Şimdi Ara

Alamanya hayalleriniz hakkinda anlatilmayan gercek: VERGI ve AfD gercegi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
9.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok yüksek vergi dediğin nedir? 30 TL.lik elektrik kullanımı 75 TL ye çıkıyormu Almanya da?
    Su, doğalgaz, internet nasıl Almanya da ?
    En düşük hız kaç mbit ve fiyatı nedir?
    Mobil operatör fiyatları nedir? Kullanılan internet en düşük kaç mbit?
    Emin ol Almanya yüksek vergiler ile Türkiye den çok iyi.
    Sizde de devletin yöneticileri halkın vergisi ile köprü yol yaptık diye övünüp tekrar dan geçiş ücreti alıyor mu?
    Hatta yap işlet devret modeli yaptıklarına geçiş garantisi veriyor mu?
    Almanya da dolaylı vergiler doğrudan vergilerin neredeyse 2 katı mi?
    Sizde de akaryakıt 5 euro 7 euro mu?
    Sizde de 2bin ve üzeri motor araç vergisi nerdeyse asgari ücret mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzkahraman86 -- 24 Nisan 2019; 4:29:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

O adam hayat yasamiyordur. Tirci demissin. Adamin hayati Tir olmustur. Saglik sigortasi odemiyordur. Vergi odemiyordur.

Yoksa babam ayni meslekten. 2500 burut maasini eline net olarak 1800 euro aliyor. bonus adi altinda vergiden kacirmak icin 300 euro ek aliyor. Ama 5 gun gece gunduz tirda. Hafta sonlari kendi evinde. 300 euro bonusu ayda 10.000 km gececek, hasar yapmamis olacak. Dedigim gibi hayati yasamasa babam, Turkiyeye her ay 1200 euro gonderse 8000 lira para yapar. Ama hayati yo o komsunun.

Alıntıları Göster
    Dostum öyle bir yazıyorsun ki Türkiye de Halk af et tabiri caizse eli cukunde gezerken havadan para yağıyor da beğenmiyorlar.

Türkiye de 2020 TL alan bir işçi fazla mesai yapmadan YAŞAYAMAZ. Almanya'da da hayatı tır olmuştur diyorsunuz bizde karısı evi çocuğu dâhi tır olsun alacağı bir şey ev ...
    Aradaki fark okadar muazzam ki.. Almanya da ki bir Türk af edin eşek gibi çalışsa da elbette bir pazar gezemeye gidecek. O Türk yeşillik doğa gezecek bizde???
    Gezemeye gidecek parayı nasıl bulacak...? Peki bu Fakir nerdeyse açlıktan ölecek gibi anlattigin Alman işçisi nasıl tatil yapıyor?
    Bizimkiler köyüne gidemiyor bırak köyünü Tekirdağ da oturan İstanbul'a akrabasına gitmek için 2ay hesap yapıyor nasıl denklerim diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzkahraman86 -- 24 Nisan 2019; 4:42:42 >

• Kardeş bu kadar kötüyse gel Türkiye ye

Geçen bir chat sistemi programlatmak istedim 6000den aşağı fiyat veren olmadı burada daha çok kazanırsın gel gel

• Bunu okuyarak zamanimi bosa harcadım

• hayır ne bekliyorsunuz anlamıyorum , vergi olmasın mı?
    ödediğin verginin karşılığı var nereye gittiği belli Türkiye'de o da belli değil.
  • özet gec panpa
  • Detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim. Benim için çok yararlı oldu.
    Size gurbetteki hayatınızda başarılar dilerim.
    Buradaki ergen ve/veya özünden utanan kompleksli tiplere takılmayın, hic birşey dışarıdan göründüğü gibi değildir. Bu Amerika icinde, Almanya içinde, Japonya içinde ve maalesef Türkiye içinde geçerlidir.
    Saygılar

• Nikopoll kullanıcısına yanıt
    Bu ne lan

Ne iğrenç insanlar var yaw. Şu iki resmi yan yana alt alta düşünmekten iğrenir insan.

