Şimdi Ara

Akvaryum yosun sorunu [SS] li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
10.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 80 litre tankımda 14 adet karışık ciklet var. Sabahları 2 saat gunes vuruyor akvaryuma ama onuda kopukle onluyorum. Yosun gıderıcı de kullanıyorum ama sorun gecmıyor.fıltre olarak bır kafa motorunu kullandım ve ordan gelen su elyaf ve sungerın oldugu fıltreden geciyor. Suyun derecesi yaklaşık 27-29 arası. Dış filtre alsam sorun çözulur mu vede hangi dış filtreyi önerirsiniz ?

Akvaryum yosun sorunu [SS] li  Akvaryum yosun sorunu [SS] li  Akvaryum yosun sorunu [SS] li

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• her akvayum düzenli dip çekimi yapılmadan ve camlar silinmeden kirlenir bizzat yaşadım
    ayrıca dış filtre bi araştır bende kullanıyorum suyum berrak yani her türlü bir dış filtre işe yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanertgrl -- 8 Haziran 2013; 21:03:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhanertgrl

her akvayum düzenli dip çekimi yapılmadan ve camlar silinmeden kirlenir bizzat yaşadım
    ayrıca dış filtre bi araştır bende kullanıyorum suyum berrak yani her türlü bir dış filtre işe yarar

Oncelikle cevabınız için teşekkurler ancak Akvaryumu kuralı 2 hafta oldu. Bu kadar cabuk yosun yapması saçma geliyor. Ayrıca camları mıknatıslı temizleyici ile temizliyorum. Araştırmaya yeni başladım filtreyi inşallah bulurum guzel bişeyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köylügörenmasumufo -- 8 Haziran 2013; 21:05:37 >
  • Akvaryumunuzda bitki varmıydı acaba?
    Benimde tankta daha önceden java moss olmasına rağmen,aydınlatma taktığımdan beri bitkinin reaksiyonları acayip hızlandı ve bir hafta içerisinde camlar,arka ayna,zemin malzemesi heryer yosun oldu.Camları kullanılamamış! bir bulaşık süngeriyle hallettim ama zemindeki çakılları temizlemek hiçte kolay olmadı.Kurtulma yönetmimde bitkiyi pet bardağa ayırmak oldu.Bitkiniz varsa çıkarmanızı önerebilirim.
  • quote:

Akvaryumunuzda bitki varmıydı acaba?
    Benimde tankta daha önceden java moss olmasına rağmen,aydınlatma taktığımdan beri bitkinin reaksiyonları acayip hızlandı ve bir hafta içerisinde camlar,arka ayna,zemin malzemesi heryer yosun oldu.Camları kullanılamamış! bir bulaşık süngeriyle hallettim ama zemindeki çakılları temizlemek hiçte kolay olmadı.Kurtulma yönetmimde bitkiyi pet bardağa ayırmak oldu.Bitkiniz varsa çıkarmanızı önerebilirim.

Bitki yok vede gozume hos gozukmediği için koymayıda duşunmuyorum. Bitkili akvaryumlarda bu sorun ve CO2 sorunu cok oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilyaskym

quote:

Bitki yok vede gozume hos gozukmediği için koymayıda duşunmuyorum. Bitkili akvaryumlarda bu sorun ve CO2 sorunu cok oluyor.

yosun camlardamı yoksa su mu yeşil?

• quote:

quote:

quote:

yosun camlardamı yoksa su mu yeşil?

Su resimlerde gozuktuğu gibi aşırı yeşil. Balıklar gozukmuyor resmen buyrun yeni SS

Akvaryum yosun sorunu [SS] li  Akvaryum yosun sorunu [SS] li

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • akvayumu yeni mi kurdunuz?
  • (Bende bir yıllık akvaryumda oluştu. Yani ille de yeni kurulmuş olması gerekmez ama yeni kurulmuş olanlarda risk daha fazla tabi. Fırat'ın da değindiği gibi Fosfat birikimi önemli etkenlerden biri. Tolga'nın da bahsettiği Işıklandırma, bir diğer önemli etken. Bende ikisi de mevcuttu(ampüller eskimişti) ama her nasılsa bu Diatom türü tanka daha bulaşmamıştı. Tesbitime göre balıklara verdiğim Tubifex ile tanka bulaştı ve yaklaşık 1 ay kadar akvaryum ıspanak püresi ile doldurulmuş gibi görünüyordu(resimdekinden daha da kötü). Bir sabah kalktığımda suyun berrak olduğunu gördüm. Çok ani bir şekilde ortadan kaybolur.) araştırma yaptım ve aniden yok olduğunu söylüyorlar.
  • quote:

