Şimdi Ara

Alcatraz (2012) | J.J. Abrams (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.162
Cevap
10
Favori
50.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her bölüm farklı konusu mu var? Genel de dizileri sezonluk izlerim, bu diziye istinaden ayrılacalık tanıyıp bölüm bölüm takip edeceğim ama her bölüm farklı konu varsa dizi beni daha izlemeden sarmaz,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bolivya

Her bölüm farklı konusu mu var? Genel de dizileri sezonluk izlerim, bu diziye istinaden ayrılacalık tanıyıp bölüm bölüm takip edeceğim ama her bölüm farklı konu varsa dizi beni daha izlemeden sarmaz,

farklı konusu olduğu söylenemez ama galiba her bölümde farklı şeyler izleyeceğiz güncel takip edilesi bir dizi değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: JDaniels

quote:

Orijinalden alıntı: megacracker

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: megacracker

beyler şimdi anlayamadım olayın mantığı ne?2 bölümü de izledim ama bi geçmişi gösteriyor bi günümüz zamanını?

biri açıklasın bana bunu :D

Geçmişteki mahkumların ölmediğini, yaşadığını gösteriyor.

onu anladım ama adam nasıl yaşlanmamış bi türlü anlayamadım .

onu kimse bilmiyor mantığı böyle dizinin

daha açıklanmadı işte ilerki bölümlerde nedenini anlarız

tahminimce paralel evrene geçmişlerdir bi şekilde sonra geri dönmüşlerdir, jj abrams varsa kesin bi paralel evren vardır

• İlk iki bölümü izledim , güzel dizi.Alcatrazı biraz araştırdım diziyi izledikten sonra İleriki bölümler dahada güzel olacak gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ra hmetli

2 bölüm izledik.
    1- 2002, 2024 ile konuşurken "hapisanede çok kötü olaylar olacak" dedi. Bunu nereden biliyordu
    2- 2. bölümün sonundaki bayan hapishanede mahkum olmamasına rağmen 63 yılından günümüze gelmiş. Büyük ihtimal de 63 yılında Hauser ile bir yakınlaşmaları olmuştur.
    3- Hauser mahkumarı bir yede topluyor, Cobb'a "seni öldürmüş olmamı isteyeceksin" dedi. Cobb'un sağ elini vurmasını anlayamadım sonuçta hapishaneye kapatıyorsun adamı, senaris JJ amca ileriki bölümlerde bu adamları hapisaneden kaçıracak ve bizim keskin nişancı süper yeteneğini kullanamayacak gibi geliyor.
    4- En büyük gizem de 256 mahkuma ne oldu da birden yok oldular ? Sadece mahkumlar da değil Banerjee de geçmişten gelmiş yani bu sayı 256'dan çok daha fazla.

4 tane gizem çıktı daha şimdiden. Lost gibi olmasını beklemek haksızlık olur diziye ama benim izlenecekler listeme girdi. İzlediğim iki bölüm, Alcatraz'a haftada 45-50 dakikamı vermek için yeter de artar bile..

3. gizemine hemen cevap veriyim, cam kenarında vurduğu kadınla Hauser'ın bir ilişkisi var. Cobb'da kadını vurduğu için Hauser önce sarışın hatuna hangi elini kullandığını söyledi sonrada cam kenarında duran kadını vururken tetiği çeken eline ateş etti. Bunda pek gizem yok diye düşünüyorum.

2. bölümüde izledim az önce ama;

6 sezon Dexter izledikten sonra böyle normal bir dedektifin bu cinayetleri bukadar çabuk çözüp suçluyu nerede bulacağı bana inandırıcı gelmiyor. Dexter'da zeki izlenimi vermişlerdi ve ne yapsa ne düşünse olur diyordum dexter için ama bu kadın uymamış o zeki dedektif rolüne.

Sarışın dedektifin göğüsleride ekranın yarısını kaplıyor zaman zaman bi değişik olmuş.

