Şimdi Ara

Al sat yapa yapa model yükseltenler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
7.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • wishmaster12 kullanıcısına yanıt
    Ahlaksızlığın büyüğü küçüğü olmaz.
  • 1993 model Favoritten, Kia Sorento'ya, BMW 3.18 e yükselttim zamanında. Sonra arabayı satıp düğünde masraflar icin kullandım :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle kişiler var misal benim komşu adam ucuz araba ile başladı kısa sürede marka model yükselti. Ancak bu kişi araçtan çok anlıyor ve sarmadan arabayı öyle bir temizliyor ki bakan kişi komple boyalı tertemiz bir hissi yaratıyor. Adam arabaları ailesi üzerine alıyor satıyor. Ancak bu işi ek iş olarak yapıyor yani kaybetecek birşeyi olmuyor. Adam arabayı alırken ucuza denk gelmesini bekliyor satarkende pahalıya satıyor çünkü bizim gibi acelesi olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: troisy

    Kişinin senelik 3 kez hakkı var sonrası vergi dilimine giriyor bunu suistimal için akrabalarını kullanıyor. Bu şahıs zaten ahlaksız biri.
    Haramı kul hakkını biliyorsun, ama bu şahsın ahlaksız biri olduğu hükmünü kararını verebiliyorsun senin doğruların olabilir saygı duyarım ama o adamın yaptığı senin doğruna uymuyor diye o insan ahlaksız olmaz üstadım madem kul hakkını biliyorsun o adamında artık sende hakkı var sende onu bil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam araba al sat yapıyor diye birisi öyle para kazanılmaz kadın satıyordur, diğeri ahlaksız lık gibi laflar etmiş
    Hiç tanımadığınız bilmediğiniz bir insana nekadar çirkin iftiralar atabiliyorsunuz önce gerkes dönüp kendine baksın araba satıpta vergi vermiyor diye birine ahlaksız diyorsun sen sütten çıkmış ak kaşıksın yani öylemi peygamber gibi suçsuz günahsızmısın eğer öyle olsan sen başkasına iftira atmazsın en başta
    Bu zihniyet orta çağda içinde cin var diye insan yakan cahil zihniyet adam yerine koyup cevap vermeye değmezsiniz eğer içinizde zerre kadar insanlık adamlık varsa susar cevap vermezsiniz belki en azındab utanmanız varmış anlarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 17 Eylül 2019; 22:24:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimbehicayy

    Adam araba al sat yapıyor diye birisi öyle para kazanılmaz kadın satıyordur, diğeri ahlaksız lık gibi laflar etmiş
    Hiç tanımadığınız bilmediğiniz bir insana nekadar çirkin iftiralar atabiliyorsunuz önce gerkes dönüp kendine baksın araba satıpta vergi vermiyor diye birine ahlaksız diyorsun sen sütten çıkmış ak kaşıksın yani öylemi peygamber gibi suçsuz günahsızmısın eğer öyle olsan sen başkasına iftira atmazsın en başta
    Bu zihniyet orta çağda içinde cin var diye insan yakan cahil zihniyet adam yerine koyup cevap vermeye değmezsiniz eğer içinizde zerre kadar insanlık adamlık varsa susar cevap vermezsiniz belki en azındab utanmanız varmış anlarım
    Bu millet böyledir.
    Önce yapamazsin, buna iş mi diyorsun, herkes yapardı o zaman derler,
    Başarıp, ellerine verince de , bütün pislik şeyleri söylerler.

    O yüzden boş adamları kale alıp, cevap verip, kafanı yormamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kardeş biz pinpirikliyiz ondan yapamayız bu işi ve arabasız kalmayı göze alman gerek şahsen ben arabasız kalamam yoksa bu işe girerdim. İkinci bir aracım olsa veya şirket aracım olsa kesinlikle al sat yapardım.