(Bende bir yıllık akvaryumda oluştu. Yani ille de yeni kurulmuş olması gerekmez ama yeni kurulmuş olanlarda risk daha fazla tabi. Fırat'ın da değindiği gibi Fosfat birikimi önemli etkenlerden biri. Tolga'nın da bahsettiği Işıklandırma, bir diğer önemli etken. Bende ikisi de mevcuttu(ampüller eskimişti) ama her nasılsa bu Diatom türü tanka daha bulaşmamıştı. Tesbitime göre balıklara verdiğim Tubifex ile tanka bulaştı ve yaklaşık 1 ay kadar akvaryum ıspanak püresi ile doldurulmuş gibi görünüyordu(resimdekinden daha da kötü). Bir sabah kalktığımda suyun berrak olduğunu gördüm. Çok ani bir şekilde ortadan kaybolur.) araştırma yaptım ve aniden yok olduğunu söylüyorlar.

Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkurler. akvaryumu kuralı 2 hafta falan oluyor ancak akvaryumu kurarken nitrivic ve Aquatan da kullanmıştım bunun etkisi olabilir mi ? Vede sadece sabretmemi mi söyluyorsunuz anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köylügörenmasumufo -- 8 Haziran 2013; 21:28:19 >

• quote:

quote:

(Bende bir yıllık akvaryumda oluştu. Yani ille de yeni kurulmuş olması gerekmez ama yeni kurulmuş olanlarda risk daha fazla tabi. Fırat'ın da değindiği gibi Fosfat birikimi önemli etkenlerden biri. Tolga'nın da bahsettiği Işıklandırma, bir diğer önemli etken. Bende ikisi de mevcuttu(ampüller eskimişti) ama her nasılsa bu Diatom türü tanka daha bulaşmamıştı. Tesbitime göre balıklara verdiğim Tubifex ile tanka bulaştı ve yaklaşık 1 ay kadar akvaryum ıspanak püresi ile doldurulmuş gibi görünüyordu(resimdekinden daha da kötü). Bir sabah kalktığımda suyun berrak olduğunu gördüm. Çok ani bir şekilde ortadan kaybolur.) araştırma yaptım ve aniden yok olduğunu söylüyorlar.

Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkurler. akvaryumu kuralı 2 hafta falan oluyor ancak akvaryumu kurarken nitrivic ve Aquatan da kullanmıştım bunun etkisi olabilir mi ? Vede sadece sabretmemi mi söyluyorsunuz anlayamadım

suyu biraz daha temizleyip sabredin derim ben yinede size kalmış kolay gelsin

• quote:

quote:

quote:

Teşekkurler. Bir sorum daha olucaktı. Sizin suyunuz bereaklaştığında dış filtre varmıydı vede akvaryumunuz kaç litre ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkurler. Bir sorum daha olucaktı. Sizin suyunuz bereaklaştığında dış filtre varmıydı vede akvaryumunuz kaç litre ?

benim suyum hep berraktı açıksası bu sene akvaryum büyüttüm ve dış filtre aldım su koyduğumdan beri berraktı :D

