Şimdi Ara

Akvaryum ve Balıktan anlayanlara sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
7.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akvaryuma ve balık bakmaya heveslendim. Size sırasıyla yaptıklarımı ve yapmak istediklerimi anlatayım bana yardımcı olursanız sevinirim.

İlk önce balık bakmaktan hiç anlamam ilk defa bakacağım.
    İlk olarak acemilikler gidip şundan aldım:

http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan-petshop/wallvarium-akvaryum-dekoratif-duvar-akvaryumu-91336471

Ondan sonra kücücük plastik fanusa 2 tane balık aldım sanırım japon balıkları. hergün akvaryumun suyunu değiştirmek zorunda kalıyorum balıklar havasız kalıyor sanırım suyun üstüne çıkıp havadan oksijen almaya çalışıyorlar içim cız ediyor.

onun için büyük adam gibi bi akvaryum almak istiyorum.şunu beğendim bundan almak istiyorum.

http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan-petshop/60cm-isik-sistemli-akvaryum-ucretsiz-kargo-88550231

bu akvaryuma sadece hava pompası almak istiyorum ve bundan almaya karar verdim.

http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan-petshop/shark-akvaryum-ic-filtre-sb-300f-300l-h-0-120lt-89592882

Size bunlardan sonra bir kaç sorum olacak:

1) almayı düşündüğüm bu akvaryuma bu almayı düşündüğüm Hava pompası yetermi?

2) Hava pompası alırken ve Akvaryum alırken nelere dikkat etmek lazım.hangi özelliklerinin olamsı gerekir?

3) Akvaryumda kalite önemlimi? Su sızdırma olayları çok olurmu? Sızdırma olayı olursa tekrar silikonla sorun ortadan kalkarmı yoksa çöpemi atılıyor akvaryum?

4) Akvaryumun üst kapağı sürekli kapalımı olmak zorunda ?

5) balıkları alırken aşağıdaki linkteki yemden verdiler şefaf normal poşette. balık için yeterlimi acaba?

http://www.canlipetshop.com/images/POND.jpg

6) Akvaryum suyu tuzlu olmak zorundamı?

7) Almayı düşündüğüm akvaryum 60 cm uzunluğunda.Bu akvaryumda sadece 2 tane japon balığım olacak ve birde hava pompası. Başka şeye gerek varmı illa? Kimisi termometre, ısıtıcı gibi şeyelr falan koyuyormuş. bunlar illa şart şeylermi? Ev sıcaksa gerek varmı böyle şeylere?(Bunların dışında birşey olmuyacak. Belki altına taş falan koyarım görsellik olsun diye)

8) Balıklar sesten ve ışıktan rahatsız olurmu? Nasıl bir ortamda sürekli bakmak gerekir?

ŞİMDİLİK SORUMLARIM BUNLAR. VERECEĞİNİZ CEVAPLAR İÇİN ÇOKKKK TEŞEKKÜR EDERİM...

• kafamı karıştıran 2 soru daha var.

Birinci soru, hava filtre ve hava motoru farklı şeyler dimi. mesela şu aşağıdaki ilk linkteki sadece suyu filtme etmek için, diğer ikinci linkteki ise suya sadece hava (oksijen) basmak için dimi? her iki görevi aynı anda yapan aletler varmı?

http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan-petshop/shark-akvaryum-ic-filtre-sb-300f-300l-h-0-120lt-89592882

http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan-petshop/shark-rs-510-hava-motoru-87198211

İkinci soru, Akvaryumun üstü tamamen kapalı olmasuıyla tamamen açık olması ayda yarım açık olması arasında fark nedir. hangisi daha iyi hangisini almalıyım?

