Şimdi Ara

Alcatelmi Zoom'mu yada baskasımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adsl modem alıcam fakat hangisini alsam bilemiyorum kimsii zoom diyo kimisi alcatel siz nediyonuz? bide telekom babama tesisatı 49 milyona kurarız demiş baska bişey gerekmez demiş neki bu şimdi? babam anlamaz 49 milyona dandik modem vermesinler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi generoso -- 7/7/2004 1:26:19 >

• Vaay Telekom'a bak cin olmuş da adam çarpıyor. Önce üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirsinler de...
    Neyse arkadaşım, sen Zoom'dan şaşma. Çok arkadaşıma önerdim, hepsi teşekkür için bana bişeyler ısmarladı. Emin ol Zoom'da yamuk olmaz.Alcatel de alabilirsin. Ama benim tercihim Zoom'dan yana.
    Ayrıca ADSL hattını aktive etmek için herhangi bir kablo vs. çekilmesine gerek olmadığından dolayı adamların gelmesine gerek yoktur. Herşeyi siz çok rahatlıkla halledebilirsiniz; gerekirse biz buradayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ---Ali---

Vaay Telekom'a bak cin olmuş da adam çarpıyor. Önce üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirsinler de...
    Neyse arkadaşım, sen Zoom'dan şaşma. Çok arkadaşıma önerdim, hepsi teşekkür için bana bişeyler ısmarladı. Emin ol Zoom'da yamuk olmaz.Alcatel de alabilirsin. Ama benim tercihim Zoom'dan yana.
    Ayrıca ADSL hattını aktive etmek için herhangi bir kablo vs. çekilmesine gerek olmadığından dolayı adamların gelmesine gerek yoktur. Herşeyi siz çok rahatlıkla halledebilirsiniz; gerekirse biz buradayız.
    saol kardesim simdi zoom alıpda memnun kalırsam sana bişeymi ısmarlıycam ? yani gidip bi modem alcam baska adam falan gelmiycekmi eve dösemek icin yada dısarıya falşan biraz acıklada kazıklamasın telekom

• quote:

Orijinalden alıntı: generoso

saol kardesim simdi zoom alıpda memnun kalırsam sana bişeymi ısmarlıycam ? yani gidip bi modem alcam baska adam falan gelmiycekmi eve dösemek icin yada dısarıya falşan biraz acıklada kazıklamasın telekom

Alıntıları Göster
    Hayır hiçbir ek işleme gerek yok. Tabii modemi bağlayacağınız odada telefon kablosunun olduğunu varsayıyorum ve bu kablonun odaya gelene kadar hiçbir paralele bölünmediğini varsayıyorum.
    Bahsettiğim bakır telefon kablosunu Zoom x4 modeminin ADSL çıkışına, ethernet kartının çıkışını da ETHERNET bölümüne takıyorsun, bilgisayarada ethernet kablosunun bi ucunu takıyorsun, adaptörü çalıştırıyorsun, ayarlarını yapıyorsun ve işte sana ADSL Technology...
    Bu arada eğer herhangi bir telefon aparatı kullanmak istiyorsanız, telefonu modemin kutusundan çıkacak olan splitter ara kablosuyla bağlayabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: generoso

adsl modem alıcam fakat hangisini alsam bilemiyorum kimsii zoom diyo kimisi alcatel siz nediyonuz? bide telekom babama tesisatı 49 milyona kurarız demiş baska bişey gerekmez demiş neki bu şimdi? babam anlamaz 49 milyona dandik modem vermesinler?

Ah şimdi aklıma geldi, babana sakın tesis ücreti 49 milyon demiş olmasınlar? Çünkü diyorum, Telekom modem takmak için eve adam gönderir mi hiç? Mümkün mü böyle birşey? Bir babana sor istersen karıştırıyor mu
  • quote:

quote:

adsl modem alıcam fakat hangisini alsam bilemiyorum kimsii zoom diyo kimisi alcatel siz nediyonuz? bide telekom babama tesisatı 49 milyona kurarız demiş baska bişey gerekmez demiş neki bu şimdi? babam anlamaz 49 milyona dandik modem vermesinler?

Ah şimdi aklıma geldi, babana sakın tesis ücreti 49 milyon demiş olmasınlar? Çünkü diyorum, Telekom modem takmak için eve adam gönderir mi hiç? Mümkün mü böyle birşey? Bir babana sor istersen karıştırıyor mu
    ---Ali---

bence de tesis ücreti istemişlerdir. 49 milyona modem yok ki zaten piyasa da :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cagri105

---Ali---

bence de tesis ücreti istemişlerdir. 49 milyona modem yok ki zaten piyasa da :)

Alıntıları Göster
    tesis ücretinidemi biz vercez ohaa be hem aylık 49 hem tesis ücreti hemde modem :)
  • quote:

tesis ücretinidemi biz vercez ohaa be hem aylık 49 hem tesis ücreti hemde modem :)

Alıntıları Göster
    İlk fatura x2 olarak gelir zaten. 49 milyonluk 128k ADSL bağlantısı için ilk fatura 49+49=98 milyon gelir.
  • quote:

İlk fatura x2 olarak gelir zaten. 49 milyonluk 128k ADSL bağlantısı için ilk fatura 49+49=98 milyon gelir.

