Şimdi Ara

Akvaryum yosun sorunu [SS] li (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
10.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rasengan497

quote:

Orijinalden alıntı: ilyaskym

quote:

Orijinalden alıntı: sezeryildirim

Canlı bitkiyi ciklet akvaryumunda yaşatamazsınız ya yerinden sökerler yada gereksiz budama yapıp bitkinin ölmesine neden olurlar.Bitki ekleyip dertsiz başınıza dert almayın.

Araştırdığıma göre herkes aynı şeyi söylüyor ve bence görüntü olarak hoş durmuyor. Ondan dolayı hiç bozmıyacağım ama şuan akvaryum gittikçe koyulaşıyor resim ekleyebilirim yardımcı olun lütfen

Dediğim gibi chiclid akvaryumunda uygun bitki var mıdır, nasıl olur bilmiyorum. 4-5 yıldır canlı doğuran besliyorum ben. Başladığımdan beri bitki kullanıyorum, akvaryumum cam önünde öğlene kadar direkt güneş ışığı alıyor. Buna rağmen hiç böyle bir yosunlanma yaşamadım. Sadece camlarda nokta yeşil yosunlar başladı onları da zebra nerite ile halledeceğim :) Aquatan dahil kimyasal hiçbir şey kullanmadım-kullanmıyorum akvaryumumda sıvı gübre hariç ve gayet memnunum.

Eğer bitki olmuyorsa, diğer maddeleri deneyebilirsiniz. Enerjisi düşük ışık kullanmak çok etkili olur eğer uzun süre aydınlatma kullanıyorsanız. Sık sık dip çekimi yapmayı da ihmal etmeyin.

Öneriniz için çok teşekkürler. Işığı oldukça az kullanıyorum ama yinede azaltmaya çalışıcam ve dip çekimini oldukça fazla yapıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: Rasengan497

quote:

quote:

Canlı bitkiyi ciklet akvaryumunda yaşatamazsınız ya yerinden sökerler yada gereksiz budama yapıp bitkinin ölmesine neden olurlar.Bitki ekleyip dertsiz başınıza dert almayın.

Araştırdığıma göre herkes aynı şeyi söylüyor ve bence görüntü olarak hoş durmuyor. Ondan dolayı hiç bozmıyacağım ama şuan akvaryum gittikçe koyulaşıyor resim ekleyebilirim yardımcı olun lütfen

Dediğim gibi chiclid akvaryumunda uygun bitki var mıdır, nasıl olur bilmiyorum. 4-5 yıldır canlı doğuran besliyorum ben. Başladığımdan beri bitki kullanıyorum, akvaryumum cam önünde öğlene kadar direkt güneş ışığı alıyor. Buna rağmen hiç böyle bir yosunlanma yaşamadım. Sadece camlarda nokta yeşil yosunlar başladı onları da zebra nerite ile halledeceğim :) Aquatan dahil kimyasal hiçbir şey kullanmadım-kullanmıyorum akvaryumumda sıvı gübre hariç ve gayet memnunum.

Eğer bitki olmuyorsa, diğer maddeleri deneyebilirsiniz. Enerjisi düşük ışık kullanmak çok etkili olur eğer uzun süre aydınlatma kullanıyorsanız. Sık sık dip çekimi yapmayı da ihmal etmeyin.

Akvaryum yosun sorunu [SS] li  Akvaryum yosun sorunu [SS] li  Akvaryum yosun sorunu [SS] li

Son durum bu arkadaşlar acil yardım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu açtığınızdan beri düzeltmek için neler yaptınız belirtirseniz yardımcı olucaz.Hergün %30 dip çekimi yaparak su yenileyin.Nitrat patlaması sonucu alg patlaması yaşıyorsunuz.Yosun kaynaklı bir sorun değil suyunuzdaki alg miktarı çoşmuş akvaryumdaki gemi vb eşyaları çıkarıp tuzla iyice yıkayın 1-2 gün eklemeyin.Düzenli olarak su değişimi yapın ve elyafları iyice yıkayın sorununuz çözülecek.Hemen %30 dip çekimi yaparak işe başlayın.
  • quote:

Konuyu açtığınızdan beri düzeltmek için neler yaptınız belirtirseniz yardımcı olucaz.Hergün %30 dip çekimi yaparak su yenileyin.Nitrat patlaması sonucu alg patlaması yaşıyorsunuz.Yosun kaynaklı bir sorun değil suyunuzdaki alg miktarı çoşmuş akvaryumdaki gemi vb eşyaları çıkarıp tuzla iyice yıkayın 1-2 gün eklemeyin.Düzenli olarak su değişimi yapın ve elyafları iyice yıkayın sorununuz çözülecek.Hemen %30 dip çekimi yaparak işe başlayın.