• Sadece iç filtreylede suyunuza oksijen sağlamış olursunuz,hava aparatını takmanız yeterli olur.
  • Dostum neler yapmışsın sen :) anlamakta ve okumakta zorlandım :))) neyse cevaplamaya çalışayım.
    hava motoru var doğru akvaryuma hava taşı sayesinde oksijen sağlar esasen suyun yüzeyinde dalgalanmalar ve kabarcıklanmalar olduğu için suda oksijen oluşur. İç filtre denilen şey farklı görev yapar oda içerdeki suyu devirdaim yaparak içindeki süngere pislikleri biriktirir. bu işlem aslında aynı zamanda akvaryumda yararlı bakterilerin oluşmasınıda sağlar. bu nedenle bu süngerin temizliği akvaryum suyu ile yapılır ve deterjan sabun vs asla kullanılmaz yoksa balıklar ölür.
    yani iki alet var biri hava motoru biri iç filtre. iç filtreyi üstte dagalanma yapacak şekilde ayarlarsan hava motoru ve hava taşına gerek olmaz ama görsellik olarakta güzel bir görüntü sağlar.
    resim linkine tıklahttp://img82.imageshack.us/img82/8278/grnt034rh0.jpg

kapak açık olursa sorun olmaz fakat su sıcakta buharlaşacağı için suyun azalır. kışın ağzı açık kalacağından çabuk soğur. ayrıca su ısısını beslediğin balık cinsine göre sabit tutabilmek için ısıtıcı almak zorundasın.

fanusta balık bakılmaz. çeşmeden fanusa su doldurup içine balığı attıysan canlı kaldığı için dua etmelisin. çeşme suyu klorludur ve serttir bunun için en az 3 gün dinlendirilmiş su kullanman gerekir. ve asla akvaryumun suyunun tamamı birden değiştirlmez bir hastalık sebebiyle toplu ölümler oluyorsa bile yapılmaz ayrı kaba alınır sonra akvaryuma gereken yapılır.
    doğada akarsularda göllerde su değerleri sabittir yararlı bakteri ve organizmalar bu değeri sabit tutar bunun için balık sağlıklı yaşar. ani su değişiklikleri balıkta şok etkisi yapar.
    bunun için bizde dinlendirilmiş su diyoruz. akvaryumun haftada bir veya onbeş günde bir hortum vasıtası ile dipteki pislikleri temizleriz akvarym suyunun en fazla %25 ini çeker yerine dinlenmiş su koyarız.

akvaryum suyu tuzlu yada acı değildir. deniz akvaryumu yapacaksan tuzlu su lazım tabiki tatlı su türleri tuzlu su olmaz. acı su balıkları var onların bakımı ve su oluşturması teferruat ister.

balıklarda bizim gibi günü yaşamalı yani gündüz ve gece hep aynı saatte ışığı açar kaparsan iyi olur stres balığın en büyük düşmanıdır. ani hareketlerin çok olduğu yerler kapı önleri koridorlar vs akvaryum için iyi olmayan yerlerdir. balık strese kendini güvende hissetmezse girer ve sonuç ölüm olabilir.

senin verdiğin akvaryum litresini hesaplayalım. 60x24x32 hepsini birbirine çarp 1000 e böl akvaryum hacmi çıkar. 46 litre. bir japon balığı için yetersiz.
    http://www.akvaryum.com/carassius_auratus_(japon_baligi)_tatlisur_7_70.asp#b
    bir tane beslersen yeter.üstteki linki oku.her balık için bir katı hacim gerekmez türüne göre bu litre değişir. örnek bir japon için 50 litre iki japon için 100 litre gerekmez 60 litre iki japona yeter misal. bu türe göre değişir. balıklarım sağlıklı büyüsün diyorsan onlar için yüzme alanı önemli bu ne kadar çok olursa akvaryum kalabalık olmazsa büyür gelişir ve ürerler.
    ayrıca akvaryum litresi büyük olursa ilerde başka türe yöneldiğinde ikinci masraf etmezsin.çünkü bu hobiye bulaştığında mutlaka başka türler beslemek isteyeceksin ve 40 litre akvaryumla ancak canlı doğuran beslersin.
    büyük akvaryumun en büyük artısı su değerlerin bir kez oturdumu kolay kolay bozulmaz ancak dışardan parazit vs bulaşırsa sorun çıkar normal dip çekimini yapar yemlemeyi doğru yaparsan akvaryumunda herşey normal gider.
    ama küçük akvaryum çabuk kirlenir balıklarının sağlığı daha çabuk tehlikeye girer helede fazla tür ve balık varsa yemleme doğru yapılmazsa bu iş yatar. canlıların ölür.

