Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.110
Cevap
86
Favori
568.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 8 martta dediklerimi aldim iki gun ictim sonra alerji testi icin universite hastanesine gittim. 1 hafta ilac icmeyi birak gel dedi. İlac ve bitkisel seyleri biraktim. İlk iki gun ölum gibi gecti ama sonra ne olduysa Rabbime sukur daha iyi oldugumu, burnumun eskisi gibi tikanmadigini, akmadigini ve geceleri eskisine gore daha rahat uyudugumu farkettim. Dun alleri testine giderken tamamen normal bir insan gibiydim cok sukur. Testten hic bisey cikmadi. 25 li test yaptirdim. Rinit namina eser yoktu. Neyse eve geldim aksam biraz urtikerim azdi kasinmaya basladim ama felaket. Yaw bi antihistaminik icim dedim sonra bide aferin attim oksuruk felan vardi. Vurdum kafayi yattim. Gece ikide bi kalktim nefes alamiyorum. Nefes alirken hirliyorum sanki astim hastasi gibi. Bi anda 10 gun onceye dondum. Sona bi kasik propolisli bal yuttum. Yastigi da yukari kaldirdim sizmisim oyle. Durum sonuc olarak sudur ki. İlac icmeyi kesiyorum artik, sadece corek otu tuketmeyi dusunuyorum. Bu arada arkadaslar sakin hazir hic bisey tuketmeyin. Ben cikolata, tatli, gofret, biskuvi bile alip yemedim bu 10 gun boyunca, toz puding bile yaptirmiyorum evde. Disardan hic bisey alip yemeyin. Su an nasil miyim? Sadece antihistaminun verdigi uyusukluk var. Onun disinda cok sukur iyiyim. Size tavsiyem disardan gofret bile yemeyin.ve en onemli sey DUA.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar simdi aklima geldi onu da yazayim, her gun buyuk bi su bardagi dolusu taze sıkılmıs portakal suyu ictim. 2 hafta boyunca. Misal bi burnum hafif tikali digeri acikti, simdi bi bardak ictim daha iyiyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dun evde yapilan tadilattan sonra sanirim cok fazla toz, boya vs. Maruz kaldim ve sonuc suanda feci durumdayim. Sabahtan beri yarim lt. Akinti oldu sanirim. İlac ictim kesmedi, aferin sinus ictim o da kesmedi. Hayirli olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de burnum full tikandi tekrar. Ignenin etkisi gecti artik. Propolis falan denicem. Gece usutme ile alerjim birlesince cildiriyor mubarek

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cörek otu ile ilgili bi site var orayi inceliyorum bu aralar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kronik Farenjit -- 21 Mart 2014; 19:59:28 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 2014 Mart bitiyor ve artık ağaçlar polen vermeye başlayacak. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bizi ancak bizler anlarız :) Birde Levmont (ilaç) Not: Doktora başvurmadan kullanmayınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarryy

    2014 Mart bitiyor ve artık ağaçlar polen vermeye başlayacak. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bizi ancak bizler anlarız :) Birde Levmont (ilaç) Not: Doktora başvurmadan kullanmayınız.

    Hocam yokmudur bunun tedavisi ya. Yaklaşık 1 yıldır burnum özellikle sabahları uyaninca akıyor. Aci acı hapşırma oluyor. Rezil bir sey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4Sfenks


    quote:

    Orijinalden alıntı: serdarryy

    2014 Mart bitiyor ve artık ağaçlar polen vermeye başlayacak. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bizi ancak bizler anlarız :) Birde Levmont (ilaç) Not: Doktora başvurmadan kullanmayınız.

    Hocam yokmudur bunun tedavisi ya. Yaklaşık 1 yıldır burnum özellikle sabahları uyaninca akıyor. Aci acı hapşırma oluyor. Rezil bir sey.

    hocam biz 15 yıldır yaşıyoruz sabahlarıda değil tüm bahar ayları boyunca. Bakın önceki sayfalara ne mesajlar var :) Halinize şükredin biran önce kaliteli bir hastahane de kaliteli bir KBB uzmanına gözükün. İlk amacınız Deviasyon ameliyatı olmasın ama bu bir nebze çözüm olabilir. Daha sonra ilaçlar vs araştırın doktorunuz ile istişare edin. Ek olarak doğal yollar düşünürseniz, Propolis, çörek otu vs yukarda arkadaşların önerdiklerini bende öneriyorum ama en başta ilk önce altını çizerek söylüyorum beslenmenize dikkat edin çözümü bu olacak. Bol bol taze sebze ve meyve ile bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirin. Spor yapın. Kick boks tavsiye ederim. Ciğerlerinizi aşırı derecede kullanmanızı sağlar. Dinçleşirsiniz.