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Almancı kardeş, bilgin yok galiba az buçuk anlatmaya çalışayım naçizane Türkiye'mizdeki durumu okuma zahmetine katlanır san,
    Türkiye'de maaştan haberin olmadan kesilen vergi % 40 civarıdır,
    kalan net maaşınla, her alışverişe gittiğinde aldığın her ürün için %18 vergi ödersin (çoğunlukla ürünler %18 dir)
    gitti mi maaşının %58 i birader (üç aşağı beş yukarı)
    cep telefonu kullanıyorsan %18 KDV, %7,5 ÖTV (uzun yıllar %25 idi) + telsiz vergisi ve damga vergisi ödersin.
    araba almaya kalkarsan %30 dan %50 ye kadar ÖTV %18 kdv vergisi, damga vergisi ödersin.
    Radyo yada TV alırkende %18 kdv nin haricinde TRT bandrolu çakarlar haberin olmaz bile,
    Elektrik kullanımına vergiler hariç birde TRT payı çakarlar hissetmezsin,
    bizde benzin 7 TL yi geçti (sen onu euro kazandığın için 7 euro gibi algılayabilirsin) akaryakıttan alınan vergi %60-70 dolaylarında...
    temel insani ihtiyaçları su, doğalgaz, iaşe, eğitim masrafları vs. vs. daha saymadım, onuda sen hayal et birader.(4 kişilik aile hesabına geçmedik bile)
    TL nin alım gücü ile USD yada Euro unun alım gücü malum biri 5 kattan fazla diğeri 6 kattan fazla daha güçlü.
    dolayısıyla yurt dışından kimse maval okumasın çok seviyorlarsa buyursunlar gelsinler ülkemize, bizim doğamız hala güzel şükür, insanımız daha insandır eyvallah, ama refah ve medeniyet düzeyi maalesef yerlerde...Sağlık ve eğitim sistemine girmiyorum bile, bir doktor randevusu almaya kalksan gece 00:00 ı beklemen lazım ondada 15 gün sonraya randevu alabilirsen şanslısın. Bes (bireysel emeklilik sigortası) var birde, Hazinede para sıkıntısı var kaynak arıyorlar talan için, insanların maaşından zorla para kesiyorlar (cayma hakkı var ama onuda kaldırmanın yöntemlerini arıyorlar)Kıdem tazminatını kaldırmanın ciddi ciddi yolunu arıyorlar, burası gerçekten çokomelli insanları sağlam mağdur edecekler.
    işsizlik sigortası vardı burada da duymuşsundur, milyarlarca TL birikmişti en son onuda reisimizin emrine bağladılar bir kararname ile...
    Ha birde birader burasıda çokomelli, geçmediğin otobanın geçmediğin köprülerin tirilyonlarca her ay parasını ödersin bu ülkede, istersen az araştır okumuş adamsın... Velhasıl söylenecek çok söz varda sadece şunu söyliyeyim, kendisi okuyup Rektör olupta "bu ülkede okumuş insandan hain çıkar" diyen malların olduğu bir ülkedeyiz maalesef.
    Son söz: Vatanımı milletimi ülkemi devletimi çok seviyorum, eleştiri olmadan gelişme olmaz, hoşgörü hoşgörü hoşgörü, bu ülke belirli bir zümreye ait değildir, bu ülke 80 milyonun her bireyine aittir...
    Adalet mülkün temelidir...
    Kardeşim çoğu konunun seninle ilgisi yok ama yazmaya başlamışken döktürdük işte, affet...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

“Neden Akpli almancilar o kadar zor ise Turkiyeye donmuyorlar”

Ben bu soruya cevap bulamadım
    Nasıl bulamadın ? Çalışmadan çocuk yapıp Almanya'da takılıp yazın Türkiye'ye gelip aldıkları avroları eziyorlar işte. Standart AKP'li işte iş yapmadan bulmuş ekmek kapısını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Bu ne lan

Ne iğrenç insanlar var yaw. Şu iki resmi yan yana alt alta düşünmekten iğrenir insan.
    Alamanya hayalleriniz hakkinda anlatilmayan gercek: VERGI ve AfD gercegi

• Bilgisayar Mühendisiyim diyorsun. Ben de aynı sektördeyim.