bu forumda japon yemlemeyle ilgili çok yazdım yine yazıyorum.
    japonlar pul yem değil senin aldığın gibi granul şeklinde olmalı.
    japonlar protein ağırlıklı yemle beslenmemeli asıl beslenmeleri karbonhidrat ve bitkisel ağırlıklıdır protein haftada bir vs verilebilir.
    asla tek tip yemle balık beslenmemeli sen sırf ekmek yiyerek nasıl gelişebilirsen balıkta aynıdır.
    ayrıca japon az yemlenir gerekirse günde 4 öğün ver ama verdiğin yem dibi boylamadan bitirilmelidir.
    haftada bir gün açbırakılmalıdır.çünkü bu balıklarda sindirim sistemi diye birşey yok mide de yok tokluk hissi bilmezler.
    durum buyken şişmanlar yağlanır yüzemez hale gelir balon gibi olur yağlandığından üremede olmaz.
    sonra balıklarım üremiyor diye düşünülür. bu iş bilim işidir ama bizim ülkemizde ne yazıkki bu ticarete dönmüş.
    araştır forumda yazdığım yemler var.
    -Tetra pond
    -Sera vipagran
    -Sera Goldy Color Spirulina
    -Tetra animin energy
    vs.
    poşetteki yemlere güvenme bayattır ne markası belli ne besin değeri belli.
    balığını kaliteli yemlerle beslemen gerekir.
    evet bir çoğu balık canım ne olacak diyor o nu diyen kişi bu işle ilgilenmemeli.
    can taşıyor sonuçta bu.
    nezarethanede kuru ekmekle insan beslemekle, fanusa iki japon atıp poşetteki bayat yemi balığa vermek arasında fark yok.

iç filtre alırken dikkat edeceğin şey şudur örnek akvaryumun 100 litre ise saatte 300litre devir yapan bir iç filtre alman iyi olur.
    yani üç misli gibi düşün. diğer türlü akıntı çok güçlü olur ve balıkların yorulur.

akvaryumda kalite önemli her litreye göre cam kalınlığı hesaplanır ve gerekirse rodaj yapılır.akvaryum için kullanılan silikon zehirsiz olmalı bunun bir markası vardı unuttum.
    markalı yağmur taymur vs alınırsa sorun yaşanmaz.
    kısacası bu hobiye gönül verdiysen ve bu işi layığıyla yapacaksan çok zevk alırsın.
    ama masraflıdır. ilk kurulumda markasız vs şeyler almak yerine belki 50 lira fazla verip markalı almak iyidir.
    marka dediğim iç filtrede atman iyidir öneririm çok fazla fiyat farkıda yoktur.
    yağmur taymur vs marka akvaryumlarda iyidir.

bu işe başlamadan önce besleyeceğin türle ilgili bilgi edinmen ve buna göre malzeme alıp akvaryumu kurup sonra balığı alıp akvaryuma koyman en doğru hareket olur.
    http://www.akvaryum.com/Tatlisu/
    burası çok işine yarar.

sağlıklı balıklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: CallOfTheWild

Dostum neler yapmışsın sen :) anlamakta ve okumakta zorlandım :))) neyse cevaplamaya çalışayım.
    hava motoru var doğru akvaryuma hava taşı sayesinde oksijen sağlar esasen suyun yüzeyinde dalgalanmalar ve kabarcıklanmalar olduğu için suda oksijen oluşur. İç filtre denilen şey farklı görev yapar oda içerdeki suyu devirdaim yaparak içindeki süngere pislikleri biriktirir. bu işlem aslında aynı zamanda akvaryumda yararlı bakterilerin oluşmasınıda sağlar. bu nedenle bu süngerin temizliği akvaryum suyu ile yapılır ve deterjan sabun vs asla kullanılmaz yoksa balıklar ölür.
    yani iki alet var biri hava motoru biri iç filtre. iç filtreyi üstte dagalanma yapacak şekilde ayarlarsan hava motoru ve hava taşına gerek olmaz ama görsellik olarakta güzel bir görüntü sağlar.
    resim linkine tıklahttp://img82.imageshack.us/img82/8278/grnt034rh0.jpg

kapak açık olursa sorun olmaz fakat su sıcakta buharlaşacağı için suyun azalır. kışın ağzı açık kalacağından çabuk soğur. ayrıca su ısısını beslediğin balık cinsine göre sabit tutabilmek için ısıtıcı almak zorundasın.