Alıntıları Göster
    saol değerli bilgilerin için :)
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Ne demek kardeş görevimiz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ---Ali--- -- 7/7/2004 3:24:46 >
  • AUSUS ADSL MODEMLER HAKKINDA BİLGİNİZ VARMI.
    BEN SIPARIS VERDIM 2-3 SAATE KADAR GELCEK.
    FORUMDA BENDEN BASKA ASUS MODEM HAKKINDA YAZI YAZANA RASLAMADIM...
    ASUSUN ISMINE BAKIP KUMAR OYNADIK IYIDIR INSALLAH.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enverss

AUSUS ADSL MODEMLER HAKKINDA BİLGİNİZ VARMI.
    BEN SIPARIS VERDIM 2-3 SAATE KADAR GELCEK.
    FORUMDA BENDEN BASKA ASUS MODEM HAKKINDA YAZI YAZANA RASLAMADIM...
    ASUSUN ISMINE BAKIP KUMAR OYNADIK IYIDIR INSALLAH.
    bugünde bana karel önerdiler o nasıl?
  • quote:

bugünde bana karel önerdiler o nasıl?

Alıntıları Göster
    yaw senin yapçağın bişi yokki sana telefonla hattınız açıldı dicekler arayp ok dicen sonra gidip modem alcan alcatel speedtouch 330 tavsiyemdir aldıktan sonra kuırcan gerek varsa splitter falan ayarlayacan sonra nete girmeye başlayacan hemen.bukadar.Ama o ayki faturan 49+49 gelcek bukadar.Tesisat ücreti dedikleri sallamasyon ordan hattını açıyolar ona tesisat ücreti falan diyolar kimsenin evine geldiği yok yada bişi kurduğu yada modem verdiği yok

• Bir yanlış anlamayı veya kavram karmaşasını önlemek açısından burada bilinen bir konuyu tekrar açıklamayı yararlı buluyorum.

Bildiğiniz gibi bugüne kadar ADSL alacaklar, Telekom'a müracaatta bulunuyor, port olursa ve sırası geldiğinde (seçtiği hıza göre Telekomun öncelikleri de var ya...) gidip sözleşmesini yapıyor, sözleşme sonrasında da duruma ve şansına göre (!!!), hattı (portu) 1 ila 10 gün arasında aktive ediliyordu. Telekom ADSL modemi seçmeyi tamamen kullanıcıya bırakmış durumda. Modem'in çalışır hale getirilmesi için yapılacaklar kullanıcının mekanı içinde yapılacak işlemler olduğundan (konuyu sadece modem ayarı ve bağlantısı olarak düşünmeyin, mekan içinde kablolama, ağ bağlantısı gerçekleştirme gibi daha komplike ve işçilik gerektirecek işlemleri kastediyorum) Telekom kimsenin evine/işyerine gidip bir kurulum hizmeti de vermiyor. Sözleşmeyle birlikte bir kerelik alınan "tesis bedeli"ni isterseniz "ADSL abonesine port tahsis ücreti" olarak kabul edebilirsiniz.

Amma Telekom yıl sonuna kadarki 1 Milyon portluk abone bulma hedefine (ve herhalde öyle böyle gerçekleşecek özelleşmeye de katkı sağlamak amacıyla) ulaşabilmek için ADSL Çözüm Ortaklığı adında bir uygulama başlattı. 3 Firmayla anlaştılar ve bu 3 Firmanın alt bayilerinin oluşturduğu ve zannederim 40 küsur ilde herhalde 500-750 arası "ADSL Çözüm Noktası" oluşturuldu. Bunlar çoğunluğu bilgisayar satıcısı olan perakende satış noktaları (bir cins Turkcell/Telsim/AveA bayilerinin küçük çaplı benzerleri...). Artık (uygulama tam başlayınca) Telekom'a gidip ADSL aboneliği müracaatında bulunmayıp size en yakın bu ADSL bayilerine gidip birkaç evrakla müracaatınızı yapacaksınız, onlar on-line olarak bu müracaatı Telekom'a aktarıp sözleşmenizi Telekom adına sizinle yapacaklar ve birkaç gün içinde portunuz Telekom tarafından aktive edilecek. Faturalar (tesis ücreti artı aylık hat kullanım bedeli) yine Telekom'dan gelecek ve Telekom'a ödenecek [Belki ileriki bir tarihte bu bayilere tahsilat yetkisi de verilebilir, o ileriki iş...] Telekom 3 ana çözüm ortağına, onlar da kendi alt bayilerine bu altyapı ve işlemler için tesis ücretinin belli bir bölümünü ödeyecek. Tabiidir ki bu bayiler için bu aslında yeterli bir geçim kaynağı değil. Ama bu bayiler aboneye istediği takdirde Modem (ve splitter) satacaklar ama isteyen modemini istediği yerden almakta serbest. Yine kullanıcı isterse bu bayiler mekana gidip kablolama veya modem ayarlarını vs. yapma gibi işlemleri de ayrı bir ücret karşılığı (herşeyin tarifesi belirlenmiş...) gerçekleştirecekler; yani söz konusu bayilerin esas geçim kaynağı buralardan olacak.