• quote:

4- En büyük gizem de 256 mahkuma ne oldu da birden yok oldular ? Sadece mahkumlar da değil Banerjee de geçmişten gelmiş yani bu sayı 256'dan çok daha fazla.

alcatrazda 302 mahkum vardı 2si gitti.
  • quote:

quote:

alcatrazda 302 mahkum vardı 2si gitti.

302 kişi kaybolmuştu 256sı mahkum diğerleri görevli kişiler.

• Evet iki bölümü de izledim, az çok Alcatraz'ın hikayesini de bilirim, geçmişte çekilen Alcatraz üzerine filmlerin yanına bile yaklaşamayacak düzeyde geldi bana, beklentisiz şekilde izlerseniz sizi tatmin edebilir dizi lakin daha ilk iki bölümden bana göre gelecek için fazla umut vermedi, başrolde zeki, akıllı dedektifimiz ve suçluları çok basit şekilde eliyle koymuş şekilde buluyor, senaryoyu bu kadar yaymak yerine sırf hapishane dizisi çekmiş olsalar çok daha güzel olacakmış, bakalım bir kaç bölüm daha şans veririm ama şahsen gelecek için çok olumlu değilim,
  • quote:

quote:

Her bölüm farklı konusu mu var? Genel de dizileri sezonluk izlerim, bu diziye istinaden ayrılacalık tanıyıp bölüm bölüm takip edeceğim ama her bölüm farklı konu varsa dizi beni daha izlemeden sarmaz,

farklı konusu olduğu söylenemez ama galiba her bölümde farklı şeyler izleyeceğiz güncel takip edilesi bir dizi değil

Mesela buna örnek olarak bir dizi söyleyebilir misin ? Benim son zamanlarda gördüğüm en özgün iş.

Arkadaşlar, yanlış anlaşılmaların önüne geçelim, JJ Abrams bu dizide sadece uygulayıcı yapımcı. Parayı yatırıp kaçan adam. Person of Interest'de olduğu gibi.

Diziye bugün başladım ben de. Zaten ilk 2 pilot bölümünden bize müthiş bir hikaye anlatacağını gösteriyor. Ama bazı teknik eksiklikleri var.

Mesela olaylar çok hızlı gelişiyor ve biraz da Person of Interest havası seziliyor. Yani gelecek bölüme sanki başka mahkumun hayatını izleyecekmişiz hissi uyandırıyor. Ayrıca bilim-kurgu anlatımı dışında gerçekçilikten uzak sahneleri var. Mesela kan efektleri. Kimse takmaz bunu ama Alfred Hitchcock'un çocukları (bendeniz) bunu takar En büyük artısı da mahkumların hikayelerini birbirine bağlamaları. Bunu ileride nasıl kullanırlar bilmiyorum ama, hikayeyi nereye kadar ilerletirler muallakta. Bu yüzden de Amerika'daki çoğu TV eleştirmeni bu belirsizliği eleştirip vasat oy kullanmışlar. Ben bu gruptan değilim. Çünkü bu senaryoyu çıkaran zekalar, daha iyisini de yapabilirler. Sürükleyici, merak uyandırıcı bir dizi. Ama bir Lost değil

Ve en büyük korkum da bu bilmem kaç mahkumun her birisine sayı vermeleri. Lost'taki gibi 4-8-15 geyiği geri dönmesin de, bir de bunu çözmekle uğraşmayalım. Lan 6 sezon bizimle billur geçmişler senaristler.

quote:

Orijinalden alıntı: [DMC]

imdb puani 8.0

http://www.imdb.com/title/tt1728102/

Bir dizi için vasat puan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jokě -- 19 Ocak 2012; 23:35:16 >

• quote:

imdb puani 8.0

IMDB puanlarına bu kadar takmayın, özellikle yeni başlamış dizilerde. Dizinin puanı daha dün 7.4 mü 7.6 mı neydi, sonra 7.9 oldu sonradan 8 oldu. İlerledikçe oy verecekler daha çoktur diziye. Bir 10 bölüm sonra falan puanı oturur daha.
  • açıkçası dizi bana bekleneni veremedi. bekleneni veremediden kastım güzel, izlenebilir bir şey olmuş ama çok daha iyi bir başlangıç beklerdim lost gibi. tabi bakalım ilerleyen bölümlere bu ön yargım kırılır umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jokě

quote:

quote:

Mesela buna örnek olarak bir dizi söyleyebilir misin ? Benim son zamanlarda gördüğüm en özgün iş.