fanusta balık bakılmaz. çeşmeden fanusa su doldurup içine balığı attıysan canlı kaldığı için dua etmelisin. çeşme suyu klorludur ve serttir bunun için en az 3 gün dinlendirilmiş su kullanman gerekir. ve asla akvaryumun suyunun tamamı birden değiştirlmez bir hastalık sebebiyle toplu ölümler oluyorsa bile yapılmaz ayrı kaba alınır sonra akvaryuma gereken yapılır.
    doğada akarsularda göllerde su değerleri sabittir yararlı bakteri ve organizmalar bu değeri sabit tutar bunun için balık sağlıklı yaşar. ani su değişiklikleri balıkta şok etkisi yapar.
    bunun için bizde dinlendirilmiş su diyoruz. akvaryumun haftada bir veya onbeş günde bir hortum vasıtası ile dipteki pislikleri temizleriz akvarym suyunun en fazla %25 ini çeker yerine dinlenmiş su koyarız.

akvaryum suyu tuzlu yada acı değildir. deniz akvaryumu yapacaksan tuzlu su lazım tabiki tatlı su türleri tuzlu su olmaz. acı su balıkları var onların bakımı ve su oluşturması teferruat ister.

balıklarda bizim gibi günü yaşamalı yani gündüz ve gece hep aynı saatte ışığı açar kaparsan iyi olur stres balığın en büyük düşmanıdır. ani hareketlerin çok olduğu yerler kapı önleri koridorlar vs akvaryum için iyi olmayan yerlerdir. balık strese kendini güvende hissetmezse girer ve sonuç ölüm olabilir.

senin verdiğin akvaryum litresini hesaplayalım. 60x24x32 hepsini birbirine çarp 1000 e böl akvaryum hacmi çıkar. 46 litre. bir japon balığı için yetersiz.
    http://www.akvaryum.com/carassius_auratus_(japon_baligi)_tatlisur_7_70.asp#b
    bir tane beslersen yeter.üstteki linki oku.her balık için bir katı hacim gerekmez türüne göre bu litre değişir. örnek bir japon için 50 litre iki japon için 100 litre gerekmez 60 litre iki japona yeter misal. bu türe göre değişir. balıklarım sağlıklı büyüsün diyorsan onlar için yüzme alanı önemli bu ne kadar çok olursa akvaryum kalabalık olmazsa büyür gelişir ve ürerler.
    ayrıca akvaryum litresi büyük olursa ilerde başka türe yöneldiğinde ikinci masraf etmezsin.çünkü bu hobiye bulaştığında mutlaka başka türler beslemek isteyeceksin ve 40 litre akvaryumla ancak canlı doğuran beslersin.
    büyük akvaryumun en büyük artısı su değerlerin bir kez oturdumu kolay kolay bozulmaz ancak dışardan parazit vs bulaşırsa sorun çıkar normal dip çekimini yapar yemlemeyi doğru yaparsan akvaryumunda herşey normal gider.
    ama küçük akvaryum çabuk kirlenir balıklarının sağlığı daha çabuk tehlikeye girer helede fazla tür ve balık varsa yemleme doğru yapılmazsa bu iş yatar. canlıların ölür.

