Şimdi Ara

Alamanya hayalleriniz hakkinda anlatilmayan gercek: VERGI ve AfD gercegi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
9.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • almanyada yasayan ve oradaki ortamı bilen birisi olarak soyliyeyim

Ben ilk gittiğimde öğrenci olarak gittim ve almanca öğrendiğim zamanlar Kur basına 750€ para oduyordum almanca ogrenmek icin. Geri gelelim bu kurslardaki mülteciler yada aile birleşimi ile gelen ve parası devlet tarafından ödenen insanlara. Hicbir sekilde derslere gitmezler , hicbir işte calısmazlar tek bildikleri job center öpmek. Cogu Türk almanyada calısmadan devletten yardım almanın yollarını arastırıyor ve birkısmıda alıyor calısabilecek olmalarına ragmen . Genelde türkiyede akrabaları uzerinde tonlarca mal varlıgı olur türkiyeden paralarını alırlar hayatlarını yasarlar .
  • İyi de dayı sen Türkiye'de gelir vergisi dediğimiz şeyi sanki Almanya'da var da Türkiye'de yokmuş gibi anlatmışsın. Daha burada fahiş ÖTV'ler, KDV'ler, TRT vergisi falan fişman tükettiğimiz ürünlerden de alınan ilginç vergiler var. Ya hiç Türkiye'de çalışmadın ya da inkâr etsen de klasik Almancı tayfasındansın. Türkiye'deki gelir vergisi hakkındaki bilgilerini bir hayli merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman diyoruz hayaller havaii hayatlar sanayii diye

• Selam bende almanya ya yenl geldim biyologum şuan entegrasyon kursuna gidiyorum 200/600 saatteyim şuan hob centre gittim almanca öğren dedi önce mesleğimle ilgili bir işi nasıl bulabilirim ? Jon center örsleğim ile ilgili bşr iş bulabilir mi bana yoksa ben kendim mi bulucam nasıl bir yol izlemeliyim ? Yardımcı olabilirmisin essen de yaşıyorum

• Aha vergi konusu:)
    Türkiye'de kimse brüt maaş almadığı için ödediği paranın farkında değil.
    Daha bugün baktım. Bu sene şirkete maliyetim 180 kusur bin civariyken elime geçen para 100bin. Buna ek olarak her ay neredeyse 200 lira HGS ödüyorum. Hastaneye gittiğimde ilaç arası ödüyorum. 1800 lira kira ödüyorum yardım vs yok. Çocuk olunca yardım felan yok. Sonra çocuk okula başlayınca devlet okullari rezalet olduğu için min aylık 2000 odicem koleje.
    Emekli olunca da alacağım para tavan sanırım 5500 felan olacak.

Almanya'nın vatandaşına sunduğu şartın çeyreğini sunmadan dünyanın vergisini topluyor devlet. Ama sorsan Almanya çok vergi alıyor. Burayi görünce Almanya vatandaşı olsam yüzde 32 istese benden yüzde 42 öderim hicte koymaz.