Bu nedenle, ne yapacağını ve ADSL'i nasıl kullanıma hazır duruma getireceğini bilmeyen kişiler de paralı bir servis alıp ADSL'lerini kullanır hale gelecekler. Ama kimse bu hizmetin "bedava" olacağını zannetmesin!...

Superonline ve diğer bası ISS'ler de ADSL satabilmekteler; ancak onlar da Telekom'un portlarını ve alt yapısını kullanmaktalar (herhalde uzunca bir dönem de öyle kalacak...); onların uygulamaları yukarıdakine benzer ama fiyatları Telekom'dan pahalı ve ödeme onlara yapılıyor (onlar da Telekom'a ödemede bulunuyorlar).

• quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

Bir yanlış anlamayı veya kavram karmaşasını önlemek açısından burada bilinen bir konuyu tekrar açıklamayı yararlı buluyorum.

Bildiğiniz gibi bugüne kadar ADSL alacaklar, Telekom'a müracaatta bulunuyor, port olursa ve sırası geldiğinde (seçtiği hıza göre Telekomun öncelikleri de var ya...) gidip sözleşmesini yapıyor, sözleşme sonrasında da duruma ve şansına göre (!!!), hattı (portu) 1 ila 10 gün arasında aktive ediliyordu. Telekom ADSL modemi seçmeyi tamamen kullanıcıya bırakmış durumda. Modem'in çalışır hale getirilmesi için yapılacaklar kullanıcının mekanı içinde yapılacak işlemler olduğundan (konuyu sadece modem ayarı ve bağlantısı olarak düşünmeyin, mekan içinde kablolama, ağ bağlantısı gerçekleştirme gibi daha komplike ve işçilik gerektirecek işlemleri kastediyorum) Telekom kimsenin evine/işyerine gidip bir kurulum hizmeti de vermiyor. Sözleşmeyle birlikte bir kerelik alınan "tesis bedeli"ni isterseniz "ADSL abonesine port tahsis ücreti" olarak kabul edebilirsiniz.

Amma Telekom yıl sonuna kadarki 1 Milyon portluk abone bulma hedefine (ve herhalde öyle böyle gerçekleşecek özelleşmeye de katkı sağlamak amacıyla) ulaşabilmek için ADSL Çözüm Ortaklığı adında bir uygulama başlattı. 3 Firmayla anlaştılar ve bu 3 Firmanın alt bayilerinin oluşturduğu ve zannederim 40 küsur ilde herhalde 500-750 arası "ADSL Çözüm Noktası" oluşturuldu. Bunlar çoğunluğu bilgisayar satıcısı olan perakende satış noktaları (bir cins Turkcell/Telsim/AveA bayilerinin küçük çaplı benzerleri...). Artık (uygulama tam başlayınca) Telekom'a gidip ADSL aboneliği müracaatında bulunmayıp size en yakın bu ADSL bayilerine gidip birkaç evrakla müracaatınızı yapacaksınız, onlar on-line olarak bu müracaatı Telekom'a aktarıp sözleşmenizi Telekom adına sizinle yapacaklar ve birkaç gün içinde portunuz Telekom tarafından aktive edilecek. Faturalar (tesis ücreti artı aylık hat kullanım bedeli) yine Telekom'dan gelecek ve Telekom'a ödenecek [Belki ileriki bir tarihte bu bayilere tahsilat yetkisi de verilebilir, o ileriki iş...] Telekom 3 ana çözüm ortağına, onlar da kendi alt bayilerine bu altyapı ve işlemler için tesis ücretinin belli bir bölümünü ödeyecek. Tabiidir ki bu bayiler için bu aslında yeterli bir geçim kaynağı değil. Ama bu bayiler aboneye istediği takdirde Modem (ve splitter) satacaklar ama isteyen modemini istediği yerden almakta serbest. Yine kullanıcı isterse bu bayiler mekana gidip kablolama veya modem ayarlarını vs. yapma gibi işlemleri de ayrı bir ücret karşılığı (herşeyin tarifesi belirlenmiş...) gerçekleştirecekler; yani söz konusu bayilerin esas geçim kaynağı buralardan olacak.