bu forumda japon yemlemeyle ilgili çok yazdım yine yazıyorum.
    japonlar pul yem değil senin aldığın gibi granul şeklinde olmalı.
    japonlar protein ağırlıklı yemle beslenmemeli asıl beslenmeleri karbonhidrat ve bitkisel ağırlıklıdır protein haftada bir vs verilebilir.
    asla tek tip yemle balık beslenmemeli sen sırf ekmek yiyerek nasıl gelişebilirsen balıkta aynıdır.
    ayrıca japon az yemlenir gerekirse günde 4 öğün ver ama verdiğin yem dibi boylamadan bitirilmelidir.
    haftada bir gün açbırakılmalıdır.çünkü bu balıklarda sindirim sistemi diye birşey yok mide de yok tokluk hissi bilmezler.
    durum buyken şişmanlar yağlanır yüzemez hale gelir balon gibi olur yağlandığından üremede olmaz.
    sonra balıklarım üremiyor diye düşünülür. bu iş bilim işidir ama bizim ülkemizde ne yazıkki bu ticarete dönmüş.
    araştır forumda yazdığım yemler var.
    -Tetra pond
    -Sera vipagran
    -Sera Goldy Color Spirulina
    -Tetra animin energy
    vs.
    poşetteki yemlere güvenme bayattır ne markası belli ne besin değeri belli.
    balığını kaliteli yemlerle beslemen gerekir.
    evet bir çoğu balık canım ne olacak diyor o nu diyen kişi bu işle ilgilenmemeli.
    can taşıyor sonuçta bu.
    nezarethanede kuru ekmekle insan beslemekle, fanusa iki japon atıp poşetteki bayat yemi balığa vermek arasında fark yok.

iç filtre alırken dikkat edeceğin şey şudur örnek akvaryumun 100 litre ise saatte 300litre devir yapan bir iç filtre alman iyi olur.
    yani üç misli gibi düşün. diğer türlü akıntı çok güçlü olur ve balıkların yorulur.

akvaryumda kalite önemli her litreye göre cam kalınlığı hesaplanır ve gerekirse rodaj yapılır.akvaryum için kullanılan silikon zehirsiz olmalı bunun bir markası vardı unuttum.
    markalı yağmur taymur vs alınırsa sorun yaşanmaz.
    kısacası bu hobiye gönül verdiysen ve bu işi layığıyla yapacaksan çok zevk alırsın.
    ama masraflıdır. ilk kurulumda markasız vs şeyler almak yerine belki 50 lira fazla verip markalı almak iyidir.
    marka dediğim iç filtrede atman iyidir öneririm çok fazla fiyat farkıda yoktur.
    yağmur taymur vs marka akvaryumlarda iyidir.

bu işe başlamadan önce besleyeceğin türle ilgili bilgi edinmen ve buna göre malzeme alıp akvaryumu kurup sonra balığı alıp akvaryuma koyman en doğru hareket olur.
    http://www.akvaryum.com/Tatlisu/
    burası çok işine yarar.

sağlıklı balıklar.

60*25*30 cm boyutlarında yaklaşık 43 Litre akvaryumum aldım. İçine ayrın 2 tane japon balığı koyacağım şuan akvaryum boş. Size bir kaç sorum olacak:

1) akvaryumun içine kum koymak lazımmı?

2) Bazı akvaryumlarda görsellik olsun diye büyük bitki kökleri ve büyük taşlar koyuyorlar. Taşın ağırlığını akvaryum taşırmı? Büyük taş koyarken nelere dikkat etmek lazım.

3) Japon balıklarıma arkadaşlık yapsın diye 2 tane daha farklı balık türü almak istiyorum. Ucuz ve japon balığı gibi çok nazik olmayan ne balık önerirsiniz? Ayrıca japonlarla arası iyi olan balık türü olması lazım.

4) Akvaryuma su filtresi takacağım ama bunun dışında 1 tane veya 2 tane midye koysammı acaba? Suyu temizledikleri doğrumu? işe yarıyormu? Bi balıkcı bana aynen şunu dedi, "Evet biraz temizliyor ama sonra midyeninde artığı oluyor içindeki pisliği kusması için akıntı olması lazım.bi taraftan temizlerken bi taraftan kirletir" dedi. Böyle birşey varmı?

5) Akvaryumun sıfır aldım akvaryumu fazla güneş almayan bir yere koyacağım .Akvaryumda yosunlanma ne zaman görülmeye başlar acaba? Yosunları yesin diye vatuz balığı varmış sanırım vatuz balığımı alayım? Başka tür balık varmı yosun yiyen?