• Hocam, Almanya'ya gidip geçinemeyip de dönen kimseyi görmedim.
    Giden yaşlanana kadar bir daha dönmüyorlar.
    Dediğiniz doğru olsaydı herkes ülkesine dönerdi.
    Vergi konusunda Türkiye ve Almanya kıyaslanamaz bile.
    Sonuç olarak: Yalanını seveyim hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 24 Nisan 2019; 0:38:23 >
  • Türkiye de vergi vermiyor muyuz? Vergi veren bir enayi ben miyim? Neden herkes vergilerden dert yanıyor. Bütün ülkelerde vergi sistemi vardır bir mantık çerçevesinde gelir gidere dayalıdır. 2006 dan beridir gidere bakılmaksızın gelir üzerinden vergi veriyoruz. Bu konuda yazı yazan yok. Verdiğimiz vergi üstüne tekrar vergi veriyoruz. Amerika da ve İtalya da ben kazandığımdan harcadığımı çıkarıp kalanını vergi olarak ödedim. Hatta Amerika bana fazla ödedin diye geri yolladı. 3 yıl önce kapattığım şirketimin KDV alacağı var 15bin TL. Hala ödemiyor vergi dairesi bana. Kafayımı yediniz oradaki sistemle burayı kıyaslıyorsunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sağ partiler özellikle Almanya için tehlikeli olabilir. Bu tarz asalaklık yapanları direk parasız bıraksa ülkede suç oranları fırlar. Ne yapılar 50-100 euro şeklinde aldıkları yardım paraları ufak ufak tıraşlanıp çalışmaya veya gitmeye zorlanabilir.
  • Kardeşim sen burda avrupaya gitmemiş yada gittiysede sadece tatil erasmus vb bulunmuş yada netten gördüğü kadar bilen insanlara bişey anlatamazsın ben 2 sinide yaşamış insan olarak almanyada doğan biri tr de yaşayamaz alışamaz dönün o zaman diyenler bi kendi köylerine dönsünler yaşayabiliyorlarmı 🙂 her ülkede vergi sistemi var para kaçırma yolları var ama Almanya çok sıkı bu konuda almanyada rusvet buyuk firmalarda dönerken türkiyede memur seviyesinde görürsün arkadaşın dediği çok haklı kara para alan Bulgar roman çokdur çalışmazlar senle aynı parayı alırlar belirli seviye maaş alan insanı çalışmamaya teşvik eden Bi sistem vardır burda suriyeli ve Afrika kılar güzel yardımlar alırlar siz nasıl suriyeliye verilen 100 TL için isyan ediyorsanız burada verilen bedava para için intihar ederseniz arkadasnda isyanı bu neden calışsınkinki sadece almanyada ne olursan ol insan yerine koyulursun kira paran yoksa belediye yardım eder sokakda kalmazsın cocukların ac kalmaz korkun olmaz ama almanyada zengin olamazsın onun için türkiyedeki ticari zeka ile avrupada para dolu gelmesi güzel hayallerdir ama almanyada özellikle göçmenseniz yüksek mevkilerde kapılar kapanır zengin olmazsınız ama orta halli yaşarsınız porsche degıl BMW binersiniz amele değilseniz eğer türkiyede güzel geliri olan varsa almanyaya gelmenin Bi mantığı yokdur almanyada calışıp türkiyeye yatırım yapmak en güzelidir benim yaptığım bu cunku ben 28 sene türkiyede çalıştım burada doğan türkiyede tokatlanır neyse anlatılacak çok şey var anlat anlat bitmez 🙂 türkşyenin tek sorunu ahlak ve eğitim problemidir devlet bu yüzden gelişmez sahtekarı yakalası yalaması cokdur herkez birbirini dürter Bi seviye ilerlemez şöyle Bi örnek vereyim geçen tanışdıpım bura doğumlu Bi burdurlu kardeşimiz Ankarada Bi enerji firmasına ismini vermeyecem aylık 13000 euro maaşla 1 sene türkiyedekilere danışmanlık yapmış yazılım üzerine koca türkiyede yazılımcımı yok yada gerçekten yok düşünün paranın nasıl dışarıya aktığını sonra dağıtım bedelide gelir sayaç okuma bedelide paramı dayanır arkadaş ilk defa tr de çalışmış dikkatini çeken 3 şey çalışanların eğitimsiz ve birbirlerinin kuyusunu kazmak istemesi, çalışanların erkek bayan hergün farklı ve lüks kıfayet giyme yarışında olması iş gezilerinde her zaman 5 yıldızlı otelde kalma lüksü ama çalışanlara 2. Monitor alın dediğinde onun için paramız yok deyip 5 yıldızlı otelde gecelik 200 euro verip 100 euroluk monitor almamaları ki kendisi Almanya içinde pansiyonlada kalıyor iş için gittiğinde düşünün işde eğitimin iş hayatının kalitesizliğinden gelişmez arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinfulls -- 24 Nisan 2019; 1:15:56 >

• Şu sürekli "hehe almanya berbat bizi kıskanıyor hehe" diyerek sözde ironi yapanlar o sözü gerçek kastedenlerden bir tık dahi yararlı iş yapmıyor.
    Sürekli aynı konulara aynı yorumları yazıyorsunuz, her gün her saat aynı muhabbet dönüyor ama elde var sıfır.
    Bir vasfınız varsa, almanya sizi kabul ediyorsa buyrun gidin, tutan olduğunu zannetmiyorum.
    Bunu, birçok ülkeye gitmek isteyip, türkiyedeki şartlardan hiç memnun olmayan biri olarak yazıyorum, saçma sapan cevaplarla gelmeyin yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinfulls

Kardeşim sen burda avrupaya gitmemiş yada gittiysede sadece tatil erasmus vb bulunmuş yada netten gördüğü kadar bilen insanlara bişey anlatamazsın ben 2 sinide yaşamış insan olarak almanyada doğan biri tr de yaşayamaz alışamaz dönün o zaman diyenler bi kendi köylerine dönsünler yaşayabiliyorlarmı 🙂 her ülkede vergi sistemi var para kaçırma yolları var ama Almanya çok sıkı bu konuda almanyada rusvet buyuk firmalarda dönerken türkiyede memur seviyesinde görürsün arkadaşın dediği çok haklı kara para alan Bulgar roman çokdur çalışmazlar senle aynı parayı alırlar belirli seviye maaş alan insanı çalışmamaya teşvik eden Bi sistem vardır burda suriyeli ve Afrika kılar güzel yardımlar alırlar siz nasıl suriyeliye verilen 100 TL için isyan ediyorsanız burada verilen bedava para için intihar ederseniz arkadasnda isyanı bu neden calışsınkinki sadece almanyada ne olursan ol insan yerine koyulursun kira paran yoksa belediye yardım eder sokakda kalmazsın cocukların ac kalmaz korkun olmaz ama almanyada zengin olamazsın onun için türkiyedeki ticari zeka ile avrupada para dolu gelmesi güzel hayallerdir ama almanyada özellikle göçmenseniz yüksek mevkilerde kapılar kapanır zengin olmazsınız ama orta halli yaşarsınız porsche degıl BMW binersiniz amele değilseniz eğer türkiyede güzel geliri olan varsa almanyaya gelmenin Bi mantığı yokdur almanyada calışıp türkiyeye yatırım yapmak en güzelidir benim yaptığım bu cunku ben 28 sene türkiyede çalıştım burada doğan türkiyede tokatlanır neyse anlatılacak çok şey var anlat anlat bitmez 🙂 türkşyenin tek sorunu ahlak ve eğitim problemidir devlet bu yüzden gelişmez sahtekarı yakalası yalaması cokdur herkez birbirini dürter Bi seviye ilerlemez şöyle Bi örnek vereyim geçen tanışdıpım bura doğumlu Bi burdurlu kardeşimiz Ankarada Bi enerji firmasına ismini vermeyecem aylık 13000 euro maaşla 1 sene türkiyedekilere danışmanlık yapmış yazılım üzerine koca türkiyede yazılımcımı yok yada gerçekten yok düşünün paranın nasıl dışarıya aktığını sonra dağıtım bedelide gelir sayaç okuma bedelide paramı dayanır arkadaş ilk defa tr de çalışmış dikkatini çeken 3 şey çalışanların eğitimsiz ve birbirlerinin kuyusunu kazmak istemesi, çalışanların erkek bayan hergün farklı ve lüks kıfayet giyme yarışında olması iş gezilerinde her zaman 5 yıldızlı otelde kalma lüksü ama çalışanlara 2. Monitor alın dediğinde onun için paramız yok deyip 5 yıldızlı otelde gecelik 200 euro verip 100 euroluk monitor almamaları ki kendisi Almanya içinde pansiyonlada kalıyor iş için gittiğinde düşünün işde eğitimin iş hayatının kalitesizliğinden gelişmez arkadaşlar
    iste anlayan sensin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

Hocam, Almanya'ya gidip geçinemeyip de dönen kimseyi görmedim.
    Giden yaşlanana kadar bir daha dönmüyorlar.
    Dediğiniz doğru olsaydı herkes ülkesine dönerdi.
    Vergi konusunda Türkiye ve Almanya kıyaslanamaz bile.
    Sonuç olarak: Yalanını seveyim hocam.
    okumaniz mi yok?

gecinemiyorum mu dedim ben?

2 universite bitir o kadar calis aydan 170 saat. aldigin para bekarsan 1900 , evli isen 2200 ... ayni parayi hayati boyunca okumamis, her gun karisi ile mercimek pisiren yapabildigi sadece cocuk olan arap ise gitmeden 2500 euro net para aliyor!

benim okumamin karsiligi 2300 euro mu ?

ic anadolulu gunde 4 saat calisarak 3000 euro aliyor net! okumamis etmemis ! ama elektrik muhendisi baslangic maasi 1900 euro ...

anlamiyorsunuz! cunku ideolojiniz buna izin vermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheFourBarMechanism

İyi de dayı sen Türkiye'de gelir vergisi dediğimiz şeyi sanki Almanya'da var da Türkiye'de yokmuş gibi anlatmışsın. Daha burada fahiş ÖTV'ler, KDV'ler, TRT vergisi falan fişman tükettiğimiz ürünlerden de alınan ilginç vergiler var. Ya hiç Türkiye'de çalışmadın ya da inkâr etsen de klasik Almancı tayfasındansın. Türkiye'deki gelir vergisi hakkındaki bilgilerini bir hayli merak ediyorum.
    Vergi alsin lafim yok. sorun o vergilerle disaridan gelen digerlerinin bedavadan yasamasi.
  • Arkadaşım,
    ben almanya doğumluyum ve ömrümün belli bir kesimini Almanyada geçirdim.
    Ailem hala orada ve senede bir kez gider üç beş gün kalırım.