  • daha oncede yazmistim yeniden yaziyorum polen cicek vs alerjilerinin tedavisi su anda modern tip ile yoktur. yalnizca ortaya cikan semptonlarin hafifletilmesi icin ilaclar verilir ki bunlara antihistamin denir . gerci turkiyede doktorlarin cogusu alerji testi yapmaya usenip saman nezlesi olmussun sen deyip ( ki bilmiyor mu sanki saman nezlesi ya da bahar nezlesi vs dedigi sey zaten alerjik rinit ya da baska hangi karsiligi var ise !) bi antibiyotik bi ates dusurucu agri kesici bi burun spryei agiz gargara vs yazip gonderir. en azindan yillardir ne zaman gitsem doktora ya da etraftan duysam hepsinden ayni sey hep. tylolhot minoset apronax augumentin illadin vs kullanmayaniniz yoktur herhalde ya da bir yakinizda gormussunuzdur bu vb ilaclari. bu tur ilaclari hele ki antibiyotigi bakteriyel bir enfeksiyonunuz yoksa ki onda bile kullanilmasi cok onerilmiyor . kullanmaniz faydasindan cok zarari olabilir.
    kendinizin doktoru olun once . bahar ve yaz da mi yalnizca nezle oluyorsun . git alerji testi yaptir . kan testi ve deri testi. kan testi daha guvenilirdir. sonrasinda bu polen vs mevsimi gecince ya da yagmurlu havadan sonra daha rahat nefes aliyor ve hastaligin geciyorsa ilac almadan alerjenden uzak durarak daha kaliteli bir yasam surersn yoksa alerjiye yonelik antihistamin alirsan asiri uyku yapar ki bu ilaclardan sonra araba bile surmen tehlikelidir. antibiyotik surekli kullanirsan da bobrek karaciger vs tut daha cok etkilenirsin. ayrica neye alerjin oldugunu bilirsen onun capraz alerjik olustrabilecegi etkilere karsida ona gore beslenmesi duzenlersin. ornegin nisan mayis ta daha cok hasta oluyorsan tatli seyleri kesmen hazir sekerli gidalari yemen alerjini daha da cok arttiracaktir. ya da yazin mi oluyor daha cok acik havada dolasirken cayir cimende fazla dolasmicaksin o zaman. vb. bunlari zaten neye alerjiniz varsa doktorunuz ona gor soyleyecektir.
    o yuzden saglam bir test yaptirip duzenli ve saglikli beslenip spor yaparsan bu arada haftalik pazartesi persembde oruc tutmaya baslarsan vucudun cok daha duzenli calisir hastaligin iyilesir Allahin izniyle. dr aidin salih hanimda alerji mevsidimden once 36 saat ya da 3 gunluk oruclarin tutularak ve karaciger incebagirsak temizlikleri ile sifa bulunabilecegini soyluyor.

    Allah acil sifalar versin.




  • Selamlar mesajı yeni gördüm kusura bakmayın.
    Malum polenler ortaya çıktı bu ara yine isyanlardayım. Dün gece ilk defa neredeyse 1 yıl sonra antihistamin (Levmont) almak zorunda kaldım. Yıllardır bu foruma yazıyorum. Daha öncede dediğim gibi iyileşmedim arkadaşlar sadece alerjiler kontrol altında. Tabi paketli, koruyuculu, boyalı hiçbir hazır gıda tüketmiyorum bu arada. Bugün çörek otu, propolis ve kefire tekrar dönüyorum uzun süredir üçünü de kullanmıyordum. Bazı arkadaşların propolis ve çörek otundan fayda gördüğünü okudum sizler adına çok sevindim. Mutlaka kefiri de tüketmeye çalışın derim.

    İlgincbiri Allergodili ben de kullanıyorum, ofiste, evde, arabada her yere bir tane attım tıkanınca sıkıyorum. Levmontun dediğin gibi yan etkisi çok. Dün akşam içmek zorunda kaldım ve gece defalarca kabuslar yüzünden sıçrayarak uyandım. Crebros, Allerset, Kestine, Xyzal, Aireus bir süre sonra müzmin alerjiklere yetmiyor dönüp dolaşıp Levmont veya Desmont'a kalıyorsun. Ama şunu söyleyebilirim en azından ben de Desmont çok daha az yan etki yapmıştı. Bu ilacı da KBB uzmanı yazabiliyor ancak aynı Levmont'ta olduğu gibi. Reçetesiz almaya kalkarsan bayağı pahalı bir ilaç diye hatırlıyorum.