6) haftada bir balıklar yesin diye haşlanmış ıspanak, haşlanmış bezelye vermek lazımmı? Nasıl beslemek lazım japonlarını?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• 43 litre içine kum kaya vs koyulacağınıda dikkate alacak olursak iki japon için çok az. sanırım yukardaki yazım okunmamış veya pek önemsenmemiş söylenilenler çünkü hala içine başka tür midye vatoz vs doldurmayı planlıyorsun ne diyim keyif senin. Ama söylenilenlerin önemli olduğunu ve balıkta olsa can taşıdığını unutmamak lazım elverişli su dengesi oluşmazsa doğru yemleme ve temizlik yapılmazsa bu küçük litrelerde balıkların yaşamı zorlaşır. bundan sonrası size kalmış.
    japon balığının yanına hiç bir tür önerilmez. çünkü bu balığın yüzgeçleri birilerine cazip gelmiştir.illa çok istiyorsan ancak çöpçü önerebilirim. bunun dışında çöpçü vatoz karides midye vs dediklerin akvaryum temizler ama hiç bir balığın dışkısını yemezler ancak dipteki yemleri ve camdaki kayadaki yosunu yerler. kendileride dışkı üretirler hemde ne biçim. yosunlanma güneş ışığı görürse başlar bunun nedeni ışık ve ani su ısı değişimleridir aslen akvaryumda ısının sabit olması lazım ısı değişimi özellikle güneş ışığı ve ısısından yosun oluşur. bu birkez oluşursa işin zorlaşır akvaryumun yemyeşil olabilir suya yeşil boya atmışsın gibi.bunun için haftada bir %25 dip çekimi ile su değişimi yapmalı ve ısıtıcı ile su sıcaklığın yaz kış aynı derecede olmalı. vatoz balığı önermem japonların yüzgecine yapışıyorlar.
    midye faydalıdır alacaksan baktığın süre içerisinde ölümü sağmı dikkat etmen gerek ölürse suyun zehirlenir. japonları üstte verdiğim yemlerle besleyebilirsin günde 3-4 öğün verebilirsin verdiğin yem dibe düşmeden yenmeli ana kural budur yoksa akvaryumun kirlenir.
    haftada bir gün aç bırakman gerekiyor. yoksa kabızlık şişmanlık paytak yüzme ürememe vs sorunların olur yağlanır. her öğün farklı bir yem vererek devam edebilirsin. haşlanmış ıspanak bezelye vs verilebilir haftada bir iki kez vermekte sakınca yok sindirime yardımcı olur özellikle ıspanak.bitki kökü ve kum iyi olur sivri uçlu olmamak kaydıyla kayada olabilir kum dere kumu uygundur pahalı kumlara gerek yok.
    Eğer balığı almadıysanızhttp://www.akvaryum.com/brachydanio_rerio_(zebra)_tatlisur_7_285.asp#ref bu balığı öneririm hareketli balıklardır sürü psikolojisi ile hareket ederler güzel görüntü verirler dayanıklıdırlarda.

akvryumu önce kaya tuzu eritilmiş sıcak su ile yıka. kumu kayayı vs koy. iç filtre ısıtıcı hava taşı vs koy.sonra en az 3 gün dinlenmiş suyu akvaryuma bir kenardan kumu bozmayacak şekilde ekle birkaç tane yem atıp iç filtreyi açıp çalıştır iç filtre 24 saat ful çalışmalıdır asla kapatılmaz ilave bilgi.birkaç gün çalışsın sonra balıkları al. aldığın akvaryumcuda dikkat edilmesi gereken noktalar. akvaryumları pis görünümlü olmasın balıklar sağlıklı ve yem yiyen etrafa yüzen tipler olsun. aldığın balıklarda kızarma morarma vs kuyruk yüzgeç vs gibi parçalanma vs olmamasına dikkat et. akvaryumcuya güveniyorsan balıkları aldığın suyuda akvaryumuna ilave edebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu ton balığı bozuk mu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.