Bu nedenle, ne yapacağını ve ADSL'i nasıl kullanıma hazır duruma getireceğini bilmeyen kişiler de paralı bir servis alıp ADSL'lerini kullanır hale gelecekler. Ama kimse bu hizmetin "bedava" olacağını zannetmesin!...

Superonline ve diğer bası ISS'ler de ADSL satabilmekteler; ancak onlar da Telekom'un portlarını ve alt yapısını kullanmaktalar (herhalde uzunca bir dönem de öyle kalacak...); onların uygulamaları yukarıdakine benzer ama fiyatları Telekom'dan pahalı ve ödeme onlara yapılıyor (onlar da Telekom'a ödemede bulunuyorlar).
    Modem konusunda benim söylemek istediğim şudur ki eğer yalnızca siz kullanacaksanız hattı USB alın. Zoom'a falan da öyle iki katı paralar vermeyin. Ben USB E-Con aldım, splitter içinden çıktı ve 80.000.000 TL. Hiiiiç bir sorun yaşamadım. Hattım açılır açılmaz ilk seferde bağlandım. Kazaa'dan 12-13 DL yapıyorum. Geçin markaya para vermeyi. Bnden söylemesi. Zoom diyenelre soruyorum, E-Con'da olmayıp sizde olan ne var? (USB olanları karşılaştırırsak)

• quote:

Orijinalden alıntı: iron_moon

Modem konusunda benim söylemek istediğim şudur ki eğer yalnızca siz kullanacaksanız hattı USB alın. Zoom'a falan da öyle iki katı paralar vermeyin. Ben USB E-Con aldım, splitter içinden çıktı ve 80.000.000 TL. Hiiiiç bir sorun yaşamadım. Hattım açılır açılmaz ilk seferde bağlandım. Kazaa'dan 12-13 DL yapıyorum. Geçin markaya para vermeyi. Bnden söylemesi. Zoom diyenelre soruyorum, E-Con'da olmayıp sizde olan ne var? (USB olanları karşılaştırırsak)

Alıntıları Göster
    Zoom kesinlikle..

• quote:

Orijinalden alıntı: Negative

Zoom kesinlikle..

Alıntıları Göster
    zoom hayes çipi kullandıgı için daha stabil calışması ve daha az sorun yaratması beklenen bir sonuctur. ancak ev kullanıcısı için o kadar para vermek cok da sart degil. power user degilseniz econ son derece yeterli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: surfer

zoom hayes çipi kullandıgı için daha stabil calışması ve daha az sorun yaratması beklenen bir sonuctur. ancak ev kullanıcısı için o kadar para vermek cok da sart degil. power user degilseniz econ son derece yeterli...

Alıntıları Göster
    zoom al başın ağrımasın
  • ADSL Modemlerde Bu forumda tavsiye edilen markalar belli 4-5 tane.. Bende forumdan takip ettiğim kadarı ile ZOOM X4 , bulamazsam ZOOMx5 almaya karar verdim. Tam o sırada Yolda Bilgisayarcı bir arkadaşımı gördüm Bana Asus'un Combo modelleri var(ethernetli). Piyasada yeni olduğu için ucuz onu al bana duacı olursun dedi. 59$ a aldım. Fakat Kurana kadar içimde korku vardı.Ben böyle birşey görmedim sorunsuz, Çok hızlı kurulumu kolay bilgisayar açılır açılmaz netteyiz. Çok memnunum, ÇOk süpper Şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enverss

ADSL Modemlerde Bu forumda tavsiye edilen markalar belli 4-5 tane.. Bende forumdan takip ettiğim kadarı ile ZOOM X4 , bulamazsam ZOOMx5 almaya karar verdim. Tam o sırada Yolda Bilgisayarcı bir arkadaşımı gördüm Bana Asus'un Combo modelleri var(ethernetli). Piyasada yeni olduğu için ucuz onu al bana duacı olursun dedi. 59$ a aldım. Fakat Kurana kadar içimde korku vardı.Ben böyle birşey görmedim sorunsuz, Çok hızlı kurulumu kolay bilgisayar açılır açılmaz netteyiz. Çok memnunum, ÇOk süpper Şiddetle tavsiye ederim.
    zoom kullaniyorum yaklasik 8 aydir ve cok memnunum, tavsiye ederim....
    saygilarimla...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.