanıcısına yanıt
    Orjinal sorunun da bir edebi adabı var.O zaman ÖSYM'ye benzemediği için piyasada ki hiç bir yayın orjinal değil öyle mi?Nice fem 10lular 6 lılar 11liler palmeler apotemi denemeleri orjinal değil öyle mi?Hepsini hiçe mi sayıyorsun.Hadi ordan.
  • Adamsin her türlü katıliyorum biz mezunlar bunun farkındayiz 12. Sınıflar dikkate alsın bu yazıyı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maestraa

quote:

Orijinalden alıntı: merkez123

Hadi bana saçma olan bir tane ygs matematik sorusu göster.

Sadece 1 tane mi?

Evet bekliyorum.

• merkez123 M kullanıcısına yanıt
    Yetenek sizsiniz gibi soru sormalarından tut, adam gidiyormuşta kitabını evde unutmuş geri dönmüş kaç dakika da varırmış bilmem ne.Hiç seçiciliği, öğreticiliği yok.Bu sınavlar çalışanın değil şanslı olanın sınavı.Öyle bir sınav düşün ki 1.sinin 7 yanlışı olsun.1 değil 2 değil tam 7.Zor olduğundan mı peki bu yanlışlar?Hayır, saçma olduğundan.Bu sadece matematik için de geçerli değil, 10 tane türkçe hocası soksan sınava 2 tanesi ancak 35+ türkçe yapar.Zorluğundan mı yapamaz? Hayır saçmalığından.TM'ler bile 25 net yapabiliyorsa adam gibi fizik-kimya-biyoloji kitabı açmadan bana kimse sınavın adaletli ve kaliteli olduğundan bahsetmesin.

Senin gibi kafayı sıralamayla bozmuş, sınavın iyi kötü orjinal kaliteli kalitesiz olduğunu sorgulamayan adamlar oldukça biz yanmışız dostum.Allah akıl fikir versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 7 Aralık 2015; 18:29:17 >
  • Hocam yorumlarınıza katılıyorum ben de eskiden girmiştim ygs ye yeni bir üniversite için bu sene tekrar gireceğim fakat soruları yayınlamıyorlar anladığım kadarıyla son iki senedir.Acaba bu son iki senede çıkmış ales sorularını bulabileceğim bir yer biliyor musunuz?
  • ben problem yapamıyorum birkaç taktik versene knk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maestraa

Yetenek sizsiniz gibi soru sormalarından tut, adam gidiyormuşta kitabını evde unutmuş geri dönmüş kaç dakika da varırmış bilmem ne.Hiç seçiciliği, öğreticiliği yok.Bu sınavlar çalışanın değil şanslı olanın sınavı.Öyle bir sınav düşün ki 1.sinin 7 yanlışı olsun.1 değil 2 değil tam 7.Zor olduğundan mı peki bu yanlışlar?Hayır, saçma olduğundan.Bu sadece matematik için de geçerli değil, 10 tane türkçe hocası soksan sınava 2 tanesi ancak 35+ türkçe yapar.Zorluğundan mı yapamaz? Hayır saçmalığından.TM'ler bile 25 net yapabiliyorsa adam gibi fizik-kimya-biyoloji kitabı açmadan bana kimse sınavın adaletli ve kaliteli olduğundan bahsetmesin.

Senin gibi kafayı sıralamayla bozmuş, sınavın iyi kötü orjinal kaliteli kalitesiz olduğunu sorgulamayan adamlar oldukça biz yanmışız dostum.Allah akıl fikir versin.

Konuşma tarzında sürekli üste çıkarak kendini haklı çıkarma cabasindasin.Neyse bunu geçelim.4 kere ygs ye girmiş biri olarak sınavın kalitesini sorgulamamis olmamı nerden ve nasıl çıkardın bilmiyorum.Hatta öyleki özellikle matematik ve fende soru tutturmaya başlamıştım.Şu sorular çıkacak dediğimde o soruları görünce şok olmuştum.Cok yazılacak şey var ama şunu söyleyim gelişmiş ulkelerin üniversiteye giriş sınav sorularına bi bak derim.Senin icin kök9un bi anlamı yoktur ama başka adam gelir o kök9 la nice teknolojiler üretir bilime katkı yapar.Bizler çok sığ düşünüyoruz yaa bu benim ne işime yarayacak diye.

Şunu da söyleyim ben de türkçe sorularını saçma buluştum ama bunun sonradan sürü psikolojisine kapılmış bi duygu olduğunu gördüm.Sorular elime geçti satır satır hepsini inceledim.Türkçe soruları saçmanin aksine bilhakis gerçekten cok secici sorular oldugu gördüm.Matematikteki saçma dedikleri mantık sorusu için gercekten cok ince düşünmeyi gerektiren soru olduğunu gördüm.Ayrıca ygs birincisi neden fenden 2 yanlış yaptı.Elektrostatik sorusunda birçok insan gibi yalitkan kelimesine dikkat etmediği ve 12 sınıf olduğu icin biyolojideki göz sorusunu ogrenmedikleri icin yanlış yapmış olabilir mi?Yani sacmaliktan degil.

