Şimdi Ara

Akvaryumda balıklar neden ölüyorlar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
99.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talha1997

    ya ben akvaryumu kurdum 1 gün suyu dilendirdim şimdide 5 tane balık yani 3 yunus 2 tanede vatoz aldım eve geldiğimde vatoz ölmüştü yunuslarda hiç yüzmüyor hep kuma yaslanıyor ondan destek alıyor bunun sebebi nedir lütfen yardımcı olunuz teşekkürler

    Akvaryum kurulurken yapılan en büyük yanlışlar 1- suyu iyice dinlendirmeden balık nakliyesi yapılması 2- biolojik azot döngüsünün (amonyak - nitrit - nitrat) oturmamasıdır. Büyük ihtimalle balıklarda klor zehirlenmesi meydana gelmiştir, bu gibi durumlarda acil sera aquatan kullanılmalı, kısa bir süre sonra sera nitrivec bakteri kültürü eklenmelidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 8 Mart 2011; 11:14:49 >
  • cep telefonu alırken 40 tane siteye girip özellik araştırırız ama söz konusu şey canlılar olunca hele hele balık olunca koy fanusa gitsin be abi balık işte deriz, elinizdeki balıklar nerede yaşar nerenin balıklarıdır hangi suyu sever ne kadar hacim ister bir bakın internete yüzlerce yazı bulursunuz, ayrıca almadan önce sorun, şunu düşünüyorum ne yapmam gerekir? aldım balıkları öldüler ne yapayım? bi daha alma mı diyelim, biraz sert oldu biliyorum ama kızıyorum işte, yine de sorularınızı içtenlikle cevaplarım gerekli yardımı yaparım balık ve akvaryum konusunda sorularınız olursa ve özelden yazarsanız çok daha çabuk cevap verebilirim.
  • köpekbalığı için en az 150 litre akvaryum gerekir.
    lepistes sıcak su sever (24-28 derece), japon balığı soğuk su (18-22 derece)

    çeşme suyunu direk doldurduysanız ölür tabi. o su önce 2 gün kadar ağzı açık bir kapta dinlenecek. içindeki klor uçacak.

    akvaryum silikonu kullanmanız gerekirdi. normal silikonla aynı fiyatta zaten. keşke kuruluma başlamadan önce forumları biraz araştırsaydınız.

    son olarak da; akvaryumda filtre ve ısıtıcı olmazsa hiçbir balık yaşamaz. akvaryum kumu da koyarsanız daha iyi olur. yararlı bakteriler için ortam olur. ama çok da önemli değil.

    yani kısacası, her şeyi yanlış yapmışsınız. herşeyden önce hangi türü besleyeceğinize karar verip ona göre bir akvaryum kurmanız gerekir. akvaryum forumlarını biraz araştırın derim.
  • Köpek balığı dediğiniz tür pangasus türüdür (kedi balığıgiller) akvaryumda da bakılması kesinlikle önerilmez, değil 150 litre 2 tonluk akvaryumlar belki kabul edilebilir, japon türleri koiler hariç 22-24 derece arası rahat yaşar öteki türlü beyaz benekten başınızı alamazsınız.
  • Arkadaşlar ben balık beslemetyi düşünüyorum.İlk defa deneyeceğim için sizden bilgi almak istiyorum acaba arnızda bana yardım edebilecek biri varmı.Nasıl bi akvaryum,balık çeşitleri felan işte.......
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mardinli memet

    Arkadaşlar ben balık beslemetyi düşünüyorum.İlk defa deneyeceğim için sizden bilgi almak istiyorum acaba arnızda bana yardım edebilecek biri varmı.Nasıl bi akvaryum,balık çeşitleri felan işte.......

    Ne tür bir akvaryum kurmayı düşünüyorsunuz? Bitkili, kayalı vb..

    Akvaryumunuzun ölçüleri ne olacak? En-Boy-Yükseklik belirtmelisiniz...

    İyi forumlar.
  • Ben aslında Japon balığı alıcam.Ama en az kaçl itrelik akvaryum olması gerektiğini bilmiyorum bi yardımcı olursanız çok sevinirim.2 tane almayı düşünüyorum.şimdiden teşekkürler
  • Japon balığı başına 25 litre hacim en sağlıklısıdır.

    2 japon balığı için, 50 litrelik akvaryum alabilirsiniz.

    İyi forumlar.
  • Ya hani o kadar yazıyorsunuz ya şu kadar sıcaklık, şu kadar watt, şu kadar litre, yok su değerleri vs. bi sürü ince hesap yapıyorsunuz ya, ben de 5-6 yıl önceki balığımı anlatayım istedim

    bi japon balığı almıştım, evde küçük bi fanus vardı, heralde 3-4 litreden daha büyük değildi, ona koymuştum şap dadanak, su da çeşmeden, özel bişey değil yani, fanusun içine renkli küçük taşlar, midyeler vs. koymuştum, bahsettiğiniz ekipmanların hiçbiri yoktu, bi de olayı bilmediğim için 2-3 kere suyu komple değiştirmiştim, şimdi söyleyeceğim şey beni raporlu deli olarak damgalamanız için yeterli bir sebep, tatile gidiyorduk ve balığı emanet edebileceğim kimse yoktu, onu da aldım, çok ciddiyim, poşetledim, yol kısaydı zaten bir iki saat bişey, varınca da fanusa koydum yine, her gün yemini veriyordum, başka birşey yapmıyordum, heralde sıkıntıdan öldü garibim, hayvan 1 yıldan uzun yaşadı, yaklaşık 15 ay




  • bizim burada akvaryuma Hobi olarak bakan arkadaşlar vardır, birde sırf bir canlıyı beslemiş olmak için besleyenler. Siz ne yazık ki bu gruba giriyorsunuz.
    Akvaryuma hobi olarak bakan bizler için içi su dolu bir kapta canlı beslemek yeterli değildir. Biz onların doğada yaşadığı ortamı en iyi şekilde kendimize göre taklit ederiz. Kendimize göre den kasıt hayalgücüdür., Başka hiçbir hobide bu kadar yoğun bulunmayan hayalgücü etkeninin, baktığınız balıkların isteklerini göz önünte tutarak su altı evrenleri oluşturmak için kullanıldığında ne güzel akvaryumların ortaya çıkabileceğini bilmem söylememe gerek var mı.