• Yosun tutmasının dış filitreyle alakası yok.Büyük ihtimalle elyaf ve süngerden kaynaklanıyor veya akvaryumunuz ve ekipmanlarınız 2 el.Elyaf ve süngerinizi iyice yıkayın.Akvaryumunuzun suyunu 3 gün boyunca hergün %30 luk su değişimi yapın.Renk yine aynı hale gelecek olursa.Balıklarınızı ayrı bir kaba alıp tüm akvaryumunuzu yıkayın özellikle kum ve gemiyi.80 litre akvaryum için balık sayınız oldukça fazla resimlerden gördüğüm kadarıyla yaklaşık 5-8 cm arası her türden eklemişsiniz.Balıklarınızın bir kısmı otçulken bazıları etçil aynı beslenen canlıları besleyin.Benim size tavsiyem akvaryumunuzdaki çeşit sayısını 2 ye indirerek 1 erkek 3 dişilik toplam 8 balık beslemeniz bu sayı bile fazla yinede pek sorun yaşamazsınız.Camınızı silmek yerine 2 adette cüce vatos alırsanız akvaryuma müdahale edip balıklarınızı ürkütmeden sağlıklı bir akvaryuma kavuşursunuz.
  • Akvaryumda nitrat çoğaldığı zaman yosun patlaması olur. Nitrat bitkilerin ve yosunların en çok sevdiği besindir. İhtiyacı olan azotu bundan karşılar. Balıklarınızın dışkıları ve yem artıkları çürükçül bakteriler sayesinde nitrata dönüşür. Bunun çözümü için,

Dip çekimini normalden daha sık yapın.
    Başka renk bir aydınlatma kullanın, mavi gibi enerjisi düşük renkler, led aydınlatma gibi düşük enerjili ışıklar.
    Akvaryumu gün ışığını az alan bir yere koyun.
    Canlı bitki kullanın (en çok bunu tavsiye ederim).

Bunlardan birini ya da birkaçını uygularsanız yosun sorununun önüne geçebilirsiniz.

CO2 sorunu için az co2 ihtiyacı olan bitkiler vardır, çok hızlı büyüyen bitkiler nitratı çabucak kullanır ve yosun oluşmasını önler. Elodea, Tilki kuyruğu, saz gibi bitkiler çok hızlı büyür, ışığa çok az ihtiyaç duyar, ekstra besin ihtiyacı olmaz (Bazen sıvı gübre desteğine ihtiyaçları olabiliyor.). Su mercimeği de çabuk büyür fakat bir süre sonra suya yayılacağı için ışığın suya az gelmesini sağlar, bunları ara ara bir kısmını toplayıp uzaklaştırabilirsiniz. Bu bitkiler balıklarınızla uyumlu mudur bilmiyorum lütfen araştırın almadan önce.

Ayrıca, o akvaryum hacmine göre çok fazla balık var. Azaltmaya çalışın lütfen bu sayıyı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasengan497 -- 9 Haziran 2013; 2:59:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sezeryildirim

Yosun tutmasının dış filitreyle alakası yok.Büyük ihtimalle elyaf ve süngerden kaynaklanıyor veya akvaryumunuz ve ekipmanlarınız 2 el.Elyaf ve süngerinizi iyice yıkayın.Akvaryumunuzun suyunu 3 gün boyunca hergün %30 luk su değişimi yapın.Renk yine aynı hale gelecek olursa.Balıklarınızı ayrı bir kaba alıp tüm akvaryumunuzu yıkayın özellikle kum ve gemiyi.80 litre akvaryum için balık sayınız oldukça fazla resimlerden gördüğüm kadarıyla yaklaşık 5-8 cm arası her türden eklemişsiniz.Balıklarınızın bir kısmı otçulken bazıları etçil aynı beslenen canlıları besleyin.Benim size tavsiyem akvaryumunuzdaki çeşit sayısını 2 ye indirerek 1 erkek 3 dişilik toplam 8 balık beslemeniz bu sayı bile fazla yinede pek sorun yaşamazsınız.Camınızı silmek yerine 2 adette cüce vatos alırsanız akvaryuma müdahale edip balıklarınızı ürkütmeden sağlıklı bir akvaryuma kavuşursunuz.