Genel öğrenci profiline bakınca yapamadığı seyler icin saçma kavramını dayanak yapıyor kendisine.Bana katilmayabilirsin bunlar da benim görüşüm.Eger saçma diyorsan da kalk çalış o soruları martta önüne koyacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merkez123 -- 7 Aralık 2015; 20:56:32 >

• Alese saçma diyen kişi ygs sınavına giriyor . Madem saçma o zaman ygs ye de girme ?
  • 1kom kullanıcısına yanıt
    Ne demek girme ya?İki tane kelimeyi yan yana getirip cümle kurduğunu üstüne üstlük laf soktuğunu sanıyorsun.Keyfimizden mi giriyoruz?Sana göre doğru veya yanlış bir sınav yorumu bu.Eminim bana katılmayan binlerce insan olduğu gibi binlerce de katılan insan var.
  • merkez123 M kullanıcısına yanıt
    Haklı çıkarma çabasında değilim, haklıyım çünkü.En azından ben böyle düşünüyorum.

Sınav sonrasında nice eğitimciler, nice eğitim koçları yorum yaptı sınavın saçmalığına ilişkin.Ve bu yorumlarım inan iyi bir derece yapamamamı sindirememekten ötürü değil.LYS matematik sınavına bak, ne kadar kaliteli olduğunu göreceksin.

Her soru profesyonelce hazırlanmış, yani dediğin kadar sığ düşünecek olsam mat2'yide lys2'yi de eleştirirdim.

Fen bilgisi sorularına lafım yok sadece diğerleriyle orantısız olması sinir bozucu.Netler bir önceki seneye göre 20-25 net düştü nereden baksan.1 sene de bu kadar düşüş, alışılmadık bir tablonun olduğunu gösterir.

Hiç bir yayına benzemiyor bak bizim sınavımız dedirtmek için abidik gubidik sorular sormuşlar, inan forumdan aklı başında 10 kişiyi sok bu sınava 9 tanesi bu ne biçim sınav diye yarısında bırakır eminim.

Son dediğinde haklısın, elimiz kolumuz bağlı.Martta yine bu sınavı önümüze koyabilirler.Bu sınava çalışılmaz, zira bu sınavın asıl kazananlarıda çalışanlar değil şanslı olanlar.Tabii ki sözüm meclisten dışarı.Burda derece yapmış adamları kastetmiyorum.

Belki de dershaneler kalkınca başarının düşmediğini göstermek için ideal bir sınav hazırlayacaklar, yoksa sen ana haber bültenlerinde ki madem böyle yapacaktınız niye kaldırdınız gibi gibi haberlerde gör cümbüşü.

Ama her ne olursa olsun, şanslının-şanssızın ayırt edileceği bir sınav olmaz da gerçekten çalışanın ayırt edileceği bir sınav olur.Yine de şans bizim üzerimize olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 7 Aralık 2015; 21:34:38 >

• dostum yazdıklarında haklısın, ben de mezunum ben de aynı yollardan geçtim 30 civarı yaparken 15 yaptım fakat şöyle bir şey var ygs bilgi sınavı değildir kalıp sorular olmaz mantığını,sabrını,heyecanın ölçen sorular vardır bu sınava 2 milyon kişi giriyor sonuçta güzel bi eleme yapmak zorundalar eğer kalıplaşmış soralarsa nolur ? kısa kısa problem soruları sorsa daha mı iyi olur sonuç ? adam şak diye çözer soruyu herkeste yapar eee nasıl sıralicaklar öğrencileri ?

onun için böyle nefret kusmayı bırakıp yeni nesil problemler sorularıyla pratik yapmalısınız
    (ve evet üstüne basark tekrar söyleyelim sayısalsanız türkçeden başlamayın )
  • expenables E kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısın, ama bugün bir tane fem denemesi al çöz.Kalitesiyle orjinalliğiyle geçen sene ki YGS'ye 10 basar.

Kesinlikle demiyorum kısa kısa sorular sorsunlar herkes yapsın, zaten bu seninde aleyhine olur benim de aleyhime.Ya abi öyle problem soruları var ki hangi başlığa ait olduğu belli değil.Sayı problemi desen değil, denklem kurma desen değil.Alicengiz oyunu resmen.Bugün ales sorularında bir kez daha karşılaşınca böyle tip sorularla tepki vermeden edemedim.

Umarım hakkımız da hayırlısı olur.
  • Ben de böyle bi konu açmayı düşünüyodum. 2011 sonbahardı galiba çözdüğüm problemlere gelinceye kadar bu ne ya ales ales dedikleri bu mu dedim problemlere gelince dediğin gibi ygs ayarında aynı tarz sorular o andaki sakinliğine paralel kolay ya da zor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.