    Balık yaşatılır. Sonuçta her canlı gibi suyunu yemini verirsiniz yaşar, ancak bizim amacımız sadece balıkların yaşatılması değil, aynı zamanda onların doğal ortamlarını mümkün olduğunca oluştrarak doğada oldukları gibi davranmalarını(üreme, yuva yapma, mekan sahiplenme) sağlamaktır. İşte akvaryuma HOBİ olarak bakan arkadaşlar bunu sağlamaya çalışırlar.




  • Silikonunuzu Nalburdan aldığınızı belirttiniz , yapımdan en az 2 hafta kaya tuzu ( su ile seyreltilmiş ) uygulaması yapmalıydınız .

    Ayrıca Su değişim sıklığı , eklenen suyun kalitesi , yemleme sıklığı , ışık miktarı , filtrasyon , ısı ve Nitrat gibi balık ölümlerine sebep olabilecek ( Aşırı veya az miktarı ) bir sürü sebep var , daha ayrıntılı anlatın ki yardımcı olayım .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Helghast

    Japon balığı başına 25 litre hacim en sağlıklısıdır.

    2 japon balığı için, 50 litrelik akvaryum alabilirsiniz.

    İyi forumlar.


    biraz çok değil mi yani benim 60 litre akvaryumum var sadece 2 japon mu bakabilirim
  • Japon balıkları suya çok salınım yaparlar. Japon başına 25 litre gereklidir.

    Daha fazla sayıda balık beslemek istiyorsanız, canlı doğuran besleyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Helghast

    Japon balıkları suya çok salınım yaparlar. Japon başına 25 litre gereklidir.

    Daha fazla sayıda balık beslemek istiyorsanız, canlı doğuran besleyebilirsiniz.


    bir tetrazon için kaç litre gerekiyor biliyor musunuz?
  • Tetrazonlar 6'lı gruplar halinde beslenmelidir.

    75-80 litre akvaryum yeterli olur.

    Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Helghast

    Tetrazonlar 6'lı gruplar halinde beslenmelidir.

    75-80 litre akvaryum yeterli olur.

    Saygılar.


    teşekkür ederim son bir sorum daha olacak 6 tetrazonun kaçı erkek kaçı dişi olmalı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DündenBugüne


    quote:

    Orijinalden alıntı: Helghast

    Tetrazonlar 6'lı gruplar halinde beslenmelidir.

    75-80 litre akvaryum yeterli olur.

    Saygılar.


    teşekkür ederim son bir sorum daha olacak 6 tetrazonun kaçı erkek kaçı dişi olmalı?


    4E-2D alınabilir.
  • Arkadaşlar ben 4 gün önce 2 balık aldım balıklarda bi problem yok .Yalnız balıkların ikiside hamileydi bunlar yumurta yaptılar ikiside yumurtaları yedi şuan akvaryumda 2 yumurta daha var korkuyorum onlarıda yiyecekler sizce ne yapmalıyım.Bu arada balıklar Japon balığı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mardinli memet

    Arkadaşlar ben 4 gün önce 2 balık aldım balıklarda bi problem yok .Yalnız balıkların ikiside hamileydi bunlar yumurta yaptılar ikiside yumurtaları yedi şuan akvaryumda 2 yumurta daha var korkuyorum onlarıda yiyecekler sizce ne yapmalıyım.Bu arada balıklar Japon balığı.


    Akvaruyum ortamında japon balıklarının üretilmesi epey zordur ama siz yinede bu linke bakın;
    http://www.akvaryum.com/japon_baligi'nin_uretilmesi_makaler_17_934.asp




  • Beyler benim şöyle bir sorunum var. 20*27*48 boyutlarında bir akvaryumum var. Daha önce bu akvaryumda balık, sonra da kaplumbağa basledim. En son kaplumbağanın ölmesi nedeniyle tekrardan balığa geçmeyi düşündüm. Bütün akvaryumu boşalttım. Midye kumunu ayrı yıkadım. Akvaryumda özel akvaryum silikonu vardı. Suyunu koydum, özel ilacından koydum ve 1 hafta bekledim. Dayanıklı hayvan olsun diye 4 tane japon balığı aldım, adam tuzu severler diye hap gibi tuz parçaları verdi, 2 tane atmamı söyledi. Hayvanlar ilk geldikleri gün su dibinde duruyordu. Dedim alışamadıkları içindir. Böyle sarhoş gibi yüzüyorlar ama suyun sıcaklığı 20 derece sabitli. Bana satan adam kurumuş canlı yem verdi, her akşam veriyordum. Belki de bu yem dokunmuştur dedim, başka yeme baktım. Yine fayda etmedi, böyle kuma sürünerek yüzüyorlar bazen. Şimdi sabah kalktığımda biri de can çekişiyor. Nerede hata yaptığımı öğrenmeye çalışıyorum, her şeyi söylenilene göre yapıyorum ama hep balık kaybı yaşadım. Yani fanusta bile kaç yıl yaşıyan bu balık, filtreli, hava üflemeli akvaryumda bu kadar kolay ölmesi beni şaşırttı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi älg -- 23 Ağustos 2011; 14:01:13 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.