Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.110
Cevap
86
Favori
568.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende de 3-4 yıldır çıktı bu alerji..kol testi yaptırdım çimen poleni alerjisi çıktı ama bence sadece çimene yeşile değil toza karşıda alerjim var..

    xyzal,aerius,nasonex,rhinicort,zaditen damla,tablet kullanmadığım ilaç kalmadı..şu an aerius ve zaditen de devam yalnız hiçbir işe yaradıkları yok..

    özellikle gözlerde delice bir kaşıntı,geniz kaşıntısı,sürekli burun akıntısı ve hapşırıklar şeklinde devam ediyor rahatsızlığım hele ki şu bahar günlerinde zirve yapmış durumda

    Rabbim kimseye vermesin böyle hastalık..bütün hayatını etkiliyor çünkü

    şu ilaçların da hiçbiri bir işe yaramıyor..doktor moktor hikaye arkadaş bunu anladım
  • geçmiş olsun kardeşim.sizi okudukça keşke ben bu konuyu açmasaydım diyorum kendi kendime moralim iyice bozuluyor hepimiz aynıyız inan buna ben de şu an aerius ve xyzal karışık kullanıyorum.daha önce haberini vermiştim.işimiz isviçreli bilim adamlarına kaldı adamlar bu hastalık için aşı geliştirmişler sentetik dna'dan astım ve alerjiye kesin çözüm gibi bir kaç yıl evvel haberlere düşmüştü.bi an evvel çıksın artık beklemekten başka yapacak bir şey yok gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: becozmy

    geçmiş olsun kardeşim.sizi okudukça keşke ben bu konuyu açmasaydım diyorum kendi kendime moralim iyice bozuluyor hepimiz aynıyız inan buna ben de şu an aerius ve xyzal karışık kullanıyorum.daha önce haberini vermiştim.işimiz isviçreli bilim adamlarına kaldı adamlar bu hastalık için aşı geliştirmişler sentetik dna'dan astım ve alerjiye kesin çözüm gibi bir kaç yıl evvel haberlere düşmüştü.bi an evvel çıksın artık beklemekten başka yapacak bir şey yok gibi.

    sağol kardeşim gerçekten dediğin gibi işimiz zor Allah(c.c) cümlemizi beterinden korusun..
  • Ben lisanslı kick box cuyum. Alerjik astım teşhisi konuldu 10 yıl önce ankara hacettepe hastahanesince ... Ama astımım varmı ? Uzaktan yakından alakası yok, lisanslı bir kick boxcunun geçirdiği ağır antrenmanların beni hiç krize soktuğunu görmedim. Ama gelin görün ki ünvanı profesör olan ama lafa gelince teşhisi yanlış koyan doktorlar yüzünden ilaç kullanmayı bıraktım. Şimdilerde şifayı şifalı bitkilerde arıyorum. Ama pek bi değişiklik yok. Merak ettiğim, Levmont adlı ilacı kullanan arkadaşlar ciğerlere falan fazla yan tesiri varmı ? Kabus rüya vs bunlar benim için önemsiz şeyler. Yeterki elin bitkileri çiftleşince ceremesini biz çekmeyelim.
  • Bendede 2 senedir once sinuzit ardindan astim ve allerjiyle birlikte geldi alerji testi yaptim toz akari 1 ve 2 ye alerjim var herhangi bir toz oldugu an burnum kotu oluyor allerjide cikmasada polenlerde beni rahatsiz ediyor ben allergo nun agizdan damlasini kullaniyorum ilk baslarda cok rahatsiz ediyordu agzimi doktor bu sikayetimi durdursun diye xyzial vermisti ama artik alistim haftada 3 gun 7 ser damla devam ediyorum xyzial kullanmiyorum notta 10mg tablet ve symbicord kullaniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de yıllardır alerjik rinit var.Düzenli olarak her gün 100 mikrogram mometasone furoate(nazoster,nasonex) kullanıyorum.Sistemik etkisi en az olan lokal glukokortikosteroidlerden biri ve uzun süreli kullanıma uygun.
    Rhinolight veya immunoterapi deneyen var mı ?
  • BioRezonans diye birşeyi deneyen varmı ? Kurtulunduğunu belirtiyorlar bu şekilde.
  • selamün aleyküm,arkadaşım biorezonans tedavisine 6 ay gittim.durumum ortada.senin durumun nedir söyle ben sana git veya gitme diyebileyim geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: becozmy

    selamün aleyküm,arkadaşım biorezonans tedavisine 6 ay gittim.durumum ortada.senin durumun nedir söyle ben sana git veya gitme diyebileyim geçmiş olsun.