    Bioneem'i iki defa aldım kullandım ama hala işe yarayıp yaramadığı konusunda kararsızım. Yalnız sıktığım gün kullanılan odaya giremediğimi hatırlıyorum ağır genzi yakan bir kokusu var.

    Çıldırmak üzere olmanı anlayabiliyorum. Bioneem vs almadan 1 hafta boyunca paketli, koruyuculu, boyalı hiçbir hazır gıda tüketmeden yukarıda yazdığım propolis çörek otu ikilisini sabah kefiri ise akşamları yatmadan önce denemeni öneririm. Bu ara yeni keşfettiğim bir şey ise nescafe'nin alerjik astım nöbetlerini hafiflettiği. Genzim akmaya başladığında kahve içiyorum gerçekten iyi geldiğini gözlemledim. İlk olarak yabancı bir forumda okumuştum iyi geldiğini. Lütfen bu yazdıklarımı 1 hafta boyunca dene. Sonuçta hiçbiri ilaç vs değil halihazırda şifalı olduğu bilimsel yayınlarla da kanıtlanmış şeyler. İyi haberlerini alırız umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyingfork -- 4 Nisan 2014; 14:24:25 >




  • Ankarada 4 nisan 2014 tarihinde hala alerji krizleri baslamamistir. Umarım daha da uzun süre böyle devam eder ve bir şey soracaktim. Yaş ilerledikçe alerjinin etkisi azalıyor diye biliyorum ve ben 20 yaşındayım, 3-4 sene öncesine göre çok daha iyi durumdayım lakin bu forumdakilerin benden büyük olduğunu tahmin ediyorsum ve buna ragmen ağır krizler geçiren üyelerimiz var. Acaba ben mi yanlış biliyorum ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 defa deviasyon ameliyatı oldum yinede burnum geceleri tikaniyor bıktım bu alerjiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HolyMucus kullanıcısına yanıt
    Selam ben de Ankaradayım ama benim krizler başladı. Yaşadığım yerde çok fazla ağaç var o yüzden standart Ankaralıdan daha çabuk alerjiland'e geçiş yapmış olabilirim.
    20 yaşında olduğunu varsayarak senin alerjin zaten yetişkin alerjisi sınıflandırmasına girmiyor. Çocuk alerjileri çoğunlukla yetişkinliğe doğru azalma gösteriyor ama yetişkin alerjilerin kendi kendine geçmesi çok zor diye biliyorum.
  • Bende de var bu illet. 10 yıl önce ameliyat olup geniz etini aldırmıştım. Şimdi tekrardan mı et oluştu yoksa alerjik falan mı bilmiyorum. Yaklaşık 3 yıldır burnum tıkalı yaşıyorum. Boğazımda sürekli balgam birikiyor, her gün hapşırıyorum, burnum akıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyingfork

    Selamlar mesajı yeni gördüm kusura bakmayın.
    Malum polenler ortaya çıktı bu ara yine isyanlardayım. Dün gece ilk defa neredeyse 1 yıl sonra antihistamin (Levmont) almak zorunda kaldım. Yıllardır bu foruma yazıyorum. Daha öncede dediğim gibi iyileşmedim arkadaşlar sadece alerjiler kontrol altında. Tabi paketli, koruyuculu, boyalı hiçbir hazır gıda tüketmiyorum bu arada. Bugün çörek otu, propolis ve kefire tekrar dönüyorum uzun süredir üçünü de kullanmıyordum. Bazı arkadaşların propolis ve çörek otundan fayda gördüğünü okudum sizler adına çok sevindim. Mutlaka kefiri de tüketmeye çalışın derim.

    İlgincbiri Allergodili ben de kullanıyorum, ofiste, evde, arabada her yere bir tane attım tıkanınca sıkıyorum. Levmontun dediğin gibi yan etkisi çok. Dün akşam içmek zorunda kaldım ve gece defalarca kabuslar yüzünden sıçrayarak uyandım. Crebros, Allerset, Kestine, Xyzal, Aireus bir süre sonra müzmin alerjiklere yetmiyor dönüp dolaşıp Levmont veya Desmont'a kalıyorsun. Ama şunu söyleyebilirim en azından ben de Desmont çok daha az yan etki yapmıştı. Bu ilacı da KBB uzmanı yazabiliyor ancak aynı Levmont'ta olduğu gibi. Reçetesiz almaya kalkarsan bayağı pahalı bir ilaç diye hatırlıyorum.

    Bioneem'i iki defa aldım kullandım ama hala işe yarayıp yaramadığı konusunda kararsızım. Yalnız sıktığım gün kullanılan odaya giremediğimi hatırlıyorum ağır genzi yakan bir kokusu var.