    - Bu kişiler boya vs. falan bakmıyor araç ucuz olsun yeter
    - Bu kişiler bizim gibi tirplere girmiyor, ve alıcılarda girmiyor. Mesela adamın biri araç almış 1 hafta sonra satıyor ben bunu sigortadan öğreniyorum ne zaman el değiştirdiğini hemen o araçtan vazgeçiyorum ama millet öyle değil direk alıyor geçiyor bakmıyor ne zamandır o sahibinde diye.
    - Biz çok okuyoruz sürekli forumlardayız tirplere giriyoruz yok araç aldım pert çıktı yok araç aldım bozuk çıktı. Ama internete uzak o kadar kullanıcı varki adam sadece ilan sitesine bakıp araç alıyor ve bu kişiler böyle alıcı rahatlıkla bulabiliyor.
    - Bizde cesaret yok araç alınca bişey çıkarsa araçta dünyanın sonu gibi sanki hayatımız bitcek gibi yaklaşıyoruz ama bu kişiler öyle değil, adamlar 200.000 kmde dizel araç bile alabiliyor ama biz tirplere giriyoruz ya araçta bişey çıkarsa ya bişey olursa, bu adam diyorki en fazla motor gider zaten 10.000 tl yanda var yaptırırım.
    - Bu alan adamlar aracı çok kullanmıyor yani çok kullanmadığı için aldığı araçta sorun olsa bile bu kişinin elinde patlama riski az, alıyor kapatıyor aracı ilanı koyuyor galeriic gibi aynı.


    Geçenlerde bir araç vardı takip ediyordum piyasaya göre çok ucuzdu fiyatı 20.000 kmde 80.000 tl istiyordu sahibi, ben kıllandım acaba birşeymi var piyasaya göre ucuz diye ama sonra biri satın almış ve aynı aracı isim değiştirmiş olarak ilanda gördüm 90.000 tlden koymuş. Araç ne zamandır sizde dedim 1 aydır dedi yani alsatçı almış. 90 a veremese bile o 90 lık ilanı 85 e kırdımmı bi ton alıcı çıkar aaa 5000 tl indirim yaptı diye.




  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Çoluk çocuk oldukları için böyle yorumlar yapıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Al sat yapa yapa bir arkaşım arabasız kalmıştı.,😁😁Sıfır sembolden geriye hıc birşey kalmadı.2008 yılıydı yanılmıyorsam.29 bin TL ye sıfır sembol aldı.Bir sure sonra ötv sıfırlandı.3 aylık aracı takasa verdi ,2001 model sedan polo ustune 7 bin TL aldı.7 binle borcunu kapacaktı ama olmadı.Araç sorunluydu ve balata,direksiyon derken 4 bin masraf edip aracı 16 bine sattı.12 bine benzinli 2004 model fiesta aldı.O araçta komple boyalı çıktı .9 bine bir sure sonra sattı.7 bine Broadway aldı.Motoru sorunluymuş,lastik,motor derken 4 bin masraf etti.Aracı 6 bine satıp,en başta ihtiyacı olan borcu ödedi.7-8 ayda arabayı al satla eritti ,bitirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 206 dan v70 e çıkıp gözünü c200 amg ye diken bir tanıdığım var. 3 yilda 7. Arabası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagızalp

    Adam yat kat aldi demedik hemen abartma istersen. 90 binlik arabadan 120 binlik arabaya yukseldi 4 kez alis satista.

    Benim merak ettigim konu istedigi fiyattan aninda aliciyi bulup satabilmesi aslinda.

    Genelde 1 aylik arabalara kesin arizalidir o yuzden satiyordur gozuyle bakiyor millet.
    Al sat yaparken kazanç, aracı yüksek fiyattan satmak değil, piyasasının altında acil satanlardan daha da ucuza almakta yatar.
    Piyasası 50 ye giden aracı 46'dan 45'den alıp 51-52 den koyup, olmadı 50'ye satmakta yatar.

    Bence cesaret, para ve bilgi isteyen bir hobi. Her arabayı expere götür felan filan ne kaldı geriye ? Bu işi yapanlar kendilerine güvenirler ve risk alırlar.

    Vergi muhabbetine girenler yeri geldiği zaman galerilere etmedikleri laf kalmaz ancak al-sat yapan vatandaşlar galericilerin payından çalıyor. Al-sat yapan adamın en azından yalanı yoktur, en azından kendisininde alırken görmediği kusurlar olabilir. Galerici öyle mi ? Yalanın bini bir paradır. Eline geçen araçların lastiğinden paspasına kadar arak etme peşindedir. Al-sat yapan adam süreç içerisinde aracı kendisi kullandığından böyle şeyleri çalmaya tenezzül etmez. Galerici bir şehirdeki bütün experleri kendine bağlayabilir ama al-satçının eli kolu bu kadar uzun değildir.

    Not: Al-satçı değilim, çevremde yapan arkadaşlarım var, hatta üniversite öğrencileri bile var. Görüyorum ne yaptıklarını. Galerilerin yaptıklarıda ortada.