    Merhaba;
    Ben dün sadece bir seans gittim. Başlangıç seansıymış. Bir kaç madde dokundurdu ve test etti. Elime cam şişede maddeler verdi kolumu eymeye calıstı. Bana biraz saçma geldi açıkcası. İLk seans ücretini de ödedim. Tıb olarak hiç bir yanı yok , biraz sallamasyon geldi bana açıkcası. 3 yıl aşı olan biri olarak son çare buna başvurdum. Ama kendimi aldatılmış gibi hissdiyorum. Toplamda 10 seans geleceksin en az diyor. Bu da epey ciddi paralar anlamına geliyor. İşe yarayacak mı bilmiyorum. Garanti vermiyor, gitsem mi karar vermedim..
  • kısa ve net cevap vereyim sana aşı olup faydasını göremediysen biorezonans ile görmen imkansız kesinlikle gitme parana yazık onun yerine rhinolıght( ışık tedavisi) denemeni tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: becozmy

    kısa ve net cevap vereyim sana aşı olup faydasını göremediysen biorezonans ile görmen imkansız kesinlikle gitme parana yazık onun yerine rhinolıght( ışık tedavisi) denemeni tavsiye ederim.

    Işık tedavisini duydum ama henüz geliştirilmemiş. Türkiye'de henüz önermiyorlarmış kesin sonuç alamıyormuşsun.. Bende bekliyorum tıbbın ilerlemesini.. İlk seans okkalı bir ücret verdim durup dururken ona yanıyorum şimdi :/ Yİnede bilgilendirme için teşekkür ederim. Gözümü açtınız cunku yaptıkları hiç inandırıcı gelmedi..
  • rica ederim foruma yazmasıydın inan bana küçük çaplıda olsa bir servet bırakacaktın sende benim gibi ben 6 ay gittim her seans 120 tl her hafta artı diğer masraflar hesabını sen yap.sonuç sadece seanstan sonra rahatlama biorezonans bizim gibi hastaları tedavi edemeyecek bir yöntem diğer hastalıklar için faydalı olabilir iyice araştırmak lazım.

    Fototerapi (ışık tedavisi)

    Burun mukozasının mikrobik olmayan bir inflamasyonu olan alerjik nezlenin tedavisinde uygulanan en yeni teknolojik yaklaşım özel bir içeriğe sahip yüksek yoğunlukta ışıktan oluşan Rhinolight yani ışık tedavisidir.

    Birkaç dakikalık seanslar halinde uygulanan ışık tedavisi ağrısız bir uygulamadır ve bir ya da iki tedaviden sonra olumlu etkileri hemen izlenmeye başlamaktadır. Hem mevsimsel hem de tüm yıl süren (perenial) alerjik nezlesi olan hastalatda ışık tedavisi ile burunda alerjiye bağlı gelişen kaşıntı, akıntı, tıkanma, hapşuruk gibi her türlü şikayet başarı ile azaltılmakta ya da yok edilmektedir.

    Burun içi ışık tedavisi (Fototerapi) alerjik nezlesi olan bütün hastalarda uygulanabileceği gibi bazı hasta gruplarında özellikle tercih edilmektedir. Bunlar;

    Alerjik nezle ile ilgili şikayetleri burun spreyleri ve ağızdan alınan alerji ilaçları ile kontrol edilemeyen hastalar,
    Standart tedavilerin, yan etki ya da başka hastalıklar için kullanılan diğer ilaçlarla etkileşim gibi çeşitli nedenlerle uygulanamadığı hastalar,
    Uzun dönem ilaç kullanmak istemeyen hastalardır.