Öncelikle cevabınız için teşekkurler. Elyaf ve sungerler ikinci el cunku daha oncekı kucuk akvaryumumda bunları kullanıyordum. ancak bu akvaryumu kurarken sıcak suyla guzelce yıkadım ve akvaryumu kaya tuzu ile temizledim. Balıklar hediye geldiği için seçme şansım olmadı maalesef ancak akvaryumda kavga vs. Bir durum yok. Vede içimde şuanda bir tane buyuk vatoz var oda butun gun gemının içinde duruyor maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rasengan497

Akvaryumda nitrat çoğaldığı zaman yosun patlaması olur. Nitrat bitkilerin ve yosunların en çok sevdiği besindir. İhtiyacı olan azotu bundan karşılar. Balıklarınızın dışkıları ve yem artıkları çürükçül bakteriler sayesinde nitrata dönüşür. Bunun çözümü için,

Dip çekimini normalden daha sık yapın.
    Başka renk bir aydınlatma kullanın, mavi gibi enerjisi düşük renkler, led aydınlatma gibi düşük enerjili ışıklar.
    Akvaryumu gün ışığını az alan bir yere koyun.
    Canlı bitki kullanın (en çok bunu tavsiye ederim).

Bunlardan birini ya da birkaçını uygularsanız yosun sorununun önüne geçebilirsiniz.

CO2 sorunu için az co2 ihtiyacı olan bitkiler vardır, çok hızlı büyüyen bitkiler nitratı çabucak kullanır ve yosun oluşmasını önler. Elodea, Tilki kuyruğu, saz gibi bitkiler çok hızlı büyür, ışığa çok az ihtiyaç duyar, ekstra besin ihtiyacı olmaz (Bazen sıvı gübre desteğine ihtiyaçları olabiliyor.). Su mercimeği de çabuk büyür fakat bir süre sonra suya yayılacağı için ışığın suya az gelmesini sağlar, bunları ara ara bir kısmını toplayıp uzaklaştırabilirsiniz. Bu bitkiler balıklarınızla uyumlu mudur bilmiyorum lütfen araştırın almadan önce.

Ayrıca, o akvaryum hacmine göre çok fazla balık var. Azaltmaya çalışın lütfen bu sayıyı.

Önerileriniz için teşekkurler. Hepsini uygulamaya çalışacağım ama canlı bitkinin bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum. En yakın zamanda araştırıp uygun bir canlı bitki uygulaması yapacağım.

• Canlı bitkiyi ciklet akvaryumunda yaşatamazsınız ya yerinden sökerler yada gereksiz budama yapıp bitkinin ölmesine neden olurlar.Bitki ekleyip dertsiz başınıza dert almayın.
  • quote:

Canlı bitkiyi ciklet akvaryumunda yaşatamazsınız ya yerinden sökerler yada gereksiz budama yapıp bitkinin ölmesine neden olurlar.Bitki ekleyip dertsiz başınıza dert almayın.

Araştırdığıma göre herkes aynı şeyi söylüyor ve bence görüntü olarak hoş durmuyor. Ondan dolayı hiç bozmıyacağım ama şuan akvaryum gittikçe koyulaşıyor resim ekleyebilirim yardımcı olun lütfen
  • quote:

quote:

Canlı bitkiyi ciklet akvaryumunda yaşatamazsınız ya yerinden sökerler yada gereksiz budama yapıp bitkinin ölmesine neden olurlar.Bitki ekleyip dertsiz başınıza dert almayın.

Araştırdığıma göre herkes aynı şeyi söylüyor ve bence görüntü olarak hoş durmuyor. Ondan dolayı hiç bozmıyacağım ama şuan akvaryum gittikçe koyulaşıyor resim ekleyebilirim yardımcı olun lütfen

Dediğim gibi chiclid akvaryumunda uygun bitki var mıdır, nasıl olur bilmiyorum. 4-5 yıldır canlı doğuran besliyorum ben. Başladığımdan beri bitki kullanıyorum, akvaryumum cam önünde öğlene kadar direkt güneş ışığı alıyor. Buna rağmen hiç böyle bir yosunlanma yaşamadım. Sadece camlarda nokta yeşil yosunlar başladı onları da zebra nerite ile halledeceğim :) Aquatan dahil kimyasal hiçbir şey kullanmadım-kullanmıyorum akvaryumumda sıvı gübre hariç ve gayet memnunum.

Eğer bitki olmuyorsa, diğer maddeleri deneyebilirsiniz. Enerjisi düşük ışık kullanmak çok etkili olur eğer uzun süre aydınlatma kullanıyorsanız. Sık sık dip çekimi yapmayı da ihmal etmeyin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.