Dediklerinin gerçeklik payı var ama Türkler mini job, Parttime ile geçiniyor söylemin yanlış.
    erkekler tam zamanlı çalışıyor, kadınlar parttime temizliğe felan gidip ekstra katkı sağlıyorlar evlerine.
    gül gibi de geçinip gidiyorlar.Başlarına birşey gelse dediğin gibi devlet kira yardımı, sosyal yardım ile
    hayat standartlarını belli bir seviyede tutuyor.
    Emeklisi de 1250 Euro ile (kira vermiyorsa) gül gibi geçinip gider.

Burada açlık sınırı 2500 TL, fakirlik sınırı 6500 TL civarında iken, memleketin yarısı 2020 TL asgari ücrete tabii.
    Başka sözüm yok.
  • Brüt net maaş olayı Türkiye' de benzer şekilde?
    Türkiye' de iş kurarsan %18 kdv, %20 gelir vergisi, şirketten para çekeceğin zaman %15 stopaj, ofis kiralık ise (genellikle kiralık oluyor) ortalama 3-4 ayda bir kira kadar stopaj daha ödeniyor.
    Kazandığın elinde kalan para ile de kendine bir şeyler alınca %8 - 18 kdv , bazı ürünlerde de ötv vs. ödüyorsun. (Evet kazandığınız paranın hemen hemen hepsi devlete gidiyor )

Mülteci konusuna gelince bence sonuna kadar haklısın, hiçbir şey yapmayan insanlara kendi vatandaşından ya da senin gibi çalışanlarından daha iyi bakmaları çok saçma. Hadi baktılar bunun bir süre sınırı olmalı. Türkiye' de 3 milyon 618 bin mülteciye bakılıyor ki Türkiye' nin ekonomisi bitik, halkın enflasyona tahammülü kalmadı. İşsizlik had safhada. Açıkçası ben devletin emekliliğinden hatta devletten umudu kestim, kendi emekliliğimi kendi yatırımlarım ile yapmaya yöneldim. Herkes kendini bu "çağdaş kölelik" sisteminden kurtarsın :D

• quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

okumaniz mi yok?

2 universite bitir o kadar calis aydan 170 saat. aldigin para bekarsan 1900 , evli isen 2200 ... ayni parayi hayati boyunca okumamis, her gun karisi ile mercimek pisiren yapabildigi sadece cocuk olan arap ise gitmeden 2500 euro net para aliyor!

ic anadolulu gunde 4 saat calisarak 3000 euro aliyor net! okumamis etmemis ! ama elektrik muhendisi baslangic maasi 1900 euro ...

Alıntıları Göster
    Almanya'da paranın alım gücü yüksek. Saatlik ücret artışı illaki olacaktır size ama kas gücüne dayalı işlerde de iyi para kazanılır; Almanya'da olsun Amerika'da olsun.. Garson olup mühendisten fazla kazanabilir yani.. 2300 euro dediğinizin aylık ortalama 1000 eurosunu harcayabilirsiniz. Hadi biraz daha arttıralım maks. 1200 euro. Benim kuzenim 600 euro burs ve eyalet için ücretsiz ulaşım alıyor. Tabii babasına çocuk parası ödeniyor. Tek başına 350 euroya 2+1 evde kalıyor. Tabii metrekaresi Türkiye'deki gibi yüksek değil. Kendi arabası var ki arabalar 1 maaşla alınacak düzeyde..

Yani tabii ki kötüye kullanılan sosyal yardım ya da vergilerden dolayı böyle bir şey diyor olabilirsiniz ama Almanya'daki vergiler Türkiye'deki vergilerin yanından bile geçemez. En düşük yani asgari ücretin %20'si vergi. 300 lira gelen doğalgazın,200 lira gelen elektriğin, 100 lira gelen suyun sadece yarısı kullanım tutarı. O da zamlı halinin. Almanya'da bir aile bütün faturalar dahil 100 euro bile fatura parası ödemez aylık.. Türkiye'de temel kullanımlarda bile kdv %8 ya da %18 kdv var. Temel kullanıma girmesi gereken şeylerde bile kdv+ötv var. Hatta Kdv'nin Ötv'si var. Vergiception yani.. Almanya'da ise bu vergi tutarları devede kulak. Ötv diye bir vergi zaten yok.