    İki hafta içinde uygulanan 6 ya da 8 seanstan oluşan Rinolight tedavisinde özel dalga boylarındaki ışınların karışımından oluşan bir ışık kullanılmakta ve burun delikleri yolu ile yapılan uygulama sırasında herhangi bir sıcaklık ya da ağrı hissi oluşmamaktadır (Şekil 1). Dokuda herhangi bir kalıcı hasar oluşmadığından alerji hastalarında bir sorun yaşanmadan uzun dönemler kullanılabilmektedir.
    Foto Terapi



    Rinolight ile verilen ışığın %70 den fazlası gözle görülebilen ışınlar, %25 i ultraviyole A (UVA) ve %5 ten az kısmı ultraviyole B (UVB) dir.
    Rinolight ile burunda oluşan başlıca etkiler;

    Mukozada alerjik reaksiyona bağlı histamin maddesi salınmasının engellenmesi,
    Histamini üreten mast hücrelerinin salgı yapmasının önlenmesi,
    T lenfosit ve eozinofil adı verilen hücrelerin miktarında azalma,
    Hastanın burun salgılarında eozinofil, ECP ve Interlökin-5 gibi alerjik reaksiyonlarda artan maddelerin miktarında azalmadır.

    Işık tedavisi uygulanma şekilleri;

    Rhinolight mevsimsel alerjisi olan hastalarda toplam 6, tüm yıl alerjisi olan hastalarda ise 8 seans olarak uygulanmaktadır. Mevsimsel alerjide ardışık 2 haftada üçer tedavi uygulanırken tüm sene devam eden alerjik nezlesi olan hastalarda ilk hafta yapılan 3 tedaviyi takiben 5 hafta boyunca haftada bir uygulama yapılmaktadır.
    Işık tedavisinin uygulanmaması gereken hastalar

    Alerjik nezle tanısı konan bazı hastalarda ışık tedavisinin faydası beklenmeyeceği gibi yan etkileri de olabilir. Alerji tedavisinde Rinolight kullanılmaması gereken hastalar;

    Standart tedavileri kullanamama nedenleri ciddi burun eğiklikleri olan hastalar,
    Alerjik nezlenin yanı sıra diğer akut viral ya da bakteriyel burun iltihapları bulunan hastalar,
    Burun içinde ya da genizde tümörleri olan hastalar,
    Ciddi burun kuruması ve burun içinde kabuklanma şikayeti olan hastalar,
    Daha önce cilde yönelik ışık tedavisi sırasında ciltte ciddi sorunlar yaşamış olan hastalardır.
    Henüz çocuklarda ışık tedavisi kullanımı ile ilgili yeterli klinik bilgi birikimi olmadığından Rhinolight uygulaması 14 yaş altında önerilmemektedir.

    http://www.teomandal.com/tr/isik-tedavisi-rhinolight-fototerapi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadtas

    BioRezonans diye birşeyi deneyen varmı ? Kurtulunduğunu belirtiyorlar bu şekilde.

    hocam sakınnnnnnn!!!!!!!!!! Biorezons denen cetecilerin eline düşme. Tamamen palavra. Sakın cok parami yediler ve en onemlisi yasadıgım husran anlatılmaz!!!!!!!!!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadtas

    quote:

    Orijinalden alıntı: becozmy

    selamün aleyküm,arkadaşım biorezonans tedavisine 6 ay gittim.durumum ortada.senin durumun nedir söyle ben sana git veya gitme diyebileyim geçmiş olsun.

    Merhaba;
    Ben dün sadece bir seans gittim. Başlangıç seansıymış. Bir kaç madde dokundurdu ve test etti. Elime cam şişede maddeler verdi kolumu eymeye calıstı. Bana biraz saçma geldi açıkcası. İLk seans ücretini de ödedim. Tıb olarak hiç bir yanı yok , biraz sallamasyon geldi bana açıkcası. 3 yıl aşı olan biri olarak son çare buna başvurdum. Ama kendimi aldatılmış gibi hissdiyorum. Toplamda 10 seans geleceksin en az diyor. Bu da epey ciddi paralar anlamına geliyor. İşe yarayacak mı bilmiyorum. Garanti vermiyor, gitsem mi karar vermedim..

    Ah be hocam, nettin. Ya adam elinde bir tel tutuyor. onu titretiyor. aha buna alerjin var diyor. KArdeşim ben gittim ve bana tamam gelme artık senin alerjin gecti dedi it herif. O zamanlar sadece alerjim vardı simdi alerjik astım da cıktı. Daha ne diyim. BİOREZONANS BİR YALANDIR!!!!!!!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliaskerde

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadtas

    quote:

    Orijinalden alıntı: becozmy

    selamün aleyküm,arkadaşım biorezonans tedavisine 6 ay gittim.durumum ortada.senin durumun nedir söyle ben sana git veya gitme diyebileyim geçmiş olsun.