Gelirsen kurumsal özel firmalar gayet iyi maaş veriyorlar. Madem şikayetçisin dön o zaman.
  • Hollanda'da yaşıyorum.
    Hollanda'da her konuda Almanya dan kopya çeker.
    Demem o ki ben burda ya arkadaş ironi vs yaptı bilmem de yaşlılar emekliler çöpten falan demiş de burda emekliler hiç evde oturmalar. O yer senin bu ülke benim gezer dururlar.

Emeklilik 65 değil şu an 67 Samim. Bunun sebebi sömürme değil genç nüfusun nerdeyse bitme aşamasına gelmesi. Merkel 1 milyon Suriyeli babasının hayrına mı aldı sanıyorsunuz bizim gibi saldim çayıra mevlam kayira değil adamlar planlı programlı.

İş yerinde camdan baktığımda bir okulun sınıf gezisi gördüm ( burda çocukları sadece okulun sınıf ve bahçesine halaetmezler her daim öğretici yerlere götürürler hayvan bahçesi falan değil kütüphane işleyişi tren yada otobüs bilet alma otobüse trene binme manav gezileri vs) hemen Hollandalı birini çağırdım yanıma. Bak bakalım burda ne gariplik görüyorsun dedim. Şöyle baktı bişey pek anlayamadı. Ama aslında baktığı ellerinden kayıp giden geleceklerini çünkü her sınıf en fazla en fazla 14 - 15 kişi ve sınıfın en fazla 5 i Hollandalı.
    Devamli duyuyorum bı kaç senede bir okul kapanıyor. Siz hiç duydunuz mu cocuksuzlukdan ilk okulun kapandığını Türkiye'de

Arkadaş uzun uzun yazmış ama ben şimdi bişey ispat etmeye calismayacagim da Türkiye'ye gelen turistlere bakın ordan ev alan turkten daha iyi Türkiye'de yiyen içen gezen yabancılara. Hepsi emekli yabancılar.
    Gurbetçiler bakın mesela. Krolar ama para onlarda ( Türkiye'de yaşayan kişilere göre) Hal böyle olunca sosyal devlet olmanın da bir bedeli vardır oda vergi. Tabiki vergiyi alıyor ama o verginin sana ve yaşamına dokunduğunu çok iyi görebiliyorsunuz . Öyle birilerine peşkeş çekilmiyor. Yani uzun lafın kısası burda pasta dağıtıldığı da zengini de doyuyor en az parçayı alan fakir.dedigimiz kesimde tikabasa doyuyor. Aç kaldım benim ondan eksik yanım var diyen yok burda . Herkes eşit copcude aynı hizmeti alıyor en yukarıdaki de. Fakirdir istediği an mangalın kebabını istediği an yapıyor arabasına atlayip seyahate çıkıyor zenginde.

• Kasatka kullanıcısına yanıt
    Anlatamazsin ki. Her genel seçimde aynı hikayeler, her yaz tatile dönenler için aynı hikayeler.

Adam Fransa dan dönüyor gümrükte röportaj yapıyorlar.
    Altında Opel in 2.2 motor aile arabası içi dolu çocuk eşya diyor ki Türkiye Fransa'yi geçti. Türkiye daha ilerde vs.
    Peki arkadaş sen ülkeye yüksek hacimli motoru olan aile arabasıyla giriş yapıyorsun Türkiye de o arabanın vergisi asgari ücret.
    Gelip ülkede cirit atıyorsun euro bozdurup haftalarca otellerde geziyorsun.
    Türkiye de işçi memleketine gidemiyor yada yaşadığı yerin güzelliklerini göremiyor.

