Şimdi Ara

Aldığım aracın kmsi oynanmış çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün 2009 model Focus aldım. Km 140000 yazıyordu. Ford bayisine sorgulatinca 2 sene önce 160000 kmde olduğunu öğrendim. Hukuki yollarla ne yapabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mahkemeyemi vericen al sana ADALET ama ülkemizde bayan ismi

T.C.
    YARGITAY
    15. Ceza Dairesi
    TÜRK MİLLETİ ADINA
    Y A R G I T A Y İ L A M I
    Esas No : 2011/24601
    Karar No : 2013/8497
    Karar Tarihi: 07.05.2013
    Tebliğname No : 11 - 2009/120908

İNCELENEN KARARIN;
    Mahkemesi : Ankara(Kapatılan) 27. Asliye Ceza Mahkemesi
    Karar tarihi : 30/12/2008
    Esas No : 2008/591
    Karar No : 2008/1377
    Sanık : Ozan Öz
    Suç : Dolandırıcılık
    Hüküm : Beraat
    Temyiz Eden : Katılan
    Tebliğnamedeki Düşünce : Onama

Dosya incelenerek gereği düşünüldü;
    Dolandırıcılık suçunun oluşabilmesi için; failin bir kimseyi, kandırabilecek nitelikte hileli davranışlarla hataya düşürüp, onun veya başkasının zararına, kendisine veya başkasına yarar sağlaması gerekmektedir.

Hile nitelikli bir yalandır. Fail tarafından yapılan hileli davranış belli oranda ağır, yoğun ve ustaca olmalı, sergileniş açısından mağdurun inceleme olanağını ortadan kaldıracak nitelikte bir takım hareketler olmalıdır. Kullanılan hileli davranışlarla mağdur yanılgıya düşürülmeli ve bu yanıltma sonucu yalanlara inanan mağdur tarafından sanık veya bir başkasına haksız çıkar sağlanmalıdır.

Hilenin kandırıcı nitelikte olup olmadığı olaysal olarak değerlendirilmeli, olayın özelliği, fiille olan ilişkisi, mağdurun durumu, kullanılmışsa gizlenen veya değiştirilen belgenin nitelikleri ayrı ayrı nazara alınmalıdır.
    Araba alım satım işi yapan sanığın, katılana 2004 model Ford Fiesta marka aracı satarken aracın 87.000 kilometrede olduğunu söylediği ve göstergesinde oynama yaparak gerçek kilometresini gizlediği, ancak katılanın sonradan arıza yapan aracı servise götürdüğünde aracın gerçekte 150.000 kilometrede olduğunun anlaşıldığı ve böylece sanığın dolandırıcılık suçunu işlediği iddia olunan somut olayda; eylemin hukuki ihtilaf mahiyetinde olduğu anlaşıldığından unsurları itibariyle oluşmayan dolandırıcılık suçundan verilen beraat kararında bir isabetsizlik görülmemiştir.
    Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, katılanın yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 07.05.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ttfvol

Mahkemeyemi vericen al sana ADALET ama ülkemizde bayan ismi

T.C.
    YARGITAY
    15. Ceza Dairesi
    TÜRK MİLLETİ ADINA
    Y A R G I T A Y İ L A M I
    Esas No : 2011/24601
    Karar No : 2013/8497
    Karar Tarihi: 07.05.2013
    Tebliğname No : 11 - 2009/120908

İNCELENEN KARARIN;
    Mahkemesi : Ankara(Kapatılan) 27. Asliye Ceza Mahkemesi
    Karar tarihi : 30/12/2008
    Esas No : 2008/591
    Karar No : 2008/1377
    Sanık : Ozan Öz
    Suç : Dolandırıcılık
    Hüküm : Beraat
    Temyiz Eden : Katılan
    Tebliğnamedeki Düşünce : Onama

Dosya incelenerek gereği düşünüldü;
    Dolandırıcılık suçunun oluşabilmesi için; failin bir kimseyi, kandırabilecek nitelikte hileli davranışlarla hataya düşürüp, onun veya başkasının zararına, kendisine veya başkasına yarar sağlaması gerekmektedir.