    Çıldırmak üzere olmanı anlayabiliyorum. Bioneem vs almadan 1 hafta boyunca paketli, koruyuculu, boyalı hiçbir hazır gıda tüketmeden yukarıda yazdığım propolis çörek otu ikilisini sabah kefiri ise akşamları yatmadan önce denemeni öneririm. Bu ara yeni keşfettiğim bir şey ise nescafe'nin alerjik astım nöbetlerini hafiflettiği. Genzim akmaya başladığında kahve içiyorum gerçekten iyi geldiğini gözlemledim. İlk olarak yabancı bir forumda okumuştum iyi geldiğini. Lütfen bu yazdıklarımı 1 hafta boyunca dene. Sonuçta hiçbiri ilaç vs değil halihazırda şifalı olduğu bilimsel yayınlarla da kanıtlanmış şeyler. İyi haberlerini alırız umarım.


    Merhaba flyingfork, merhaba arkadaslar.

    Hergun bir cay kasigi corek otunu bir aydir kullaniyorum. Eskisine gore iyimiyim cok iyiyim elhamdulillah. Ama bazi bunyelerde alerji yapabiliyormus Dikkat!!!. Burundaki sari akinti gitti. Sadece oksurugum kaldi. Onunda nedenini farkettim. Burnum tikali oldugu gece sanirim agzimdan nefes aliyorum ve faranjit hafifce ben burdayim diyor. Ama nasacort sprey kullanip yattigim gecenin sabahinda iki burnum acik ve oksuruk hafif. Su anda iyi miyim cok sukur baya iyiyim. Efendimizin (sav) hadisi var corek otu ile alakali. Onla alakali bir site buldum oradan yararlanmaya calisiyorum. Hazir gida kullanmiyorum. Coooook nadir bi tane cikolata ama cok nadir. Canim cikolata isterse evde kakao sut vs. Kendim puding yapiyorum.İnanin cok super oluyo. Cikolatayi da aratmio. İlaclarin hepsini biraktim. Tabii nasacort haric. O benim acil servisim. Uzun kullanimi tehlikeli mi? Tabii ki. Cunku kortikosteroid. Ama n azindan artik gun boyu dincim. Enerjigim. Allergodile gelirsek. Bende burun acici bir etki gostermedi. Aksine tikadi. Allergodilin en onemli ozelligi bence burunu acmasi degil. Burundaki kasintiyi almasi diye dusunuyorum. En azindan bende bu etkiyi gosterdi. Her bunyede ayni etkiyi gosterecek diye bir sey yok. Burun akintim bittikten sonra burnuma dokundugum an burnumda batma oluyodu ve hapsiriyordum bunun nedeni de sanirim uzun sure burnumun akmasi ve icerde beyaz beyaz tahrisler olusturmasiydi. Nasacort sprey kullandim gecti. Allahin izniyle daha hafif seyredicez bu hastaligi arkadaslar ama dikkat edersek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kronik Farenjit -- 5 Nisan 2014; 7:40:44 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • HolyMucus kullanıcısına yanıt
    11 yasimda ilk alerjimle tanistim. 3-4 yil sonra o gitti baskasi geldi, urtiker. 13 yil sonra o gitmedi ama azaldi, ya da ben alistim ama 2 - 3 senedirde alerjik rinit basladi. Zamanla alerji azalmis olabilir ama cesitlilikte gosterebilir ya da bu alerji cesidi de her zaman senle olabilir ama digerleri daha baskin ve bu daha hafif seyrettigi icin farkina varmamissindir. Simdi bu baskin digerleri hafiflemistir gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler sizin propolis ve çörekotu hiçbir işe yaramadı. Tekrar iğne vurdururum bu gidişle. Allah belasını versin. Anlayan anlıyordur herhalde özürlüden farkımız yok çileden çıktım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cycloner -- 9 Nisan 2014; 19:02:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cycloner kullanıcısına yanıt
    diprospan mı o iğne?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyingfork

    diprospan mı o iğne?

    Evet hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni hastalik bendede var 3 senedir yogun bi sekilde cekiyorum. Geniz akintisi hapsirik krizleri kulak kasintisi goz kasintisi balgam burun akintisi halsizlik. İnsan yasiyomu yasamiyomu belli degil ne yemeklerden tat alabiliyorum nede koku insan hayatini gercekden mahvediyor hic bi tat alamiyosunuz hayattan. Yemek bile yiyemiyorum ya yedigim hic birseyin tadi yok . Allah kimseye yasatmasin boyle bir hastaligi beterin beteride vardir ama yinede bunada sukur ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.