Ama Avrupa geride Türkiye ilerde. Ayıptır ...

• MCRB M kullanıcısına yanıt
    Avrupa Amerika Türkiye den misli misli iyi. Almanya nin Türkiye gibi olabilmesi için yüzde 90 vergi alması gerek.

Ergen Ergen " Türkiye Avrupa'yı geçti Almanya bizi kıskanıyor Amarika çatlıyor " laflarını yiyecek varsa afiyet olsun.

• Konuyu hizlica okudum ama amac nedir anlamadim. Almanya'da vergiyi cok mu aliyorlar? Bunu mu anlamaliyiz?
    Burada maasimizdan vergi kesilmiyor mu? Ustune bir de her kalem alisverisimizde kdv+otv odemiyormuyuz? Almanya ile Turkiye arasinda net 5 kat alim gucu farki vardir gerisi hikaye...

• Güzel kardeşim benim burada aldığım en basit en ucuz anakart 1.000 ama Almanya'da en baba anakart 350 euro yani birim fiyat ile Türkiye'de 350 tl ye almış gibi düşün aradaki farkı görüyor musun ?

Anakart olarak düşünme bütün ürünler öyle durumda tamam ben bu vergileri kabul ediyorum sorun yok ama şimdiki vergilerde kaldırılacak tamam mı ?

Almanya'yı kötülemeye gerek yok orada yaşayanlar bizden daha iyi, alım gücü daha fazla vergiler çok önemli değil

Sen Türkiye de 9 bin tl ye İphone X alırken orada bir asgari ücretli 1 aylık maaşı ile 1.7 tane İphoneo X alabiliyor

1 Yılda Türk 2.5 tane İphone X alabiliyorken
    1 Yılda Alman 20 tane iphone X alabiliyor

Bütün ürünler böyle arkadaş sadece elektronik değil ki...
  • Dünyanın en ağır vergileri olan ülkeye başka ülkenin vergilerini şikayet etmek bu nasıl bir kafa, yav kardeşim imkanı olan zaten kaçıp gelecek oraya boşuna uğraşmana gerek yok adaletine güven kalmamış fakirlikten kırılan bir ülkede kimse durmak istemez sen vergiyle korkutmaya çalışıyorsun ki sen gel buraya da vergi gör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 24 Nisan 2019; 10:9:37 >
  • Su Avrupaya sonradan gelipte 40 yildir ordaymis gibi kendini kasip, fakir insanlari gösterip yok efenim ben it gibi calisiyorumda bunlar mangal yaparak benden cok kazaniyorlar demelrine bitiyorum. Yok AfD ye oy verecekmis, ver kardesim ama vatandasligin yok zaten oy veremezsin. Almanyada koca Siemens firmasinin Restaurantinin yillik ödedigi vergiyi Siemens firmasi ödemiyor! Siyasiler alt kademe insanlari roman, türk, afrikali, yabanci vs. diyerek birbirine düsürürken koca firmalar ve zenginler hem tonlarca para kazanip hemde kücük esnafin verdigi verginin 10 da birini vermiyor. Buyuk firmalarin ayda yaptigi vergi kacagini taksici ömrünce Jobcenterden para tirtiklasa alamaz. Avrupadaki sistem zengini koru, calisanin kanini em, fakirin karnini doyur ama cok parasi olmasindir.

Bence sen bunlarla ugrasmak yerine Almanca ögren ve kendi hayatina bak. Sen oraya gelmeden cok yillar öncede o romanlar orda mangal yapiyordu, bunlar Romanya, Sirbistan gibi ulkelerden geldiler sanirsam. Almanyaya insan kaynagi lazim, Almanya gelenin Jobcenterden tirtikladigina bakmaz, o insanlarin cocuklarindan gelecek nesillerden calistirip kazanacagi vergiye bakar, gelecege dönük düsünür.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.