    Merhaba;
    Ben dün sadece bir seans gittim. Başlangıç seansıymış. Bir kaç madde dokundurdu ve test etti. Elime cam şişede maddeler verdi kolumu eymeye calıstı. Bana biraz saçma geldi açıkcası. İLk seans ücretini de ödedim. Tıb olarak hiç bir yanı yok , biraz sallamasyon geldi bana açıkcası. 3 yıl aşı olan biri olarak son çare buna başvurdum. Ama kendimi aldatılmış gibi hissdiyorum. Toplamda 10 seans geleceksin en az diyor. Bu da epey ciddi paralar anlamına geliyor. İşe yarayacak mı bilmiyorum. Garanti vermiyor, gitsem mi karar vermedim..

    Ah be hocam, nettin. Ya adam elinde bir tel tutuyor. onu titretiyor. aha buna alerjin var diyor. KArdeşim ben gittim ve bana tamam gelme artık senin alerjin gecti dedi it herif. O zamanlar sadece alerjim vardı simdi alerjik astım da cıktı. Daha ne diyim. BİOREZONANS BİR YALANDIR!!!!!!!!!

    İyiki buraya yazmışım. Donanimhaber dayanışmasını görüyoruz işte burda.. Bende bu palavracılara ınanmamıstım. Üstelik bilgi almaya gitmiştim fakat tedavi! denen el kol kaldırma şeylerine başladılar. Sonra 400 tl istediler. Şerefsizler! Haram zıkkım olsun daha da birşey demiyorum. Bunlara gideceğime hacı hocaya okuturum en azından maneviyat olarak mutlu olurum.




  • bir seans için mi? 400 tl bana öyle olmadığını söyleeeee bu arada neresi hangi biorezonans paylaş ki şimdiden insanların canı yanmadan önleyelim.
  • Ankara - Bahçelievler 'de Bilge Geçioğlu denen bir 3 kağıtcı. Basiretim bağlandı,bilgi almaya gittim. Araştırmadan çaresizliğimi kullandılar, kağıda da imza atmıştım mecbur ödedim. Allah belasını versin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    Değerli arkadaşlar bende alerji hususunda muzdarip olan kişilerdenin.Aslında alerjimiyim bilemiyorum genel görüntüye bakılırsa alerjiymişim gibi gözküyor.
    Temel sorunlarım senelerdir (en az 5 yıl) özellikle bu aylardan sonra ve kışın çok sık ve uzun süreli rahatsızlanmam bu rahatsızlığın genelde geceleri ve sabaha karşı boğaz yanmasınla gelmesi ve ardından kırgınlık halsizlik burun tıkanıklığı geniz akıntısı hissi ve 1 hafta sonrası öksürük daha sonrada 1 ayı bulup geçen gripal enfeksiyon tarzı rahatsızlık git doktora versin Theraflu Forte bir antibiyotik bir burun spreyi gibi bişey dön eve gel kullan dur hiç bir iyileşme olmasın sonuç olarak mideyi boz ve aşağıya otur.Senelerdir durum bu.

    Durumun alerjik olabileceğini yeni anlamış durumdayım yani bir nevi teşhisi internetten araştırarak kendim koydum desem yalan olmaz.Yazın genelde gayet iyiyim ama sonbahar geldi ya artık ufak ufak belirtiler başladı yine.Dün özel hastahanenin birinde doktora göründüm akçiğer,sinüzit filmleri çektirmemi istedi polen ve akarlara karşı test yaptırmamı istedi ama alerjik bir durum gözükmedi ardından rupafin,nasonex, respair(notta adında ilaç yazmış doktor eczacı muadilini vermiş) bunları kullan bir ay sonra gel dedi şimdi onları kullanıyorum.