Merhaba. Oncelikle dun ve bugun suyun %30 unu dipten cekerek yenı su ilave ettim. Azönce ise elyaf ve sungeri temizleyerek dış filtreme iç filtrelerin içinden çıkan aktif karbon içeren sungeri ekledim resimleri aşağıdadır. Yardımınız için çok teşekkurler

Akvaryum yosun sorunu [SS] li  Akvaryum yosun sorunu [SS] li  Akvaryum yosun sorunu [SS] li

Edit; dip çekimini ve su eklemeyi şimdi yaptım resimdeki hali son halidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köylügörenmasumufo -- 9 Haziran 2013; 16:32:41 >

• quote:

Arkadaşlar 80 litre tankımda 14 adet karışık ciklet var. Sabahları 2 saat gunes vuruyor akvaryuma ama onuda kopukle onluyorum. Yosun gıderıcı de kullanıyorum ama sorun gecmıyor.fıltre olarak bır kafa motorunu kullandım ve ordan gelen su elyaf ve sungerın oldugu fıltreden geciyor. Suyun derecesi yaklaşık 27-29 arası. Dış filtre alsam sorun çözulur mu vede hangi dış filtreyi önerirsiniz ?

hocam bende de vardı ama düzenli olarak temizleme yapmasam bile yosun tutmuyordu hatta hiç yaşamadım yosun tutma sorununu. sana tavsiyem suyu nerden dolduruyorsan ordan doldurma başka bir yerden doldur belki düzelir. Ama akvaryumun motoru çok iyiydi belki de o yüzden hiç yaşamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: myhero14

quote:

Arkadaşlar 80 litre tankımda 14 adet karışık ciklet var. Sabahları 2 saat gunes vuruyor akvaryuma ama onuda kopukle onluyorum. Yosun gıderıcı de kullanıyorum ama sorun gecmıyor.fıltre olarak bır kafa motorunu kullandım ve ordan gelen su elyaf ve sungerın oldugu fıltreden geciyor. Suyun derecesi yaklaşık 27-29 arası. Dış filtre alsam sorun çözulur mu vede hangi dış filtreyi önerirsiniz ?

hocam bende de vardı ama düzenli olarak temizleme yapmasam bile yosun tutmuyordu hatta hiç yaşamadım yosun tutma sorununu. sana tavsiyem suyu nerden dolduruyorsan ordan doldurma başka bir yerden doldur belki düzelir. Ama akvaryumun motoru çok iyiydi belki de o yüzden hiç yaşamadım

Tavsiyeniz için teşekkurler ancak yaşadığım sorun yosun değil nitrat patlamasına bağlı alg patlamasıymış. Ayrıca suyum çeşme suyu içerisine CO2 giderici atıyorum vede emin olun ki içme suyuna hem para dayanmıyor hemde çok daha fazla yosun yapıyor.

• quote:

quote:

quote:

Tavsiyeniz için teşekkurler ancak yaşadığım sorun yosun değil nitrat patlamasına bağlı alg patlamasıymış. Ayrıca suyum çeşme suyu içerisine CO2 giderici atıyorum vede emin olun ki içme suyuna hem para dayanmıyor hemde çok daha fazla yosun yapıyor.

algler ile ilgili bir şey diyemeyeceğim fakat ben kökezden dolduruyordum. inşallah en kısa zamanda düzelir

• quote:

quote:

quote:

quote:

algler ile ilgili bir şey diyemeyeceğim fakat ben kökezden dolduruyordum. inşallah en kısa zamanda düzelir

İnşallah hocam ama istanbulda yaşıyorum ve malum su doldurabilecek biryer yok.