Arkadaşlar, yanlış anlaşılmaların önüne geçelim, JJ Abrams bu dizide sadece uygulayıcı yapımcı. Parayı yatırıp kaçan adam. Person of Interest'de olduğu gibi.

Diziye bugün başladım ben de. Zaten ilk 2 pilot bölümünden bize müthiş bir hikaye anlatacağını gösteriyor. Ama bazı teknik eksiklikleri var.

Mesela olaylar çok hızlı gelişiyor ve biraz da Person of Interest havası seziliyor. Yani gelecek bölüme sanki başka mahkumun hayatını izleyecekmişiz hissi uyandırıyor. Ayrıca bilim-kurgu anlatımı dışında gerçekçilikten uzak sahneleri var. Mesela kan efektleri. Kimse takmaz bunu ama Alfred Hitchcock'un çocukları (bendeniz) bunu takar En büyük artısı da mahkumların hikayelerini birbirine bağlamaları. Bunu ileride nasıl kullanırlar bilmiyorum ama, hikayeyi nereye kadar ilerletirler muallakta. Bu yüzden de Amerika'daki çoğu TV eleştirmeni bu belirsizliği eleştirip vasat oy kullanmışlar. Ben bu gruptan değilim. Çünkü bu senaryoyu çıkaran zekalar, daha iyisini de yapabilirler. Sürükleyici, merak uyandırıcı bir dizi. Ama bir Lost değil

Ve en büyük korkum da bu bilmem kaç mahkumun her birisine sayı vermeleri. Lost'taki gibi 4-8-15 geyiği geri dönmesin de, bir de bunu çözmekle uğraşmayalım. Lan 6 sezon bizimle billur geçmişler senaristler.

quote:

imdb puani 8.0

Vasat mi ? bence oldukca yuksek mesela Vampire Diaries'inde puani 8.0

• Millet film seçerken imdb puanını salla derdi, şimdi birden imdb puanına takılır oldu. 2 bölümde diziyi çözdünüz, yerden yere vurmaya başladınız ya; bravo.
  • quote:

imdb puani 8.0

fazla bi değişiklik olmaz ilerki bölümlerde de..
  • 2 bolumude izledim dizi cok iyi basladi..ilerki bolumler cok daha iyi olcaktir..

yalniz bizim Jack Ana karakter degil mi ?
    hep hapishane de mi kalacak

edit:
    her bolum 1 mahkum yakalayacaklarsa dizi polisiye dizisine doner tutmaz dizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 20 Ocak 2012; 2:54:44 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jokě

quote:

quote:

quote:

imdb puani 8.0

Vasat mi ? bence oldukca yuksek mesela Vampire Diaries'inde puani 8.0

Bir de Breaking Bad, Game of Thrones, Dexter, House vs. gibi dizilere de bak istersen
    Ayrıca dediğin dizi de bana göre vasat

Senaristler değiştirir bu puanı, ben inanıyorum. Ama Person of Interest yerinde sayıyor mesela, onun gibi olmasın

• dün akşam ilk 2 bölümü izledim, gayet hoşuma gitti...

3. bölümü beklemece...
  • 1. bölümü izledim hoşuma gitti.

• ee beyler simdi bu sorusturmayi yuruten yasli adamin yanindaki vurulan kadin
    o gunlerdeki yani 65 sene onceki mahkumun doktoruyken gunumuzde gene ayni yasinda ise bu kadinda onlardan birisi

formul filan bisey var sanirim kadinda cunku yaslanma belirtisi yok o kadar sene sonra
    oda onlardan
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.