Ayrca siz sadece evli olmadığınız için Almanya'ya göre normalden fazla vergi veriyorsunuz. Almanya'nın genç nüfusunun az olması ve doğurganlık oranının düşük olması sebebiyle halkına böyle bir vergilendirme işletiyor. Ama şu konuda haklısınız. Almanya'da yaşayan ortadoğulular sosyal yardımları kötüye kullanıyor diyebilirsiniz. İşsizlik parası alıp arkadaşının yanında kaçak işte çalışan ve sizin kazandığınızın 2-3 katını rahat kazanan insanlar biliyorum. Bu sosyal yardımları çok kötü kullanan insanlar var. Baya var. Kullanmayanlar da var tabii ki. Ama Almanya'daki vergi Türkiye'ye göre düşük. Türkiye'de hiç bir insan sizin aldığınız parayı alıp sizin kadar para biriktiremez. Sosyal yardımların kötüye kullanımı konusunda ise haklısınız. AFD'nin yapacakları hakkında bir bilgim yok ama Almanya'da çok akrabam olduğu için çoğu şeyi biliyorum. Ben de AFD'nin kazanmasını istiyorum bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmatVictoriaCuram -- 24 Nisan 2019; 1:56:33 >

• quote:

okumaniz mi yok?

Alıntıları Göster
    Benim ideolojim bozuksa senin de kafan bozuktur.

Kardeş, o kadar beğenmiyorsan, o sistem zoruna gidiyorsa gel "cennet" vatanına gel!

Senin de anlamadığın nokta bu, o kadar çok eleştirmene rağmen, yaşanabilir bir yer olmadığını ima etmene rağmen sen -kendi rızanla- orda yaşıyorsun.

Biz de mecburiyetten burda yaşıyoruz. Senin yerinde biz olmak istiyoruz.

Niyetinin ne olduğunu herkes biliyor zaten. Merak etme kimse keyfini bozmaya gelmez hanımefendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 24 Nisan 2019; 2:7:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

Benim ideolojim bozuksa senin de kafan bozuktur.

Kardeş, o kadar beğenmiyorsan, o sistem zoruna gidiyorsa gel "cennet" vatanına gel!

Senin de anlamadığın nokta bu, o kadar çok eleştirmene rağmen, yaşanabilir bir yer olmadığını ima etmene rağmen sen -kendi rızanla- orda yaşıyorsun.

Biz de mecburiyetten burda yaşıyoruz. Senin yerinde biz olmak istiyoruz.

Niyetinin ne olduğunu herkes biliyor zaten. Merak etme kimse keyfini bozmaya gelmez hanımefendi.

Alıntıları Göster
    Yasanmaz yer oldugunu ima etsem neden orada "Neden AfD ye oy aticam" kismini algilardin. dedigim gibi ideoliji gozluklerini cikart o sekilde okumayi dene.

• quote:

Yasanmaz yer oldugunu ima etsem neden orada "Neden AfD ye oy aticam" kismini algilardin. dedigim gibi ideoliji gozluklerini cikart o sekilde okumayi dene.

Alıntıları Göster
    Ağzına almışsın bir kelimeyi, ideoloji de ideoloji tutturmuşsun.
    Takıntın mı var? Sorunlu musun?
    Kendi yazdıklarını kendin de mi okumuyorsun?
    Bunun ideolojiyle alakası olmadığı gibi ideolojimin ne olduğundan da haberin yok. Olayı neden kişiselleştiriyorsun?
    Burdaki asıl mesele mantık! Sende eksik olan bu şeyden bahsediyoruz.
    Türkiye ve Almanya'yı vergi konusunda karşılaştırmaya çalışıyorsun, komik duruma düşüyorsun.
    Niyetin "bakın burası da kötü. Sandığınız kadar Türkiye'dekilerden iyi durumda değiliz. Sakın gelmeyin buraya, zorlanırsınız sonra haaa!"
    Ama gerçek şu ki sen keyfin bozulmasın istiyorsun.

• Hayır yani, vergi karşılaştırmasını Amerika ile yapıp. Türkiyede yaşayan bizlere, Almanyada vergi çok gelmeyin buraya diyorsun. 90liralık elektrik faturasına 45TL vergi mi olur? Vergi alınmayan ürün yok neredeyse. Burada sistem orada ki gibi degil. Ürünlerden ne kadar vergi kesildiği açık değil o yüzden insanlar ne kadar vergi verdiğinin farkında değil. Dolayısıyla vergi konusunda farkındalık çok az. Son olarak, Almanya'yı o kadar eleştirip Türkiye güzellemesi yapıp hala Almanyada çalışıyor olmanız samimiyetsiz bence.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.