  • aklı başında kimse al satcıdan araba almaz ucuza alamazsınız

    bir kere iyi araba al satcı ya düşmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wishmaster12

    ne kadar ahlaksızca bir yorum.

    bilmediğim insanlar hakkında hasetinden düşündüğün şeylere bak. yazık..

    Alıntıları Göster
    ne haset edecem yaa . o kim ki kaç kuruşluk adam .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    aklı başında kimse al satcıdan araba almaz ucuza alamazsınız

    bir kere iyi araba al satcı ya düşmez
    benim arkadasım yapıyor bu isi gecen fluence vermisti 2 ay sonra araba sorun oldu ihale tabi alıcıya kaldı sonrası ne oldu bilmiyorum
    bu her zaman böyle mi bilmiyorum tabi, 6.500 km de astra k vardı 2018 olması lazım adam sıkısmıs miras isi falan 135e gitti araba, o km de 140dan assagı sunrooflu araba yok misal biraz bana kısmet isi gibi geliyor hocam yinede dikkat etmek lazım

    mesela suanda var 4.000 kmde astra 149dan actı ilan 145ten assagı kesınlıkle olmaz dedi, yine sordum ciddi isen 139 oluyor ilanda 144 yazııyor bu arada,yanına gitsen azıcık ihtiyacı varsa 135e cok rahat alırsın sehır dısı oldugu icin yanasmadım yoksa kesin ugrardım


    konu sahibi arkadasa gelince sahibindene koyan adam sıkısmadıgı sürece 3-5 lira asla kırmaz
    sahibinden sitesinden sans isi, cevre yapıp sıkısını kovalayacaksın, mesela bankacı vardı bizim adama 2 dir dilim varmadı aracı satarsan alayım diye
    gecen soordum galeriye vermis(ev alacakmıs kredi muhabbeti) dedim bana deseydin keske galeri 68e alıp 72-73e satmıs




  • Galerici nasıl kâr ettiği parayı diğer arabaya yatırıyorsa, al-satçı da öyle yapıyor.

    Yalnız galerici adamın yine en aşağı 200bin sermayesi olur.Al-satçı adamın aldığı en pahalı araba 200-300 olur.Yani bi yerde patlarsa, herşey tersine dönebilir.

    Burada önemli olan çevre.Ne kadar çok kişi tanırsanız, o kadar kelepir araba düşürme olasılığınız yüksek olur.Ticaretin her alanında olduğu gibi, bu işte de yırtık olursan Getz'den 320'ye çıkarsın.

    Nasıl ki baklagil satan bir esnaf toptan fiyatına kâr koyup satıyorsa, al-satçı da öyle yapıyor.Zaten kâr olmazsa kimse ticaret yapmaz, millet manyak mı?

    Bu arada galeriden araba alınır, al-satçı dan alınmaz.Uzun uzun anlatmayacağım.İnanmayan kendi tecrübe eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düğünden sonra elimde tek düğünde takılan altınlar kaldı. Onları satarak Bir Fiat punto aldım (22 Bin TL ) Al sat yaparak ve üzerine azar azar ekleyerek şuanda 100 bin TL lik araca biniyorum..
  • 41 bin liraya üç aya yakın zamanda zor sattıgım arabayı alan kişi hemen alır almaz satılıga çıkararak 48 den ilana verdi 20 günde sattı iki bin lira pazarlık payı koysa en kötü 46 dan vermiştir. Alan kişi alsatcı olmadıgını binmek için aldıgını söylemişti. Ben arabayı satarken alıcılar bugün gelecegim, yarın gelecegim biraz daha indirim yapsan diye nazlanıp duruyorlardı.
  • Cebindeki para.

    Vay arkadaş şu araba şu fiyata çok iyiymiş diye ağzımızı ayırdığımız arabayı adam alıp 2 3 üstüne ne koyarsa satıp geçiyor. Bunu 1 sene içinde 5 6 araba ile yapınca senede 20 25bin kar çok güzel. Artı olarak senin benim gibi 2006 araba sattım 2002 almayım derdinde olmuyor. O an ne araba varsa alıp cebine kar koyup geçiyor.

    Yoksa bizim hesap 25e aldım. 1 sene sonra 30 oldu(1 sene sonra 25e ne alırsak ertesi sene 30a onu alıyoruz) . 1 senede 5 de ben koyuyum 35e şunu alayım olduğu için. Olmuyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde çevremde çok malesef buy vicdansızlar nedeniyle piyasa uçuyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.