    Ben polenden değilde akardan şüpheleniyordum doğrusu,kısmet olursa bir ay sonra gidersem özellikle kimyasallara karşı test isteyeceğim sebebine gelirse kolonya ve parfüm kokuları hanımların yerleri sildiği deterjanlar kokuları beni bi hayli rahatsız ediyor yoğun bir parfüm kokusundan sonra sanki burnum tıkanıyor.
    Şu an bir belirsizlik içindeyim, uzun seneler sonra bir noktadan işe başlamış oldum forumda böyle bir konu açıldığı görünce bende dahil olup hem okumak hemde yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim inşallah yazılan yazılar yapılan yorumlarla birbirimize faydalı oluruz.Konunun yakın takipçisi olacağım yazdıklarımla ilgili yorum ve değerlendirmelerinizi bekliyorum.Herkese selamlar sağlıklı günler diliyorum

    Değerli arkadaşlar yukarıdaki yazılarım doğrultusunda başlamış olduğum araştırmalar neticesinde şükürler olsun belli bir noktaya geldim.

    Şikayetlerim yukarıda belirtildiği gibi idi ve kışın yoğunlaşıyordu özellikle çünkü kışın kapalı alanda oturma ve uyuma olayı çok daha fazla idi

    üsteki yazımda şöyle yazmışım ''yoğun bir parfüm kokusundan sonra sanki burnum tıkanıyor'' evet çok doğru bir tespitmiş başlangıç için adı biline ama bir türlü çaresi konulamayan.

    BENİM OLAYIMI VE OLAYIN ÖZÜNÜ ŞÖYLE ÖZETLEYELİM

    1-Kışın sürekli kapalı yerlerde oturuyoruz diyelim akşam misafirim geldi ve parfüm sıkmışlar ben onlar gidene kadar ve gittikten sonra parfüm kokusunu burnum duyuyormu tabiki duyuyor ve hatta sabaha kadar duymaya devam ediyor
    2-Özellikle kışın hanım evde çamaşır yıkadı ve yıkarkende bol bol vernel tarzı bişeyler koydu çamaşır makinasına sonrada çıkan çamaşırları kış ayı olup dışarıda kurumayacağı için peteklere asıyormu ewet asıyor tüm gece kokla dur.
    3-Evde temizlik yapıyorum diye çamaşır suyu ve diğer kokulu temizlik maddeleri kullanılıyormu köşe bucak yerler siliniyormu ewet bu kokuyu duyuyormuyuz ewet duyuyoruz.
    4-İçerisi güzel koksun diye envai çeşit fısfıslar glade veya benzeri kokular evde bulunduruyormuyuz ewet bulunduruyoruz gelen misafire içerisini güzel kokutacağız ya ya sonrası gece gündüz solu solu dur.

    Benim bu güne kadar yaşadıklarımdan anladığım kadarı ile 5 yıldır özellikle kışın(cam kapı kapalı) her kış boşu boşuna zahmet çekmişim parfüm,vernel,sigara dumanı,kolonya,aseton şimdi aklıma gelen gelmeyen kimyasal birçok şeybeni mahvetmiş geniz akıntısı yapmış ben se hep kendimi grip nezle sanmışım zaman zamanda ne kadar zayıf bir bünyem var deyip üzülmüşüm.Benim durumunda olan bi çok arkadaş vardır muhakkak inşallah benle benzeri rahatsızlığı olan arkadaşlarım bu yazıları okur ve fayda görürler.

    Şu an en sık karşılaştığım ve geniz akıntı başlatacak olan en ciddi sorunum ,çalıştığım büroya parfüm şişesini üstüne boşaltırcasına parfüm sıkarak gelen bay ve bayanlar kendi gidiyor kokusu kalıyor bende camı kapıyı tümü ile açıp havalandırıyorum ve gerekirse bürodan uzaklaşıyorum.Parfüm ve benzeri kokulara ama dikkat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturkkara -- 6 Haziran 2013; 15:23:17 >




  • benimde sol burun deliği sürekli tıkalı oluyor.bazen sağ taraf tıkanıyor.alerjik rinitim var.özellikle bahar aylarında beni mahvediyor.bizim okulun bahçesi çam ağaçlarıyla dolu.galiba onlardan oluyor.doktor rinoclenil isimli sprey ve aircomb diye bir ilaç verdi.son çare olarak ta deniz tuzu ve karbonatı karıştırıp burnuma sprey ile çekiyorum.rahatlatıyor.yalnız ilaçla olacak iş değil bu galiba
  • afysan kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun kardeş,acil şifalar olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.