• Akvaryumu güneş görmeyen bir yere koy. Kullandığın ışık veya yemde alg patlamasını tetikliyordur. Yemlemeyi düşük tut , balık sayını azalt ve uv özellikli t5 yada t8 kullan. ( Artık nasıl bi aydınlatma kullanıyorsan ) Akvaryumuna bi kaç tane tilki kuyruğu koy. Nitratı tüketirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CodeX

Akvaryumu güneş görmeyen bir yere koy. Kullandığın ışık veya yemde alg patlamasını tetikliyordur. Yemlemeyi düşük tut , balık sayını azalt ve uv özellikli t5 yada t8 kullan. ( Artık nasıl bi aydınlatma kullanıyorsan ) Akvaryumuna bi kaç tane tilki kuyruğu koy. Nitratı tüketirler.

Tavsiyeniz için teşekkurler ancak bunun yerine akvaryumu boşaltıp temizleyip tekrar kursam nasıl olur ?

• quote:

quote:

Akvaryumu güneş görmeyen bir yere koy. Kullandığın ışık veya yemde alg patlamasını tetikliyordur. Yemlemeyi düşük tut , balık sayını azalt ve uv özellikli t5 yada t8 kullan. ( Artık nasıl bi aydınlatma kullanıyorsan ) Akvaryumuna bi kaç tane tilki kuyruğu koy. Nitratı tüketirler.

Tavsiyeniz için teşekkurler ancak bunun yerine akvaryumu boşaltıp temizleyip tekrar kursam nasıl olur ?

Tekrar kursanda aynı problem büyük ihtimal devam eder. Akvaryumu koyduğun yer güneş görmesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Tekrar kursanda aynı problem büyük ihtimal devam eder. Akvaryumu koyduğun yer güneş görmesin.

Tamamdır teşekkurler.

• Merhaba..
    Bilgim dahilinde ve maddeler halinde birkaç öneri sunayım.

1: 80 litre akvaryuma göre balık sayısı çok fazla. İşin aslı bu akvaryumda sadece yavru çiklit bakılabilir.

2: Akvaryumdaki kafa motoru çok büyük görünüyor. Bu çok fazla sirkülasyon demektir. 80 litre için 350 - 400 Lh devirli bir filtre yeterlidir. Fazla sirkülasyon bakteri oluşumunu engeller.

3: Akvaryum içerisine gereksiz yapay malzeme konulmamalı. Dekor amaçlı konulan bu malzemelerin tamamı Çin malı ve boyalıdır. (Kullandığınız termometre dahil)

4: Tankınızdaki sorun BURADA detaylıca anlatılmış.

5: Sadece sünger ve elyafla filtre olmaz. Bakteri oluşmasını hızlandırmak ve oluşan bakterilere yataklık etmesi açısından lav kırığı, substrat veya ince gözenekleri olan seramik halkalar kullanmalısınız.

6: Fazla yemlemeden kaçınmalısınız.

Kolay gele...

• Yeşil su sorunu. Bilinen en kesim çözümü UV filtre. Dış filtre yoksa iç filtre şeklinde olan uv'lerde var. Ne kadar su değişimi yapılsada tekrardan oluşur.
    Uv filtre takılıp 3-4 gün beklendikten sonra eser kalmaz bu görüntüden. Cam gibi su derler ya aynen öyle oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMFİBİ

Merhaba..
    Bilgim dahilinde ve maddeler halinde birkaç öneri sunayım.

1: 80 litre akvaryuma göre balık sayısı çok fazla. İşin aslı bu akvaryumda sadece yavru çiklit bakılabilir.

2: Akvaryumdaki kafa motoru çok büyük görünüyor. Bu çok fazla sirkülasyon demektir. 80 litre için 350 - 400 Lh devirli bir filtre yeterlidir. Fazla sirkülasyon bakteri oluşumunu engeller.

3: Akvaryum içerisine gereksiz yapay malzeme konulmamalı. Dekor amaçlı konulan bu malzemelerin tamamı Çin malı ve boyalıdır. (Kullandığınız termometre dahil)

4: Tankınızdaki sorun BURADA detaylıca anlatılmış.

5: Sadece sünger ve elyafla filtre olmaz. Bakteri oluşmasını hızlandırmak ve oluşan bakterilere yataklık etmesi açısından lav kırığı, substrat veya ince gözenekleri olan seramik halkalar kullanmalısınız.

6: Fazla yemlemeden kaçınmalısınız.

Kolay gele...

Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkurler. Bende sırasıyla cevaplıyayım.

1-balıklar hediye geldiği için seçme-değiştirme fırsatım olmadı ancak en yakın zamanda değiştiricem.