Hile nitelikli bir yalandır. Fail tarafından yapılan hileli davranış belli oranda ağır, yoğun ve ustaca olmalı, sergileniş açısından mağdurun inceleme olanağını ortadan kaldıracak nitelikte bir takım hareketler olmalıdır. Kullanılan hileli davranışlarla mağdur yanılgıya düşürülmeli ve bu yanıltma sonucu yalanlara inanan mağdur tarafından sanık veya bir başkasına haksız çıkar sağlanmalıdır.

Hilenin kandırıcı nitelikte olup olmadığı olaysal olarak değerlendirilmeli, olayın özelliği, fiille olan ilişkisi, mağdurun durumu, kullanılmışsa gizlenen veya değiştirilen belgenin nitelikleri ayrı ayrı nazara alınmalıdır.
    Araba alım satım işi yapan sanığın, katılana 2004 model Ford Fiesta marka aracı satarken aracın 87.000 kilometrede olduğunu söylediği ve göstergesinde oynama yaparak gerçek kilometresini gizlediği, ancak katılanın sonradan arıza yapan aracı servise götürdüğünde aracın gerçekte 150.000 kilometrede olduğunun anlaşıldığı ve böylece sanığın dolandırıcılık suçunu işlediği iddia olunan somut olayda; eylemin hukuki ihtilaf mahiyetinde olduğu anlaşıldığından unsurları itibariyle oluşmayan dolandırıcılık suçundan verilen beraat kararında bir isabetsizlik görülmemiştir.
    Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, katılanın yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 07.05.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Yani araba bende mi kaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: emrb

Dün 2009 model Focus aldım. Km 140000 yazıyordu. Ford bayisine sorgulatinca 2 sene önce 160000 kmde olduğunu öğrendim. Hukuki yollarla ne yapabilirim?

Bu şekilde km düşürülmüş araç alan kişi vardı forumda dava sonucu kazanmıştı diye hatırlıyorum.

Satın aldığınız kişiyi arayıp tehdit edebilirsiniz aracı geri alın yoksa mahkemeye başvuracağım şeklinde sahibinden.com ilanı varsa görüntüsünü alabilirsiniz almasanız bile zaten sahibinden.com arşivinde bir süre beklemede savcılık makamı talep eder.

Sonuç olarak yeni almışın korkutup geri vermeye bakın.

Baksan herkes delikanlı ama herkes bir *** peşinde
  • Hileli satış sebebiyle ürünün geri alınarak bedelinin iadesi talebini içeren bir hukuk davası açın. Eğer aracın km bilgileriyle oynandığı ve bu bilginin sizden gizlenerek araç satışı yapıldığını ispatlarsanız mahkeme talebinize göre bedelin tamammına yada belli oranda indirim yapılmasına karar verecektir. Ek olarak savcılığada bir dilekçe hazırlayarak şikayette bulunun. Örnek dilekçeler nette bulunabiliri, ceza davalarının size ekstra masrafıda olmaz.
  • Hocam bayiden aracı nasıl sorgulatıyoruz ? Bizzat bayiye giderek mi hallettiniz, yoksa telefonla arayıp mı sordunuz. Plaka bilgisi verince direk veriyorlar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Hocam bayiden aracı nasıl sorgulatıyoruz ? Bizzat bayiye giderek mi hallettiniz, yoksa telefonla arayıp mı sordunuz. Plaka bilgisi verince direk veriyorlar mı ?

ford bayisinde çalışan tanıdığım birisi var.ruhsat bilgilerini verince seceresini çıkarıyor arabanın.tabi araba serviste bakıma vs giriyorsa.ama malesef aradığımda ulaşamadım computeste götürdüğümde aracı herkes çok beğendi ona aldanarak aldım.acı haberi bugün öğrendim malesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ttfvol kullanıcısına yanıt
    Aynı şahıs şu anda yine araç satmakta. İlanı uygun bulup satıcı ismini internetten araştırdığımda bu paylaşımı gördüm. Arabanın kmsi ilanda 61200 yazılı iken hgs uygulamasında km sorgulandığında 2019daki kayıtta 188502 olduğu görülüyor. Adam ismini bile degistirmeye gerek görmeden yıllardır aynı sahtekarlığı yapmaya devam ediyor.

• Arkadaşlar benim aracın km. sinden de şüpheliyim. Servis kayıtlarında bir şey çıkmayacağını tahmin ediyorum, bunu sanayide bilgisayara bağlayıp sorgulata bilirmiyim, daha doğrusu kimler yapar bu işi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.