2-kafa motoru 80 litreye uygun bir iç motor ancak bana yeterli gelmiyor ve bakteri uremesini arttırıyor.

3-bu herşeyde böyle olmasıyla beraber çoğu taş-aksesuar hatta yemlerde dahil olmak uzere boya mevcuttur vede kaçınılmazdır.

4-benim akvaryumumdaki herşey var ancak kesin bir çözum uygulaması yok ne yazık ki .

5-zaten dış filtre sormamın nedenide bu en yakın zamanda dış filtre bakacağım .

6- yemi en aza indirgenim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cdmustafa

Yeşil su sorunu. Bilinen en kesim çözümü UV filtre. Dış filtre yoksa iç filtre şeklinde olan uv'lerde var. Ne kadar su değişimi yapılsada tekrardan oluşur.
    Uv filtre takılıp 3-4 gün beklendikten sonra eser kalmaz bu görüntüden. Cam gibi su derler ya aynen öyle oluyor.

Önerinizi dikkate alıcağım ancak uv filtre fiyatlarıda almış başını gidiyor :(

• quote:

quote:

Yeşil su sorunu. Bilinen en kesim çözümü UV filtre. Dış filtre yoksa iç filtre şeklinde olan uv'lerde var. Ne kadar su değişimi yapılsada tekrardan oluşur.

Bu linkte 2.el satılıyor fiyatı uygun sayılır. Fakat bu dış filtreye takılan modelden.
    http://www.akvaryum.com/Forum/co2_sistem__hopar_4x24w__akvaryum__hagen__kaya__uv_k696042.asp

Bir de Aquael UNIFILTER 500 UV diye bir ürün var bu aslında tam sizlik ama piyasada şu an yok sanırım. Sahibindenden falan 2.el olarak bulunabilir belki.

• quote:

quote:

quote:

Bu linkte 2.el satılıyor fiyatı uygun sayılır. Fakat bu dış filtreye takılan modelden.
    http://www.akvaryum.com/Forum/co2_sistem__hopar_4x24w__akvaryum__hagen__kaya__uv_k696042.asp

Bir de Aquael UNIFILTER 500 UV diye bir ürün var bu aslında tam sizlik ama piyasada şu an yok sanırım. Sahibindenden falan 2.el olarak bulunabilir belki.

2. El akvaryum malzemesi asla almam arkadaşım. Butun hastalıklar size geçiyor. Arkadaşlarım yandı bundan :(

• quote:

quote:

quote:

quote:

2. El akvaryum malzemesi asla almam arkadaşım. Butun hastalıklar size geçiyor. Arkadaşlarım yandı bundan :(

Böyle şeylere gerek yok nitratın önüne geçerseniz alg falan kalmaz.Dip çekimini devam ettirin.Geçmezse 3-4 adet tilki kuyruğu gibi kolay yetişen bitkilerden koyun akvaryumunuza fazla nitratı tüketsinler sonra çıkarırsınız.Balıklarınız fazla oluşu ve hacmin dar oluşu birde fazla yem eklenince kaçınılmaz son.Sayıyı azaltıp yeme dikkat edin sorun kalmaz.Ayrıca 80 litre için dış filtreye luzüm yok zaten en fazla 1-2 ay içinde dayanamayıp büyük hacimde bir akvaryum edineceksiniz ona uygununu alırsınız debisi düşük alıp pişman olmayın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Böyle şeylere gerek yok nitratın önüne geçerseniz alg falan kalmaz.Dip çekimini devam ettirin.Geçmezse 3-4 adet tilki kuyruğu gibi kolay yetişen bitkilerden koyun akvaryumunuza fazla nitratı tüketsinler sonra çıkarırsınız.Balıklarınız fazla oluşu ve hacmin dar oluşu birde fazla yem eklenince kaçınılmaz son.Sayıyı azaltıp yeme dikkat edin sorun kalmaz.Ayrıca 80 litre için dış filtreye luzüm yok zaten en fazla 1-2 ay içinde dayanamayıp büyük hacimde bir akvaryum edineceksiniz ona uygununu alırsınız debisi düşük alıp pişman olmayın.

Öncelikle tavsiyeniz için teşekkürler bunu dikkate alacağım. Ayrıca akvaryum zaten yeni ve bundan önce 30 lt bir akvaryum vardı bu büyümüş hali. Uzun bir süre de akvaryum almayı düşünemiyorum ne yazık ki :D

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.